o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
sobota, 02.11.2024 : 04:20:07
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 6
| Tema:
Beagle
Strani:
1
...
52
53
54
55
56
[
57
]
58
59
60
61
62
...
197
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Beagle (Prebrano 435786 krat)
0 članov in 12 gostov pregleduje to temo.
britta
novinec
Sporočil: 22
Re: Beagle
«
Odgovor #840 :
torek, 01.11.2005 : 10:23:04 »
Moj beagle ide na izložbe, ima položen ispit za psa pratioca, ide na agility, položila je ispit u radu za goniče i ići će u lov. Sve se može, samo ovisi o trudu vlasnika.
Logiran
Nikomah
rad pišem
Spol:
Sporočil: 269
«
Odgovor #841 :
torek, 01.11.2005 : 10:36:22 »
Citat: PETIT , torek, 01.11.2005 : 05:14:02
No sedaj ko si napisal toliko neumnosti pa pojdi na kakšno temo, ki govori o razstavah in poskusi ugotoviti čemu so razstave sploh namenjene, da ne boš trosil klobasad še naprej!
Hm, Petit, dovoli da te najprej opozorim na nekoliko vehementen in agresiven ton...
Sicer pa, ko si tako podkovan, razgledan in pameten - zakaj nas ne bi kar ti poučil o tem, čemu so razstave namenjene? Lahko?
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem
Spol:
Sporočil: 293
«
Odgovor #842 :
torek, 01.11.2005 : 12:29:24 »
Citat: Nikomah , torek, 01.11.2005 : 10:36:22
Sicer pa, ko si tako podkovan, razgledan in pameten - zakaj nas ne bi kar ti poučil o tem, čemu so razstave namenjene? Lahko?
kot prvo cestitke za veliko bolj prijazen ton! res ne vem, kako se lahko pritozujes nad tonom drugih (ker v pisavi je ton res strasansko moteca stvar), potem pa nadaljujes v istem duhu?
kot drugo pa je to tema o beaglih, ne o razstavah, in taksna vprasanja sodijo v drugo rubriko (vsaj po moje), itak pa je na to temo ze dovolj napisanega in sem prepricana, da bo administrator rad prilepil linke tistim, ki so zgresili temo.
drugace pa se strinjam z britto, da se z beaglom lahko pocne marsikaj. mogoce je v solanje potrebno vloziti vec casa in truda kot pri kaksni drugi pasmi (in to samo zaradi trme), vendar je mogoce vse. xsara se nov trik nauci v 10 minutah, potem ga utrjujeva. to se mi sploh ne zdi slabo. je pa res, da je absolutno gluha, ce pride na zajcjo sled (od drugih zivali se jo da priklicati), vendar ni nikoli pobegnila za vec kot 20 minut.
Logiran
Nikomah
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #843 :
torek, 01.11.2005 : 12:56:51 »
A dej?...
Logiran
eka
odvisnež
Spol:
Sporočil: 611
«
Odgovor #844 :
torek, 01.11.2005 : 19:36:26 »
Brotta!
Žal se nismo od Marofa naprej nič več videli.Če želiš lahko prideš tudi na kakšno brakado v Slovenijo.Kje ste delali PNZ in delovni izpi vas je to veliko bolje urejeno, kot pri nas,saj se večino teh zadev dogaja v oborah(gateru) skozi vse leto.Veliko sem se pogovarjala o beaglih in ostalih goničih s predsednikom vaše kinološke zveze, ki je res pravi strokovnjak zanje, kar se tiče ocenjevanja zunanjosti in dela.
Naj odgovorim še gospodu, ki ga moti razkazovanje po razstavah.
Naši psi so na sprehodih po gozdu več kot doma, sploh zdaj, ko je sezona za goniče, doma pa imajo na voljo tisoč metrov prostora za tekanje in igro.Nikoli jih ne lepotičimo in šminkarimo, ker to ni potrebno,ker so vsakodnevno deležni osnovne higiene, ki jo pes potrebuje. Na razstave, tekme in v šolo pa psi prav radi hodijo, saj se tam srečujejo s svojimi prijatelji, prav tako, kot mi.
Pa še to! Da imamo v Sloveniji bolj slabe kot dobre beagle, so krivi prav taki, ki jih nikjer ne pokažejo in parijo po "lastni izbiri", kot jim običajno piše v vzrejni knjižici.Na srečo prihajajo na obzorje boljši časi in temu ne bo več tako.
Logiran
klemenko
novinec
Sporočil: 47
«
Odgovor #845 :
torek, 01.11.2005 : 20:33:41 »
Citat: PETIT , torek, 01.11.2005 : 05:14:02
No sedaj ko si napisal toliko neumnosti pa pojdi na kakšno temo, ki govori o razstavah in poskusi ugotoviti čemu so razstave sploh namenjene, da ne boš trosil klobasad še naprej!
sem te razjezil? je mogoče v mojih domnevah vseeno kar nekaj resnice? čemu se jeziš če nimam prav? mi lahko pojasniš na katere neumnosti točneje si mislil? in čemu so torej razstave namenjene?
ah ja, priznam da sem malce pretiraval. samo zato da bo bistvo bolje razumljeno. in nič me ne motijo razstave, le smešne so mi. v bistvu je edini del mojega pisanja ki bi lahko bil žaljiv le ta o smešnosti lastnikov in njihovem ego-tripu, medtem ko ste nekateri tule v svojem pisanju veliko manj zmerni. in pojasnite mi tole o druženju psov na razstavah. sam seveda še na nobeni nisem bil in sklepam lahko le s fotografij a zdi se mi da so psi precej ločeni kar se mi zdi povsem logično.
zdi se mi da tovrstne debate sodijo v sklop beaglov ravno zato ker je v zadnjih letih na slovenskem beagle postal modni pes z vsemi spremljajočimi negativnimi pojavi. se tistim ki vas moti da včasih zaidemo na drugo temo zdi da bi bilo bolje če bi pisali strogo le o lastnostih naših beaglov. nikakor o čem drugem, bognedaj še o nerodovniških beaglih, bomo temo zasvinjali podobno kot skuša večina zasvinjati ta rodovnik. spomnimo se namreč da npr gospa eka meni da je v sloveniji ogromno beaglov z rodovniki ki si tega sploh ne zaslužijo. najbrž ima celo prav.
Logiran
klemenko
novinec
«
Odgovor #846 :
torek, 01.11.2005 : 21:04:30 »
no sem si šel prebrat nekaj o razstavah in vse kar sem prebral samo še krepi moje mnenje. za pokušino en citat:
"Tudi sama se sprašujem, kdo je kdo v razstavnem krogu, razstavni pes, razstavljalec in sodnik, ki se spozna na standard psov. Kdo diktira samo razstavljanje? A se ocenjuje boljša prezentacija psa ali kvaliteta psa, ki mogoče ni tako uspešno razstavljen? Eni sodniki bi radi imeli temperamentnega psa, drugi strogo elegantnega, tretji psa, ki se sploh ne bi sam od sebe premaknil. Sem doživela, da je pri bokserjih dal sodnik psu prvo mesto, ker je bil bolj eleganten - nikjer v standardu ne piše, da je bokser eleganten pes.
Zadnjič sem si ogledala razstavljanje velikih pudljev. (Da povem, da o njih ne vem ničesar, niti jih nimam priložnosti kje videti, razen na razstavi). Prvič je bil vsak drugače ostrižen, nekateri do kože, nekateri pa so imeli dlako. Vsakemu je razstavljalec držal v razstavni pozi rep z roko gor, pa glavo seveda tudi. V gibanju so imeli vsi repe dol. Ko to gledaš kot laik, se čudiš. A je kje predpisano, kakšno frizuro morajo imeti ti pudlji v ringu? (da seveda ne omenjam vsega pudra, ki je kar letel od njih). Tudi novofundlaci so že vsi napudrani in posprejani, zadnjič sem videla na razstavi v Ljubljani, kako so imeli na lepotilni mizi huskija- spet pudranje in špricanje. Saj pa je predpisano kako dlako mora imeti pes, sigurno ne popravljeno s tono pudra in laka. Saj sploh ne veš več kakšen mora pes v resnici izgledati "
vsak komentar je odveč.
Logiran
klemenko
novinec
«
Odgovor #847 :
torek, 01.11.2005 : 22:22:04 »
Citat: Drejči , torek, 01.11.2005 : 00:13:00
Mobubi, Klemenko in podobni,
dajte najprej prebrat nekaj o rodovnikih in zakaj sploh ostajajo, preberite si tudi o preprodajalcih in steparjih, pa se kaksno vrstico na temo tipicnosti in bolezni pasme preberite, pa boste zelo hitro dobili odgovor, zakaj je rodovnik tako pomemben, zakaj se je dobro pokazati na kaksni razstavi in zakaj so resni vzreditelji dobesedno alergicni (in to upraviceno) na vas, ki ste sli po liniji najmanjsega odpora in si nabavili mesanca, zdaj se pa repencite, da imate psa neke pasme, pa tega niti dokazati ne morete.
In da se ne boste mucili z iskanjem odgovorov po forumu, vam dodajam linke
drejči tvoj odgovor je tko tipičen... ne vem zakaj mi govoriš o pomembnosti rodovnika saj sam nisem dvomil o tem. ma saj sem ti napisal da razumem prizadevanja vzrediteljev, ne razumem vzvišenosti, ne razumem razkazovanja. napisal sem ti tudi da ima moj pes rodovnik. preden odgovarjaš zajemi sapo in počakaj par sekund.
Logiran
Drejči
midi
Spol:
Sporočil: 1.862
«
Odgovor #848 :
torek, 01.11.2005 : 22:45:44 »
Ce komu razstave ne lezijo, potem naj ne hodi na njih. Pika, konec debate.
Kje drugje bodo ocenili psa, ce ne na razstavi. Ocena pa je nujno potrebna za morebitno nadajno vzrejo. Kam boste sli, ker vas bo zanimala dolocena pasma, pa teh predstavnikov v blizini ni dovolj, da bi si ustvarili mnenje o njih? Ja, na razstavo - po moznosti specialno. Verjetno bi bankrotirali, ce bi morali prekrizariti celo Evropo in se kam dlje, da bi jih videli za vzorec (psov namrec).
Doma imas recimo prekrasnega predstavnika neke pasme, ki bi bil izredno zanimiv za izboljsanje pasme. A kako s tem pomagas pasmi, ce ga nihce ne vidi (tudi zato so razstave) in niti nihce ne ve, da obstaja. Ce pa taksnega psa pripeljes na razstavo bodo poznavalci-interesenti ze vedeli, kaj vidijo, ne glede na oceno sodnika.
O.K., ce si se pa odlocil, da bo tvoj pes samo domaci ljubljencek, ki se bo valjal po kavcu, potem pa itak ne vem zakaj komentirati razstave, ce se jih ne udelezujes in te niti ne zanima kaj naj bi pomenile tebi in tvojemu psu.
Kot povsod drugje, je tudi na razstavah prisotna osebna nota sodnika, kuhinja in vse kar spada zraven. Ne vem, zakaj naj bi bile razstave totalen "junk", v vseh ostalih segmentih zivljenja pa bolj ali manj mirno sprejemate kuhinje, "politicne odlocitve" (ceprav so v popolnem nasprotju z vasim prepricanjem), razkazovanje moci, lepote in se cesa, grebatorstvo drugih in sebe, izkoriscanje osebnih poznanstev za doseganje cilja, ceprav bi bilo povsem drugace, ce bi se sli po pravilih... Ljudje smo pac taksni kakrsni smo, zal, ne glede kje smo in kaj pocnemo in kinologija je le ena od teh segmentov.
Zgrazate se, ker nekdo pudra psa. Dajte se zgrazat in tudi kaj storiti za tiste pse, ki svoje zivljenje prezivijo na ketni in v nemogocih razmerah. Verjemite, da tistemu napudranemu husky-ju ni bilo cisto nic hudega.
Tisti, ki govori, da ne ve kako naj bi pasma zgledala, da jasno vedeti, da nima pojma o pasmi. Obstajajo linije, tipi, ki so bolj ali manj oziroma niso v standardu in odlocitev vsakega posameznika je ali zeli imeti psa, ki je v standardu ali bo zadovolojen samo s priblizkom. Za vse to pa je potrebno obresti prenekatero razstavo in pocukati za rokav prenekaterega rejca in poznavalca dolocene pasme, da si lahko ustvarimo svoje mnenje in po moznosti naredimo kaj dobrega za pasmo, ki nam je pri srcu.
Klemenko,
odgovor ni bil namenjen samo tebi, ampak da ne pisem odgovora vsakemu posebej, ste dobili v paketu, ker se zadeve nadovezujejo ena na drugo in ko dobis celotno sliko, je marsikaj bolj jasno in logicno.
Citat: klemenko , torek, 01.11.2005 : 22:22:04
ma saj sem ti napisal da razumem prizadevanja vzrediteljev, ne razumem vzvišenosti, ne razumem razkazovanja. napisal sem ti tudi da ima moj pes rodovnik. preden odgovarjaš zajemi sapo in počakaj par sekund.
No, resnicno upam, da vse kar si napisal, ni bilo namenjeno izkljucno meni
Logiran
Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.
Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
klemenko
novinec
«
Odgovor #849 :
sreda, 02.11.2005 : 00:05:56 »
drejči, moderator, zakaj imam jaz občutek da ste nekateri tule tako hitro užaljeni, občutljivi? mogoče zato ker je vaš pas center vašega življenja in se seveda ne spodobi da bi kdo podvomil v to da celo življenje preživite na razstavah in podobnih aktivnostih ki osmisljajo vaše življenje. lepo da imate radi vaše ljubljenčke ampak a se vam ne zdi da včasih malce pretiravate. mislm, a je moj pes v top 20 al ni? koga briga, še najmanj pa psa samega. v bistvu zadovoljujete svoje potrebe in ne njegovih.
če je pogoj za oceno psa udeležba potem naj pač gre na razstavo, enkrat. na koliko razstavah je v povprečju letno vsak izmed vas pa boste najbolje vedeli sami.
o pasmah lahko veliko izveš iz knjig, v dobi interneta lahko komuniciraš z vzreditelji po celem svetu. greš na srečanje pasm, obiščeš vzreditelja.
brezveze je dda eno zlo(pudranje in ostala kozmetika ki nima veze z naravo) opravičuješ s tem da obstaja zlo ki je še večje(mučenje živali po svetu, na kitajskem jedo pse ane?) jaz ti samo povem da če bi tvoj kuža lahko govoril in bi mu dala na izbiro pudranje in obisk razstave na eni in jago po gozdu na drugi, izbral slednje.
o problemih ko se zaradi zahtev na razstavah ki se razlikujejo od t.i. delovnih zahtev pojavljajo odstopanja od prvinskih lastnosti pasme raje ne začnimo razpravljat.
in odkod ti sklep da če pes ne hodi na razstave sem se pa jaz kar odločil da bo ležal na kavču. ne nakladat.
vprašaj se zakaj imaš psa. zato da imaš hišnega ljubljenčka ali zato da boš izboljševala pasmo? jaz samo za prvo, ti pač tudi za drugo. lep pozdrav in brez zamere.
tud sam sem bil še pred časom odločen da bom svojo kužo spravil skozi vse procedure potrebne za vzrejno dovoljenje, ker bi rad doživel to veselje ko imaš v hiši mladičke. potem pa sem na osnovi razgovorov (mislim, da tudi z gospo eko po telefonu, omejec ane?) ugotovil da se mi kljub temu da pes ima rodovnik, ne da ukvarjati z izjavami poznavalcev v stilu 'joj saj to pa ni več beagle ipd'. vem namreč da pes ne bi dobil ravno perfektne ocene. v nekem smislu je tudi za pasmo najbolje, da je ne parim, torej so tudi obiski razstav odveč. vprašanje je tudi če bi kdo ki ima kakovostnega psa svojega ponudil za oplojevanje itd.
Logiran
tomazicv
novinec
Spol:
Sporočil: 40
«
Odgovor #850 :
sreda, 02.11.2005 : 10:13:32 »
Po dolgem času pozdravljeni vsi skupaj !
moram reči, da sem kar malo žalosten ko sem po nekaj tednih ponovno malo osvežil prebiranje tele niti. Pa zakaj se ne pogovorjate raje o dobrih in lepih dogodivščinah vaših beaglov. Naša nit sedaj zgleda tako kot poročila po TV same vojne, gripe, nesreče,.... brez veze če mene vprašate.
Da malo spremenim temo vam povem kako je kaj pri nas z našo Lano in njeno novo 1,5 let staro človeško šefico. Lana je res postala pravi mali čuvaj Pauline, ko gremo na sprehod in kakšen pes izza ograje laja na nas se Lana že pripravlja na napad (medtem ko na mačke še vedno laja samo dokler se ne ustavijo in ne gredo proti njej, nato teče seveda stran). Tako renči nazaj da se včasih vprašamo, da se ni slučajno v kakšnega pitbula preobrazila. Ko smo doma je 199% časa na preži kdaj bo Paulini kaj padlo na tla. Tudi če ji ne pade, pač pa se kakšen piškot približa na 20 cm Lana sklepa da je njen in ga sune. Ne pomaga popolnoma nič. Ko jo zapremo na hodnik je pa tak jok da mora seveda po par minutah spet k nam. Tla tako temeljito prelizana da se prav svetijo.
Zanima me če ima še kdo kaj izkušenj z beagli in majhnimi otroci v istem stanovanju (da si malo izmenjamo izkušnje).
Lep pozdrav in upam da bo malo manj negativne energije v tej niti o teh prelepih kužkih, ki si zaslužijo malce lepše pisanje kot je zadnje čase tu.
Vanja
Logiran
eka
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #851 :
sreda, 02.11.2005 : 20:13:39 »
Klemenko!
Lahko, da sva govorila po telefonu.Ker se delate skrivnostnega in se ne predstavite, sicer ne vem kdo ste in kakšna je vaša psica.Sigurno pa je, da vam nisem rekla da je ne pripeljite na oceno ali vzrejni pregled, ali celo razstavo, lahko pa sem vam omenila slabo oceno, seveda, če psica ni takšna kot je treba. Res je tudi to, da verjetno ne bi nihče dal dobrega, v svetu poznanega plemenjaka slabi psici.
Nikakor se ne mislim pregovarjati s teboj in tebi podobnimi, ker nima smisla.Povem ti le še to, da iz knjig in pogovorov po intenetu ne boš dobro poznal nobene pasme.Zato je potrebno kdaj tudi kam oditi in kaj konkretnega videti, kar ti je povedal že Drejči.
Najbolje je, da se posvetiš svojemu psu in se ne vtikaš v stvari, ki so ti neznanka, oziroma te ne zanimajo.
Vanči!
Vem,da te razžalostijo takšne reči, ki si jih prebiral.Prav iz istega razloga se dolgo nisem oglasila na forumu, ker se mi zdi vse skupaj bedarija.Raje se pogovarjamo na ZS.Mi smo v pričakovanju novega samčka, veliko pa smo na terenu.Lucky je še zmeraj neumoren,Ella pridna in poslušna, Hesta pa čisto tip zase.
Veseli me, da se Lana dobro zastopi s Paulino.V "naši" veliki družini bodo kmalu še nekje dobili dojenčka, potem jim boste pa lahko dali kak pameten napotek.Uživajte in se imejte lepo.Upam, da se kaj vidimo.
Logiran
klemenko
novinec
«
Odgovor #852 :
sreda, 02.11.2005 : 21:34:04 »
Kozjek Klemen, Bavdkova 7, 4000 Kranj
oh eka, spet ta ton. smo svobodni ljudje in lahko počnemo karkoli hočemo dokler s tem ne ogrožamo drugih. torej ne govorite mi kam se smem vtikat in kam ne. prav nič skrivnosten nisem nameraval biti. hotel sem le povedat da ne želim na tej temi razpravljat o poreklu svojega psa.
Z vami sem govoril pred nakupom psa. rekla ste mi da so beagli iz ajdovščine bolj podobni istrskim goničem kot pa beaglom, da tudi tisti iz prekmurja(mislim da halicanum) niso dobre kakovosti in kaj hitro se mi je posvetilo da govorim z nekom ki se sicer spozna na pasmo ampak je obenem tako vase (oziroma v svoje pse) zagledan da bo komunikacija z menoj, ki sem pač samo iskal beagla z rodovnikom in mi je bilo čisto vseeno če ima kako hibo, zelo otežena.
še zadnjič vam povem da nimam prav nič proti vam in da razumem vašo dejavnost. ne razumem le stavkov 'vtikaj se v druge stvari če pojma nimaš' ipd. kakršnih je tule ravno izpod vašega peresa veliko.
in ne bit razžaloščeni (mislim, kakšne besede!), ne jokat, gre za izmenjavo mnenj in ta so včasih tudi različna. a se zato ne bomo kregali, povemo pa svoje mnenje vseeno lahko mar ne? in to brez da smo osorno napadeni kot nevedni škodoželjni posamezniki.
sicer se mi pa res ne da več, tako da vaše idile v bodoče ne bom motil. le še en pozdravček vašim svetovno znanim plemenjakom in psicam namenim.
Logiran
eka
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #853 :
četrtek, 03.11.2005 : 19:15:48 »
No, klemenko, zdaj vsaj vem kdo si.Naš naslov si dobil od našega znanca in si klical.Tebi se je šlo za psa z rodovnikom za čim nižjo ceno, za tiste iz Lendave naj te popravim sem ti povedala, da ne vzrejajo več.Za tiste iz Ajdovščine pa da so podobni bolj nemškim trobarvnim goničem in ne istrskim, kot si navedel.Živ primerek imaš doma, sem aju videla na tečaju.To tudi ni res, da sem zagledana v svoje beagle in da jih povzdigujem ne vem kam, v ta namen imam še psa popolnoma druge pasme.Sicer pa piši kar hočeš, meni,drejčiju, Petittu in podobnim ne moreš soliti pameti s svojim kinološkim znanjem in vedi, da ti nikoli v živlenju ne bi prodala psa kakršnekoli pasme.
Logiran
Nikomah
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #854 :
četrtek, 03.11.2005 : 19:41:17 »
Čao!
Jaz tole temo prebiram predvsem zavoljo simpatij do Beaglov.
Če pustim v nemar, da sem mogel o pasmi bolj malo pametnega prebrati, pa bi samo želel pripomniti, spoštovana gospa Eka, da je ton Vaših postov resnično zelo odbijajoč, osoren, vzvišen, ohol, vehementen, nadut, narcisoiden, elitistčen, ekskluzivističen, antipatičen,... (česar so se, očitno od Vas, navzeli še nekateri člani, ki prisostvujejo v tej temi)
Težko bi bilo tega ne opaziti!
...morda v premislek...
Lep pozdrav! - Beagli so v vseh ozirih čudoviti psi..
Logiran
Strani:
1
...
52
53
54
55
56
[
57
]