mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 07.10.2024 : 08:22:14

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: novofundlandec - čvek
Strani: 1 ... 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23 24 ... 105   Dol
Natisni
Avtor Tema: novofundlandec - čvek  (Prebrano 166964 krat)
0 članov in 14 gostov pregleduje to temo.
bow
novinec
*
Sporočil: 15


« Odgovor #270 : petek, 21.01.2005 : 13:08:02 »

A potem se to vsem dogaja? Ma ubožci. Kaj pa uvajanje na vodo? Je vaš, ko ste ga prvič peljali k vodi, takoj smuknil noter? Ali so bile na začetku težave? ..tako da vem, kaj me čaka  Grin
Ko smo ga 1 mesec od tega okopali, se je držal kot da ga pol manjka, zato ne vem če bo ravno navdušen nad vodo (vsaj na začetku)
Logiran
Lilit
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.364


« Odgovor #271 : petek, 21.01.2005 : 15:18:23 »

Nasa ima... hm... pesniski pristop do vode Wink

V vodo jo vedno vlece, ceprav ni, da ko vidi vodo, pozabi na vse ostalo. Ce recem ne, potem ne gre.
Ampak enkrat, ko je v vodi, sploh ni, da bi jo zanimalo plavanje. Voda je tako fajn za "degustiranje" in pihanje mehurckov Smiley (da gobec v vodo in potem nekako pokusa vodo, in piha mehurcke iz nosa). In cofotanje po nizki vodi. Ce so na vodi vodni drsalci, je pa itak zur in takrat ne bi sli sploh domov.
Zato ne mara morja, ker je slano in ga ne more degustirat Roll Eyes

Plavanje je samo sredstvo, da prides do necesa zanimivega na drugem bregu. Da bi sla v vodo in samo plavala in plavala... ni to zanjo. Tudi ce se poleti kopamo v morju, se ji da plavat samo blizu brega, potem gre rajsi ven in joka, naj pridemo se mi. Je pa res, da je nismo nikoli posebej navajali v vodo ali jo vabili plavat.
Kopanja in samponiranja sploh ne mara.

Pri ostalih novofundlandcih, ki jih poznam, je pa voda absolutna prioriteta.
Ceprav kolikor sem razumela, tiste, ki jih ucijo resevanja iz vode, morajo dostikrat nekako navadit na vodo in na plavanje... celo tako, da grejo z njimi v vodo in jih drzijo pod trebuhom, dokler jih ni vec strah, tako da ocitno niso cisto vsi novofundlandci rojeni za vodo.
Logiran
n3wfka
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 343


« Odgovor #272 : petek, 21.01.2005 : 16:19:21 »

Hojla!

Sem prav vesela, da se je ta tema malo zbudila  Cheesy.

No moj tudi ni ravno nor na vodo. V teh štirih letih in pol ga v bistvu še nisem videla plavat v pravem pomenu besede. Poleti ga skoraj vsak dan peljem k Soči in vedno gre v vodo, tako da mu sega nekje do pol trebuha in potem stoji noter in uživa. Samo enkrat je naredil dva zamaha, ko je čofnil s kamna v globjo vodo, sicer pa mu očitno ni do plavanja.

No kopanje in šamponiranje je pa že druga zgodba, tega namreč niti približno ne mara. Ko opazi, da pripravljam cev za vodo, banje in šampone, se skrije v garažo in ga moram zvleč iz nje. Sicer vedno z veseljem pride, ko ga pokličem; ko pa je kopanje na sporedu, ni govora. Saj potem, ko enkrat začneva s kopanjem, je priden, čeprav mu ne ugaja. Se pač vda v usodo, ker nima izbire.

Zdaj bi pa še tukaj ŠE ENKRAT vprašala eno vprašanje.
Namreč, kje se lahko dobi fen za dolgodlake pse, ki piha hladen zrak pod pritiskom in je primeren za sušenje in odstranjevanje odmrle dlake med sezono menjave dlake?
Vprašanje sem zastavila že v rubriki o opremi, pa ni nihče odgovoril, pisala pa sem tudi na sekcijo za novofundlandce, spet brez odgovora  Undecided.

Lp
Logiran
Livija
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 28


« Odgovor #273 : petek, 21.01.2005 : 16:48:33 »

Bow brez skrbi.Moja njufka je tud kolcala še do četrtega meseca.Baje se jim to dogaja,ker doživijo velik šok,ko jih odneseš iz njihovega legla,zaradi stresa... Shocked
Kar se tiče pa plavanja,je zelo dolgo rabila da je sploh stopila v vodo.Danes je pa ven ne dobim.Se tunka ko nora in vse zleče iz Krke kar dobi.Mamo dobro čistilno akcijo Grin.
Kar se tiče pa kopanja,je pa norišnica.Laja in skače,vse proba samo da se ne bi kopala.
Kaj pride kdo s kakšnjim njufkotom tud na piknik v nedeljo?
Logiran
flufi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 292


« Odgovor #274 : petek, 21.01.2005 : 17:54:13 »

n3wfka,

fen za njufije se dobi v Italiji - treba je pazit, da ne kupis presibkega, saj se rabi za tak kozuh zelo mocan fen, po moznosti model z dvema motorjema. Jaz sem imela tak zasilni fen narejen kar doma, iz starega sesalnika za prah - seveda ni primerjave s profesionalnim fenom... Wink
Dobro je povprasati za tak fen tudi pri domacih razstavljalcih. Je pa cena za dober fen cca. 100.000 SIT. Ni malo  Tongue

Glede kolcanja: zakaj se pri takih vprasanjih ne obrnete najprej na vzreditelje?

Glede plavanja: po mojem mnenju je zelo pomembno, da mladicka cim prej (pri 4. mesecu starosti) seznanimo z vodo. Idealno je, da izberemo kak ozek potok, kjer lahko gre ena oseba na eno stran, druga na drugo, da lahko mladič zaplava od enega do drugega - to je mega zabava!
Na žalost pa mladiči, ki odraščajo v mrzlih mesecih, nimajo te možnosti.. Undecided

En  Kiss vsem vašim njufijem  Smiley
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #275 : petek, 21.01.2005 : 17:55:57 »

Bow brez skrbi.Moja njufka je tud kolcala še do četrtega meseca.Baje se jim to dogaja,ker doživijo velik šok,ko jih odneseš iz njihovega legla,zaradi stresa... Shocked

S tem se pa jaz ne strinjam. Psom se ponavadi kolca po jedi, ker zraven hrane pogoltnejo preveč zraka. Je pa kar pogosto, da se mladičkom kolca. S starostjo se potem to tudi umiri. Ni pa kolcanje nič nevarnega (saj se tudi ljudem kolca, pa ne delamo panike Wink)

Lp jana
Logiran
n3wfka
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 343


« Odgovor #276 : petek, 21.01.2005 : 21:26:41 »

flufi, najlepša hvala! Smiley
100.000 sit je res veliko, vendar se po mojem mnenju splača.

Lp
Logiran
bow
novinec
*
Sporočil: 15


« Odgovor #277 : ponedeljek, 24.01.2005 : 16:07:37 »

Kaj pa glede šampona, katerega uporabljate? In kako pogosto jih kopate?
Logiran
n3wfka
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 343


« Odgovor #278 : ponedeljek, 24.01.2005 : 20:39:25 »

Jaz sem ga še do pred kratkim kopala približno enkrat na mesec, ker žal ni šlo drugače. Imel je močan prhljaj in je bila naravnost groza. Poleg tega pa še močan pasji vonj, za katerega menim, da je kriva predvsem mokrota oz vlaga v kožuhu. To je sicer izven konteksta, pa bom vseeno povedala.
Živimo ob poti, po kateri pogosto hodijo turisti in nekaj tednov nazaj se je eden izmed njih vstavil na našem dvorišču in to samo zaradi psa. Edini človek v mojem lživljenju, ki si je upal kljub Šadovemu lajanju kar noter in ga čohat. No v glavnem potem je povedal, da je imel tudi on dva novofundlandca (žal že pokojna) itd. Pa je rekel, da ta smrad ni nič posebnega, da so tudi njegovi smrdeli in da je očitno to za novofundlandce normalno. No, ne vem... V nadaljevanju je povedal, da živi ob vodi in da so se psi pogosto kopali, se pravi so bili večino časa mokri. V Italiji pa ima oče znance, ki tudi imajo novofundlandca, ki pa ni nikoli v vodi in nič ne smrdi. Do tukaj je vse jasno, potem sem pa izvedela še za ene, ki so imeli njufa v stanovanju in je smrdel. Shocked Tko, da res ne vem. Moj še kar smrdi, sploh, ko je moker, prav zato bi tako rada že enkrat dobila tisti fen, da bi bil suh enkrat za vselej. Premočen njuf se namreč ne posuši kar tako. Ker živi zunaj, je pa še toliko slabše. Pa sprehod, pa dež, pa mokro dvorišče.... Undecided

Ok, nazaj k kopanju. Prhljaj smo odpravili z zamenjavo hrane in sedaj ga že približno dva meseca nisem okopala in glede na kožuh še vedno niti ni potrebe. Sploh pa njufov baje ni priporočljivo preveč kopati. Jaz bom od zdaj naprej uporabljala friskies šampon proti prhljaju, ker se je nanj dobro odzval in po njem ni imel prhljaja ali srbečice. Je pa od psa odvisno, kateri šampon bolje prenaša. Po kopanju ga natrem z razredčenim jabolčnim kisom, ker vzpostavi pravo kislost na koži. S kisom ga natiram tudi sicer, ko je potrebno, saj poleg drugega nevtralizira vonj.

Uf sem se razpisala, pa nisem imela namena. Wink

Lp
Logiran
bow
novinec
*
Sporočil: 15


« Odgovor #279 : torek, 25.01.2005 : 09:43:53 »

Kar se tiče kožuha, moj nima nobenega prehljaja, niti nobenih izpuščajev. Edino kar dlako menja in se zelo goli.
Ja, pa močan vonj. Ker je zmešan na vodo, se medtem,ko smo v službi in je zaprt, okopa kar v slkedi za vodo. Potem se še malo povalja tu pa tam in na koncu je rezultat tak, da ga ne morem niti v hišo peljat, kar tako diši oz. smrdi. So mi pa priporočili šampon za psa The professional groomer's edge shampoos, ki baje nevtralizira vonj psa. Mogoče ve kdo kaj o tem?

Lp
Logiran
flufi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 292


« Odgovor #280 : torek, 25.01.2005 : 22:26:29 »

Šamponi Double K (groomer's edge) so zelo kakovostni. Mojega sem okopala u Double K evkaliptus in sem imela zraven krasno aromaterapijo dobro počutje..  Cheesy
Jaz ga zdaj, ko ne razstavljam več, okopam tudi s šamponom za mladiče Essentials in sem kar zadovoljna.

Problem naših psov je v tem, da ga lahko okopaš z najboljšim šamponom, pes lepo diši, dlaka je krasna, ko pa gre samo enkrat v vodo (v mlako, lužo, potok, reko..) spet dobi tisti značilen vonj - tudi ko se popolnoma posuši.

Mogoče ne bi bilo slabo, če bi na kožuh naših njufijev (ko so čisti) nanesli razredčeno olje za dlako, da bi voda in umazanija prej zdrknila z dlake...
Logiran
newfi
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 102


« Odgovor #281 : torek, 08.02.2005 : 10:26:38 »

Dan

Kar nekaj časa me ni bilo tuki gor,in me prav veseli, da se je ta tema tako razživela. Ja naši ljubčki so res neki posebnega kar se tiče nege. Jaz moram reč, da naši res redko redko smrdijo, pa so vzunaj in nori na vodo. Mislim, da je smrad zelo odvisen od prehranjevanja in nege. Res je, da fen za pse zelo pripomore pri odstranitvi vonja, saj se odpravi vso odmrlo dlako, ki je verjetno največji vzrok neprijetnega vonja. Kar se tiče kopanja novofundlancev pa se ne strinjam s tezo, da se jih ne sme kopat, ravno nasprotno, mi jih vsaj dvakrat mesečno skopamo, sfeniramo in sčesemo, poleti pa sploh saj so takrat idealne razmere za razne težave s kožo, ki pa jih imajo večina njufijev prav zaradi izdatnega kožuha.

Tolk zaenkrat, glede na to da se je ta tema tako razživela bom sedaj večkrat tuki gor.

Takole pa zgleda uživanje v vodi.

lp, Marjana
Logiran
Maja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.065


« Odgovor #282 : petek, 18.02.2005 : 21:47:43 »

Pozdravljeni.

Prijatelj kupuje novofundlančka in me zanima, če imate kaj konkretnih informacij.

Lp
Logiran
newfi
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 102


« Odgovor #283 : četrtek, 03.03.2005 : 09:08:40 »

Trenutno nevem ali je kako leglo v Sloveniji, se pa splača malo počakat, ker sezona mladičev že prihaja, upam da bosta v aprilu vsaj dva legla. Dve psički smo mi parili z našim kužom. Bi priložila sliko, pa mi ne uspe dat tu gor sliko. Kuža si lahko pogledate tudi v galeriji npr. CAC Grosuplje, CACIB Maribor itd.

lp, Marjana
Logiran
T.M.T
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 577


« Odgovor #284 : nedelja, 10.04.2005 : 12:26:57 »

Lep pozdrav vsem njufkotom in lastnikom! Cheesy

Tudi jaz imam doma njufkota........in je kul! Cheesy :DO teh psih je tok lepga za povedat  Wink.
Glede na vodo je pa pri nas res velika škoda da ga nikoli ne moremo vzeti na morje sram.Še sami gremo ful malkrat.Sam naš Rončo se znajde in vse poletne dni preleži v tolmunčku,ki je nekoliko pod hišo.Vedno skoči v vsako mlakužo in se notri uleže pa če je še tako umazana Shocked.Ampak kaj ko tega psa vendar ne moreš nazjat,ker te tako nedolžno gleda Huh.Ampak včasih je pa treba.

Zdaj bi vas pa neka vprašala.Kako je ime vašim njufkotom? ::)Jaz poznam nekaj njufkotov in vsem je ime RON Shocked Shocked.Kako pa je ime vašim???

Sicer pa vsi uživite -s svojimi psi seveda Grin!!!
Logiran
Strani: 1 ... 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23 24 ... 105   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: novofundlandec - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines