mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 02.11.2024 : 06:23:44

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Strani: 1 ... 57 58 59 60 61 [62] 63 64 65 66 67 ... 197   Dol
Natisni
Avtor Tema: Beagle  (Prebrano 435810 krat)
0 članov in 10 gostov pregleduje to temo.
Nanook
midi
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399

NS Lama Tari

« Odgovor #915 : četrtek, 17.11.2005 : 12:04:43 »

35. clen, 3. odstavek:

(3) Psov ni dovoljeno brez nadzorstva spuščati v prosto naravo. Lastnik je odgovoren za škodo, ki jo njegova žival prizadene divjadi.

Si verjetno to mislil, PETIT?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
PETIT
nekaj malega že vem
Spol: Moški
Sporočil: 124

« Odgovor #916 : četrtek, 17.11.2005 : 12:11:58 »

Jep! Hvala Nanook!
Logiran
klemenko
novinec
*
Sporočil: 47

« Odgovor #917 : četrtek, 17.11.2005 : 12:40:03 »

dobri 2 leti je star moj pes petit. in oprosti, če bi vedel da imaš šestnajstletne izkušnje si ne bi upal tule povedat karkoli. še enkrat se ti opravičujem za svojo nevednost. sem le lastnik psa s pomanjkljivim znanjem in včasih napišem tudi kakšno stvar ki je tebi kot veleizkušenem poznavalcu smešna. sem še na začetku svoje izobraževalne poti, tam kjer si bil pravzaprav tudi ti enkrat. naj uganem na področju človeškega bontona oz. medčloveških odnosov je tvoja izobraževalna pot precej krajša, si malo šprical kajneda?
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.361

« Odgovor #918 : četrtek, 17.11.2005 : 13:39:28 »

Res ne razumem  zakaj  slaba volja  in  zgražanje  nad določenimi mnenji. Undecided
Konec- koncev  se v tej temi  govori  o  biglih  njihovem karakterju , tudi, kaj ne?
  Pa vzemimo na splošno.  Po večini mnenj  bigel velja  za  neumornega  potepuha.  Kdor  pa pasmo resnično pozna  ,  bo  to  mnenje  vsekakor  zanikal.  In potem pridemo do tega , zakaj velja za takega.  Zaradi nepravilnosti  vzgoje ,zaradi    premalo zanimanja   nekaterih lastnikov,  in zaradi  premalo ukvarjanja  z psom -samim ,glede na njegov karakter.
Pa ne me  narobe  razumet. Wink
Tudi setri veljajo za  neumorne potepuhe.  Pa moj ni.   Veste  zakaj ne... ker spremljam njegov karakter  od  malega  in mu ne dam  šanse,  da  bi imel višek  energije  za potepanje.
Ko vidim , da  mu   1  urni sprehod ni dovolj , ga  podaljšam  na  dve  urni Wink  In ga zaposlim   z delom , do take  mere,  da mu niti na pamet  ne pade,  da  bi  jo  "stisnil" še malo okrog  posvoje.
Pač se zavedam , da  svojih psov ne morem sprehajati v salonarjih  in z čikom  v  roki, temveč  rabim  športno obutev , veliko časa   pa  tudi veliko kondicije ne glede na  vremenske razmere.  Poleg tega  , da ga je bilo potrebno peljati  tudi  v  šolo  z njemu prilagojenim programom. Wink
Če resnično  hočete  predstaviti pasmo  begale  v  najboljši  luči,  jo je  treba prej dodobra  spoznat(  nekateri)  in povedat  vse kar  paše  zraven , ne samo kje spi  kakšno hrano je  in ne samo  kdaj je kje - kaj narobe  z njim.  Predvsem je pomembno njegovo obnašanje  ko je  pes na višku  svoje energije Wink
le tako boste dosegli  , da  bo  beagle  dobil  resnično primernega   in sebi dostojnega lastnika Smiley
Logiran
aeg
novinec
*
Sporočil: 12

« Odgovor #919 : četrtek, 17.11.2005 : 16:06:19 »

Oj!

Mene pa zanima, če mi lahko kdo mogoce napise, kako se je njegov ali njen beagle redil. Zanima me recimo teza pri dveh treh štirih, petih mescih in enem letu!!!

Hvala za vše odgovore in lepo pozdrav
Logiran
INKA
novinec
*
Sporočil: 21

« Odgovor #920 : četrtek, 17.11.2005 : 16:21:51 »

Age!

Jz ti lahko povem da je imela naša pri treh mesecih 7kg, pri petih mesecih pa 10kg. Poznam pa še eno beaglico , ki pa je pri isti starosti 1kg težja, kako bo vnaprej ti pa lahko še sporočim.

Logiran
aeg
novinec
*
Sporočil: 12

« Odgovor #921 : četrtek, 17.11.2005 : 18:06:32 »

Sprašujem zato, ker ima moj Age pri 5 mesecih samo 6,5kg! Pa ne zgleda nic podhranjen ali kar koli, tako, da mi res ni jasno zakaj pa kako je to mozno??? Ima kdo mogoce kakšno idejo?

Hvala za hiter dgovor Inka!!!

lp
Logiran
eka
odvisnež
Sporočil: 611

« Odgovor #922 : četrtek, 17.11.2005 : 19:26:45 »

Damayanti,Pettit!
Prav z veseljem bi napisala kaj o beaglih,saj vesta, da imamo tri delovne pse(četrtega pričakujemo prav kmalu), vzredili smo že tudi precej mladičev, vendar se mi zdi vse skupaj brez veze,ker pač mislim, da sem si v tridesetih letih dela s psi pridobila nekaj znanja, zato ne bom dopustila, da me neki ničeti(kar nekaj jih je v tej rubriki)podučujejo.
Na območju LD Jošt je kar nekaj dobrih strelcev in res je brez sledu izginilo že več psov.
Age!
Teža mladiča ni nikjer točno določena.Zavisi tudi od konstitucije psa.Prviloma mora biti beagle močan, robusten pes z močnimi tacami, zaprtimi mačjimi šapami, gobec ne sme biti špičast.Večinoma beaglov je res predebelih(po zaslugi svojih lastnikov), opažam pa tudi , da imajo nekateri sodelujoči na tem forumu, beagle močne konstitucije za debele.Tem svetujem, da si preberejo standard 161, FCI 6.Večinoma beaglov po celem svetu(tudi nekaj iz naše vzreje!)je previsokih,čeprav so potomci prednikov(tudi več rodov nazaj),ki imajo neoporečno višino.
Pred kratkim sem spznala pravo sestro od Klemenkotove psice, ki je pravi čudež narave. je zelo lepa psica, visoka 37 cm, kompaktna, pravilne glave, dobrega značaja(vsi ostali psi te vzreje so njeno živo nasprotje).Poiskušali ji bomo dobiti čim boljšega plemenjaka, potem bomo pa videli kakšni bodo potomci.Upam na najboljše.
Logiran
mobubi
novinec
*
Sporočil: 43

« Odgovor #923 : četrtek, 17.11.2005 : 21:07:48 »

Eka, veš da ravno od tebe pričakujemo, da poveš. Nekateri povejo ali povemo, kar smo smo do sedaj ugotovili ( v bistveno manj časa kot ti) in na podlagi enega psa verjetno je marsi katera ugotovitev tudi napačna. Ne jemlji to kot podučevanje, ampak kot nekaj kar lahko ti argumentirano zanikaš. Res pa je problem, da se tu pojavljo take izjave, ki zvenijo  velikokrat bolj napad kot normalna izmenjava mnenj...
Logiran
PETIT
nekaj malega že vem
Sporočil: 124

« Odgovor #924 : četrtek, 17.11.2005 : 22:27:04 »

Citat: klemenko
dobri 2 leti je star moj pes petit. in oprosti, če bi vedel da imaš šestnajstletne izkušnje si ne bi upal tule povedat karkoli. še enkrat se ti opravičujem za svojo nevednost. sem le lastnik psa s pomanjkljivim znanjem in včasih napišem tudi kakšno stvar ki je tebi kot veleizkušenem poznavalcu smešna. sem še na začetku svoje izobraževalne poti, tam kjer si bil pravzaprav tudi ti enkrat. naj uganem na področju človeškega bontona oz. medčloveških odnosov je tvoja izobraževalna pot precej krajša, si malo šprical kajneda?
Klemenko moj dragi! Zelo rad berem tvoje poste, ker se od srca nasmejim nad tvojimi izjavami. Resnično si prav en hecen model! Grin Grin Grin
Kar naenkrat se prikažeš na ta forum in pričneš trositi svojo modrost vse povprek in sicer kar na vseh področjih. Vsem po vrsti jebeš znanje in potem jim očitaš, da so prešpricali lekcije iz bontona. Meni se zdi, da si ti bolj potreben kakšne lekcije iz lepega vedenja kot pa kdo drug.
Sploh ni važno koliko izkušenj imam jaz, problem je namreč v tebi. Ko sem si kupil prvega psa sem imel ravno toliko pojma o psih, kot ti danes in tudi jaz sem mislil, da vem veliko, vendar je med tabo in mano velika razlika in sicer: kadar česa nisem obvladal sem postavljal vprašanja , poslušal, razmišljal, bral literaturo in več kot sem vedel manj sem klobasal v javnosti.
Meni nekdo, ki ne zna ni smešen ampak sem mu vedno pripravljen pomagati, ker vem kako težko se je dokopati do znanja in izkušenj. Smešni so mi kvečjemu taki možiclji kot si ti, ki zinejo prej kot vklopijo možgane in mislijo, da so z nakupom prvega psa požrli tudi vso kinološko modrost sveta.

Beagle velja za enega najbolj vztrajnih goničev in ko primejo sled je ne izpustijo več ur, še posebej kadar gre za srnjad, jelenjad ali divje prašiče. Ko ti bo tvoj biglič, ki prosto teka po gozdu enkrat prijel sled srnjadi in ga ne bo nazaj več ur se le oglasi, da ti bom dal nasvet, kako ga boš prestregel! Do takrat pa beri predvsem pa POSLUŠAJ  in ne GOBCAJ vse povprek, ker nikoli ne veš kdo je tvoj sogovornik še posebej tu na forumu, kjer ni vizuelnega stika!!!!!!
Logiran
jerkre
nekaj malega že vem
Sporočil: 126

« Odgovor #925 : petek, 18.11.2005 : 08:14:18 »

Damayanti!

DA lovci res streljajo drug na drugega in to nisem prebrala v Novicah. In bodi tako pokroviteljska- za informacijo se je to zgodilo v Gornejm gradu, ko je lovec lovca zamnejal za divjega prašiča!

In DRAGA MOJA ne govori ti meni, da ne vem kako izgleda ko pes GONI. Če pes oravi PNZ to ne pomeni, da se ga tam uči kako naj laja. Če ima gonjo v krvo jo ima, če ne ne. In verjetno res ne vem, da je lajež iz stanovanja nekaj drugega kot lajež v gozdu, glede na to, da je bila moja psica že na nekaj skupnih jagah in da nisem mestni človek!

Tako da ne bodi tako zelooo pametna. In kaj se sploh oglašaš, če nimaš doma Beagla. Pojdi na post za Irske setre.

Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.361

« Odgovor #926 : petek, 18.11.2005 : 09:43:10 »

V šoli je razumljivo pridna, ker so v igri klobase. Ko pa hodiva na sprehode, je kot da bi pozabila vse kar zna. Čeprav me včasih uboga kot angelček, vendar ponavadi ne upošteva nič.

1+1
Damayanti!
In DRAGA MOJA ne govori ti meni, da ne vem kako izgleda ko pes GONI. Če pes oravi PNZ to ne pomeni, da se ga tam uči kako naj laja. Če ima gonjo v krvo jo ima, če ne ne. In verjetno res ne vem, da je lajež iz stanovanja nekaj drugega kot lajež v gozdu, glede na to, da je bila moja psica že na nekaj skupnih jagah in da nisem mestni človek!

=   Roll Eyes....  si povedala  ... ja Wink  (  no pri nas te ne bi vzeli na jago s takim psom Smiley)
Tako da ne bodi tako zelooo pametna. In kaj se sploh oglašaš, če nimaš doma Beagla. Pojdi na post za Irske setre.

Sicer sem imela pomislek , da vsaj  ločiš  pasme(  moj seter je v avatarju-  BTW)  Toliko  o  irskih  setrih Grin.....  Imam pa še  nemško ostrodlako ptičarko-  žimavko.  In pri šetih  mesecih je  popolnoma  skoncentrirana  na   vodnico,  tudi ko pride na  sled.... ( odpoklic Wink)
Glede  biglov.....    imam pomislek , da sem  se  malo prej srečala  z  pasmo  bigel  kot ti.....    glede na tvoje poste,  neglede   četudi si lastnica  bigla...ti  vseeno priporočam   da se  še  malo    izobražuješ  v tej smeri.
  S tem   postom  tudi  zaključujem  nadaljno debato  z teboj.  Ker je naslov teme  resnično  beagle  in ne  "   provokatorski zdraharji"
Želim ti uspešno  vzgojo.

Eka:  Čedalje bolj te razumem.
Logiran
INKA
novinec
*
Sporočil: 21

« Odgovor #927 : sobota, 19.11.2005 : 15:15:10 »

Age!

Ja to je res malo za to starost. Predvidevam pa da je tudi malo manjše rasti. Mogoče je bilo veliko leglo in je zato manjši. Ne vem moja Luna tudi ni debela in ni neka velikanka. Lahko pa ti povem da slišim veliko različnih mnenj, tako da je ta višina in kg po mojem zelo relativna stvar. Če si pogledaš malo fotke po internetu lahko vidiš velko različnih beaglov (pa naj bi bili prvaki na razstavah), pa se zelo razlikujejo od države do države. V glavnem da si ti zadovoljen z njim.

LP
Logiran
britta
novinec
*
Sporočil: 22

« Odgovor #928 : sobota, 19.11.2005 : 16:37:44 »

I Britta je sa 5.mj. imala 6 kg. Znam jer smo išli avionom. Sad je visoka 37 cm  ima 12 kg.
Logiran
Drejči
midi
*
Sporočil: 1.862

« Odgovor #929 : sobota, 19.11.2005 : 22:43:47 »

"Sajenje zlahtnih orhidej"  Roll Eyes g. Klemenka po tej temi sem preselila v arhiv foruma.

Lepo vas prosim, da temo koncno prepustite beaglom.
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
Strani: 1 ... 57 58 59 60 61 [62] 63 64 65 66 67 ... 197   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.