o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
ponedeljek, 25.11.2024 : 21:49:39
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 6
| Tema:
Beagle
Strani:
1
...
77
78
79
80
81
[
82
]
83
84
85
86
87
...
197
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Beagle (Prebrano 438890 krat)
0 članov in 17 gostov pregleduje to temo.
terry
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 122
Re: Beagle
«
Odgovor #1215 :
torek, 18.07.2006 : 12:03:07 »
Ja se spomnim kakšen mora zgledati trimer za beagle.
http://www.moj-album.com/slike/62326/rtrXVzAR_PzB3atJ.jpg
No bomo pol še mal počakali za trimer, saj se nam itak ne mudi, ker smo še puppyi.
lp Eva
Logiran
Ribica
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 227
«
Odgovor #1216 :
torek, 18.07.2006 : 17:20:44 »
Luni tudi non-stop odpada dlaka, češemo jo z gumijasto rokavico, samo je meni totalno nepraktična (ker je velika in ne moreš lepo počesat).
Kaj je torej najbolj učinkovito?
Drugače je pa pridna, plavat je začela - čist se je navdušila nad vodo in brez problema zaplava v vodnjaku ali potoku, uničla je sicer že 3. fleksi (se je zapletla vanj in ga zgrizla, jaz sem uspela vmes pobrati iztrebke), tako da gremo danes po novega, rada se igra z drugimi kužki (in se tko tut najbolje zlaufa), samo zdaj, ko so dopusti, skoraj nikogar ne srečamo
LP
Logiran
eka
odvisnež
Spol:
Sporočil: 611
«
Odgovor #1217 :
sreda, 19.07.2006 : 09:01:25 »
Ribica!
Fleksi je res najslabše vodilo za psa.Obstaja veliko vrst povodcev, ene najboljših v SLO izdeluje Irena Šeruga iz Strahinja.Irena je na vsaki razstavi ima pa trgovino tudi doma.
Terry!
Lahko se vidimo kaj čez vikend.Maslim, da pride tudi Boč.
SREČANJE bomo morali prestaviti na drug datum(7.ali 21.10.),ker imamo 14.10. lokalno tekmo za goniče(gresta Luna in Brina),na isti dan pa je na hrvaškem CACIT tekma za goniče, kamor gre Hesta,tako da ne vem kako se bomo razporedili.
9.9. je PNZ, kdor hoče ta preizkus opraviti,naj mi sporoči!
Logiran
terry
nekaj malega že vem
Spol:
«
Odgovor #1218 :
sreda, 19.07.2006 : 09:42:16 »
Žal, mi ta vikend ne moremo, ker gremo v Avstrijo k mami na rojstni dan.
Lahko se zmenimo kdaj med tednom ali pa naslednji vikend. Bi bilo prav zanimivo videti tri bratrce in sestrice na kupu.
Logiran
eka
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #1219 :
četrtek, 20.07.2006 : 10:17:37 »
Terry!
Potem pa se vidimo kak dan čez teden popoldan,naslednji vikend gremo mi na specialko beaglov v Brno(Zbraslav).Komaj čakam, da spet vidim kakih 100 ali več beaglov na kupu, sodita sodnika iz ZDA.Upam, da mi ne bo kakšen preveč všeč, da še kaj ne "privlečem"domov.(tako je bilo s Hesto- bila je najlepši mladič na specialki, potem pa sem lastnici utrujala pol leta, no nazadne sem jo le pregovorila da nam jo je prodala).
Logiran
terry
nekaj malega že vem
Spol:
«
Odgovor #1220 :
četrtek, 20.07.2006 : 10:22:47 »
No super, pa če je "sosedova" Bistra že prišla iz morja, bi bilo tud fino da bi se kaj pršla pokazat
Drugače je pa meni vseeno, kateri dan, samo tako okol 6-7, da ni več 35 stopnji
Drugače smo bili pa včeraj v Iškem vintgarju, kjer je Ben celo splaval. Je čist navdušen nad vodo, edino ga je presenetil globoka voda, ampak je takoj splaval brez kakšne panike
Logiran
eka
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #1221 :
četrtek, 20.07.2006 : 12:00:42 »
No,lepo, da imamo tokrat tudi navdušence za vodo.Breza je vsa navdušena, ko s prijateljčkom Agotom lazita po potoku.Bistrini so obljubili,da pridejo, ko se vrnejo domov.Verjetno jim bo treba že malo postrižt nohtke in konice repkov.Se slišimo.
Logiran
boč
novinec
Sporočil: 17
«
Odgovor #1222 :
četrtek, 20.07.2006 : 14:06:11 »
Hojla!
Se spet malo oglašamo. Včeraj smo 6 ur preživeli ob Bohinjskem jezeru in je tudi Bočko splaval. Po mojem sploh ni vedel, da plava, saj ga je tako zelo zanimala ena deklica v čolničku, da je šel kar za njo in ko je pač zmanjkalo tal smo plavali. Ponoviti pa potem tega ni več hotel.
Drugače je zelo priden. Pridno spi ponoči, zvečer se malo pocartamo in potem zaspi in je miren do jutra, ko nekdo vstane. Zvečer je energijska bomba in nori ko zmešan povsod okrog. Potem pa poje in pade dol.
Ja Neva, res bi se oglasili kaj za vikend. Ampak bolj dopoldan, ker ima Bojan ob 16 v soboto in nedeljo službo. Morda nedelja dopoldan, kaj praviš? Mislim, da bi mu morali malo krempeljčke prističi. Oprosti nevednosti, ampak kaj je PNZ?
A ja! V torek smo se cepili in je bil ful priden. Očaral je celotno ambulanto! Naslednje cepljenje (proti steklini + čip) imamo v drugem tednu septembra.
Ful bi radi spoznali še Bena. Terry kje stanujete in kam hodite običajno na sprehode?
Pozdravčke
Anja, Bojan in Boč
Logiran
terry
nekaj malega že vem
Spol:
«
Odgovor #1223 :
četrtek, 20.07.2006 : 15:26:48 »
Živjo!
No po sta pa fanta na isti dan splavala
Mi drugače živimo v bližini Brezovice pri Lj. in hodimo potem na sprehod čez avtocesto na Barje (tam kjer je tudi cestninska postaja Log). Bi ju bilo prav fino skupaj videti.
Smo pa itak mobilni, tako da se lahko kjerkoli zmenimo.
Upam da se nam uspe videti pred srečanjem, ko bosta fanta že prava orjaka.
Logiran
eka
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #1224 :
petek, 21.07.2006 : 07:19:59 »
Boč!
Ja, seveda lahko pridete v nedeljo bolj zgodaj, da vidim scrkljanca legla.Breza je zelo pridna, tako, da jo bom kar težko dala od hiše(javilo se je precej kandidatov,pa se še za nobenega nisem odločila).
PNZ je preizkus naravnih zasnov, katerega pes opravlja po dopolnjenem 9 mesecu in opravljeni pozitivni telesni oceni.Brez uspešno opravljenega PNZ ne more delati v lovišču, ne more se udeležiti tekme oziroma delovnega izspita,katerega v SLO tako ali tako ne morete narediti.To pomeni,da brez tega ni šampionata.Za priznanje mednarodnega šampionata(INT CH)je potrebno iti na prireditev z nazivom CACIT in jo tudi opraviti.Na srečo je tega zadosti po sosednjih državah.Pri sosedih Italijanih pa seveda vse te stvari lahko tudi kupite(če vam ni mar kakšnega psa v resnici imate)ZA DENAR SE DOBI VSE- žalostno a resnično.
Logiran
PETIT
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 124
«
Odgovor #1225 :
petek, 21.07.2006 : 16:33:09 »
PNZ za goniče, kamor spada beagle, se lahko opravlja brez predhodnje telesne ocene in velja kot pogoj za uporabo psa v lovišču ter kot pogoj za izdajo vzrejnega dovoljenja.
Po sklepu VK za goniče se bo zboru sodnikov predlagalo, da morajo beagli obvezno opraviti delovno preizkušnjo (zaenkrat PNZ) za izdajo vzrejnega dovoljenja. Paritve beaglov , ki ne bodo imeli opravljenega PNZ-ja potemtakem ne bodo mogoče.
Tekme se lahko udeležijo psi, ki so starejši od 24 mesecev in imajo opravljen PNZ ter so telesno ocenjeni z najmanj "dobro".
Za pridobitev delovnega certifikata, ki je pogoj za prijavo na razstavo v razredu "delovni", to pa je v nadaljevanju pogoj za pridobitev naslova "prvak Slovenije v lepoti" je potrebno opraviti državno tekmo in sicer s prvim nagradnim razredom. V Sloveniji lahko državno tekmo po novem opravljajo vsi psi iz 6. FCI skupine, vključno z beagli. V prihodnje bo potrebno najprej opraviti lokalno tekmo, ki bo veljala kot izbor za državno.
Kolikor je meni znano (morda se motim) je edina prireditev s podelitvijo naslova CACIT evropsko prvenstvo, ki se bo letos odvijalo v Avstriji.
Italijani so na področju goničev za nas "tata-mata". Na leto organizirajo več kot 250 tekem za goniče in sicer na zajce in divje prašiče. Kaj pa se dogaja na področju komerciale je drug problem in nima z goniči nobene veze. Komercialno zanimive pasme so bile vedno povezane s packarijo, tako v tujini, kot tudi pri nas. Kdo pa pri nas najbolj nasprotuje, da bi za beagle morali delati PNZ? Lovska kinologija, kamor beagle najbolj spada že ne!!!!
Tudi pri nas bi lahko bilo tako, kot je "na srečo po sosednjih državah" a nekateri prehitro dvignejo roke in potem v svoji nevednosti govorijo neumnosti in neresnice. Kritizira naj tisti, ki je poskusil kdaj tudi kaj prispevati k boljšim razmeram.
Logiran
tinkasz
novinec
Sporočil: 5
«
Odgovor #1226 :
ponedeljek, 24.07.2006 : 14:56:06 »
Zdravo Neva,
me zanima, če ste ta teden popoldan doma, da bi se oglasili recimo v sredo okrog 18. ure?
Lp, Tina
Logiran
eka
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #1227 :
torek, 25.07.2006 : 18:11:27 »
PETTIT!
Res ni v pravilniku,da mora imeti pes za opravljanje PNZ telesno oceno,vendar se to v praksi običajno naredi, za prijavo v razred delavnih , oziroma prvaka SLO, pa ni nujna drževna tekma, lahko se predloži delovni certifikat pridobljen v katerikoli državi(članici FCI), nostrificiran na KZS.
V SLO nas je kar nekaj lastnikov goničev, ki imamo večkratne prvake in verjemi da je tako.Igrati velikega vseveda in nič doseči s svojimi psi je res lahko,še laže pa "žeti slavo" na račun tistih od katerih si se kaj naučil.
CACIT tekem je letos kar nekaj, med drugim tudi tudi 3. in 4.11. v Poreču.
Tistim, ki smo prehitro dvignili roke(kot prviš),je dovol zdrah in bedarij v kinologiji,odločili smo se, da imamo pse za razvedrilo, itak pa smo člani klubov v tujini, kjer se lahko veliko naučimo in izvemo vse kar nas zanima.
Zamanj me provociraš, ne bom več diskutirala s teboj o kinologiji.Če se še kdaj srečava se lahko pogovarjava o čemerkoli, le o psih nikoli več!
Tina!
Pridite, vesela bom vašega obiska, saj Snupkota že dolgo nisem videla.V nedeljo nas je obiskala Sena, včeraj pa Boč in Ferry.
Logiran
tinkasz
novinec
Sporočil: 5
«
Odgovor #1228 :
petek, 28.07.2006 : 20:37:06 »
Neva,
žal nam ni uspelo prit v sredo, ker sem zbolela.
Sem pa zato uspela Snupkotu narediti album s slikicami. Malo mešano.
http://www.moj-album.com/album/4216722/
Upam, da nam čimprej uspe prit na obisk.
Pozdravčke,
Tina
Logiran
terry
nekaj malega že vem
Spol:
«
Odgovor #1229 :
nedelja, 30.07.2006 : 19:52:37 »
Tinkasz super lepe slikce Snupkota.
Ben in ostala B-jeva banda pa danes praznuje tri mesece. Vse najboljše vsem
Pa še nekaj slikc iz današenjga kopanja:
http://www.moj-album.com/slike/62326/TtJqLPXZ0O5fL2tk.v.jpg
http://www.moj-album.com/slike/62326/SAFLcvXfPCv7mqUk.v.jpg
http://www.moj-album.com/slike/62326/eb2eVoWNYE6B8y4e.v.jpg
Ko smo pa noter, pa je najboljši spat pod štedilnikom.
http://www.moj-album.com/slike/62326/zhhlVZTZlfJ7M6dx.v.jpg
Neva, kako je zgledala beaglaška srenja v Brnu. Kakšna nova pridobitev morda?
Lp Eva
Logiran
Strani:
1
...
77
78
79
80
81
[
82