o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
torek, 18.02.2025 : 07:49:40
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 6
| Tema:
Beagle
Strani:
1
...
153
154
155
156
157
[
158
]
159
160
161
162
163
...
197
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Beagle (Prebrano 447442 krat)
0 članov in 27 gostov pregleduje to temo.
Larra
še malo sramežljiv
Sporočil: 66
Re: Beagle
«
Odgovor #2355 :
sreda, 20.08.2008 : 22:14:51 »
Ali je kdo od vas doma v okolici kranja ? Bilo bi fino da bi se kdaj dobili...če je kdo naj sporoči
Logiran
pinkpanter
midi
Spol:
Sporočil: 175
«
Odgovor #2356 :
četrtek, 21.08.2008 : 09:01:51 »
Živjo Larra, nisem pozabila na tvoje povabilo za skupni sprehod. Na žalost grem jutri k staršem na Primorsko in me čez vikend ne bo. Bi se pa z veseljem zmenila za kakšen sprehod naslednji teden. Ponavadi to pomeni nekje od g6 do 7h ali še kasneje...
Logiran
Larra
še malo sramežljiv
«
Odgovor #2357 :
četrtek, 21.08.2008 : 13:39:27 »
Pinkpanter...zaradi mene lahko imam tako ali tako čas
Aja imam vprašanje... Naša Boni se zelooo boji tujih psov če ga prvič vidi!
Če ša še zalaja nanjo (ker je vesel) je pa čist paf in kar tuli kot bi jo ugriznil...
Ampak ko pa ga prevoha in spozna je pa vse vredu ampak rabi nekaj časa je to kaj narobe?
Pa skoz je listje po tleh pa travo in zadnč je cel dan ful bruhala
Logiran
pinkpanter
midi
Spol:
«
Odgovor #2358 :
četrtek, 21.08.2008 : 13:55:34 »
Mislim, da ne bo problema. Miki ima veliko kontaktov s povsem neznanimi psi in ponavadi to ni problem (sej bomo na vrvici pa mal pazili), ker pusti da ga prevohajo (z obveznim mahanjem repka), potem pa skuša biti prijatelj. Sva zadnjič srečala enega kužija, ki ni bil čisto nič zadovoljen z Mikijem in ga je takoj "nahrulil", se je Mikson samo obrnil in šel po svoje. Ponavadi se umakne, če kužiju ni kaj povšeči.
Le enkrat sem ga videla, da je resno reagiral nazaj (se ornk stepel in do krvi pogizel drugega psa) in to takrat, ko mu je hotel en roti sunit ribjo glavo iz gobca. To je njegova najljubša hrana in tle ni milosti
. Moram pa priznati, da sem čist presenečeno obstala. Moj smeško, dvorni norček Miki, pa tak odziv. Zato nikoli ne verjamem drugim in "sej naš ne bo nič naredil". To sem tudi jaz mislila za našega setrčka do tistega dne.
http://pinkpanter.moj-album.com/album/8813376/?os=13118626
Logiran
Larra
še malo sramežljiv
«
Odgovor #2359 :
petek, 22.08.2008 : 14:24:58 »
Hehe saj ko ga bo prevohala in videla da ni hud potem se bo takoj hotela igrat in se zaganjat vanj
Ampak Boni se tako vživi v igro da začne kar ščipat in "grizti" druge...
Baje je to "normalno" za mladičke...ampak se bojim da kakšenmu psu to ne bo povšeči in jo bo napadel...
Povedali so mi da to delajo vsi mladički in da potem nehajo s časoma...
Ali so vaši tudi to delali??
Pinkpanter mi poveš tvoj email naslov ali pa nekaj s čimer se bova lažje kontaktirali...ker tukaj ne vem če obstajajo ZS...?
Logiran
eka
odvisnež
Spol:
Sporočil: 611
«
Odgovor #2360 :
petek, 22.08.2008 : 16:28:35 »
ZS obstaja, če si naročnik enega od paketov.
Logiran
Larra
še malo sramežljiv
«
Odgovor #2361 :
petek, 22.08.2008 : 20:40:05 »
Aha....no jaz nisem...pišem samo tako občasno in malo preberem da bi bila kakšen zagrizeni uporabnik forumov pa nisem
Tako da tega ravno ne potrebujem...
Zdaj sva prišli z Boni ravno iz sprehoda in se je naletala s prijateljema višavskim terierčkom max-om in border colliem odi-jem tako da je čisto mrtva
No bo vsaj malo miru
LP, Larra
Logiran
pinkpanter
midi
Spol:
«
Odgovor #2362 :
nedelja, 24.08.2008 : 20:16:13 »
Midva tudi pravkar iz sprehoda. Na koncu je bilo še obvezno lovljenje s Horjulskim Pik-om.
Moj mail = *****
Logiran
Larra
še malo sramežljiv
«
Odgovor #2363 :
nedelja, 24.08.2008 : 22:44:32 »
Pinkpanter maila na žalost meni ne pokaže
Se bova dogovorili za uro in se bova dobili...
Za kdaj pa še sporočim
Lp, Larra
Logiran
pinkpanter
midi
Spol:
«
Odgovor #2364 :
ponedeljek, 25.08.2008 : 10:27:18 »
Mogoče sem pa prekršila kakšno pravilo foruma, ko sem ga napisala... V tem primeru se opravičujem. Ni panike, se bomo že zmenili.
Logiran
nemecmetka
novinec
Sporočil: 4
«
Odgovor #2365 :
četrtek, 28.08.2008 : 01:40:32 »
Citat: Ferry , ponedeljek, 11.08.2008 : 07:40:36
Nemecmetka,
tvoj kuža po tem kar si napisala, ni lovec, očitno je izgubil svojo najpomembnejšo lastnost in to je gonjenje. To med beagli sploh ni več redko, saj so vedno bolj izrojeni. Beagla, ki ni gonič hitro opaziš (veliko jih je tudi med razstavnimi psi), razlogi so sledeči, to so psi ki leta in leta ne vidijo več kot 4 sten, oz. je tako treniran, da noska ne sme dati na tla (razstavni psi) in tak pes pa je zavožen od lastnika in ne zna goniti, potem je mogoče kakšen razlog tudi zloraba, drugače pa beagle mora goniti, to je njegova primarna lastnost. Če se ni zgodilo pri vas nič od zgoraj napisanih razlogov, potem je pač izrojen. Kako se to opazi da beagle ni gonič, hitro:
1. beagle ne dela z noskom (naš ga ima 99% stalno na tleh, na vseh sprehodih, po mestu, dvoranah, gozdu, ...)
2. če je pes spuščen v gozdu oz. tam, kjer je za njega njegovo delovno področje je nos 100% v delu in začne krožiti okoli lastnika v določnem premeru in išče sled, ki pa je lahko le zajec oz. lisica in če kaj najde, ga ni vraga, da ga prikličeš nazaj (šola gor ali dol).
3. beagle ne goni z očmi in absolutno ne goni srne (naš je šel že nekajkrat za vonjem srne, vendar ni gonil, ampak se je vrnil). In če teče za divjadjo samo ko jo vidi je to napaka, to dela naš afghanec, ki je love z očmi, zato se mu tudi v angleščini reče "sighthound", kar pa beagle ni in ne sme biti.
Kar se pa tiče šole, naš jo je naredil, brez problema (s tem, da smo bili več kot 1,5 meseca odsotni zaradi poškodbe), vendar pa tako kot je napisala terry, ko pride na sled (vonj ujame z noskom in ne z očmi), je ni stvari, ki bi ga zadržala, pa če mu pršut pred nos moliš, to pa zato, ker je lovec po duši, razen, če seveda ni izrojen, sem že doživela tudi tak primer, ko se je psička v gozdu ni oddaljila od lastnikov več kot par metrov in ni niti vedela kaj mora z noskom, vendar je bila ta beaglica več kot 2 leti zlorabljana od prejšnjih lastnikov.
Lp
Logiran
nemecmetka
novinec
Sporočil: 4
«
Odgovor #2366 :
četrtek, 28.08.2008 : 02:21:35 »
Madona, nekaj sem stisnila narobe. No ja, hotela sem samo Ferryu napisati, da se strinjam, da moj pes ne bo lovec, ampak naš spremljevalec, kar pa mene sploh ne moti, še vesela bom, če se mi sam ne bo potikal okoli. Kljub temu, da ne goni, pa njegov nosek dela 100/uro. Moja soseda mu pravi sesalec, saj ima nosek ponavadi pri tleh. V gozdu pa tudi gre za sledjo, dobesedno vijuga med drevesi, žvižg pa ga spomni, da smo mi tisti, ki jim mora slediti, ne pa zajec. Pač nismo lovci. Kupili pa smo ga od lovca in njegova mama je lovec, ata pa je razstavni. Tako da tisto o izrojenem ne vem če bo držalo. V bistvu pa smo ga izbrali, ker je to najlepši pes z zanimivim značajem.
Logiran
Ferry
rad pišem
Sporočil: 257
«
Odgovor #2367 :
četrtek, 28.08.2008 : 08:04:31 »
Nemecmetka,
razstavni beagle ne obstaja (za očeta sta le 2 možnosti ali je Hooch ali pa Camelot), drugače pa tudi če je lastnik lovec, to še ne pomeni, da pes lovi, ker si lovci ravno za vse PNZ-je pogledajo čez prste, tudi če pes ne ve, kaj je to gozd.
Kar se pa tiče beagla in negonjenja, pa lahko rečem le to, tisti človek, ki želi, da mu pes hodi ob nogi in ob vsakem žvižgu priteče nazaj, naj si kupi drugo pasmo, žal za beagla potem ni primeren (čeprav se v Sloveniji dogaja ravno to) in čez čas bomo prišli v tako stanje, da bo beagle enako kot veliko psov - cucek za na kavč, res žalostno.
Žal, je beagle, ki ne goni izrojen, če hočeš razumeti ali ne, meni je čisto vseeno, kako si ti to razlagaš. In po vseh pravilih razvno zaradi te degeneriranosti nebi smel narediti vzrejnega (tam se izločujejo defektni, deformirani psi), seveda če bi vzrejna komisija delovala pošteno, vendar ne deluje pošteno, zato pa imamo danes take beagle na cesti.
Kmalu bo beagle podoben čivavi, pač ljudjem to paše, da je beagle navaden mestni cufi, ki v gozdu ne ve kaj početi! Dejansko je priljubljeni izgled beagla, pripeljal do deformacije pasme. Sicer pa je tako 99% slovenskih beaglov z rodovnikom mešančkov in doma imam rodovnik slovenskega beagla kot dokaz, kjer so v celem rodovniku zapisane rodovniške številke SPRBig - ..., štala, me prav ima, da bi dala to v javnost, da ljudje vidijo packarijo, ubogi lastniki pa mislijo, da so kupili beagla, ker jim v rodovniku piše beagle (NAPAKA - SPR - pomeni, da je mešanček), torej večina slovenskih beaglov je mešančko in to se pošteno kaže na napakah, ki jih imajo.
LP
LP
Logiran
deo
novinec
Sporočil: 3
«
Odgovor #2368 :
četrtek, 28.08.2008 : 11:09:06 »
Živjo vsi!
Ferry,
kot super poznavalca se obračam nate z nekaj vprašanji.
Moj dečko je star pol leta in veliko časa preživimo v gozdu, včasih pa zavijemo tudi navkreber, npr. Velika planina. Po priporočilih naj pes naj ne bi hodil navkreber do starosti enega leta. Do polnih petih mesecev je hodil le po ravnini. Delam veliko napako?
V gozdu se obnaša nepredvidljivo, da ga nikoli ne izpustim iz povodca, saj je njegov gobček venomer pri tleh, vsake toliko časa pa eksplozivno potegne. Čeprav razume, kaj pomeni pojdi počasi, poleg ali hodi lepo, zanj takrat ne obstajam, razen v primeru, da mu ponudim palico me postrani pogleda za trenutek in vleče naprej.
Velikokrat se ustavi, zalaja, da se mu naježi dlaka na vihru in me prav radovedno pogleda.
Včasih imam občutek, da ga je strah. Ga je? Ali je zavohal sled?
Dlaka se mu naježi ob laježu na nenavadna debla dreves odložena na tleh in ob vsakem srečanju pohodnikov, ki nosijo pohodne palice.
Je to normalno ali je en prestrašen beagle?
Da ne bo nejasnosti, vsi doma smo nežni in prijazni do njega, razen, če se seveda ne loti novih čevljev, katere smo malomarno pustili v hodniku na tleh. Takrat pa stavek" aha, boš videl, ti lump", spremeni našo žabo v najbolj nesrečno bitje na tem planetu.
Vse dobro!
Logiran
Ferry
rad pišem
Sporočil: 257
«
Odgovor #2369 :
četrtek, 28.08.2008 : 12:38:52 »
Deo,
nam je vzrediteljica odsvetovala pretiravanje (glede hoje po stopnicah, v hrib), to pa še ne pomeni, da ne smeš tega narediti, le da ni zelo pogosto.
Kar se tiče hoje in vlečenja, je tako kot pri vsakem mladem kužku, nevlečenja ga je treba naučiti. Dobro bi bilo, da se odpravite v kakšno malo šolo in potem še naprej v tečaje, tam se boš tudi ti veliko naučil o vzgoji kužka in to je definitivno priporočljivo. Drugače pa nujno začni uporabljati zatezno vrvico in mu ob vlečenju naprej z rahlim zategom dopoveš, da tega ne sme, hkrati mu s povzdignjenim glasom rečeš NE oz. FUJ, vajo ponavljaš toliko časa, dokler mu ni jasno (ponavadi beagle zalo hitro dojame). Definitvno pa zatezno vrvico, tudi naš je z navadno ovratnico vlekel kot norec, ko smo mu dali zatezno, se je stvar spremenila na bolje.
To, da se ustavi in laja in se mu na hrbtu naježi dlaka, to pomeni, da ga je strah oz. da je razburjen. glede na tvoje opisovanje ga je strah stvari, ki jih ne pozna, tudi pri nas je bilo tako, posebej se včasih naježi ko vidi kakšno senco, človeka, ki mu ni všeč, ..., tako kot si opisal ti in to je normalno ne obremenjuj se s tem, le z povzdignenim glasom mu reci NE ali FUJ, da mu dopoveš, da naj tega ne dela, če ga boš ogovarjal z nežnim glasom, bo to delal ob vsaki sumljivi stvari oz. njemu čudnemu človeku. To kar opisuješ je čisto normalno obnašanje - strah in nesigurnost, s časom se bo to zmanjšalo.
lp
Logiran
Strani:
1
...
153
154
155
156
157
[
158