o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
ponedeljek, 25.11.2024 : 18:41:33
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 6
| Tema:
Beagle
Strani:
1
...
148
149
150
151
152
[
153
]
154
155
156
157
158
...
197
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Beagle (Prebrano 438632 krat)
0 članov in 26 gostov pregleduje to temo.
Kalsang
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 4.406
Re: Beagle
«
Odgovor #2280 :
nedelja, 29.06.2008 : 19:31:34 »
Naj te popravim, kuža mora biti star
najmanj
3 mesece in mora imeti opravljena vsa cepljenja. V šolah pa se tega kar držimo.
Logiran
tadeja_n
odvisnež
Spol:
Sporočil: 506
«
Odgovor #2281 :
nedelja, 29.06.2008 : 19:40:52 »
Poznam tudi pse, ki so začeli prej kot pri 3 mesecih...
Logiran
ŠPENE
še malo sramežljiv
Spol:
Sporočil: 57
«
Odgovor #2282 :
ponedeljek, 30.06.2008 : 13:55:00 »
Pozdravljeni!
Lihkar smo z veterinarja, kjer je bil BENNY cepljen proti steklini in dobil je se mikrocip, bil je zelo priden, sploh "skapiral" ni kaj se dogaja, hehe
Dobil sem se sampon za beagle najboljprimeren in pa 4ampule, pesek je v odlicni formi
Sedaj bo skoraj 3mesece in tehta 7,15kg
Evo nekaj slikic za popestritev
Z morja jih pa dobite, ko jih nalozim z digitalca
Lp vsem!
(za KD Krim imajo termin v zacetku avgusta, tako da cez 1mesec bo sel Benny v malo solo)
Logiran
ka ty a
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 3.919
«
Odgovor #2283 :
ponedeljek, 30.06.2008 : 13:56:27 »
Kako lepo pančka
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #2284 :
ponedeljek, 30.06.2008 : 14:13:00 »
Super, Špene! Bosta oba zelo uživala v šoli, boš videl...
Logiran
ŠPENE
še malo sramežljiv
Spol:
«
Odgovor #2285 :
ponedeljek, 30.06.2008 : 20:48:46 »
To ne moreš verjet, na morju smo bili v Portorožu in Izoli, na plaži ej NORO je to, tist ko je držal na povodcu BENNYja, je bil faca plaže, 30ljudi okoli njega dobesedno, se z vode sem samo slišal glasove: Iiiiii! Kako lep! Waaa!! Luštkan!! itd itd itd..in pa seveda standart, koliko je star, ime, pasma, ... =)
Ljudje ga ljubijo tako nekako
Kamorkoli gremo z njim, vedno se najde nekdo, vedno!
Je to res taka pasma, da vsak rece da je najlepsi?
Celo nekdo je rekel, "Nikoli v svojem življenju nisem pobožal kužka, tega sem prvič"
Zanima me samo takole nekaj, se bo to sčasoma popravilo, ali se samo skoraj doma odziva na klice da pride k meni, ali ob hrani? Smo recimo zunaj, ali malo prej na vikendu, to laufa okol ko nor..ampak 100x ga pa kličem zamanj, Benny pridi sem, k nogi, pridi pridi, lej lej benny, benny, ...nic To kar po svoje sploh me ne šmirgla. Ko smo pa hoteli it domov, je pa pribinglal cez kakšno minutko za avtom..
Glede "tujih drekcov", žre ko sto mater, vse požre, nevem kako naj ga odvadim od drekcev nor je na njih, potem pa bruha čez noč
Treba ga bo naučit vzgoje grrr...
Logiran
ŠPENE
še malo sramežljiv
Spol:
«
Odgovor #2286 :
ponedeljek, 30.06.2008 : 20:49:50 »
@katya vem ja, vsi so rekli da je tak najvecji cukrček ko spi
@Kalsang Komaj čakam, zakaj ne greva že jutri
Logiran
ka ty a
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 3.919
«
Odgovor #2287 :
ponedeljek, 30.06.2008 : 20:52:13 »
ŠPENE mislim, da ni to tako odvisno od pasme da ga vsi občudujejo ampak bolj to da je mladiček, ker mladički so vsem cukri. Odrasli pa neveč vsem.
Pri nas npr. ko sta bila naša majhna vsi iii kok sta lepa zdaj pa nič več
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #2288 :
ponedeljek, 30.06.2008 : 23:33:06 »
Odpoklica se bosta učila v šoli. So pa beagli malo bolj zahtevni, kar se tega tiče, saj jih zeloooo zanima okolica. Vedeti moraš, da pes vedno počne to, kar se mu splača. Torej bo prišel k tebi, če se mu bo izplačalo (nagrada, pohvala, igra - zelo pomembno v tej fazi, ko se še uči; nikoli ga ne kregaj, potem ko pride k tebi). Nikar ga stokrat ne pokliči, ker se bo samo naučil, da mu ni treba priti k tebi, čeprav ga kličeš. Odpoklic morata vaditi posebej v varnem okolju in dokler ga tam ne obvladata, ga imej raje na fleksiju. Na sploh se boš moral sprijazniti, da ga boš večinoma moral imeti na povodcu prav zaradi njegovega izrazitega lovskega nagona, ki ga žene v raziskovanje okolice.
Če ga boš imel na povodcu, tudi sladkanje s kakci ne bo več problem.
lp
Logiran
ŠPENE
še malo sramežljiv
Spol:
«
Odgovor #2289 :
torek, 01.07.2008 : 00:03:00 »
@katya Mnja..sem skapiral po eni strani, oh ja mladicki
@Kalsang Najlepša hvala, znova in znova nama pomagaš
Lp
Logiran
ŠPENE
še malo sramežljiv
Spol:
«
Odgovor #2290 :
torek, 01.07.2008 : 00:27:41 »
Mene samo se nekaj na hitro zanima, lahko tudi kratek odgovor, DA ali NE.
Benny bo sedajle star 3mesece, bral sem različne teme o vedenju, trikih, "uboganju" psa, itd..Nekako imam občutek, da obstajam za psička le takrat tisto nagonjeno, pred začetkom obroka (hrana), zaenkrat me ŠE ne posluša nevem koliko, uboga pa tut malo bolj da ne..Pa sem prebral pa to pride z časom (mala šola, učenje doma po 4mescih, ..) Upam, da nisem zamudil oz. "zafrknil" njegovo vedenje do mene (sem prebral, da je treba "ukrojiti" psička ko je mladič, če to zamudiš je potem veliko težje)...večino časa se samo igrava malo kregava, hodiva na sprehode...
Lp Sandi
Logiran
Ribica
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 227
«
Odgovor #2291 :
četrtek, 03.07.2008 : 19:37:01 »
Clovek, pes je mladic do enega leta.
Seveda, pri treh mesecih si ze strasansko zamudil.
K tebi pa ne pritece tudi za to, ker prvo se ne zna odpoklica, drugo pa zato, ker mu dajes prevec povelj in je pes zmeden. Naj bi prisel na prvi poziv, ce ga pa navadis, da je krasno, ce pride, ko ga poklices desetic, bo pa to se naprej uposteval (jaz sem isto pocela). Skratka, psu dajaj kratka in jasna navodila in ga klici striktno z, ne vem, Benny pridi sem /pridi /sem/gremo ... Ce bos pa klical Benny, pridi, k nogi, gremo, Benny Benny Benny, pa 3m igracka ne bo pritekla.
Mi smo imeli Luno s sabo na morju, ravno ko je bila stara 3 mesece in takrat je bila afera z beagli pri nas v Krki in na Hrvaskem v Plivi - vsake 2m nas je nekdo ustavil, spraseval, ce je to beagle, kako je lepa, ce jo lahko poboza, ce je iz Krke/televizije/Plive itd itd ...
Logiran
ŠPENE
še malo sramežljiv
Spol:
«
Odgovor #2292 :
četrtek, 24.07.2008 : 13:24:53 »
Huh več ali manj je tale tema cisto zamrla..kje ste ponosni lastniki beaglov? Bo mogoče kakšen "meeting" v prihodnje? Moj benny bi se razpočil od veselja, če bi videl okoli sebe 15 enakih
Kaj je novega pri nama z Bennyem?
Občasno (zgleda, ko je zmatran, se mu ne ljubi), če ga hočem premakniti, ker mi spi na mojem vzglavniku začne renčati, ugriznil me še ni, vendar ga takrat pustim na miru..na veliko potrebo hodi LE zunaj, že kakšen dober čas se mi pokakal doma, bravo Benny!!
Lula pa mogoče tu pa tam doma, večinoma zunaj.
Potem, vedno ko mene ali moje punce ne vidi nekaj časa pa potem prideva domov, je to od "muk" in vznemirjenja, ampak Benny se polula takrt ko naju vidi, izgleda da je tako srečen, spusti pa le par kapljic spodaj ha ha
je to ok?
Iz pojstle, na pojstlo, iz kavča na kavč, ..skače, vem da ni dobro dopustiti psu skakanje do 6ih mesecev zaradi kolkov (po stopnicah iz bloka ga vedno nesem), ampak kaj ko ga doma nemoram ustavit glede pojstle in kavča..je to hudo narobe? (star bo kmalu 4mesece)
Smrči vedno, ha ha se smejeva s punco
, vedno zavzame moje ali njeno ležišče, pa se po temtakem midva bolj stiskava
Je to normalno da ima včasih skoraj odprte oči pri spanju? In da se trese učasih med spanjem? Ko ga pa zbudim, mu pa ni nič jasno
Bili smo skupaj na morju, za savo, ...SAM ne gre v vodo, če mu pa malo pomagaš pa plavat zna! Vendar plava samo na kopno
Še vedno me zelo mika glede njegove hrani, hranim ga izključno samo z briketi+voda (ROYAL CANIN medium for junior), sedaj bo star 4mesece ima pa približno 7,5-8,5kg..rebra ima kar velika, ampak trebuščka jaz ne vidim in tistih 150g briketov na dan (3x 50g za obrok zjutraj, dopoldne, zvecer) se mi zdi zelo zelo malo..ampak na vrečki piše 3mesece, 150g na dan, do 11kg težkega psa.
Sam bi mu dal nekaj več, ampak požrešen je pa ko 300kosmatih
Je vse, od solate, čebule, makaronov, sladoleda, čipsa, vse kar mu dam za probat poje
Sedaj v začetku avgusta se prijaviva v malo šolo (KD Krim), upam da se bova naučila odpoklica tam ter parih osnovnih zadevic (fuj,sedi,ne,..)
Slikce pridejo malo kasneje, uživajte z beagli to poletje kar se da!
Papa
Sandi
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #2293 :
četrtek, 24.07.2008 : 13:37:37 »
Lepo, da se imata fajn.
Bi te pa opozorila, da je tole renčanje, ko je Benny na tvoji postelji, hudo neprijetna in potencialno nevarna reč. Benny se je naučil, da mu daš mir, če zarenči in si prisvojil tvojo posteljo. V pasjem svetu to pomeni, da je on šef. Kmalu bo začel renčati tudi pri drugih zadevah. Na tvojem mestu bi jaz hudo zaropotala, če bi pes zarenčal name, ko leži na moji postelji. S samim ležanjem na postelji ni nič narobe, dokler pes ve, kje je njegov o mesto. Benny si je očitno posteljo kar prilastil in te bo kmalu zrinil z nje. Na tvojem mestu mu ne bi pustila več na posteljo, uvedla bi pa še par drugih ukrepov, s katerimi bi mu dala vedeti, da sem glavna. Npr. vedno pojdi ti naprej skozi vrata, potem on. Če leži sredi stanovanja tako, da moraš stopati čez njega ali se mu umikati, ga prisili da vstane in se uleže drugam. Če imate stopnice, mu ne pusti, da steče po njih pred tabo in te potem zviška čaka, ker muto daje občutek, da je glavni. Pa še nekaj takšnih fint je, ki se jih boš naučil pri Krimu. Za začetek pa prepovej posteljo! Nikar se ne pusti terorizirat mladiču. Si predstavljaš, kaj bo, ko bo zrastel? Naslednjič, ko bo zarenčal, bodi strog: takoj ga naženi npr. dolj s postelje (sploh pa ležanje na njej prepovej), zahtevaj od njega, naj preneha početi, kar trenutno počne... To renčanje vsekakor omeni pri Krimu, da ti bodo lahko svetovali.
Logiran
tadeja_n
odvisnež
Spol:
Sporočil: 506
«
Odgovor #2294 :
četrtek, 24.07.2008 : 17:35:27 »
Mogoče bi bilo fajn glede na vprašanja, ki jih imaš, da bi si prebral knjigo psi za telebane. Tam notri so vsi odgovori na tvoja vprašanja, dobro je razloženo, mislim da bi moral vsak lastnik psa vsaj enkrat prebrat.
Kar se pa tiče hrane pa mu ne vsega dajat, tudi če poje saj ni vse dobro zanj..recimo sladoled, čebula, čips od tega kar si napisal že ni vredu.
Logiran
Strani:
1
...
148
149
150
151
152
[
153
]