mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 02.11.2024 : 04:21:22

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Strani: 1 ... 48 49 50 51 52 [53] 54 55 56 57 58 ... 197   Dol
Natisni
Avtor Tema: Beagle  (Prebrano 435789 krat)
0 članov in 15 gostov pregleduje to temo.
Ribica
nekaj malega že vem
Spol: Ženska
Sporočil: 227

« Odgovor #780 : četrtek, 08.09.2005 : 20:19:43 »

uživajta v mali šoli....a Luna že kaj uboga, recimo sedi, prostor in podobno' jest sem Tobo uspela naučit sedi, ostalo pa bolj kakor se ji ljubi...

Sedi obvlada obcasno ... vcasih ji rata tut pocaki in sedi cesta Smiley Drugace pa, ko je spuscena priiiiiiiiiiiiiiiiiiiidiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii in Lunaaaaaaaaaaaaaa, na Cheesy najbolj pomaga Wink

Trenutno jo imamo skoz na povodcu, ker je imela vnet mehur in je krvavo lulala dva dni (je dobila natibiotik) in je meni predvcerajsnjim usla v luzo blatno in jo pila :O in je bil doma cel hudic potem ... pa je kar pridna, flexi je zakon.

Kolk so kaj aktivni vasi beaglcki? Kolk ur na dan cca so na sprehodih?
Midve sva bile danes 3 ure v Tivoliju (pes iz Siske do tam, tam 2 uri divjanja ... oz. se mal vec in nazaj pes). Je to prevec? Drugace pa super 'zdrzi' pes iz Siske do Tivolija in nato na Roznik in nazaj v Tivoli ali pa iz Tivolija na Sisenski hrib, napol poti do Roznika, Mostec in domov.

Lp, Ribica
Logiran
Mojca743
novinec
*
Sporočil: 13

« Odgovor #781 : nedelja, 11.09.2005 : 12:29:57 »

Živjo, ja midva s Sharkom greva dvakrat na dan na teren po kaksno uro. Se trudim držat to normo vsak dan... Za peseka si je res treba čas vzet... pa tudi meni ne škodi... če se pa slabo počutim, ali pa če me ni doma, pa brat rad gre z njim ven...Shark je res vsem zlezel pod kožo.  Kaj naj rečem... beagle pač.
Logiran
INKA
novinec
*
Sporočil: 21

« Odgovor #782 : ponedeljek, 12.09.2005 : 09:21:47 »

Pozdravljeni!

Zanima me kako navaditi beagla, da počaka sam v avtu ali pred trgovino. Ali kdo pusti kužka samega doma in ali veliko zavijajo ali lajajo, če so sami doMA.
Hvala za nasvet.
Logiran
Ribica
nekaj malega že vem

« Odgovor #783 : sreda, 14.09.2005 : 21:26:43 »

Mi smo Luno pustili v avtu v boksu in sli v trgovino oz. zadnjic na kosilo. Je spala in je blo brez problema. Pred trgovina ga/jo ne puscaj same, nikoli ne ves, kaj jih popade in lahko koga hote ali pa nehote ugriznejo in problemi bodo tu (ce ga kdo izziva ipd, ni nujno, d aje kuza "kriv").

Doma je bila sama le 10 minut in je baje lajala, cvilila & zavijala. Danes so nam v mali soli rekli, da naj ne bomo full navduseni, ko pridemo domov, ampak ga le pobozas mimogrede in ko gres se ne poslavljas. Ne vem, mi bomo morali zaceti zdaj navajat, Siliva je rekla se, da je fajn, ce ga navadis na boks in ga tudi, ko je doma sam zapres tja noter, za v avto je pa itak fajn.

Upam, da ti bo kaj v pomoc :/

Lp
Logiran
jerkre
nekaj malega že vem
Sporočil: 126

« Odgovor #784 : četrtek, 15.09.2005 : 07:02:11 »

Pred trgovino ga lahko brez problema pustiš samega, poskrbi samo, da bo privezan. Glede na to kakšen je karakter beaglov dvomim, da bo koga ugriznil. Če pa ljudje silijo v njega, so si pa tako sami krivi, saj vsak pameten ve, da se ne sme spuščati v psa, ki ni njegov.
Kar se tiče puščanja psa samega doma je pa tako: jaz živim v stanovanju in je Biba 8 ur in pol sama doma. Ko je menjala zobe mi je pogrizla mizo v dnevni sobi (robove), sedaj je s tem nehala. Poskrbi da bo imela svežo vodo, prostor za spanje in dovolj prostora. Vsekakor se mi ne zdi pametno, da se zapre v boks (odvisno kako dolgo te ne bo). Pustiti ji moraš dovolj igrač za zaposlitev in to je to.
Drugače pa ga navajaj postopoma. Puščaj ga prvi dan uro samega, drugi dan dve in tako naprej. Tako da se bo naučil, da boš vedno prišla nazaj.

LP
Logiran
INKA
novinec
*

« Odgovor #785 : petek, 16.09.2005 : 12:36:06 »

Najlepša hvala za nasvete!

Bom poiskusila eno in drugo. V avtu se rada vozi v boksu. Na vrtu pa vedno laja, tudi če ima družbo (mislim pasjo).

Pa še eno vprašanje, naša psička je stara 3 mesece in jo hranim samo z briketi, včasih pa poje še kakšen korenček. Kaj pa hrana iz pločevink?

LP
Logiran
Ribica
nekaj malega že vem

« Odgovor #786 : petek, 16.09.2005 : 15:21:07 »

Puscanje v boksu je misljeno bolj za krajsi cas jasno, pes zaprt tam notri 8 ur je seveda prevec.

Glede konzerv ne vem, Luna je samo brikete pa vcasih se kako zelenjavo notri skuhano in mogoce kako meso brez zacimb&soli.
Logiran
jerkre
nekaj malega že vem

« Odgovor #787 : ponedeljek, 19.09.2005 : 10:51:29 »

Če jo hraniš z briketi je to čisto v redu. Paziti moraš le na kvaliteto briketov (kupuj tiste v specializiranih trgovinah ali na veterini), saj je zdravje in dobro počutje psa odvisno tudi od hrane. Glede na požrešnost Beaglov moraš paziti na količino hrane ki mo ju daš in odmerke briketov zmanjšati, če mu daješ še kaj drugega.
Načeloma lahko daješ tudi sadje, zelenjavo, kuhano ali surovo meso (belo), tudi konzerve (prav tako pazi na kvaliteto) - seveda pa je spet odvisno kako reagira na drugo hrano (če nima preobčutljivega želodca).
Vendar pa boš imela najmanj dela, če ga navadiš na brikete (in ne skrbi, pes se ne bo naveličal hrane). Jaz občasno dam kakšno sadje, navadni jogurt (le ta uravnava črevesno floro psa), kot dodatek dajem še vitaminske tablete, ki se kupijo na veterini in to je to. Na pasji šoli pa dobi zvrhano mero priboljškov-poli posebna, ki jo obožuje.

LP

Logiran
Ribica
nekaj malega že vem

« Odgovor #788 : torek, 20.09.2005 : 12:00:59 »

Nasa Luna je zamenjala ze 3 vrste hrane (pa sele pol zvedli, da naj se ne bi tolk menjalo). Imela je Eukanubo, Nutro in zdaj Royal Canin oz. ne, zdaj ima ze Hills, ce se ne motim. Eukanube ni marala kaj prevec, smo jo morali hranit iz roke, Royal Canin je kar nekako jedla, tale Hills pa tudi je rada. Zdaj jo tako ali tako futramo s klikerjem. Dobi pa jogurtove loncke, ko pojemo jogurt, sme in tja meso (bolj redko), kak korencek iz juhe itd. Poje pa malo vec, kot je predpisana dnevna ''doza'' pa je se vedno suhcena. Vsi beagli, ki jih srecamo, so bolj 'debeli'. Ima pa pri 4m in 2t cca 9,5kg pa tam nekje 30 cm plecne.

Smo pa vceraj nasli zobek, ki ji je padel ven .. ni prvi, pa vseeno  Wink

Vceraj je bila ze sama eno uro, v avtu v boksu pa tako ali tako ni problem. Mi pa blazno rada jemlje plisaste igrace Shocked Doseze ze polico nad posteljo in jedilno mizo ter pult v kuhinji. Pravi mali hudicek Huh

Lp, Ribica
Logiran
Geia
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 83

« Odgovor #789 : torek, 20.09.2005 : 18:19:05 »

Hello,

kakšno veselje je tole z beagli!! Mi je pa tudi full zanimivo brat, da se večinoma oglašate (no, saj tudi jaz spadam zraven) lastniki/ce beaglic! Ha, kako zanimivo.
ribica, glede na to, da je tvoja psička še zelo mlada, mogoče za enkrat še ni treba pretiravat s kakšnimi hudimi celodnevnimi sprehodi, zlasti v hrib. Moraš vseeno vedet, da psička še vedno raste in, da se njene kosti še razvijajo. Res, da beagli niso kakšna velika pasma, ki bi imela prirojene probleme s kostmi in sklepi, ampak previdnost pa le ni odveč. Tako in tako, bo tako hitro odrasla, potem bo pa ona tebe izmučila na sprehodih.

kar se tiče zapiranja v boks, sem jaz načeloma proti, razen v vzgojnih primerih. Tudi mi živimo v stanovanju, pa Sene nikoli nisem zapirala v boks, pač pa sem zaprla vrata v vse spalne prostore, tako, da je imela na razpolago precej prostora v dnevni in v kuhinji. Kakšne večje škode ni naredila (razen enkrat je vrgla s police stolp -  Tongue). Ampak mislim, da res ni panike, da bi bilo treba psa v mali potovalni boks zapirat, pa tudi, če samo za 1 ali pa 2 uri. Itak se pa pri beglih nikoli ne ve, kdaj si bodo znali sami boks odpret, a je tako Barbara  Wink

glede menjavanja hrane in beaglovske požrešnosti - Sena in Xsara (Barbara, bom še v tvojem imenu malo opravljala) sta imeli obdobje, ko nista hoteli jest briketov - zlasti Sena je dolgo vztrajala. Takrat sem zamenjala 4 vrste briketov (ves čas sem pazila, da nisem vzela kakšnih, ki vsebujejo veliko b karotena, ker se jim potem bela dlaka rahlo oranžno obarva), ker sem pač mislila, da ji je dolgočasno ves čas jest en in isti okus. Pa ni bilo tako, ona se je pač odločila, da ne bo jedla briketov. In potem smo imeli "vojno" in kdo bo dlje zdržal. Cel teden ni pojedla ničesar (razen svinjarije, ki ji jo je uspelo zunaj pobrat). Ampak na koncu je bila zmaga na moji strani. Sedaj z veseljem poje briketni zajtrk in briketno večerjo, enkrat na teden, pa dobi bolj "človeški" obrok, posebej zanjo skuhan, seveda. Vse skupaj, z menjavanjem hrane in to, je trajalo več kot dva meseca. In moj nasvet: bodite bolj vztrajni kot vaši beagli, pa tudi, če se vam malo smilijo. Na koncu bo zmagala njihova ljubezen do hrane.

No, sem se razpisala. Pa saj se že dolgo nisem oglasila.

Lep pozdrav vsem,
Geia
Logiran
tinka50
novinec
*
Sporočil: 14

« Odgovor #790 : sreda, 21.09.2005 : 08:20:34 »

aha!

Toba je tudi začela nekaj bojkotirat brikete, res je tudi, da je bila bolana (vnet mehur), pa da zato ni bila ne vem kako navdušena nad hrano nasploh, zdaj pa spet lepo z veseljem dobesedno posesa celo posodo. men je pa celo veterinar predlagal, naj ji menjavam hrano, mislim znamke.trenutno ma royal canin. ne vem ali bi ji naslednjo vrečo res kupila drugo znamko ali ne. kot vidim, pravite, da to nima ne vem kakšne veze.
čudno pa se mi zdi, da Toba bolj malo grize (pri jedi mislim, drugače še preveč), brikete kar pogolta (posesa iz sklede), pa tudi vitaminske tablete, ki so dokaj večje od briketov kar pogoltne. potem se ji pa vedno malo kolca, ko se naje. po mojem zaradi zraka, ki ga posrka pri taki hitrosti s katero je. ali ima kdo podobne izkušnje?
res, prav hecno, da se oglašamo večinoma biglice...mogoče pa se same punce in ima večina punc psičke?
lp, tina
Logiran
jerkre
nekaj malega že vem

« Odgovor #791 : sreda, 21.09.2005 : 08:55:29 »

Tina,

tudi Biba večinoma golta grano. Čeprav meni brikete grize, medtem ko ostale priboljške (npr. posebno v pasji šoli) golta. Mislim, da to predvsem izhaja iz njihove požrešnosti, da slučajno ne bi kakšnega kosa zamudili, če bi predolgo grizli.
Če jaz kaj jem in sedi ob meni ter čaka, se slini kot bokser. Sline ji tečejo na tla in mislim, da tudi dihat pozabi, ker prične vsake toliko časa loviti zrak.

Res so posrečeni.

LP!

Logiran
INKA
novinec
*

« Odgovor #792 : sreda, 21.09.2005 : 12:48:28 »

Ja moja Lu , ni nic kaj  izbircna poje vse, vcasih tudi kaj takega kar najde vzunaj na tleh in ni prav nic podobno hrani. Pa pri 3 m in 10 dni ima 7kg, smo bili danes pri veterinarju, pa se je tehtala.
Hrano ji tehtam in tudi pribojške, ker pravijo, da lahko kar hitro postanejo predebeli (požrešnost). So mi pa svetovali da naj ji kupim hrano za mladicke samo za velike pse, ker so večji delci in jih mora zgristi. Bom poskusila. Aja veterinar je tudi meni rekel naj ne menjujem hrane, naj se navadi na enega proizvajalca. Pa da naj bi bilo 70% psov alergičnih na govedino pri nas.

LP!
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem
Sporočil: 293

« Odgovor #793 : sreda, 21.09.2005 : 21:03:18 »

tudi mi se po dolgem casu oglasamo. kar se tice hrane, xsara je brikete, ki jih mesamo s konzervo (oboje nutro), skuto, sadjem, zelenjavo, rizem, tunino ... vsakic nekaj zanimivega. brikete najprej polize, potem jih polovico pogolta, polovico pa razmece po tleh. nato se gre igrat, cez kaksno uro pa pride nazaj do posode in brikete enega po enega raznasa po sobi, vsakega oblaja in nekajkrat vrze v zrak, potem pa ga sele poje (in ponavadi ta del briketov zgrize). kadar je zelo lacna, npr. po celodnevnih sprehodih, jih posesa brez grizenja, ene tri pa vrze iz posodice in jih potem pocasi zgrize. cela procedura je to.
vsak dan se nauci kaksno lumparijo, zadnjic je pred mojimi ocmi celo odprla hladilnik, ampak je bila nad uspehom tako presenecena se sama, da je samo buljila vanj in ji ni uspelo nicesar izmakniti. odpeti zna tudi zadrge na torbicah, tako da moramo vse pridno pospravljati. predvsem pa zna jezik stegniti tako zelo, da z njim doseze tudi do sredine mize. kot je nekdo ze rekel: kradljiva macka naredi vestno gospodinjo!
Logiran
INKA
novinec
*

« Odgovor #794 : petek, 23.09.2005 : 20:01:14 »

Do katerega meseca starosti je potrebno beagle nositi po stopnicah?
Logiran
Strani: 1 ... 48 49 50 51 52 [53] 54 55 56 57 58 ... 197   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.