o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
torek, 26.11.2024 : 06:27:26
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 6
| Tema:
Beagle
Strani:
1
...
56
57
58
59
60
[
61
]
62
63
64
65
66
...
197
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Beagle (Prebrano 439091 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
mobubi
novinec
Sporočil: 43
Re: Beagle
«
Odgovor #900 :
sreda, 16.11.2005 : 23:29:29 »
Nanook, ma kakšen "jaz sem bog in lenoba"? Kaj sm napisala kje, da razdivjam psa tako, da ga pošljem za zajcem? Je potrebna tu ta zaničljivost?
Logiran
Nikomah
rad pišem
Spol:
Sporočil: 269
«
Odgovor #901 :
sreda, 16.11.2005 : 23:37:54 »
Citat: Nanook , sreda, 16.11.2005 : 22:05:14
Ce mu zelis omogociti to, kar so poceli njegovi predniki, ga odpelji na smetisce in prepusti tam za vedno. Ce ga pa mislis se naprej negovati, skrbeti zanj, ga futrati itd.., pa na naravnost kar pozabi.
http://www.cheesebuerger.de/images/more/schilder/a034.gif
Logiran
mobubi
novinec
«
Odgovor #902 :
sreda, 16.11.2005 : 23:40:33 »
Pri majhnem svetu sem imela namreč v mislih lovce, ker smo o njih prej govorili. Mislim, da tisti, ki imamo pse radi, imamo radi tudi druge živali in se mi nekako zdi samoumevno, da smo do njih obzirni. Ker pa mislim, da moj pes ne dela ravno kaosa po gozdovih, bi vseeno tja hodila in ga spustila iz povodca, samo se bojim lovcev.
Logiran
klemenko
novinec
Sporočil: 47
«
Odgovor #903 :
četrtek, 17.11.2005 : 00:29:21 »
damayanti ne spomnim se te oz. tvojega psa v avatarju iz šole, no saj ni pomembno. hvala za nasvet, bom moral potem res razmislit o povodcu v gozdu. zaradi lovcev. za beagle ne vem da bi bili sposobni naredit karkoli divjadi. gonijo pač, ne zato da bi ubijali. upam da s tistim lovcem malo pretiravaš, konec bi me bilo če mi ubije psa. kaj se čem maščevat? že narava ga je tepla pa naj se še jaz z njim bodem?
nanook, pogovarjamo se o biglih, pri gonečem biglu je odpoklic malce težavnejši. in seveda lahko tečem s psom ampak verjemi da mu to niti približno ni v enako veselje kot pa to da se sam podi po gozdu.
"........Beaglov naravni okolis ni gozd, ampak smetisca okrog cloveskih bivalisc, podpovprecna hrana, obupne nalezljive bolezni, klanje s strani drugih cuckov in kratka zivljenjska doba. Ko bos psa podvrgel vsemu nastetemu, pridigaj o naravnosti, do takrat pa...
Ce mu zelis omogociti to, kar so poceli njegovi predniki, ga odpelji na smetisce in prepusti tam za vedno. Ce ga pa mislis se naprej negovati, skrbeti zanj, ga futrati itd.., pa na naravnost kar pozabi....."
niti približno mi ni jasno kaj hočeš povedat. ravno nekaj strani nazaj smo se prepirali da naj pes ne bi ležal na kavču. zdaj pa mi ti trobiš obratno. seveda mislim skrbet za psa, ampak to ne pomeni da ga bom nosil v plastični sterilni gajbi okrog po svetu. kaj je s tem smetiščem? kaj je tvoj problem? mislm kakšne klobasate tu nekateri?
kje torej lahko spustim psa? na cesti ne. v gozdu ne. na polju oz. travniku ne, ker kmetje tud niso navdušeni nad tem. se mi je že zgodilo da me je hotel en kmet premikastiti ko je videl odvezanega psa. očitno mu kakci že tako najedajo možgane da mu tudi z mahanjem z vrečko nisem uspel dopovedat da je vse ok.
res ste mi pokvarili večer s temi lovci. ravno danes sva imela s kužo popoln dan v gozdu, zdaj pa tole. odslej se ne bom več počutil v gozdu enako.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.361
«
Odgovor #904 :
četrtek, 17.11.2005 : 01:17:20 »
Citat: klemenko , četrtek, 17.11.2005 : 00:29:21
upam da s tistim lovcem malo pretiravaš, konec bi me bilo če mi ubije psa. kaj se čem maščevat? že narava ga je tepla pa naj se še jaz z njim bodem?
Narava ga je počila zelo
to se strinjam
. Pretiravam pa ne. Resno ti govorim. Imej psa na povodcu. Ker njemu " dol visi" za pasmo in za lovske pse ker o psih nima pojma in zanj je pes pes in nevarnost za divjad v gozdu. In verjemi mi , če sreča psa brez prisotnosti lastnika ni ne prvi in ne zadnji , ki bo padel.
Saj imaš sorško polje... na začetku za pokopališčem nihče ne teži.
Zleta se ti pa še vidiš ga.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #905 :
četrtek, 17.11.2005 : 01:30:29 »
Hja... pa še to o biglih
Moj star foter jih je imel ( od kar pomnim) In na začetku ,ko je bil pes mlad( Rufus- tega se najbolj spomnim
) je gonil... tudi samo po 15 minut in se vrnil.... Vsako leto je povečeval gonjo. Ko je bil star tam nekje 5 let sva ga zjutraj spustila in je šel ... po kosilu sva se pa vrnila na isto mesto in ga še čakala po uro ali dve, da je prišel iz gozda. 7 ur mu ni bil nikakršen problem gonit
.... toliko o tem ... ko bigel dobi gušt
... ne spada zastonj med goniče
Logiran
klemenko
novinec
Sporočil: 47
«
Odgovor #906 :
četrtek, 17.11.2005 : 01:54:13 »
ja moja geja pravzaprav ne zgine z vidnega polja, razen ko goni ampak to tudi ni tako pogosto, redko pravzaprav in po nekaj minutah se vrne. bomo videli kako bo z leti. mislim da je s tega vidika dobro da je zelo plašna. odvisno koliko pozna teren, če sva na nepoznanem se me kar drži.
na sorškem polju sva bila v začetku redna gosta zdaj pa počasi vse bolj v gozdu, ker morava kakih 15 minut najprej ob cesti po pločniku, gozd imava pa zraven hiše. bo treba spremenit nazaj. lahko noč.
Logiran
PETIT
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 124
«
Odgovor #907 :
četrtek, 17.11.2005 : 03:04:55 »
Klemenko, sedaj se bom o goničih samo še od tebe učil. Dobro, da si se prijavil na ta forum in me razsvetlil saj se v šestnajstih letih ukvarjanja z lovskimi psi očitno nisem nič naučil. upam, da ne boš jezen če ti bom zastavil kakšno vprašanje!
Do danes namreč sploh nisem vedel, da je naravni prostor psov gozd. mislil sem namreč, da tja sodijo divje živali in ne človekove kreature.
Za začetek bi te rad vprašal samo to koliko je star tvoj beagle?
Nanook, spet me vlečeš za jezik s tistim o smetiščih okrog človekovih bivališč! A začnemo spet debato o tem kaj je pasemski pes in kaj je pasji prednik?
Logiran
mobubi
novinec
«
Odgovor #908 :
četrtek, 17.11.2005 : 08:27:15 »
Petit, js mam prvič lovskega psa pa ne vem kako gre naprej. Kaj pomeni vprašanje o starosti psa Klemenku? Ker js zdej nimam težav s psom (ima dve leti), greva skupaj od doma in prideva skupaj nazaj
Hočem reč, da več kot za par minut tu ter tam ne gre stran. Kaj se zgodi z leti?
Logiran
Nanook
midi
Spol:
Sporočil: 7.399
NS Lama Tari
«
Odgovor #909 :
četrtek, 17.11.2005 : 08:29:52 »
Citat: mobubi , sreda, 16.11.2005 : 23:29:29
Nanook, ma kakšen "jaz sem bog in lenoba"? Kaj sm napisala kje, da razdivjam psa tako, da ga pošljem za zajcem? Je potrebna tu ta zaničljivost?
Taki pac so ljudje, vsaj cisto prevelik % tistih, ki jih srecujem. Grozno, ker moram imeti psa na striku, ker (vstavi nekaj, magari cesto/lovce/divjad/itd.). KAKO naj se revez zlaufa... Mislim...potem pa folk v fitnes hodi. Zakaj ze?
Kako vi hodite na sprehode? Da prides do travnika, naredis "klik" in pes prosto laufa, ti pa cik v usta in gremo spancirat? Al se tudi kaj ukvarjate z njimi?
Logiran
"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
jerkre
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 126
«
Odgovor #910 :
četrtek, 17.11.2005 : 08:35:10 »
Glede na to, da lovci streljajo tudi drug na drugega, bo verjetno res bolje, da imamo pse na povodcih.
Čudno, da se lovci ne sekirate takrat, ko žival obstrelite in je potem ne nejdete ali kar je še hujše, je sploh ne iščete. Pa prosim, da ne oporekte, ker se tudi to dogaja. Torej, kdaj je žival bolj uboga, ko jo beagle goni in je sploh ne dohiti, ali ko jo vi obstrelite.
Pa še to, da bi lovci morali vedeti, da imajo lovski psi goniči, značilen lajež, ko gonijo in se po tem razlikujejo od drugih ne lovskih psov. In glede na to, da se divjad pase tudi na travnikih, moramo po tem imeti pse privezane tudi tam.
LP
Logiran
Nanook
midi
Spol:
Sporočil: 7.399
NS Lama Tari
«
Odgovor #911 :
četrtek, 17.11.2005 : 08:36:54 »
Citat
nanook, pogovarjamo se o biglih, pri gonečem biglu je odpoklic malce težavnejši. in seveda lahko tečem s psom ampak verjemi da mu to niti približno ni v enako veselje kot pa to da se sam podi po gozdu.
Potem pa pac nikoli ne bo gonil, ne? Ali pa sprejmite posledice odstrela psa, ki goni, zakaj je to tako nerazumljivo. Jaz sem cisto za to, da se uvede clen, ki dopusca odstrel psa, ki goni divjad. Pa se tisto, kar spada zraven-kdaj odstrel (valda ne bo odstrelil lovskega psa, ki lovi, ko imajo lovci svoj dan, a se razumemo?).
Citat
niti približno mi ni jasno kaj hočeš povedat. ravno nekaj strani nazaj smo se prepirali da naj pes ne bi ležal na kavču. zdaj pa mi ti trobiš obratno. seveda mislim skrbet za psa, ampak to ne pomeni da ga bom nosil v plastični sterilni gajbi okrog po svetu. kaj je s tem smetiščem? kaj je tvoj problem? mislm kakšne klobasate tu nekateri?
Pravis, da bi ga rad spustil v gozdu, ker je to njegov naravni okolis in ker so to poceli njegovi predniki, jaz pa ti razlagam, kaj je dejansko njegov naravni okolis in kako so ziveli njegovi predniki. Ako zelite svojim psom nuditi "vse naravno", izvolite, samo sem spada tudi selekcija. Ako se pes ne zna izmikat kroglam v stilu Matrice, hja, sus u glavo! Mogoce se bo pa kak drug znal in bodo sli njegovi geni naprej.
Citat
Nanook, spet me vlečeš za jezik s tistim o smetiščih okrog človekovih bivališč! A začnemo spet debato o tem kaj je pasemski pes in kaj je pasji prednik?
Pa o tem, kaj je vrsta in kaj je mtDNA?
Logiran
"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
INKA
novinec
Sporočil: 21
«
Odgovor #912 :
četrtek, 17.11.2005 : 10:31:00 »
O tej temi.
Včeraj smo bili v gozdu, kjer je plezališče in je moja beaglica skoz spuščena. Pa seveda pride na sled in je ni po 15 minut ampak vedno pride nazaj pogledat kjer plezamo. Po plezanju pa smo še obiskali dve kmetiji, kjer so lovci in smo se predstavili in malo pogovorili.
Meni so rekli, da je problem v večini samo od maja do junijo ko so srne breje in takrat nima pes kaj delati v gozdu, drugace pa ni noben problem.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #913 :
četrtek, 17.11.2005 : 10:56:04 »
Citat: jerkre , četrtek, 17.11.2005 : 08:35:10
Glede na to, da lovci streljajo tudi drug na drugega, bo verjetno res bolje, da imamo pse na povodcih.
A joooj
Ena stvar je brati slovenske novice, popolnoma druga zadeva je dejansko živeti nekje kjer je praktično lovišče- gozd.
Pa še nekaj. Divjad je bila tam pred teboj in tvojim psom in bo za teboj in tvojim psom( ko tebe že davno ne bo več
)
Citat: jerkre , četrtek, 17.11.2005 : 08:35:10
Čudno, da se lovci ne sekirate takrat, ko žival obstrelite in je potem ne nejdete ali kar je še hujše, je sploh ne iščete. Pa prosim, da ne oporekte, ker se tudi to dogaja. Torej, kdaj je žival bolj uboga, ko jo beagle goni in je sploh ne dohiti, ali ko jo vi obstrelite.
LP
Kje si pa to pobrala
.
Veš kaj. Lovci kateri imajo lovskega psa v namen dela in ga vpišejo v tečaj za vodnika lovskega psa.
In tisti zavedni lastniki z lovskim psom tudi. Ker se navsezadnje zavedajo , da če tudi oni niso lovci njihov pes je.
To se nekako imenuje na grobo povedanje " naučijo se kontrolirati pasji lovski nagon"
Glede tele gonje o biglu. Draga moja pojma nimaš kako pes goni... oz kako se obnaša.
Zapomni si samo nekaj. Med živalmi šteje samo enegrija . divjad varčuje z energijo zaradi same prehranjevalne zmožnosti...... psu pa ni treba varčevati , ker ga po končanem sprehodu doma čaka polna skleda( po možnosti high energy ) briketov. In pes ne zajaga in ujame temveč goni dokler divjadi ne upeša toliko da jo lahko dohiti
Za zastreljeno divjad.... in uporabo lovskega psa pri tem... je pa potrebno zelo veliko šolanja in vaje.. imenuje se pa " krvna sled"... pa si kje malo preberi kako zgleda tako šolanje. Navsezadnje ti ne bo škodovalo... imaš lovskega psa bigla... kateri je zelo dober krvosledec( če ga lastnik tega nauči
)
Glede laježa. Eno je šolan pes z opravljenim PNZ-jem, dejansko registriran predno gre uradno lahko v gozd. Drugo je pa lajež psa iz našega stanovanja kateri je zgolj ljubljenček na sprehodu v gozdu.
Pa še nekaj. Velika večina lastnikov tukajle imate mlajše pse. nekaterim je to celo prvi pes. Ne razumem kako ste nekateri lahko površni pri izbiri pasme, kaj res gledate samo na izgled psa in zraven pozabljate na njegov karakter.
Pes se doma obnaša drugače kot v gozdu -takrat ko dobi sled v nos.
Bi bilo pa res dobrodošlo , da nekdo malo bolj podrobno opiše karakter bigla. Pa ne tisti del iz domačega okolja temveč drugi del. Kateri je prav tako prisoten pri vsakem pravem biglu.
Logiran
PETIT
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 124
«
Odgovor #914 :
četrtek, 17.11.2005 : 11:54:58 »
Citat: jerkre
Lovec je po zakonu dolžan pregledati vsak nastrel tudi če divjad zadetka ni nakazala oz. na nastrelu ni znakov zadetka. Pregled se lahko opravi le s psom, ki je opravil uporabnostno preizkušnjo po krvni sledi. Zavestna opustitev pregleda nastrela se smatra za hujšo kršitev lovske etike in seveda zakona zato je za tak prekršek predvidena kazen od 100.000 do 300.000 SIT.
Da se dogaja, ko lovci ne pregledajo nastrela tudi ko obstajajo znaki zadetka je res, kakor je res, da se vršijo prekrški na vseh področjjih človekovega ravnanja in delovanja. Zato obstajajo zakoni in organi, ki te zakone nadzirajo. Ljudje, krademo, ropamo, posiljujemo, mučimo, ubijamo in še marsikaj drugega. Normalni ljudje težimo k temu, da bi bilo nemoralnih stvari čim manj odpravili pa jih ne bomo nikoli niti v lovstvu niti na drugih podrošjih zato je kazanje s prstom ene skupine ljudi na druge povsem brezpredmetno.
Citat: jarkre
Pa še to, da bi lovci morali vedeti, da imajo lovski psi goniči, značilen lajež, ko gonijo in se po tem razlikujejo od drugih ne lovskih psov. In glede na to, da se divjad pase tudi na travnikih, moramo po tem imeti pse privezane tudi tam.
Kateri psi so v naravi moteč element sem lepo in natančno opisal zazo se ne obnašaj kot tiste tri opice od katerih ima ena pokrite oči, druga ušesa tretja pa usta. Vklopi možgane in stvari ti bodo brž bolj jasne.
Kje lahko sprehajaš svojega psa je v prvi vrsti odvisno od tvoje vesti, katero oblikuje tvoja splošna razgledanost. Poleg tega imamo tu še zakone, ki obravnavajo ravnanje z domačimi živalmi ter našo dolžnost do okolja.
Samo za vzorec:
iz zakona o divjadi in lovstvu:
(3) Z globo od 100.000 do 300.000 tolarjev se za prekršek iz prvega odstavka tega člena kaznuje posameznik...
.
.
15. ki vznemirja divjad v mirnih conah, na rastiščih, gnezdiščih, polegališčih, brlogih, zimovališčih, pasiščih v gozdu in krmiščih ali jo zalezuje v neugodnih vremenskih razmerah
Ostalo (obstaja postavka o spuščanju psov brez nadzora a je ne najdem) si poišči tukaj:
http://www.lovstvo.net/datoteke/Novi%20zakon%20o%20divjadi%20in%20lovstvu.doc
http://www.lovstvo.net/datoteke/20040313_zakon_zascita_zivali.doc
Logiran
Strani:
1
...
56
57
58
59
60
[