mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 02.11.2024 : 14:21:52

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Strani: 1 ... 64 65 66 67 68 [69] 70 71 72 73 74 ... 197   Dol
Natisni
Avtor Tema: Beagle  (Prebrano 435925 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
jerkre
nekaj malega že vem
Spol: Ženska
Sporočil: 126

« Odgovor #1020 : četrtek, 09.02.2006 : 11:16:14 »

Jaz imam psičko staro 2 leti. Živim v bloku in je 5 dni na teden sama doma po 9 ur. Če jo to navadiš od malega, mislim, da ne bi smelo bilti problemov. Kar se tiče lajanja, pri njej sploh ni tako pogosto, ponavadi le takrat, ko sliši kakšnega psa ali če kdo pozvoni.
Kar pa se šolanja tiče, ti le to če namaravaš imeti Beagla, toplo priporočam. Drugače boste trpeli vsi. Jaz pri svoji opažam, da starejša kot je, bolj je dojemljiva za ukaze. Hodile sva v malo šolo, osnovni in nadaljevalni tečaj.
Potrebuje pa seveda tudo ogromno gibanja, najbolj srečen je v gozdu ali na travniku. Kar se mene tiče, to ni pes za sprehode po mestu ali ulicah.

Lp
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Sporočil: 29.405

Sijejo zvezdice na nebu ...

« Odgovor #1021 : četrtek, 09.02.2006 : 11:50:07 »

Verdnik, trenutno na mojpes.netu ne mores dobiti informacij o leglih beaglov, zato predlagam, da se obrnes na kinolosko zvezo, kjer ti bodo morda pomagali z informacijami.
Logiran

Verdnik
gost
« Odgovor #1022 : četrtek, 09.02.2006 : 14:01:15 »

Jana imaš prav, sploh nevem kaj iščem tle!
Logiran
Geia
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 83

« Odgovor #1023 : četrtek, 09.02.2006 : 19:48:59 »

Zdravo,
Verdnik, sprašuješ glede lajanja in drugih beglovskih lastnosti. Veliko so ti odgovorili že nekateri pred mano. midva imava psičko v stanovanju. Živimo v bloku, kjer stanujejo družine z dojenčki, kakor tudi starejši ljudje. Pa ne samo to, v bloku živijo tudi drugi psi (psičke in psi). Pa nimamo nobenih problemov z lajanjem. Najina psička je sama doma v povprečju 5ur na delovni dan (čez vikende smo večinoma ves čas skupaj). Pa ne laja, ko naju ni. Seveda to ni prišlo samo od sebe, pač pa sva jo morala tega naučiti že takoj na začetku (postopno puščanje same s podaljševanjem "osamitve". Sama sem imela na začetku 14 dni dopusta, ko je prišla k nama in puščati sva jo začela samo za 15 min že kar drugi dan. Načeloma beagle laja z vzrokom, to je, kadar goni (mislim, da je to omenila že Eka).
Drugače pa imajo beagli veliko lastnosti, tako pozitivnih, kot negativnih. So  prikupni, prijazni, družabni, pravi cukri, po drugi strani pa so požrešni (pojejo vse, kar vidijo, celo jogurtove lončke!), odpovejo jim ušesa, če nekaj zavohajo, puščajo veliko dlake.
Pa še nekaj - beagli rabijo VELIKO GIBANJA! Sprehod okrog bloka 4x na dan je mogoče dovolj za mačko, vsekakor pa ne za psa, sploh pa ne za beagla. Drugače pa mi živimo v mestu. Našo psičko sprehajava v naravi kadar je le mogoče, razumljivo pa je, da se ne moremo ravno vsak dan odpeljati nekam na podeželje (sploh ne pozimi, ko so dnevi kratki). Tako jo pač sprehajamo v mestu.

Pa lep pozdrav vsem.
Logiran
eka
odvisnež
Sporočil: 611

« Odgovor #1024 : sobota, 11.02.2006 : 20:22:49 »

Mojca 743!
Tvoj pes tuli in zavija zato, ker je živel večino svojega življenja v kardelu in zdaj to pogreša.Beagle je pes. ki najbolj uživa v družbi večih psov in tega mu ne more nadomestiti še tako dober gospodar, zato se sprijazni, da bo to počel do svojega konca.
Beagli, ki živijo posamično in ki so vsaj malo socializirani že od malega, ne lajajo nikoli brez veze.Pri nas so štirje in sploh ne veš. da so v hiši, tudi če so sami doma.Prav tako pravijo tudi lastniki naših mladičev(preko 50 jih je).
Logiran
Mojca743
novinec
*
Sporočil: 13

« Odgovor #1025 : torek, 14.02.2006 : 18:57:04 »

Se strinjam Eka. Žal ga mi nismo vzeli kot mladiča.
  Moram priznat, da vedno manj tuli... res je, težko je prevzgojiti psa, če na to ni navajen. Sama ne vem kako je z vašimi psi, saj še nisem imela mladiča beagla. Moram pa rečt to, da je zelo težko nekaterim novopečenim lastnikom, če ima njihov nov 'družinski član' takšne in podobne muhe in ne vedo kako naprej (svetujem dopust pred nakupom žverce.) Verjamem, da je večina v začetku imela ta problem.
S Sharkom sicer sodelujeva s kinologinjo, vsak dan pa ima vsaj dve ure na obisku francoskega buldoga, tako da se trudimo, da Shark ne bo imel kakih asocialnih težav.
Logiran
tomazicv
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 40

« Odgovor #1026 : sreda, 15.02.2006 : 14:18:50 »

Beagli so zelo zelo prilagodljivi.

Naša Lana je bila kar nekaj časa (2 leti) vedno z nekom doma, nato pa je šla tudi žena v službo in je morala ostati po 9ur dnevno sama v stanovanju. Prvi teden je zelo jokala, po dobrem mesecu je bil popoln mir do najinega prihoda domov. Sedaj ko je stara 5 let (čez 9 dni ima rojstni dan) gre zjutraj v košaro in ob 16h ko pridemo domov jo zbudimo, potem pa nori kot zmešana. Čez dan ne laja in ne joka. Ko smo doma laja ko sliši zvonec od vrat sicer pa ne. Zunaj pa laja ko ji paše (ko se boji za našo malo
Paulino).

LP, Vanja
Logiran
jerkre
nekaj malega že vem

« Odgovor #1027 : torek, 28.02.2006 : 11:42:23 »

Pozdravljeni bigelaši.

Kako se kaj imate s svojimi pasjimi prijatelji? Bojim se, da bo ta forum popolnoma izumrl.

Kakorkoli, da vam sporočim, da je imela Biba pred dobrimi 14 dnevi na glavi že KLOPA. Ja, skoraj nisem mogla verjeti. To je bilo ravno takrat, ko je bilo 2,3 dni okoli 10 stopinj plusa - neverjetno, kako hitro pridejo na plan.
Sedaj pa spet sneg.

Lepo se imejte in pišite kaj.
Logiran
eka
odvisnež

« Odgovor #1028 : torek, 28.02.2006 : 13:44:34 »

Jerkre!
Pri nas je živa norišnica vse štiri psice se gonijo, tako da ni nobenega časa.Elo smo že parili ostale pa so tako ljubosumne, da morajo biti ločene.Že smo se veselili toplih dni, ko nam jo je ponovno zagodel sneg in nam omogočil tudi začetek tečaja v društvu.
Logiran
jerkre
nekaj malega že vem

« Odgovor #1029 : torek, 28.02.2006 : 14:52:15 »

Pozdravljena Eka.

To pa verjamem, da imate norišnico. Kako pa vozite potem pse na tečaj. Skupaj, vsakega posebej ali vam kdo pomaga?

Upam, da bom imela možnost videti te vaše pesjanarje. Mogoče sedaj, ko se bo sneg stopil in bo malce topleje in zeleno.

Drugače pa imamo tudi pri nas snega vrh glave, čeprav se mi zdi, da se ga Biba še vedno ni naveličala in strašno obožuje valjanje po njem. Da ne govorimo o tem, da vtakne nos prav v vsako sled, sploh ni važno od koga je (pasja, čoveška, zajčja,...).

LP
Logiran
eka
odvisnež

« Odgovor #1030 : sreda, 01.03.2006 : 09:17:01 »

Jerkre!
Spomladanski tečaj bosta obiskovali dve psici, ki bosta šli jeseni tudi na PNZ.Eno vodim jaz, drugo pa mož.Seveda jih boš lahko videla.Naše aprilsko beaglovsko srečanje bo tudi prestavljeno na jesen.Sedaj se vse povsod začenjajo razstave, me skoraj noben vikend ne bo doma, potem bomo pa imeli dva legla mladičev in spet ne bom mogla do poletja nikamor od hiše.
Logiran
Mitek
novinec
*
Sporočil: 32

« Odgovor #1031 : torek, 07.03.2006 : 18:16:56 »

Zdravo. Sem novi na tem portalu pa ker se zanimam za nakup beagla koliko co cene beaglov(seveda mislim mladičke). Hvala, LP!
Logiran
jerkre
nekaj malega že vem

« Odgovor #1032 : torek, 07.03.2006 : 20:32:01 »

Pozdravljen Mitek. Mslim, da je najbolje, da se najprej vprašaš ali je to pes zate. Kaj od njega pričakuješ, koliko časa si mu pripravljen nameniti,....
Kajti jaz opažam, da število Beaglov vsaj pri nas v CE narašča. Ko sem jaz kupila svojega pred dvemi leti, nisem vedela za nobenega, prav tako ni nihče poznal pasme. Sedaj pa srečujem ljudi, ki pravijo- ja saj poznam tega in onega, ki ima Beagla. Zadnjič sem srečala gospoda, ki je kupil beagla za svojega sina (pri preprodajalcu iz Ce) - češ prej smo imeli aljaškega malamuta (upam, da je prav napisano) in je rabil ogromno gibanja, šolanje,...
Skoraj me je kap - in mislim, da ni bil preveč vesel, ko sem mu povedala, da ne sme pričakovati da mu bo beagle ležal cele dneve na kavču in da ga bo otrok lahko obvladoval.

Malce sem se razpisala pa brez zamere. Vsekakor pa glej, da ga boš kupil pri preverjenemu vzreditelju in naj te ne zavedejo cene preprodajalcev, ki so za polovico ali pa še več manjše - razliko boš pustil pri veterinarju in morda pes niti približno ne bo podoben beaglu.

LP
Logiran
jerkre
nekaj malega že vem

« Odgovor #1033 : torek, 07.03.2006 : 20:38:44 »

Eka imam samo eno vprašanje zate. Vem, da smo govorili, da pes ne sme gonit v gozdu - sploh ne srn,...
Biba, seveda ne loči srne od zajca (oziroma kaj sme in kaj ne sme), mi je dans šla gonit za 45 minut. Seveda me je bilo strah, kajti prej je bilo največ 10 oz. maksimalno 20 minut - tudi v primeru, ko je videla žival.
Danes pa je bilo kot bi se ji zmešalo - po tleh je vohala za sledmi, čeprav ni bilo nobene živali. Je možno, da so bile sledi tako močnega vonja ali se morda zajci parijo - kljub visokem snegu?

Sedaj je pa res ne bom več upala spustit, pa še okregala sem jo kar precej, čeprav je prišla k meni in vem da je nebi smela - verjetno sem to naredila od samega straha.

Drugače mi uboga na odpoklic, ampak ko zavoha je konec. Je še kakna možnost, sedaj pri dveh letih, da se jo nauči na odpoklic tudi takrat ko kaj zavoha? Oz. kako bi jo morala to učiti, ko je bila mlada, kajti pri tem sem res čisto zamočila in odpovedala.

Hvala in LP.
Logiran
Mitek
novinec
*
Sporočil: 32

« Odgovor #1034 : sreda, 08.03.2006 : 19:44:28 »

Hvala za odgovore vendar še vedno nevem cene:)
Logiran
Strani: 1 ... 64 65 66 67 68 [69] 70 71 72 73 74 ... 197   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.