mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 18.02.2025 : 07:33:04

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Strani: 1 ... 108 109 110 111 112 [113] 114 115 116 117 118 ... 197   Dol
Natisni
Avtor Tema: Beagle  (Prebrano 447391 krat)
0 članov in 20 gostov pregleduje to temo.
eka
odvisnež
Spol: Ženska
Sporočil: 611

« Odgovor #1680 : sreda, 28.03.2007 : 08:55:23 »

Teža psa ne more biti točno določena.Vse je odvisno od velikosti,konstitucije...Velikokrat pa so psi res predebeli in to na račun svojih gospodarjev(lahko pa tudi presuhi).Tudi vsaka hrana ni primerna.
Jerkre, svetujem ti kake kvalitetne brikete in nič drugega.
Barbara, vsekakor se vidimo prej, saj vem da ti "firbec" ne bo dal miru dokler ne boš videla novih članov naše velike pasje familije.
Butek!Kot sem že rekla, kakor kdo hoče, mislim le, da za mladega psa to ni primerno, sploh med šolanjem (na tečaju namreč ne smejo imeti oprsnic in fleksijev).
Logiran
jerkre
nekaj malega že vem
Sporočil: 126

« Odgovor #1681 : sreda, 28.03.2007 : 09:23:42 »

Kvalitetne brikete imava tako že skoz, prepovedal pa mi je vse priboljške, naj ji ne bi dajala ničesar drugega kot briketov. Včasih dobi tudi skuto, jogurt, košček jabolka,... - tudi tega ji ne smem dajat.
Kar se pa tiče teže, pa ima tudi Biba zelo mišičaste noge in ogromno kondicije.
Tako da ne vem, zaenkrat bova zmanjšale brikete potem bomo pa videli.

Lp
Logiran
tina malina
nekaj malega že vem
Sporočil: 127

« Odgovor #1682 : sreda, 28.03.2007 : 15:00:39 »

Ojla dragi Beaglerčki!!

malo sem uletela v vašo temo. Pardon. Ampak moja sodelovka se odloča za nakup mladička pa me zanima ali se obeta kakšno leglo? Sama sicer nisem nikjer zasledila oglasa, pa vas prosim da me nekako usmerite kje se pozanimati.

Hvala in lep pozdravček,
tina
Logiran
nmatelic
novinec
*
Sporočil: 34

« Odgovor #1683 : sreda, 28.03.2007 : 16:49:56 »

Vse informacije in legla o pasmah lahko zveš na KZS!
Link do KZS
Logiran
tina malina
nekaj malega že vem
Sporočil: 127

« Odgovor #1684 : sreda, 28.03.2007 : 19:26:18 »

Thenks, nmatelic.
verjetno bo to res najboljša pot. pokličem jutri ko bodo uradne ure.

lp, tina
Logiran
Ferry
rad pišem
Sporočil: 257

« Odgovor #1685 : petek, 30.03.2007 : 07:15:41 »

Naš Ferry ima 17 kg in absolutno ni predebel, je pa res, da ima izredno močne kosti oz. celotno konstrukcijo. je pravi mačo! Tudi pri sodnikih letijo pohvale ravno na njegovo kompaktnost in mišice.
Tako, da kakor pravi Eka, vsak kuža ima svojo optimalno težo, glede na višino in kostno maso - na splošno pa velja, da beagel ne sme biti suh, predvsem, ker je športnik - lovec.
Najlepši primer beagla je Ekin Lucky - res kompakten in močen - tako kot mora bit - zato pa je dosegel toliko šampionatov!

LP
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem
Sporočil: 293

« Odgovor #1686 : petek, 30.03.2007 : 08:49:38 »

samcki ponavadi tehtajo malo vec. Kar se pa tice tega, da beagle ne sme biti suh - jaz pa mislim, da predvsem ne sme biti predebel, ker se s tem psu dela skodo. Ce pustimo razstavne standarde, vsi hocemo imeti zdrave pse, ki se lahko gibajo in skacejo. Ravno zato, ker so, kot je Tina napisala, sportniki. Pa s tem ne mislim, da je Ferry debel, ker to absolutno ni. Treba je pac najti neko zdravo mero za vsakega posameznika, ne mores posplosevat. Xsara pri isti tezi deluje ful bolj suha kot sena (razlika v visini je kaksen cm, ne vec) in je ne bi mogla razstavljat, medtem ko Seni na razstavi ne bojo rekli, da je presuha.
Logiran
eka
odvisnež
Sporočil: 611

« Odgovor #1687 : petek, 30.03.2007 : 12:15:57 »

Glede teže bi lahko zdaj naredili doktorat.Povsem se strinjam z Ferijem, malo manj pa s tabo Barbara.Debelost jebolezen,kompaktnost,robustnost pa nikakor ne.Lucky se občasno zredi(ko krade), potem ga damo na dieto in to le toliko,kot je potrebno(da se lepo vidijo lakotnice, da je trebuh priležen, ne pa da se vidijo vsa rebra in vreteca).Ne vem kako bi zgledal koščen buldog.Zato tudi standard za beagla zahteva robustnost(nasprotje hrtov).
Logiran
jerkre
nekaj malega že vem
Sporočil: 126

« Odgovor #1688 : petek, 30.03.2007 : 14:34:23 »

Torej če prav razumem, ni treba, da se vidijo rebre in da jih jasno zatipamo? Kaj pa so to lakotnice? Sedaj bi pa prav rada Bibo pripeljala nekomu pokazat, da mi nekdo pove, če res mora shujšat.

lep vikend!
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem
Sporočil: 293

« Odgovor #1689 : petek, 30.03.2007 : 15:47:42 »

eka, po moje me nisi dobro razumela. pisala sem ravno o debelosti, ki je (to je treba priznat) med beagli pogosta, ker pac radi jejo in jim ljudje dajo prevec. Nicesar nimam proti kompaktnosti in robustnosti in sem tudi ze veckrat rekla, da so mi vsec nabiti beagli (taksni kot morajo bit). Tisti, ki so tako debeli, da jim to otezuje gibanje, pa po mojem mnenju niso prevec srecni (dva taksna smo imeli na agilityju in nista bila sposobna skocit cez vec kot dve oviri - za moje pojme, ce se pes ne more svobodno gibat in laufat, je predebel) in jim taksna teza tudi skoduje. Nic cudnega, ce jih lastniki verjetno futrajo z briketi, zrezki in se cokolado za povrh. Zadnjic smo na sprehodu srecali spanjela, ki je bil skoraj bolj sirok kot dolg. Ce kdo misli, da je za njegovega psa to dobro, tudi prav, jaz se pa s tem pac ne strinjam. Hotela sem v bistvu samo rect, da je najbolj vazno, da je pes zdrav.
Logiran
Ribica
nekaj malega že vem
Sporočil: 227

« Odgovor #1690 : sobota, 31.03.2007 : 18:56:24 »

Jaz sem ze ukinila ''dieto'' pri Luni - ce ji dam 50g briketov dnevno manj, je obupna - cvili, laja, kr grizla bi in take fore.  Huh Sicer se pa zdaj na sprehodu res zlaufa, ker sigurno srecava kakega psa in potem z njim nori .. je ze cel sprehod po Tivoliju odvezana brez problema (ja, A. si mela prav, da bo slej ko prej brez vrvice .. ceprav jaz res nisem verjela v to  Smiley )

Ne vem, Luna se mi ne zdi lih debela, mogoce ima kak kg prevec, ampak imam raje 1 kg prevec, kot pa psa, ki 24h/dan samo tezi in ne ve, kaj bi sam s sabo.

Tkole pa zgleda:
http://shrani.si/files/lunax2d6.jpg

Ne najdem zdajle nobene pametnejse slikce .. tukaj so Sena, Xsara in Luna (modra ovratnica):
(za vecjo slikco kliknite nanjo)
Logiran
brinka
novinec
*
Sporočil: 2

« Odgovor #1691 : četrtek, 05.04.2007 : 07:45:17 »

Dobro jutro vsem ljubiteljem Beaglečkov!

Sem nova na vašem forumu in imam par vprašanj. Po dolgem razmisleku in posvetovanjih sva se z možem odločila za nakup Beaglečka. ( ni naš prvi kuža) Zelo dosti informacij sem zasledila že med vami, zato se tudi sedaj obračam po vašo pomoč. Kužka si ne kupujem za jutri ampak za družinskega člana, ki nas bo spremljal še mnogo mnogo let, zato bi rada izvedela za res dobro psarno, in ne za takšne, ki ti prodajajo psa za denar. Nakup kužka predvidevamo za jesen,ker še trenutno adaptiramo hišo in okolico in me zanima če mogoče kdo od vas ve, če se kakšno leglo pričakuje jeseni v psarni *** ali kje drugje. Od psarne *** oziroma o lastnici sem namreč slišala same dobre stvari in tudi o njenih leglih. Za vsako informacijo vam bom zelo hvaležna in vas vse lepo pozdravljam. Pa pocartajte svoje lepotce. Smiley
Logiran
Ferry
rad pišem
Sporočil: 257

« Odgovor #1692 : petek, 06.04.2007 : 11:12:01 »

Brinka,

preberi nazaj strani tega foruma in boš videla, da nisi prva, ki to sprašuje in zasledila boš tudi odgovore na tvoje vprašanje. Tukaj na tem forumu pa ti mi informacij, pri komu kužka kupiti ne bomo dali in tudi naslove, linke in telefonske ne, ker se to na tem forumu pač ne dela (beri nazaj!!!).

Lep pozdrav,
Logiran
tadeja_n
odvisnež
Sporočil: 506

« Odgovor #1693 : petek, 06.04.2007 : 13:37:58 »

In še enkrat..pokliči na Kinološko zvezo Slovenije.
Logiran
Ribica
nekaj malega že vem
Sporočil: 227

« Odgovor #1694 : nedelja, 08.04.2007 : 00:42:44 »

Ne kupit na Koroskem .. samo toliko Smiley

Luna in Sena sta bile pa danes pridne - smo sli na Roznik. Luna je bila sicer malo bolj glasna, ampak Sena pa ful pridna, itak Smiley Jaz in Asa pa brez glasu ..
Logiran
Strani: 1 ... 108 109 110 111 112 [113] 114 115 116 117 118 ... 197   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.