mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 07.10.2024 : 12:27:44

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: novofundlandec - čvek
Strani: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 ... 105   Dol
Natisni
Avtor Tema: novofundlandec - čvek  (Prebrano 167008 krat)
0 članov in 13 gostov pregleduje to temo.
Vivazin
gost
« Odgovor #135 : sobota, 05.07.2003 : 15:20:45 »

O psih vem veliko,a vas rada vprašam za mnenje!Tisa ni in ne bo nikoli zanemarjena,saj ji vsak dan po sprehodu skrtačim dlako,z redkim glavnikom pa jo počešem vsak večer.
Tudi ušesa,kreplje in zobe ji pregledam 1x tedensko.Začela sem jo hraniti z briketi Nutre,kot posladek pa ji dam kakšen  posladek iste znamke.Dnevno jo ven peljem 7 x , 8 x , na dan pa pretečeva vse skupaj 5 km ali več (ne naenkrat-pa v rahlem teku,hoji)....Tisa je zelo lepa psička.Na internetu sem prebrala  že vso vsebino  o novofundlandcih,doma pa imam 2 knjigi,ki sem jih pred prihodom Tise kupila.No-se temu pravi zanemarjanje?Zanemarjena je psička na sliki,ki nam jo je pokazala Tanja-Kaja.Psička se mi zelo smili in upam da bo našla dobrega lastnika,ki bo znal zanjo skrbeti.
No,pa kar naj padajo kritike name-to je pač moje mnenje.

P.S.S tem,ko sem napisala,da mi je vseeno,ali je kuža bolan ali ne sem mislila v smislu,da je vreden toliko,kot prvak vsake pasme in da ga bi imela rada,pa kakršen koli bi bil.
Logiran
yo
gost
« Odgovor #136 : sobota, 05.07.2003 : 16:05:13 »


Citat

Tisa ni in ne bo nikoli zanemarjena,saj ji vsak dan po sprehodu skrtačim dlako,z redkim glavnikom pa jo počešem vsak večer.
Tudi ušesa,kreplje in zobe ji pregledam 1x tedensko.


Lepo te prosim, saj si jo sele dobila, govoris pa, kot da je to stalna praksa!

Citat

O psih vem veliko,a vas rada vprašam za mnenje!


Citat

Dnevno jo ven peljem 7 x , 8 x , na dan pa pretečeva vse skupaj 5 km ali več (ne naenkrat-pa v rahlem teku,hoji)...


Draga moja, ce bi o psih karkoli vedela, ne bi psicke toliko forsirala pri 8 ali 9 tednih!

Daj malo se zamisli, pa povprasaj veterinarja, beri knjige - pa saj to je too much!

Yo
Logiran
newfi
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 102


« Odgovor #137 : sobota, 05.07.2003 : 21:14:47 »

Vivazin, moram se se jaz oglasit. Sama imam 3 novofundlandce in moja psicka ima zdaj mladicko (zal) samo eno in ti povem, da ima ze pri 9 DNEH 1,2 kg telesne teze, tako da tvoja psicka, ali ni novofundlandka ali pa je precej mlajsa od 9. tednov. Kar se tice prehrane so ti ze veliko napisali, ce si kupila zdaj nutro upam, da puppy coice je zelo vredu, vsi moji kuzki jejo to vrsto hrane in smo (mi in kuzki) zelo zadovoljni s to vrsto prehrane. Tek in hoja 5 km za 9 tednov starega njufkica to je vec kot pretirano, najmanj pol leta naj bi kuza tekal samo toliko kolikor sam hoce pa se to bolj hodil kot tekel. Pazi glede na tezo in velikost te pasme je cuvanje njihovega okostja, sploh v razvoju, zelo pomembno.
Logiran
valvasor
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 794


« Odgovor #138 : nedelja, 06.07.2003 : 00:47:35 »


 Se moram tudi jaz oglasit. To je pa res ze TOO MUCH!! Ce iz knjig, ki si jih  kao pregledala ni jasno , da mladicek ne sme delati 5 km na dan, potem vprasaj "vestnega vzreditelja", ki ti je psicko prodal. Cela storija okrog psicke - teza, starost, socializacija, predniki ....- je milo receno , svinjarija. Ti pa se vedno verjames, da je ta gospod dober vzreditelj. Ce bi bil, tebi nebi bilo treba nas sprasevat, kaj in kako s psicko. Ta gospod ni vzreditelj , ampak SRAMOTA  za ostale , ki vzrejamo tako kot je treba.
 Preden mi odgovoris , vse skupaj dobro premisli, pa bos videla , da imam prav. Ce pa ne se zdaj , pa malo kasneje. Samo upam, da ne bo takrat za psicko prepozno.

 Cao-Slavi
Logiran
Caterpillar
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 107


« Odgovor #139 : nedelja, 06.07.2003 : 06:00:45 »

Vivazin:
Citat
Glede zobkov pa;
Ima že skoraj da vse,vendar so majhni in zelo močni.

kaj si mislila s tem, da ima ze skorajda vse Huh. Pri devetih tednih bi morala imeti 100% vse zobe, saj jih bo cez nekaj tednov ze zacela menjati s stalnimi. Tudi jaz vedno manj verjamem, da je stara 9 tednov. Newfi ti je povedala kilazo 9 dnevnega mladicka, jaz sem ti povedala koliko je zrastel moj pes, ki je imel tezo enako tvoji Tisi pri njeni, sedaj lahko ze napisem, domnevni starosti.
Ali si se vedno prepricana, da je stara 9 tednov ali pa da je "taprava" novofundlandka?
O kilometrini so ti ze drugi dosti napisali in se popolnoma strinjam. Raje se z njo cim vec igraj in jo utrudi na ta nacin kot pa z nabijanjem kilometrov, poskrbi tudi, da si bo nabrala cimvec pozitivnih izkusenj z razlicnimi situacijami zunaj.
Ce res hranis z nutro je to prav super zamenjava v primerjavi s Pedigreejem-na tega kar lepo pozabi pa na Tackota iz Tusa tudi. Newfi je tudi opozorila na hiter razvoj Newfijev oz. vseh velikih pasem, jaz pa te opozarjam se na vnetje pokostnice, ki je dokaj pogost pojav pri odrascanju velikih pasem-se posebej ce hodijo po stopnicah ali pa so kako drugace preforsirani(npr.:tudi prehitra rast, ki je najveckrat posledica nepravilne-premocne hrane)!
Kar se tvojega vzreditelja tika....se mi je kar zdelo kaksen "rejec" naj bi to bil zato tudi v svojem prvem postu nisem omenila, da isci pomoc pri njem saj je zelo ocitno kam taco moli(ljubezen do kuzijev Tongue Roll Eyes Lips Sealed...no comment) in koliko je pripravljen za "svoj" narascaj narediti.
O tem koliko je kdo pripravljen dati za psa in koliko (lahko) kateri pes pomeni, se pa sedajle ne mislim spuscati...morda kdaj drugic.
Kar mene se skrbi pri tejle Tisi je, kaj se bo dogajalo cez cca pol leta, ko se bo prvic.......

LP
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #140 : nedelja, 06.07.2003 : 10:04:57 »

Vivazin! Pelji psicko na pregled k veterinarju! Ambulanta v Trbovljah je odprta vsak dan od 8 do 10 in od 15 do 17, telefonska 56 27 604. Naj jo veterinar pretipa in sam pove mnenje o pasmi in njeni tezi. Oba veterinarja imata doma pse (labradorca in irske setre) in mislim, da se dovolj spoznata na vecje pasme in ti bosta znala svetovati. Sem ti ze hotela ponuditi prevoz do veterinarja, vendar me zal cel teden ne bo. Ce pa nimas prevoza, pa naj ti se zaupam, da je dr. Ostrovrsnikova doma v Hrastniku, Velickova 36 in da jo lahko poklices na njen domaci telefon 56 45 171, ce bi jo potrebovala. Ne odlasaj! lp
Logiran

flufi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 292


« Odgovor #141 : nedelja, 06.07.2003 : 18:06:42 »

Pred 5. leti, ko sem sama kupovala psa, nisem še imela dostopa do interneta, niti nisem dobro vedela, kako se ga uporablja.
In samo sposobnemu in skrbnemu vzreditelju - bil je že velikokrat omenjen, pa ga bom še enkrat - Otonu Fanturju - se lahko zahvalim, da ta moment v hladu naše "hišne" pisarne pod mizo leži ogromna bela kepa dlake, ki me vsake toliko časa dregne s smrčkom.
Ampak že par tednov pred prihodom mladiča je naša tričlanska družina na milimeter natančno upoštevala, ma ne le upoštevala, dobesedno "vsrkala" vse napotke vzreditelja! Na omari še vedno visi na list papirja napisan jedilnik za mladiča, izražen do decilitra natančno, z vsemi cornflakesi vred, za vsak obrok v dnevu. Da o dolžini sprehoda, negi dlake, oči, ušes in cepljenjih niti ne govorim.
Danes, ko tudi jaz imam internet, lahko vsak trenutek na ameriških in italijanskih straneh pogledam prednike svojega psa, njihove rodovnike, fotke, razstavne nazive - in kar je najpomembnejše - izvide testov kolkov, oči, srca.

Ampak pred 5. leti zame še ni bilo Kaje, Newfija, Valvasorja ali Yo, da bi jih lahko vprašala za nasvet. In če Vivazin, res imaš toliko znanja o kinologiji, kot praviš, potem bi morala vedeti, da ima Valvasor ogromno izkušenj s prehrano in količino gibanja za velike pasme, da ima Newfi zelo kakovostne pse doma, ki brez vrhunske prehrane in nege žal ne bi nikoli bili takšni, in da ima Kaja ogromno izkušenj z zavrženimi in bolnimi psi in da "v nulo" obvlada težave psov, katerih lastniki SE NE DRŽIJO NAVODIL SPOSOBNIH VZREDITELJEV!

Moj pes ima 5 let, pa v tem letnem času še pomislim ne, da bi hodil 5 km!
Namesto dolgih sprehodov zaposli mladičko psihično, kar pomeni, da jo učiš preproste vajice (sedi, prostor, preval, preprosto prinašanje igračke, tačko, stoj), in vmes veliko nagrajuješ z drobnimi priboljški.
Krasna navodila za začetnike in mladičke je napisala pasja psihologinja dr. Sabina Stariha in jih objavljala v starih številkah revije Moj pes.
Če želiš, ti lahko fotokopijo zbirke teh navodil za vse vaje pošljem po pošti-le naslov mi pusti na osebni mail. Jaz sem si s temi navodilci OGROMNO pomagala pri vzgoji svojega njufija-in še zdaj jih prebiram.
Logiran
Tosa
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 309


« Odgovor #142 : torek, 08.07.2003 : 20:53:45 »

Sicer sem enako vprašanje postavila že v temi "O zdravju psov", a bom še tu, da dobim odgovor čim hitreje... Doma imam mlado, črno-belo landseerko (skoraj identična pasma novofundl.). Danes sem po večernem sprehodu opazila, da ji je izpod spodnje veke pokukal del "mase"... Nekje v glavi mi odzvanja izraz "zasuk tretje veke", a ne vem, če sem prav obveščena. Landseerji imajo tako kot novofundlanci take malce "otožne, povešene" oči in me je blo že prej strah, da se zgodi kaj takega... Ali ima kdo izkušnje s tem?? Kaj je to?? Je nujna operacija ali zleze tisti "košček mase" sam nazaj?? Hvala za odgovore in LP!
Logiran
valvasor
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 794


« Odgovor #143 : torek, 08.07.2003 : 23:35:13 »


 Ojla1

 Ja , o je skoraj sigurno tretja veka. Do tega pride kar tako, ali pa se kuze kam udari in veka pogleda ven. Z operacijo ne hiti, ker se to lahko tudi samo popravi. Ce imas mogoce kake kapljice ali kremo za oci, malo namazi, pa se bo mogoce popravilo. V glavnem, pa z operacijo ne hiti. To kuza ne boli, samo dan-dva ga malo moti, potem pa je normalno.

Cao-Slavi
Logiran
Tosa
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 309


« Odgovor #144 : sreda, 09.07.2003 : 12:35:03 »

valvasor, hvala. Psička je šla zvečer spat in se zjutraj zbudila kot, da ni bilo nič. Je veka "zlezla nazaj". Sem pa vseeno klicala veterinarko in je tudi rekla, da ni potrebno panike zganjat, da se večkrat samo popravi. Sem kar vesela Grin. LP
Logiran
yo
gost
« Odgovor #145 : sobota, 12.07.2003 : 14:09:58 »

Nadaljevanje cudne/ zalostne zgodbe o Tisi, novofundlandki forumovke Vivazin je na strani:

http://www.mojpes.com/forum/topic.asp?whichpage=1&Forum_Title=Forum+ljubiteljev+malih+%BEivali&Topic_Title=Raztavni+pes&CAT_ID=2&FORUM_ID=1&TOPIC_ID=1334

in

http://www.mojpes.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1338&FORUM_ID=1&CAT_ID=2&Topic_Title=Cena+in+vzreditelji&Forum_Title=Forum+ljubiteljev+malih+%BEivali

Lp, Yo
Logiran
bbluette
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 401


« Odgovor #146 : sobota, 12.07.2003 : 17:21:51 »

Ja Yo strinjam se s tabo da je to cudna/zalostna zgodba...Priznam da ne vem kaj naj si mislim...sigurno pa sem mnenja da si dekle psa ne zasluzi niti si ne znam predstavljati kako bo tega ubogega psicka vzgojila tako da bo omogocila normalno zivljenje psu, njej in okolici.  Ce ze z mladicem ne zna delati (govori da ji je strgal 4 hlace) .. ja a ni normalno da mladicki trgajo, skacejo itd...jaz ne vem ampak ravnokar se imela 5 mladickov nemske dogice v stanovanju za eno uro in bilo je vse polulano, pokakano, razmetano, pogrizeno...pa se mi zdi to cisto normalno...vse smo lepo pospravili jih dali ven v travo in ko so se polulali smo jih pohvalili...

tako vedenje mladica je normalno. ne vem kako bo to dekle tiso obvladovalo ko bo pes zrasel. glede na to da je ocitno mesanec se niti ne ve kaksen karakter se lahko pricakuje niti kako velik lahko pes zraste.

se mi zdi da bi bilo kar bolje ce ga odda nekomu ki ji bo dal ljubezen in jo bo vzgojil tako kot je treba...

bodoci vzreditelji pasem ki jih deklica namerava kupiti pa -pozor!!!!

yo ne vem kaj naj recem - cestitam za prizadevanje in vse kar je bilo storjeno s tvoje strani v tej zgodbi!

seveda ima pa zgodba tudi drugo plat- to so starsi male deklice. ne vem ampak se mi zdi da niso ravno najbolj odgovorni. najprej ji pustijo kupiti mladica potem ga pa privezejo na vikend ker mami ne prenese da lula in kaka v hisi. ja saj ne vem kaj naj si mislim...

draga deklica nihce ni rekel da ne smes biti na formu. zdi se mi da so si vsi forumovci zelo prizadevali pomagati ti z nasveti da bi lahko cim bolje zazivela s tvojo tiso. zal pa je res da je tukaj v tvoji zgodbi toliko cudnega....
pes je zivo bitje in si zasluzi vso nego in skrb zato dobro premisli preden spet kupis psa. ves tudi rodovniski pes star 2 meseca bo lulal in kakal v stanovanju ker mladicki pac to ocnejo dokler jih ne naucimo da potrebo opravljajo zunaj. pa tudi hlace ti bo strgal po vse verjetnosti...mladicki so bolj ali manj vsi isti ne glede na to ali gre za veliko pasmo ali ne.
ksenija, blusher bluette
Logiran
yo
gost
« Odgovor #147 : sobota, 12.07.2003 : 17:54:53 »

No, k predzadnjemu postu sem dodala se en link... Zgodba postaja vse bolj zalostna in cudna in je dosegla tocko, ko se ne more resevati vec samo na forumu.

Nasla sem Tisine vzreditelje in naslov, kjer zivi dekle, ki je pac pisalo in delalo vse to, kar smo tukaj lahko spremljali. Upam, da bodo vzreditelji drzali tiste obljube, katere smo dogovorili in da bodo pristojne sluzbe ukrenile, kar je v njihovi moci.

Dekle, ki se na forumih pojavlja kot riki, vivazin, unique, kiara in po novem tudi YoYo objavlja po internetu oglase za nakup razlicnih pasem psov in za nakup ogromno drugih zivali. Pri Tisi ze imam podatek, da jo je kupila za 35.000, zdaj jo prodaja za 40.000.

Prav tako ponuja na spletni strani svetovanje o negi, vzgoji, prehrani... seveda za placilo.

http://www.mojpes.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1206&FORUM_ID=3&CAT_ID=2&Topic_Title=Svetovanje%2Dugodno+in+u%E8inkovito&Forum_Title=Mali+oglasi

Lepo prosim, ne nasedajte ponudbi za svetovanje:

http://www.geocities.com/Svetovanje3D/

Potem pa naj mi se kdo rece, da je nedolznost otrokom podarjena...

Lp, Yo

(tista prava, ne YoYo, ki se v svojih postih "pomotoma" podpisuje z mojim imenom).
Logiran
Alizee
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 54


« Odgovor #148 : sobota, 12.07.2003 : 22:14:49 »

JAAAAOOO! Saj ne vem, kaj naj sploh rečem. Mala Ima očitno veliko preveč časa, ki ji ga starši več kot očitno ne znajo zapolnit...otrokom na internetu pa gredo po glavi vsakovrstne bedarije, če so brez kontrole staršev... na žalost.

Še bolj žalostno je to, da sem dalj časa upala, da se bo na koncu izkazalo, da gre pri Tisi za imaginarnega psa, pa vendar očitno uboga mrcina resnično obstaja. Sem enostavno brez besed in mislim, da bi morali odgovornost nositi predvsem starši, ker namesto da bi za otroka poskrbeli, ji očitno želijo kazat ljubezen v obliki živali, ki ji jih podarjajo ali dovolijo imeti, ne glede na to, da so po mojem mnenju vsi skupaj nesposobni jih vzdrževati in za njih skrbeti.

In še čisto tako mimo: študij veterine se izvaja SAMO na
Veterinarski fakulteti v Ljubljani, študijska smer se imenuje VETERINARSTVO in izrednega študija NI.

Maja
Logiran
no
gost
« Odgovor #149 : sobota, 12.07.2003 : 22:15:02 »

Ta Riki,Kiara,Unique,pa kaj si ga boga vedi še,nastopa tudi na www.akvazin.com kot moderator/urejevalec niti/ pod imenom Fantasy,ji dela fantazija ni kaj.No tam je zbrisala svoje ime in priimek.
Drugače pa imam /sam sem oče 4 otrok/,občutek ,da je to v bistvu precej osamljeno dekle,ki ne ve kaj bi sama s sabo.
Občudujem pa Yo,ki z zelo zvrhano mero potrpljenja pomaga in prepričuje ,ter svetuje kot v tem primeru "gluhim in slepim".
No ja ,želim, da bi Tisa prišla v dobre roke,kjer bo dobrota in ljubezen do nje glavni in edini posladek.

Lep pozdrav.
Logiran
Strani: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 ... 105   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: novofundlandec - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines