Marjana velja. Sem vesela, da nisi jezna name. Pridem kdaj kašno rečt.
Mi je pa žal za tvoje pse.
Pa ona tamala, Dolce, ona je res profi med razstavljalci. Pr 4 mescih da se ti tako lepo postavlja. Mene kar sram rata.
Delamo na položaju stoj.
Katja razstavljat lahko začneš, ko je pes star 4 mesece in sicer v razredu mladiči (4-6 mesecev). Sledi razred najmlajši (6-9 mesecev). V teh dveh razredih lasho pridobiš samo nazive zelo perspektive, perspektiven in neperspektiven.
Sledi razred mladi (9-18 mescev). Tu lahko dobiš naziv Prvak razreda mladih in že tekmuješ naprej za BOB - best of breads (najlepši med pasmo)
Naslednji so vmesni (15-24 mesecev), nato pa zreli (nad 15 mesecev).
Konča se z razredom veteranov (nad 7 let). Tule ne vem čist točno kakšen naziv dobiš. Mislim da Prvak razreda veteranov. Sam tegale res ne vem, tak da nej me kdo popravi če sem neumnost napisala.
Aja obstajajo še trije razredi: Delovni(psi z opravljenim delovnim izpitom), Prvaki (oz. šampijoni) in izven konkurence (za te tudi nevem kateri so)
Kako se prijaviš?:
Nekje stakneš prijavnico (si jo sprintaš iz interneta, saj dajejo vse v PDF format), jo pošlješ in plačaš. Nato ti pošljejo potrdilo o prijavi in s tistim potrdilom se naslikaš na razstavo.
Psa naučiš stati v pravem položaju par minut in teči poleg v krogu ter diagonale.
Na približno vsa umetnost.
Jaz sem Neona začela razstavljat pri 15 mesecih, kar se mi zdi malo pozno. Naslednjega psa bom malo prej. Kako razstavo ali dve, da se malo bolj privadi.