mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 02.11.2024 : 08:18:35

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Strani: 1 ... 55 56 57 58 59 [60] 61 62 63 64 65 ... 197   Dol
Natisni
Avtor Tema: Beagle  (Prebrano 435847 krat)
0 članov in 13 gostov pregleduje to temo.
jerkre
nekaj malega že vem
Spol: Ženska
Sporočil: 126

« Odgovor #885 : torek, 15.11.2005 : 08:00:07 »

LP.

Kolikor jaz vem, po zakonu lovci NE SMEJO ustreliti psa, ki goni. Pod nobenim pogojem. Tako mi je vsaj reklo nekaj lovcev, ki so to že 15 let in več.
Ta novi zakon je bil sprejet pred kratkim, še pred časom pa so lahko ustrelili psa 200 m od hiše (npr. ob gozdu, če sploh ni gonil).
Logiran
lunca
odvisnež
Sporočil: 583

« Odgovor #886 : torek, 15.11.2005 : 13:52:02 »

jerkre,pa si 100%, da ti nobeden lovec ne bo ustrelil psa?Lovcev  tudi jaz poznam kar nekaj,imam dva  lovska psa z opravljenim PNZ in državnim izpitom,pa se še vedno ne upam v gozd z odvezanim psom,da mi ga ne bi kakšen be..k ustrelil.
Nedolgo nazaj je pri nas lovec ustrelil psa,ki se je nahajal 100 m od hiše,pa sploh ni gonil divjadi.Za lovca,ki je to naredil pa so itak rekli,da ustreli vsakega psa,ki ga samo vidi v gozdu.
LP Tjaša
Logiran
Geia
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 83

« Odgovor #887 : torek, 15.11.2005 : 18:40:07 »

zdravo,

a lahko samo vprašam, kaj dejansko je mišjeno s tem:

Kolikor jaz vem, po zakonu lovci NE SMEJO ustreliti psa, ki goni. Pod nobenim pogojem.

A se tuki smatra, kadar pes goni ob "profesionalnem lovcu" in ima narejen PNZ ali tudi kadar goni "neprofesionalnem lovcu" alias pesjanarju in nima PNZja?

To resno sprašujem, saj veste, kako je z interpretacijo zakonov. Da ne bi slučajno lovec, ki bi ustrelil psa potem rekel "gospodična, saj vaš pes ni res gonil, ker itak nima narejenega PNZja, pač pa je plašil divjad in delal škodo".

Sicer vem, da je tema o lovcih in to drugje na forumu, ampak vseeno vprašam tukaj, ko je bilo pa že omenjeno.

Geia
Logiran
INKA
novinec
*
Sporočil: 21

« Odgovor #888 : torek, 15.11.2005 : 18:41:21 »

Pozdravljeni!

Glede teme lova. Tudi meni so rekli, da lovci naj ne bi smeli ustreliti lovskega psa, za ostale pa imajo kao dovoljenje. Res pa je da nikoli ne veš na koga neletiš in je bolje paziti. Ali bi pomagala kakšna oznaka, recimo svetleči trakci ali kaj podobnega?

Jerkre še kar nimam časa, samo ko bo sneg ali dež zaenkrat, ampak komaj čakam.
Logiran
mobubi
novinec
*
Sporočil: 43

« Odgovor #889 : torek, 15.11.2005 : 20:52:38 »

Klemenko, v marsičem sem ti dala prav, kar si pisal na prejšnjih straneh oziroma sem te razumela, kaj si hotel povedat, kljub temu, da so te potem nekateri napadali, ampak tisto o pregledu glave se mi ni zdi lepo tebe. Moramo vseeno pazit kako se obnašamo en do drugega.
Malo sem lena, pa se mi ne ljubi zdej pregledovati foruma o lovcih, me pa zanima kaj smejo in kaj ne. Slišala sem, da so imeli več pravic in da so jim malo pristrigli krila, ampak ne vem točno kako. Mislim, da bom jutri srečala ravno enega gospoda, ki je lovec in ga bom vprašala, kaj ve o tem.
Logiran
jerkre
nekaj malega že vem
Sporočil: 126

« Odgovor #890 : sreda, 16.11.2005 : 07:51:32 »

Pozdravljeni.

Lovec NE SME ustreliti nobenega psa več! Ni važno ali je lovski ali nelovski.

LP
Logiran
PETIT
nekaj malega že vem
Spol: Moški
Sporočil: 124

« Odgovor #891 : sreda, 16.11.2005 : 12:27:16 »

Čeprav to ni tema tega naslova....
Lovec praviloma ne sme odstreliti psa v naravi ampak za potepuške pse obstajajo drugačni ukrepi (opozarjanje lastnikov, obveščanje lovskih čuvajev,...bla, bla, bla).
Lovci poznamo svoja lovišča in dobro vemo kateri psi se v naravi ves čas klatijo brez nadzora, kateri psi zahajajo tja ob spremstvu vodnikov, kateri psi so se tam pojavili prvič (samci iščoči goneče psice, pobegli ali izgubljeni psi...itd).
Ker so legalni ukrepi zoper pse brez nadzora (teh je na podeželju veliko zato naj se meščani vzdržijo komentarja) povsem neunčikoviti lovci kljub veljavni zakonodaji še vedno odstrelimo pse, ki predstavljajo neposredno nevarnost divjadi. Naj ponovim, da so ti psi, ki se v naravi nahajajo vsakodnevno in brez nadzora, pogosto pa se združijo v pare ali celo manjše trope in na tak način preganjajo divjad v vseh letnih časih, tudi takrat ko je visoko breja ali pa polega mladiče.
Zgodili so se že primeri, ko so lovci odstrelili psa, ki je bil dejansko pod nadzorom ali pa je bil ostrel kako drugače povsem neupravičen. Dogajajo se napake (razsodnemu lovcu se ne bi smele), obstajajo nestrpneži, ki so sposobni ustreliti tudi psa svojih lovskih kolegov ali pa še kdo, ki si kinologijo razlaga po svoje.
Žal je tako!
Naj vam dam v vednost, da bo pes brez nadzora zagotovo prej ali slej odstreljen (morda ga bom tudi jaz), medtem, ko osatale primere uradno lovstvo obtožuje ter se proti njim bori čeprav le z borimi pravnimi sredstvi.
Še nasvet:
Tako kot vodniki psov, smo tudi lovci uporabniki istega prostora vnaravi zato se bomo morali hočeš nočeš naučiti prenašati en drugega. Izogibajte se območjem kjer se ob nedeljah izvajajo jesenski lovi. To je le osem ali devet dni v celem letu. Prav tako se izogibajte območjem, kjer imajo lovci postavljene preže za čakanje divjadi. Globlje v gozdu imejte pse na povodcih saj tako ravnamo tudi lovski kinologi kadar ne izvajamo lova.
Upoštevajoč te nasvete in z pravšnjo mero strpnosti se boste izognili konfliktom z lovci zato se bomo vsi lepše gledali med seboj.
Logiran
klemenko
novinec
*
Sporočil: 47

« Odgovor #892 : sreda, 16.11.2005 : 19:43:47 »

vprašanje. jaz sem praktično vsak dan globoko v gozdu vsaj kako uro pa še nisem srečal potepuškega psa. v katerem koncu slovenije živiš ko praviš da jih je veliko? vsakodnevno?

in ti frajer potem kar ustreliš takega psa ker kot praviš legalni ukrepi niso učinkoviti. kdo teb daje pravico delat red v naravi? v kakšnem smislu je življenje potepuškega psa vredno manj kot življenje divjadi ki jo po tvojem pes ogroža.

pes brez nadzora bo slejkoprej odstreljen? a dej no? a med človeško in pasjo glavo pa ločiš? praviš namreč da se napake dogajajo. govoriš tako kot bi živeli nekje na divjem zahodu kjer se po gozdovih strelja kot za stavo. bom še nehal po gozdovih hodit.

najbrž ni naključje da se tud pri tej temi ne bova strinjala.

zgleda da vam pisanje o beaglih tule res ne gre od rok ker nenehno zahajate na druge teme. le kdo je spet prvi zašel?

Logiran
klemenko
novinec
*

« Odgovor #893 : sreda, 16.11.2005 : 19:47:07 »

Pozdravljeni.

Lovec NE SME ustreliti nobenega psa več! Ni važno ali je lovski ali nelovski.

LP

hja in če mu slučajno uide, ker je pred trenutkom popil šilce domačega preveč se ti lahko pritožiš na lokalno lovsko društvo oziroma še bolje, pokličeš policaja naj pride globoko v gozd napisat zapisnik. vmes še pokoplješ kuža in vse bo spet v redu.
Logiran
Nanook
midi
Sporočil: 7.399

NS Lama Tari

« Odgovor #894 : sreda, 16.11.2005 : 19:50:09 »

Oh, kriza, no. Imejte pse pod nadzorom, v gozdu pa na striku, pa bo, ane.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
mobubi
novinec
*
Sporočil: 43

« Odgovor #895 : sreda, 16.11.2005 : 21:24:20 »

Očitno je svet postal premajhen za vse nas. Po mestu, pa tudi na vasi, kjer živim js, je nevarnost bližina ceste in mora pes na povodec. Potem se veseliš, da boš šel v gozd, kjer se lahko pes zdivja po mili volji, pa ponovno preži nevarnost. Kam se lahko potem še napotiš? Upam, da je nevarnost res le tistih nekaj dni v letu, kot praviš ti Petit. Sicer pa kaj konkretno pomeni "brez nadzora"? Je to vse kar ni na povodcu ali to pomeni, da je pes prav sam brez gospodarja?
Logiran
klemenko
novinec
*

« Odgovor #896 : sreda, 16.11.2005 : 21:46:09 »

če pelješ beagla v gozd ga enostavno moraš spustit. saj to je ja njegov naravni okoliš kjer se lahko v miru razživi. tud na misel mi ne pride da bi ga zaradi lovcev imel privezanega. in seveda ga nimam pod kontrolo če pride na sled. naj mu omogočim da počne to kar so počeli njegovi predniki ali naj ga celo življenje vodim na vrvici da mi ga kak lovec ne pihne? odgovor je jasen.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.361

« Odgovor #897 : sreda, 16.11.2005 : 21:52:57 »

Prav v Poljanski dolini jo je na ta način lani skupil lušten beagle, ker njegov lastnik ni upošteval pravil.

Res je  in to napačni Angry.  Gonil in trgal je namreč  nemški gonič(  ravno danes  potrejo).
vprašanje. jaz sem praktično vsak dan globoko v gozdu vsaj kako uro pa še nisem srečal potepuškega psa. v katerem koncu slovenije živiš ko praviš da jih je veliko? vsakodnevno?

Jaz  sem tudi vsakodnevno v gozdu.  Z psi na povodcih  iz  spoštovanja do  gozdnih živali  Wink, ker navsezadnje gozd je njihov dom , pes  ima pa dom pri meni na kavču.....   Pa  pse na delu pri srni sem tudi že srečala in videla (  zelo neprijeten prizor Angry) ...  ter še celo  skupila  en ugriz.
BTW , Klemen... konec koncev  si pa  Stražišan , tako kot jaz( sedaj ne več).....  in če se prav  spomnim , sva bila nekje na začetku male šole( pasje)  še celo sošolca Wink
Očitno je svet postal premajhen za vse nas. Po mestu, pa tudi na vasi, kjer živim js, je nevarnost bližina ceste in mora pes na povodec. Potem se veseliš, da boš šel v gozd, kjer se lahko pes zdivja po mili volji, pa ponovno preži nevarnost. Kam se lahko potem še napotiš?
Psa lahko zdivjaš  na vsaj  10  drugačnih načinov  kot  pa da ga  spustiš prosto , da se  hajka po gozdu. Wink....  Divjad v gozdu si tudi zasluži mir.  A je   fer?
če pelješ beagla v gozd ga enostavno moraš spustit. saj to je ja njegov naravni okoliš kjer se lahko v miru razživi. tud na misel mi ne pride da bi ga zaradi lovcev imel privezanega. in seveda ga nimam pod kontrolo če pride na sled. naj mu omogočim da počne to kar so počeli njegovi predniki ali naj ga celo življenje vodim na vrvici da mi ga kak lovec ne pihne? odgovor je jasen.

Glede na to  , da je  v tvoji okolici  gozd pod okriljem  LD  Jošt.  In da poznam tam nekoga, za katerega velja  vzdevek  pasja smrt(  ni kaj dosti spoštovan  niti iz strani  lovskih kolegov)  Če imaš rad  svojega  bigla  , ga daj na povodec ,  v dugačnem primeru so mu dnevi šteti.
p.s.  Maščevanje ne bo mogoče... ker ga  tudi  videl ne boš Wink(  je zelo dober strelec)
Logiran
Nanook
midi

NS Lama Tari

« Odgovor #898 : sreda, 16.11.2005 : 22:02:24 »

Mobubi, svet sploh ni majhen, samo stevilo "jaz sem bog in lenoba" ljudi se konstantno povecuje. Zdivjaj psa nekje, kjer ne more preganjati divjadi; zacni se ukvarjati z njim (recimo agiliti), laufaj z njim, igraj se... A vi hodite na sprehode tako, da psa spustite, pa naj se sam zlaufa (magari tako, da laufa za zajcem)?
Sicer pa pes, ki nima izdelanega odpoklica, nima kaj poceti brez strika (drugo stran naj drzi lastnik/skrbnik).
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Nanook
midi

NS Lama Tari

« Odgovor #899 : sreda, 16.11.2005 : 22:05:14 »

èe pelješ beagla v gozd ga enostavno moraš spustit. saj to je ja njegov naravni okoliš kjer se lahko v miru razživi. tud na misel mi ne pride da bi ga zaradi lovcev imel privezanega. in seveda ga nimam pod kontrolo èe pride na sled. naj mu omogoèim da poène to kar so poèeli njegovi predniki ali naj ga celo življenje vodim na vrvici da mi ga kak lovec ne pihne? odgovor je jasen.

Ne pa ga enostavno ne moras. Najdi drugacne nacine kako bos psa zdivjal ali pa sprejmi posledice-odstrel psa.
Beaglov naravni okolis ni gozd, ampak smetisca okrog cloveskih bivalisc, podpovprecna hrana, obupne nalezljive bolezni, klanje s strani drugih cuckov in kratka zivljenjska doba. Ko bos psa podvrgel vsemu nastetemu, pridigaj o naravnosti, do takrat pa...
Ce mu zelis omogociti to, kar so poceli njegovi predniki, ga odpelji na smetisce in prepusti tam za vedno. Ce ga pa mislis se naprej negovati, skrbeti zanj, ga futrati itd.., pa na naravnost kar pozabi.
Logiran

Strani: 1 ... 55 56 57 58 59 [60] 61 62 63 64 65 ... 197   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.