o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
ponedeljek, 02.12.2024 : 23:27:03
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 2
| Tema:
novofundlandec - čvek
Strani:
1
...
41
42
43
44
45
[
46
]
47
48
49
50
51
...
105
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: novofundlandec - čvek (Prebrano 172310 krat)
0 članov in 8 gostov pregleduje to temo.
n3wfka
rad pišem
Spol:
Sporočil: 343
Re: novofundlandec - čvek
«
Odgovor #675 :
torek, 16.08.2005 : 21:25:32 »
Jaz grem firbce past, če dobim prevoz do takrat. Upam.
Aleps ima pa nemške doge, če se ne motim.
Lp
Logiran
Neyka
rad pišem
Spol:
Sporočil: 261
«
Odgovor #676 :
torek, 16.08.2005 : 21:49:12 »
Ja to sem opazila ampak nevem zakaj se mi zdi, da je nekje omenjala da ima novofundlandko. Čisto možno da sem kaj pomešala.
Držim pesti da dobiš prevoz!
Vprašanje glede prifrknjenega nosa ostaja. (str.45 zadnji post)
Logiran
flufi
rad pišem
Spol:
Sporočil: 292
«
Odgovor #677 :
torek, 16.08.2005 : 22:11:58 »
Ojla,
ste pa vsi prisli s pocitnic, da ste se takole razpisali tule..
Neyka,
v standardu pod NAPAKE pise "gobec: privzdignjen ali dolg". Mislim, da mora biti gobec kar lepo raven.
Glede oci: ne vem, ce ima Neon bolj "zaprte" oci od mojega Maja, hehe. Maj ima prav ultra-skrite oci. Sodniki na razstavah so morali prav posebej s palcem in kazalcem razsiriti kozno gubo, da so lahko sploh preverili barvo oci.
Kdo pa ti uredi psa za razstavo? Vzrediteljica?
Šiva,
vama pa zelim res vso sreco in da bi se zadeva iztekla na najboljsi mogoci nacin!
Lp,
Logiran
M|my
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 142
«
Odgovor #678 :
torek, 16.08.2005 : 22:16:55 »
oo flufi, tebe smo pa že prav pogrešali ane?
a te bo kaj zaneslo v naš konec?
Logiran
Neyka
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #679 :
torek, 16.08.2005 : 22:25:18 »
Citat: flufi , torek, 16.08.2005 : 22:11:58
Neyka,
v standardu pod NAPAKE pise "gobec: privzdignjen ali dolg". Mislim, da mora biti gobec kar lepo raven.
Glede oci: ne vem, ce ima Neon bolj "zaprte" oci od mojega Maja, hehe. Maj ima prav ultra-skrite oci. Sodniki na razstavah so morali prav posebej s palcem in kazalcem razsiriti kozno gubo, da so lahko sploh preverili barvo oci.
Kdo pa ti uredi psa za razstavo? Vzrediteljica?
Škoda glede nosa, je simpatično. Upam da ne bo Eli nižalo ocene, ker je kolikor se mojega razumevanja standarda tiče to njena edina napaka.
No glede oči sem misla tiste pse ki sem jih videla v živo. Marjaninih se ne spomnim prav veliko mislim, da sem videla dve psički. Samo par Zagrebčanov je imelo pa res izbuljene in okrogle in moje vprašanje je bilo, če je to zelo huda napaka.
Frugače ga pa za razstavo urejam sama. Zakaj je to pomembno če lahko vem? Strižem ga ne (razen med prsti in meed zadnjimi nogami tisto rjavo dlako) Počesat ga znam, skopat pa tudi.
Drugače sem se pa res že malo spraševala kje si Flufi. Enkrat sem te že kontaktirala (pod drugim imenom) in zdajle kar se na forumu pojavljam sem te pogrešila.
Koliko je Maj že star? Mora že kar biti gospod ali se motim? Njegova razporeditev čne in vele pa itak ubija. =o)
Logiran
flufi
rad pišem
Spol:
Sporočil: 292
«
Odgovor #680 :
torek, 16.08.2005 : 22:48:49 »
Ponavadi je zelo priporocljivo, da ti ga okopa+sfenira+postrize v tem vrstnem redu nekdo, ki stvar obvlada in ki ve, kako mora izgledati novofundlandec na razstavi. Ker ce dobis konkurenco, ki ima bolje urejene pse, potem imas zelooo malo moznosti za uspeh, evropski/ameriski tip gor ali dol.
Maj ima 7,5 let in danes sem se zabavala z njegovo verzijo "Gimme 5" kot popestritvijo na mizi med krtacenjem...
Logiran
Neyka
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #681 :
torek, 16.08.2005 : 23:22:41 »
Možno. Ne bi škodilo ampak če jaz prav vem tudi vzrediteljica v tem ni ravno vešča, ker svojih psic ne razstavlja nevem koliko. Bo pa dobro nekoč pogledati kakšnega "profija". Čeprav se ne mislim iti tistih for, da na razstavi postaviš psa na mizo in ga gnjaviš s krtači, feni, škarjami in puhalniki. Ampak vseeno bi pa mogoče lahko naredila malo več, čeprav si ne predstavljam kaj bi še lahko. Pudrat ga ne mislim (ali kar koli že je stvar, ki se jo razprši po dlaki preden gre pes v krog verjetno zato, da psu dlaka bolj stoji, ker sijaja gotovo ne da ampak "ubije" barvo. Pa tudi s puhalnikom si nimam kaj pomagat, ker Neon ima roko na srce precej kratko dlako. Pozimi je pa taprav, izgleda kot ameriški (vsaj lani je).
Kaj mi pa lahko še priporočaš, glede na to, da verjetno še nekaj časa ne bom mela priložnosti pogledat nekoga ki obvlada zadevo. Fena nimam, ker mi je trenutno še predrag, vendar psa zbrišem skoraj do suhega in kasneje je suh v pol ure do eno uro. Češem ga pa z glavnikom (grabljami s kovinskimi "zobmi, krtačo z kovinskimi špicami (zgleda podobno kot krtača za ljudi) in s ščetko. Za striženje sem še povedala kje strižem.
Ubistvu me je sodnik na prejšnji razstavi pohvalil, ker sem psa tako zrihtala. Ampak nevem, ali to reče vsem ali res samo tistim ki so mu všeč.
Logiran
Kast
rad pišem
Sporočil: 376
«
Odgovor #682 :
sreda, 17.08.2005 : 07:49:00 »
Na CAC razstavah mislim, da sodniki ne toliko komplicirajo glede urejenosti njufijev, a če greš na mednarodno pa se moraš malo bolj pripravit. Mi smo enkrat in edinkrat šli v Portorož, s pomočjo Flufija, ker sama ne znam pripravit psičko za na Cacib, a je žal ravno takrat izgubila zimsko dlako in ni dobila PRM, če ne bi bila sfenirana, pa bi zgledala ko okostnjak.
Tako, da tudi če nima veliko dlake, fen vseeno da nekaj volumna in izgleda lepši.
Za na Cacib pa je potrebno postriči še marsikje drugje (mislim, da ni dovolj po tačkah in nogah), ker so malo strožji kriteriji.
LP
Barbara
Logiran
nuša
novinec
Spol:
Sporočil: 40
«
Odgovor #683 :
sreda, 17.08.2005 : 10:47:09 »
Ojla, prej nisem mogla odpisat in obvestit kako je s Šivo ker sem bila na šihtu.
Danes sem ponovno govorila z dr. Domanjkovo in mi odsvetuje kirurški poseg v tujini, ker operacije niso uspešne, zelo malo kirurgov se sploh odloči da bo to naredilo pa velikokrat je potem še slabše zaradi brazgotin. Obljubila mi je, da se bo malo posanimala pri tujih kirurgih, tudi v ameriki, kaj menijo o tem in ali bi se splačalo kje opraviti ta poseg. Drugače pa sva zmenjene za ponovni ultrazvok nekje v septembru, ko bo Šiva stara že skoraj eno leto in bi ji bolezen nehala napredovati.
Hvala za vse lepe želje in misli,
Lp vsem, Nuša
Logiran
n3wfka
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #684 :
sreda, 17.08.2005 : 10:58:32 »
Nuša, a če je ne pelješ na operacijo in bolezen neha napredovati, bo Šiva vseeno lahko normalno živela?
Jaz menim, da ni prav, da je urejenost tako zelo, zelo pomembna na razstavah. V prvi vrsti je pomembno, da je pes pravilno grajen, šele nato, kako je postrižen. Če ima nekdo bolje grajenega psa, drug pa bolje urejenega, bi moral po vsej moji logiki naslov odnesti prvi. Nenazadnje pes svoje postriženosti in počesanosti ne nosi s seboj v genih.
Sicer pa v Gradisci sem videla eno precej neurejeno njufko (dlaka po hrbtu ji je štrlela, ni bila tako svetleča, tudi postrižena ni bila ravno v nulo) in eno zelo lepo urejeno. Naslov je odnesla prva!
Lp
Logiran
n3wfka
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #685 :
sreda, 17.08.2005 : 11:01:08 »
Aja, pa ne me zdaj narobe razumeti. Nič nimam proti temu, da je njuf na razstavi lepo okopan, sfeniran, počesan in postrižen kot se šika. Menim le, da to ni tako pomembno kot vse ostalo.
Lp
Logiran
nuša
novinec
Spol:
Sporočil: 40
«
Odgovor #686 :
sreda, 17.08.2005 : 11:19:10 »
n3wfka, s tem ja tako, da se ji ožanje žil zaključi nekako takrat ko pes neha rasti oziroma dozori, to je nekje pri enem letu starosti. Žile nato ostanejo tako zožane kot so, vendar pa ji srce z vsakim dnem bolj slabi zaradi slabega pretoka krvi. Tako, da se ne da napovedati koliko časa bo še živela, s tem pa tudi ne ali bo umrla čez noč ali se začela "matrati". Vsekakor če se nama mora že to dogajati bi raje videla če se zgodi prvo, namreč ne morem si predstavljati, da bi jo gledala kako trpi, ker me sedaj pokonci drži le to, da se Šivi ne kažejo nobeni zunanji znaki in je izredno živaha.
Lp
Logiran
M|my
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 142
«
Odgovor #687 :
sreda, 17.08.2005 : 11:29:41 »
o boga
joooj nej se uštima!!!
Logiran
Kast
rad pišem
Sporočil: 376
«
Odgovor #688 :
sreda, 17.08.2005 : 11:51:08 »
Ja, n3wfka se strinjam, da je na razstavah najpomembnejša pravilna grajenost in šele nato urejenost. Ampak menim, da če prideš na mednarodno razstavo z zelo lepo grajenim njufkom, brez da bi bil še lepo uštiman nima veliko možnosti za kak naziv.
Lahko povem iz izkušnje, da je naša bila na mednarodni razstavi (odl. 1) pred italijansko enaa vštimano njufko. Je bil pa Italijan prav vidno razočaran (veliko razstavlja tudi v SLO), kako smo lahko bili pred njim, saj se nismo znali 100% pravilno obnašat v ringu, pa še njegova je bila brez upogiba dlakce.
Tako mislim, da sodnik najprej pogleda grajenost psa in šele nato urejenost, a brez slednjega naziva ne da (Soči je ravno izpadla vsa zimska dlaka).
Nuša
Upajmo, da Šivi bolezen ne bo več napredovala in da bo še naprej tako živahna kot je.
Logiran
Neyka
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #689 :
sreda, 17.08.2005 : 12:08:07 »
No roko na srce Neon je vedno lepo urejen, čeprav ni postrižun in feniran. Grajen je pa tudi lepo. Nevem bom povedala ko bom probala na specialki in cacibu.
Vseeno bi prosila za že zgoraj omenjene nasvete, kaj še lahko naredim brez fena in profesionalnega znanja ravnanja s škarjami. Kje naj še kaj odstrižem? Lahko volumen pridobim kako drugače?
Logiran
Strani:
1
...
41
42
43
44
45
[
46
]