mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 26.11.2024 : 06:16:40

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Strani: 1 ... 56 57 58 59 60 [61] 62 63 64 65 66 ... 197   Dol
Natisni
Avtor Tema: Beagle  (Prebrano 439088 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
mobubi
novinec
*
Sporočil: 43

« Odgovor #900 : sreda, 16.11.2005 : 23:29:29 »

Nanook, ma kakšen "jaz sem bog in lenoba"? Kaj sm napisala kje, da razdivjam psa tako, da ga pošljem za zajcem? Je potrebna tu ta zaničljivost?
Logiran
Nikomah
rad pišem
Spol: Moški
Sporočil: 269

« Odgovor #901 : sreda, 16.11.2005 : 23:37:54 »

Ce mu zelis omogociti to, kar so poceli njegovi predniki, ga odpelji na smetisce in prepusti tam za vedno. Ce ga pa mislis se naprej negovati, skrbeti zanj, ga futrati itd.., pa na naravnost kar pozabi.
http://www.cheesebuerger.de/images/more/schilder/a034.gif
Logiran
mobubi
novinec
*

« Odgovor #902 : sreda, 16.11.2005 : 23:40:33 »

Pri majhnem svetu sem imela namreč v mislih lovce, ker smo o njih prej govorili. Mislim, da tisti, ki imamo pse radi, imamo radi tudi druge živali in se mi nekako zdi samoumevno, da smo do njih obzirni. Ker pa mislim, da moj pes ne dela ravno kaosa po gozdovih, bi vseeno tja hodila in ga spustila iz povodca, samo se bojim lovcev.
Logiran
klemenko
novinec
*
Sporočil: 47

« Odgovor #903 : četrtek, 17.11.2005 : 00:29:21 »

damayanti ne spomnim se te oz. tvojega psa v avatarju iz šole, no saj ni pomembno. hvala za nasvet, bom moral potem res razmislit o povodcu v gozdu. zaradi lovcev. za beagle ne vem da bi bili sposobni naredit karkoli divjadi. gonijo pač, ne zato da bi ubijali. upam da s tistim lovcem malo pretiravaš, konec bi me bilo če mi ubije psa. kaj se čem maščevat? že narava ga je tepla pa naj se še jaz z njim bodem?

nanook, pogovarjamo se o biglih, pri gonečem biglu je odpoklic malce težavnejši. in seveda lahko tečem s psom ampak verjemi da mu to niti približno ni v enako veselje kot pa to da se sam podi po gozdu.

"........Beaglov naravni okolis ni gozd, ampak smetisca okrog cloveskih bivalisc, podpovprecna hrana, obupne nalezljive bolezni, klanje s strani drugih cuckov in kratka zivljenjska doba. Ko bos psa podvrgel vsemu nastetemu, pridigaj o naravnosti, do takrat pa...
Ce mu zelis omogociti to, kar so poceli njegovi predniki, ga odpelji na smetisce in prepusti tam za vedno. Ce ga pa mislis se naprej negovati, skrbeti zanj, ga futrati itd.., pa na naravnost kar pozabi....."

niti približno mi ni jasno kaj hočeš povedat. ravno nekaj strani nazaj smo se prepirali da naj pes ne bi ležal na kavču. zdaj pa mi ti trobiš obratno. seveda mislim skrbet za psa, ampak to ne pomeni da ga bom nosil v plastični sterilni gajbi okrog po svetu. kaj je s tem smetiščem? kaj je tvoj problem? mislm kakšne klobasate tu nekateri?

kje torej lahko spustim psa? na cesti ne. v gozdu ne. na polju oz. travniku ne, ker kmetje tud niso navdušeni nad tem. se mi je že zgodilo da me je hotel en kmet premikastiti ko je videl odvezanega psa. očitno mu kakci že tako najedajo možgane da mu tudi z mahanjem z vrečko nisem uspel dopovedat da je vse ok.

res ste mi pokvarili večer s temi lovci. ravno danes sva imela s kužo popoln dan v gozdu, zdaj pa tole. odslej se ne bom več počutil v gozdu enako.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361

« Odgovor #904 : četrtek, 17.11.2005 : 01:17:20 »

upam da s tistim lovcem malo pretiravaš, konec bi me bilo če mi ubije psa. kaj se čem maščevat? že narava ga je tepla pa naj se še jaz z njim bodem?

Narava ga je  počila   zelo Wink  to se strinjam Smiley.  Pretiravam pa ne.  Resno ti govorim.  Imej  psa na povodcu.  Ker njemu  " dol visi" za pasmo  in za lovske  pse  ker  o psih nima pojma  in zanj je   pes pes  in nevarnost  za divjad v gozdu.  In  verjemi mi , če sreča psa  brez prisotnosti lastnika   ni ne prvi in ne zadnji , ki   bo padel.
Saj imaš  sorško polje...  na začetku za pokopališčem  nihče ne teži. Wink  Zleta se ti pa še vidiš ga.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*

« Odgovor #905 : četrtek, 17.11.2005 : 01:30:29 »

Hja... pa še to  o biglih Smiley  Moj star foter  jih  je imel  (  od kar pomnim)  In na začetku ,ko je bil pes mlad( Rufus-  tega se najbolj spomnim Wink)  je  gonil...  tudi  samo  po  15  minut  in se vrnil....  Vsako leto  je  povečeval  gonjo.  Ko je bil  star  tam nekje  5 let  sva ga  zjutraj spustila  in je šel ... po kosilu sva se pa  vrnila  na isto mesto in ga  še čakala  po  uro ali dve,  da je prišel iz gozda.  7  ur  mu ni bil  nikakršen problem gonit Wink....  toliko o tem  ... ko  bigel  dobi  gušt Smiley...  ne spada  zastonj  med goniče Cool
Logiran
klemenko
novinec
*
Sporočil: 47

« Odgovor #906 : četrtek, 17.11.2005 : 01:54:13 »

ja moja geja pravzaprav ne zgine z vidnega polja, razen ko goni ampak to tudi ni tako pogosto, redko pravzaprav in po nekaj minutah se vrne. bomo videli kako bo z leti. mislim da je s tega vidika dobro da je zelo plašna. odvisno koliko pozna teren, če sva na nepoznanem se me kar drži.

na sorškem polju sva bila v začetku redna gosta zdaj pa počasi vse bolj v gozdu, ker morava kakih 15 minut najprej ob cesti po pločniku, gozd imava pa zraven hiše. bo treba spremenit nazaj. lahko noč.
Logiran
PETIT
nekaj malega že vem
Sporočil: 124

« Odgovor #907 : četrtek, 17.11.2005 : 03:04:55 »

Klemenko, sedaj se bom o goničih samo še od tebe učil. Dobro, da si se prijavil na ta forum in me razsvetlil saj se v šestnajstih letih ukvarjanja z lovskimi psi očitno nisem nič naučil. upam, da ne boš jezen če ti bom zastavil kakšno vprašanje!
Do danes namreč sploh nisem vedel, da je naravni prostor psov gozd. mislil sem namreč, da tja sodijo divje živali in ne človekove kreature.
Za začetek bi te rad vprašal samo to koliko je star tvoj beagle?

Nanook, spet me vlečeš za jezik s tistim o smetiščih okrog človekovih bivališč! A začnemo spet debato o tem kaj je pasemski pes in kaj je pasji prednik?
Logiran
mobubi
novinec
*

« Odgovor #908 : četrtek, 17.11.2005 : 08:27:15 »

Petit, js mam prvič lovskega psa pa ne vem kako gre naprej. Kaj pomeni vprašanje o starosti psa Klemenku? Ker js zdej nimam težav s psom (ima dve leti), greva skupaj od doma in prideva skupaj nazaj Smiley Hočem reč, da več kot za par minut tu ter tam ne gre stran. Kaj se zgodi z leti?
Logiran
Nanook
midi
Sporočil: 7.399

NS Lama Tari

« Odgovor #909 : četrtek, 17.11.2005 : 08:29:52 »

Nanook, ma kakšen "jaz sem bog in lenoba"? Kaj sm napisala kje, da razdivjam psa tako, da ga pošljem za zajcem? Je potrebna tu ta zaničljivost?

Taki pac so ljudje, vsaj cisto prevelik % tistih, ki jih srecujem. Grozno, ker moram imeti psa na striku, ker (vstavi nekaj, magari cesto/lovce/divjad/itd.). KAKO naj se revez zlaufa... Mislim...potem pa folk v fitnes hodi. Zakaj ze? Roll Eyes
Kako vi hodite na sprehode? Da prides do travnika, naredis "klik" in pes prosto laufa, ti pa cik v usta in gremo spancirat? Al se tudi kaj ukvarjate z njimi?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
jerkre
nekaj malega že vem
Sporočil: 126

« Odgovor #910 : četrtek, 17.11.2005 : 08:35:10 »

Glede na to, da lovci streljajo tudi drug na drugega, bo verjetno res bolje, da imamo pse na povodcih.

Čudno, da se lovci ne sekirate takrat, ko žival obstrelite in je potem ne nejdete ali kar je še hujše, je sploh ne iščete. Pa prosim, da ne oporekte, ker se tudi to dogaja. Torej, kdaj je žival bolj uboga, ko jo beagle goni in je sploh ne dohiti, ali ko jo vi obstrelite.

Pa še to, da bi lovci morali vedeti, da imajo lovski psi goniči, značilen lajež, ko gonijo in se po tem razlikujejo od drugih ne lovskih psov. In glede na to, da se divjad pase tudi na travnikih, moramo po tem imeti pse privezane tudi tam.

LP
Logiran
Nanook
midi
Sporočil: 7.399

NS Lama Tari

« Odgovor #911 : četrtek, 17.11.2005 : 08:36:54 »

Citat
nanook, pogovarjamo se o biglih, pri gonečem biglu je odpoklic malce težavnejši. in seveda lahko tečem s psom ampak verjemi da mu to niti približno ni v enako veselje kot pa to da se sam podi po gozdu.

Potem pa pac nikoli ne bo gonil, ne? Ali pa sprejmite posledice odstrela psa, ki goni, zakaj je to tako nerazumljivo. Jaz sem cisto za to, da se uvede clen, ki dopusca odstrel psa, ki goni divjad. Pa se tisto, kar spada zraven-kdaj odstrel (valda ne bo odstrelil lovskega psa, ki lovi, ko imajo lovci svoj dan, a se razumemo?).

Citat
niti približno mi ni jasno kaj hočeš povedat. ravno nekaj strani nazaj smo se prepirali da naj pes ne bi ležal na kavču. zdaj pa mi ti trobiš obratno. seveda mislim skrbet za psa, ampak to ne pomeni da ga bom nosil v plastični sterilni gajbi okrog po svetu. kaj je s tem smetiščem? kaj je tvoj problem? mislm kakšne klobasate tu nekateri?

Pravis, da bi ga rad spustil v gozdu, ker je to njegov naravni okolis in ker so to poceli njegovi predniki, jaz pa ti razlagam, kaj je dejansko njegov naravni okolis in kako so ziveli njegovi predniki. Ako zelite svojim psom nuditi "vse naravno", izvolite, samo sem spada tudi selekcija. Ako se pes ne zna izmikat kroglam v stilu Matrice, hja, sus u glavo! Mogoce se bo pa kak drug znal in bodo sli njegovi geni naprej.

Citat
Nanook, spet me vlečeš za jezik s tistim o smetiščih okrog človekovih bivališč! A začnemo spet debato o tem kaj je pasemski pes in kaj je pasji prednik?

Pa o tem, kaj je vrsta in kaj je mtDNA? Wink
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
INKA
novinec
*
Sporočil: 21

« Odgovor #912 : četrtek, 17.11.2005 : 10:31:00 »

O tej temi.

Včeraj smo bili v gozdu, kjer je plezališče in je moja beaglica skoz spuščena. Pa seveda pride na sled in je ni po 15 minut ampak vedno pride nazaj pogledat kjer plezamo. Po plezanju pa smo še obiskali dve kmetiji, kjer so lovci in smo se predstavili in malo pogovorili.

Meni so rekli, da je problem v večini samo od maja do junijo ko so srne breje in takrat nima pes kaj delati v gozdu, drugace pa ni noben problem.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*

« Odgovor #913 : četrtek, 17.11.2005 : 10:56:04 »

Glede na to, da lovci streljajo tudi drug na drugega, bo verjetno res bolje, da imamo pse na povodcih.

A joooj Roll Eyes   Ena stvar je  brati  slovenske novice,  popolnoma druga zadeva je  dejansko  živeti  nekje  kjer  je  praktično lovišče-  gozd.
Pa še nekaj.  Divjad je bila tam  pred teboj in tvojim psom in bo za teboj in tvojim psom(  ko tebe  že davno ne bo več Wink)
Čudno, da se lovci ne sekirate takrat, ko žival obstrelite in je potem ne nejdete ali kar je še hujše, je sploh ne iščete. Pa prosim, da ne oporekte, ker se tudi to dogaja. Torej, kdaj je žival bolj uboga, ko jo beagle goni in je sploh ne dohiti, ali ko jo vi obstrelite.
LP

Kje si pa to pobrala Grin.
Veš kaj.  Lovci  kateri imajo  lovskega psa  v namen  dela in  ga  vpišejo  v  tečaj za vodnika lovskega psa.
In  tisti zavedni lastniki  z  lovskim psom tudi.  Ker se  navsezadnje zavedajo , da  če  tudi oni niso  lovci  njihov pes je.
To se  nekako  imenuje  na  grobo povedanje  "   naučijo  se  kontrolirati   pasji lovski nagon"
Glede  tele  gonje o  biglu.  Draga moja  pojma nimaš  kako pes  goni...  oz  kako se  obnaša.
Zapomni si  samo nekaj.  Med živalmi  šteje   samo enegrija  .  divjad   varčuje z energijo  zaradi  same  prehranjevalne    zmožnosti......  psu pa ni treba  varčevati , ker ga po končanem sprehodu doma  čaka  polna  skleda(  po možnosti  high  energy  )  briketov.  In  pes  ne  zajaga  in  ujame  temveč  goni  dokler  divjadi ne upeša  toliko  da jo lahko  dohiti Wink
Za  zastreljeno divjad....  in uporabo lovskega  psa  pri tem... je pa potrebno  zelo veliko šolanja  in vaje..  imenuje  se pa  "  krvna sled"...  pa si kje  malo preberi  kako  zgleda  tako šolanje.  Navsezadnje  ti ne bo  škodovalo...  imaš  lovskega psa    bigla...  kateri je  zelo  dober  krvosledec(  če ga lastnik tega nauči Wink)
Glede  laježa.  Eno je  šolan pes   z opravljenim PNZ-jem,  dejansko  registriran  predno gre  uradno lahko  v  gozd.  Drugo je pa lajež  psa  iz  našega  stanovanja  kateri je  zgolj  ljubljenček  na  sprehodu  v gozdu.
 Wink
  Pa  še nekaj.  Velika večina   lastnikov  tukajle  imate  mlajše  pse.  nekaterim je  to celo  prvi pes.  Ne razumem  kako ste  nekateri lahko površni pri  izbiri pasme,  kaj res  gledate  samo na izgled  psa  in  zraven pozabljate  na  njegov karakter.
Pes  se doma  obnaša drugače kot  v gozdu -takrat  ko  dobi  sled  v  nos.

Bi bilo pa res  dobrodošlo  , da  nekdo  malo  bolj podrobno  opiše  karakter  bigla.  Pa ne tisti del  iz  domačega  okolja  temveč  drugi del.  Kateri je  prav tako prisoten  pri  vsakem  pravem  biglu.
Logiran
PETIT
nekaj malega že vem
Sporočil: 124

« Odgovor #914 : četrtek, 17.11.2005 : 11:54:58 »

Citat: jerkre
Lovec je po zakonu dolžan pregledati vsak nastrel tudi če divjad zadetka ni nakazala oz. na nastrelu ni znakov zadetka. Pregled se lahko opravi le s psom, ki je opravil uporabnostno preizkušnjo po krvni sledi. Zavestna opustitev pregleda nastrela se smatra za hujšo kršitev lovske etike in seveda zakona zato je za tak prekršek predvidena kazen od 100.000 do 300.000 SIT.
Da se dogaja, ko lovci ne pregledajo nastrela tudi ko obstajajo znaki zadetka je res, kakor je res, da se vršijo prekrški na vseh področjjih človekovega ravnanja in delovanja. Zato obstajajo zakoni in organi, ki te zakone nadzirajo. Ljudje, krademo, ropamo, posiljujemo, mučimo, ubijamo in še marsikaj drugega. Normalni ljudje težimo k temu, da bi bilo nemoralnih stvari čim manj odpravili pa jih ne bomo nikoli niti v lovstvu niti na drugih podrošjih zato je kazanje s prstom ene skupine ljudi na druge povsem brezpredmetno.
Citat: jarkre
Pa še to, da bi lovci morali vedeti, da imajo lovski psi goniči, značilen lajež, ko gonijo in se po tem razlikujejo od drugih ne lovskih psov. In glede na to, da se divjad pase tudi na travnikih, moramo po tem imeti pse privezane tudi tam.
Kateri psi so v naravi moteč element sem lepo in natančno opisal zazo se ne obnašaj kot tiste tri opice od katerih ima ena pokrite oči, druga ušesa tretja pa usta. Vklopi možgane in stvari ti bodo brž bolj jasne.
Kje lahko sprehajaš svojega psa je v prvi vrsti odvisno od tvoje vesti, katero oblikuje tvoja splošna razgledanost. Poleg tega imamo tu še zakone, ki obravnavajo ravnanje z domačimi živalmi ter našo dolžnost do okolja.
Samo za vzorec:
iz zakona o divjadi in lovstvu:
(3) Z globo od 100.000 do 300.000 tolarjev se za prekršek iz prvega odstavka tega člena kaznuje posameznik...
.
.
15. ki vznemirja divjad v mirnih conah, na rastiščih, gnezdiščih, polegališčih, brlogih, zimovališčih, pasiščih v gozdu in krmiščih ali jo zalezuje v neugodnih vremenskih razmerah

Ostalo (obstaja postavka o spuščanju psov brez nadzora a je ne najdem) si poišči tukaj:
http://www.lovstvo.net/datoteke/Novi%20zakon%20o%20divjadi%20in%20lovstvu.doc
http://www.lovstvo.net/datoteke/20040313_zakon_zascita_zivali.doc
Logiran
Strani: 1 ... 56 57 58 59 60 [61] 62 63 64 65 66 ... 197   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.