o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
petek, 29.11.2024 : 11:27:26
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 6
| Tema:
Beagle
Strani:
1
...
85
86
87
88
89
[
90
]
91
92
93
94
95
...
197
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Beagle (Prebrano 440689 krat)
0 članov in 11 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol:
Sporočil: 29.418
Sijejo zvezdice na nebu ...
Re: Beagle
«
Odgovor #1335 :
petek, 03.11.2006 : 14:54:22 »
Citat: japke , petek, 03.11.2006 : 14:06:41
Pozdravljeni!
Zelo se zanimam za nakup beagla. Sicer smo imeli psa - mešančka pri hiši že od nekdaj, ampak je žal pred kratkim poginil. Zato smo se odločili, da bi sedaj kupili beagla.
na netu nisem zasledil veliko "rejcev" beaglov, zato vas prosim, če mi svetujete (
lahko pod PM
) kje lahko kupim omenjenega psa (
lahko tudi brez rodovnika
).
Ker nimam izkušenj z nakupom psa in legli, mi prosim svetujte, na kaj naj bom pozoren pred nakupom.
Si je treba psa prej rezervirati?
lp,
Pozdravljen japke,
najprej sozalje ob izgubi prejsnjega psa.
Podatkov o vzrediteljih beaglov tukaj trenutno ne mores dobiti, lahko pa se obrnes na Kinolosko zvezo Slovenije, kjer ti bodo posredovali tako podatke o vzrediteljih kot o morebitnih leglih.
Vendar, tako na KZS-ju kot na celotnem mojpes.netu se ne pogovarjamo o nerodovniskih leglih in nakupih nerodovniskih psov. Ne bom ti tukaj razlagala zakaj, temvec te bom napotila na branje rubrike
Rodovniški ali nerodovniški?
. Samo beagle z rodovnikom je beagle. Psi brez rodovnika so lahko samo podobni beaglom.
Ne pricakujem tukaj tvoje replike o rodovniskih in nerodovniskih psih. Tako tukaj je in ne bo nic drugace.
PS: Za dostop do zasebnih sporocil je tukaj potrebno imeti vsaj
paket midi
.
Logiran
Jana
>>naš živalski svet<<
eka
odvisnež
Spol:
Sporočil: 611
«
Odgovor #1336 :
petek, 03.11.2006 : 19:58:42 »
Živjo!
Bliža se konec malih počitnic in upam,da se nam javite vsi,ki ste pohiteli na počitnice in pozabili nekaj stvari na Hrušici.Ni panike,je vse pri meni.Škoda le, ker so Ben Nevisovi pozabili prav fotoaparat in ne bodo mogli ovekovečit "mulcevih"vragolij na morju.
Geia!
Mislim da je Senka dobila dvojnico- Žajo, ki bo doma pri luštni mladi družinici v Kranjski gori(imajo dva majhna fantka,prava družba za Gajo).
Jutri je vzrejni pregled.Če bo šel kdo tja,naj sporoči kako je bilo.
Logiran
terry
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 122
«
Odgovor #1337 :
sobota, 04.11.2006 : 12:19:19 »
Končno se tudi mi javljamo! Imeli smo se super na pikniku, tako dobro, da smo potem morali malo bolj hiteti, da smo ujeli zadnji trajekt. ampak važno, da smo lahko prečohali ostale beaglčke in da je lahko Bistra izživela svojo sestrsko prevlado nad Benom
Ker je bilo toliko dobrot za pojest in popit, je seveda Klemen čisto pozabil na fotoaparat. Ampak to je bilo vse pod krinko, da se bomo lahko povabili prečohat male bube, ko bodo dovolj veliki.
Na morju je bilo super, super vreme, veliko prehodili in tudi namočili tačke. Skratka Ben se je imel super, sploh so mu bile všeč ovce in njihovi bobki. Po moje bi vse dal, da bi zamenjal lastnika, ki mu ne bi skoz dihala za ovratnik in mu govorila Fuj.
Še enkrat super organiziran piknik Neva in že čakamo na novega.
Logiran
eka
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #1338 :
nedelja, 05.11.2006 : 18:21:48 »
Terry!
Me veseli,da vam je bilo všeč, tudi na Hrušici pravijo, da smo dobra "partija" in nas drugo leto spet pričakujejo.Se slišimo!
Žak,Žir,Žad,Žana,Žaja,Žana in Živa se že veselijo,da vas spoznajo.
LP vsem
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem
Spol:
Sporočil: 293
«
Odgovor #1339 :
nedelja, 05.11.2006 : 22:48:28 »
Eka, Žana si napisala dvakrat. Naša krškenka je Žada
Tudi mi smo se imeli na pikniku lepo, Xsara se je pa pridno najedla čokoladnega peciva (verjetno je samo Luna pokradla več kot ona). Tako da naša punčka komaj čaka naslednji piknik in novo rundo Tinkinega peciva
Logiran
eka
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #1340 :
ponedeljek, 06.11.2006 : 10:22:44 »
Ja Barbara , res je vmes je prišel tiskarski škrat.Tudi v nadaljevanju po pikniku ni bilo slabo...
Logiran
eka
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #1341 :
nedelja, 12.11.2006 : 17:54:11 »
Živjo!
Kje pa ste vsi "biglaši"?a se ne dogaja nič novega?Pri nas je precej živahno.Hesta in Luna sta veliki nevoščljivki in se z Elo hočeta kar z zobmi pogovarjat,zato se zaenkrat še ne morejo podit skupaj,tako,da moramo hoditi ločeno na sprehod.
Bistra!
A imate še šolo ob petkih in kdaj?Kako ste se odločili glede CAC Celje?Zadnji rok prijave je 20.11.?
LP vsem
Logiran
žanči
novinec
Sporočil: 25
«
Odgovor #1342 :
ponedeljek, 13.11.2006 : 20:44:25 »
Pozdravljeni ljubitelji beaglov!
Prebrala sem vse vaše zapise in izvedela veliko stvari. Na forum pa sem se prijavila zato, ker bom konec decembra postala ponosna lastnica male beaglice Žane. Sem jo že videla in je super corti, tako kot vsi njeni bratci in sestrice ponosne mame Ele. Prav noro se je že veselim, doma se pogovarjamo samo še o tem.
Rada bi še povedala, da se mi zdi gospa Neva zelo v redu in mi je povedala že veliko zanimivih in koristnih informacij o beaglih. Se da super z njo pogovarjat. Bila sem tudi na srečanju na Hrušici, a žal samo kratek čas, ker sem morala potem čuvat nečaka in nečakinjo. Mi je bilo pa všeč tovrstno srečanje in se že veselim, da se bom lahko z Žano udeležila takih in podobnih druženj. Bilo je fantastično vidt tolk beaglov na kupu, ker jih sicer bolj redko srečam. Sem bila pa pri gospe Nevi totalno navdušena nad grifončkom, ki je res faca!
Pozdravček!
Logiran
terry
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 122
«
Odgovor #1343 :
torek, 14.11.2006 : 10:07:50 »
Pozdravljena Žanči!
Se še živo spomnim kako sva midva odštevala dneve do prihoda najinega malčka. Najhuje je bilo potem proti koncu, ko sem ga obvezno sanjala vsak dan. Prave muke.
Drugače pa nič novega. Jaz vsak teden posebej odštevam, da bo vikend in končno veliko sprehodov z Benom. tale tema me precej mori, sploh ker je Ben bolj bojazljivec in delava zdaj po temi krajše sprehode. Še dobro, da je Klemen bolj fleksibilen in se lahko onedva zdirkata na zraku po svetlem.
No ja, saj bo kmalu pomlad in s tem povezani daljši dnevi.
Logiran
žanči
novinec
Sporočil: 25
«
Odgovor #1344 :
torek, 14.11.2006 : 14:39:21 »
Ja, v tem času je res zelo hitro konec dneva, kaj šele sonca, če sploh je. Jaz imam kot bodoča lastnica kužike to prednost, da delam v šoli in sem ponavadi lahko že okrog enih doma in bom tako lahko hitro pri moji Žani. Jo bom pa dobila ravno, ko bodo novoletne šolske počitnice, tako da se bova mal navadili ena na drugo. Se pa priporočam za vse nasvete in tudi kar tako za čvek o raznih pasjih dogodivščinah. Ža kar vidim, da bom imela kup vprašanj. Zato se kar pripravite
Lp vsem
Logiran
Ribica
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 227
«
Odgovor #1345 :
sreda, 15.11.2006 : 01:24:29 »
Jaz imam eno vprasanje - zakaj ne priporocajo oprsnice oz. haltija za psa, ki vlece? zakaj je navadna ovratnica boljsa? Namrec, Luno vcasih kar malo tezko krotim, ko ji prevec ''dogaja'' (jo imam itak skoz na povodcu, ker drugace uide).
Kak nasvet?
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem
Spol:
Sporočil: 293
«
Odgovor #1346 :
sreda, 15.11.2006 : 09:49:15 »
Z oprsnico ali s haltijem psa ne naučiš, da ne sme vleči. Z oprsnico mu vlečenje narediš bolj prijetno, ga pa ne odpraviš. Haltijev pa v nekaterih trgovinah sploh ne prodajo ljudem, ki ne znajo 100 procentno ravnati z njim. Prijateljica ga je hotela kupit v Kosezah pa ji je prodajalka rekla, da ji ga noče prodat, ker je eni njeni stranki zaradi nepravilne uporabe hatija umrl pes. Boljše je, če psa naučiš, da ne sme vlečt (pa veliko sreče s tem, ker nam še vedno ni čisto uspelo). To v teoriji narediš tako: Vzames krajši povodec in sprehajaš psa, ko povleče rečeš "NE", se ustaviš tudi ti in poti ne nadaljuješ, dokler povodec ni ohlapen. Takrat pohvališ in nadaljuješ pot. Sprehodi bodo tako zelo dolgi, vendar moraš biti dosledna. Če boš enkrat popustila in šla naprej, si spet na začetku. Pes namreč z vlečenjem proba doseči, da bo hitreje prišel naprej, s tem ko se ustaviš pa mu dokažeš, da bo trajalo dlje, če ne bo lepo hodil.
Logiran
Ribica
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 227
«
Odgovor #1347 :
sreda, 15.11.2006 : 18:48:32 »
Aha, hvala.
Samo se pojavi se en problem - fleksi (ja, vem da je to za psa najslabse, ampak tako ima vsaj tistih 5m ''svobode'') ...
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 4.406
«
Odgovor #1348 :
sreda, 15.11.2006 : 19:47:56 »
Pes nima na flexiju nič več svobode kot na kratkem povodcu. Flexija že kar nekaj časa ne uporabljam več, ker je zelo okoren in tudi potencialno nevaren za mimoidoče. Mimogrede se kdo spotakne čez napeto vrvico. Zadnje čase je velika moda imeti spuščen fleksi in dostikrat vidim, kako v stari Ljubljani pes na fleksiju hodi na eni strani ulice, vodnik pa na drugi. Si predstavljate, kaj bi se zgodilo, če bi na primer v tako napeto vrvico zavozil kolesar? Na sploh opažam, da ljudje ne vedo, zakaj je tisti knof na fleksiju in imajo fleksi kar odpet. Včeraj sem skoraj iz kože skočila, ko se mi je za petami nenadoma zadrlo ščene. Tudi moji psici sta se ob nenadnem dretju zdrznili in zmedli. Ko sem se obrnila, sem zagledala majhno mešanko, ki se je renče zaganjala meni v noge na popolnoma spuščenem fleksiju, njena vodnica pa na drugi strani ulice... Ko sem žensko prosila, naj skrajša fleksi, mi je rekla tisti znameniti "sej ne bo nič, samo povohala se bo" in mahala z ročajem fleksija po luftu. No, na to sem ji samo odvrnila, da dokler se bo tako drla, ne bo mojih psic "vohala". Ves ta čas sem se poskušala z mojima psicama odmakniti, ampak zaradi popuščenega fleksija ščene ni bilo pod nobeno kontrolo in se je kar naprej zaganjalo meni v noge, ker sem bila med njo in mojima psicama.
Fleksi je dvorezen meč. Ja, vodnik se lahko bolj ležerno sprehaja in mu ni treba stat zraven vsakega vogala, ki ga njegov pes želi povohat, toda po drugi strani ljudje sploh ne znajo z njim upravljat, zato psi dejansko niso pod kontrolo.
Je pa še ena stvar. Pes se na fleksiju hitro razvadi in kmalu ne zna več lepo hodit na kratkem povodcu. Moj dragi je še nekaj časa uporabljal fleksi potem, ko ga jaz že zdavnaj nisem več in nazadnje sem mu uporabo prepovedala, ker je starejša psica začela čedalje bolj vleči na kratkem povodcu. Zdaj uporabljamo samo kratke povodce in nimam občutka, da bi bili psici manj svobodni. Kvečjemu sem jaz tista, ki sem manj svobodna, ker moram na sprehodih bolj sodelovat z njima.
Se opravičujem za tale monolog, ampak tile fleksiji so mi res trn v peti zaradi zgoraj opisanega primera in podobnih incidentov.
Logiran
ločanka
novinec
Sporočil: 42
«
Odgovor #1349 :
sreda, 15.11.2006 : 20:45:49 »
Eka
šolanje je še vedno ob petih. V Celje na razstavo ne bomo šli.
Kako pa kaj Ela in njeni mladički?
Logiran
Strani:
1
...
85
86
87
88
89
[
90