mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 09.11.2024 : 01:06:23

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: novofundlandec - čvek
Strani: 1 ... 44 45 46 47 48 [49] 50 51 52 53 54 ... 105   Dol
Natisni
Avtor Tema: novofundlandec - čvek  (Prebrano 168951 krat)
0 članov in 16 gostov pregleduje to temo.
katja
nekaj malega že vem
Spol: Ženska
Sporočil: 131

« Odgovor #720 : četrtek, 18.08.2005 : 23:30:47 »

Naša je tudi v hiši. Cheesy najraje bivakira v kuhinji pod mizo.

Drugače pa mi obvladamo pusti in fuj, sedi, taco, prostor tako na pol. Prinašanje pa ji ne gre, bolj odnašanje. Čevelj dobim tudi sredi vrta. Wink
Danes ponoči si je damica zadala za nalogo, da mi pokaka celo hišo ( čeprav sva bili zvečer na sprehodu) in tako me je namesto dobro jutro čakalo pucanje dreka. Shocked
Logiran
Kast
rad pišem
Sporočil: 376

« Odgovor #721 : petek, 19.08.2005 : 08:47:43 »

Zgleda da so skoraj vsi naši njufiji hišne žvalce  Wink , a ne!

Nuša, če imaš namen, da bo tvoj njufko živel zunaj, bi bilo dobro, da bi ga že zdaj, ko je majhen navadila, ker boš lahko potem imela večje probleme privajanja.

Mi smo imeli ravno take namene, a psička je stara 3,5 let, a boxa še ni  Tongue, torej še vedno mi greje noge pod rač. mizo  Grin in zgleda da bo kar ostalo pri tem, razen, če ji ne bomo dobili družbe  Wink
Logiran
Kast
rad pišem

« Odgovor #722 : petek, 19.08.2005 : 08:50:54 »

Nuša, če imaš namen, da bo tvoj njufko živel zunaj, bi bilo dobro, da bi ga že zdaj, ko je majhen navadila, ker boš lahko potem imela večje probleme privajanja.

Sori Nuša, to je bilo namenjeno Urški, pa sem zamešala imeni  Tongue
Logiran
nuša
novinec
*
Sporočil: 40

« Odgovor #723 : petek, 19.08.2005 : 10:27:25 »

Ja tudi mi smo jo prve mesece imeli v hiši nato pa smo jo dali v box in se ga je zelo navadila (no večino časa je tako ali tako zunaj). Zadnje čase pa me vedno bolj mika to da bi jo imela pri sebi v hiši (zmeraj bolj mi je hudo ko jo moram zapreti, ker tako žalostno gleda) Sad Sicer imamo v stanovanju že shih tzuja in mnogo drugih malih živali, tako da bi se morale midve s Šivo preseliti v spodnji del hiše, kjer je včasih živel stari ata in je sedaj prazno stanovanje. Vendar sem v dvomih ali je to za Šivo sploh dobro, ko je že navajena biti zunaj  Huh
Barbara ali imate vi zanjo kakšen poseben prostor v hiši?
lp Nuša
Logiran
T.M.T
odvisnež
Sporočil: 577

« Odgovor #724 : petek, 19.08.2005 : 10:34:45 »

Jaz sem tudi hotela Rona v hišo sprait...pa so mi rekli,da sem z lune priletela sram.On je še v pesjaku samo ponoči Smiley.
Logiran
nuša
novinec
*
Sporočil: 40

« Odgovor #725 : petek, 19.08.2005 : 10:40:30 »

Meni to pravijo že nekaj let, ker v hišo pripeljem vse kar leze in gre  Wink Tudi jaz bi morala še nekaj časa težit, da bi Šivo notri spravila, vendar ni noben problem, ko je eno stanovanje popolnoma prazno, nevem pa če je to dobro zanjo  Huh
Logiran
n3wfka
rad pišem
Sporočil: 343

« Odgovor #726 : petek, 19.08.2005 : 11:52:32 »

Naš je pa zunaj že od začetka. Sicer ima pesjak, ampak je zelo, zelo malo notri. Ker imamo zaprto dvorišče je skoraj ves čas zunaj, zdaj poleti, ko je vedno kdo doma še sploh. Med šolo pa je ponavadi dopoldne zaprt, ko pridem jaz domov, ga pa spustim. To pa zato, ker se ga vsi bojijo, mama pa pravi, da ne bo ob vsakem obisku tekla dol in prepričevala ljudi, da jim ne bo nič naredil.  Grin

Lp
Logiran
Kast
rad pišem

« Odgovor #727 : petek, 19.08.2005 : 11:58:11 »

Nuša, nimamo kakšnega posebnega prostora zanjo, v bistvu je kar cela hiša njena razen spalnice. Najraje pa je non-stop pod nogami, če sem v dnevni je pod rač. mizo, če sem v kuhinji je za mizo ali se vleže pred hladilnik, tako da ga ne moreš niti odpret, ponoči pa spi pred spalnico. V glavnem je stalno v naši bližini.
Je pa problem dlak, ker je treba skoz sesat, pometat,..., treba se je pač navadit in ne bit preveč občutljiv. To je pa cena če živi tak kosmat kuža v hiši oz. stanovanju.

Žal pa nimamo ograjene hiše, tako da je zunaj, ko smo tudi mi. Sama noče biti, skače po vratih in sili noter  Grin
Logiran
n3wfka
rad pišem
Sporočil: 343

« Odgovor #728 : petek, 19.08.2005 : 12:04:12 »

Tudi če je zunaj je čiščenje obvezno. Mi moramo dnevno splakovati stopnice in dvorišče, da se vsaj za silo znebimo dlak. Čeprav ga redno češem, je en sam sprehod po stopnicah dovolj, da je povsod dovolj črnih dlak. Stopnice so pa bele in se seveda vse vidi.

Kast, to je še poceni, glede na to, kako je fajn, če si lahko pogreješ noge na živem radiatorju.  Cheesy  Cool

Lp
Logiran
Neyka
rad pišem
Sporočil: 261

« Odgovor #729 : petek, 19.08.2005 : 12:22:53 »

Neon je zunaj. Nekaj časa je bil v kleti potem pa smo ga izselili. Večina je spuščen, čez noč pa v pesjaku. Sem ga hotla not obdržat pa da bi bil v stanovanju pa mi ni uspelo =o(((

Nuša kar se pa tiče ponovnega spanja v hiši je pa pomoje čisto tvoja odločitev. Čez dan jo pač spuščaš, ponoči je pri tebi. Saj bi se hitro prilagodila. Važno je, da je pri tebi.
Logiran
M|my
nekaj malega že vem
Sporočil: 142

« Odgovor #730 : petek, 19.08.2005 : 12:50:34 »

Mi jo imamo zunaj, ampak je itak skos v naši družbi-na balkonu, terasi, tako da je skoraj nič ni v pesjaku. Smiley  zvečer jo pa zaprem me pa ne šmirgla (gre v kočo in ne pride ven  Grin ) ja tako je pasje življenje Tongue
LP
Logiran
Kast
rad pišem

« Odgovor #731 : petek, 19.08.2005 : 14:57:23 »

Nuša, mislim, da glede zdravja Šive ne bi smel biti problem, če jo imaš v stanovanju.
Opažam pa, da ima Soča v primerjavi z drugimi njufkoti, ki živijo zunaj, slabšo kvaliteto dlake  Sad. Ker pa je ne vozimo po razstavah, si zaradi tega ne delamo velikih skrbi, glavno mi je, da je srečna v naši družbi in seveda tudi zdrava  Smiley .

Ja n3wfka, res je fajn in zastonj radiator  Cheesy
Logiran
Neyka
rad pišem
Sporočil: 261

« Odgovor #732 : petek, 19.08.2005 : 15:58:00 »

Živi radiator,... Dobro poimenovanje.  Grin Grin Grin

Jao mi smo se danes kopali. Seveda sem cela prelizana, ker se mi vedno prilizuje z svojim jezikom in očkami češ, daj no saj sem zadost namiljen. Speri me pa se greva igrat.

Seveda sem lepo naredila po svoje do konca, ga zbrisala in sledi igra,... v pesjaku seveda, da se mi ne zamaže že prvo sekundo po kopanju.

Kako pa vaši bučkoti prenašajo "tuširanje"? Z Neonom sva mela precej časa borbe, da se je navadil stat pri miru.
Logiran
Kast
rad pišem

« Odgovor #733 : petek, 19.08.2005 : 16:07:27 »

Z našo so še vedno borbe  Grin
Logiran
T.M.T
odvisnež
Sporočil: 577

« Odgovor #734 : petek, 19.08.2005 : 17:53:24 »

Neyka kje ga pa tuširaš?
Pri nas so hude borbe...z očmi govori "pa sej sem bil zjutraj v potočku nooooooo!Dej me pust pri meru noooooo!" Grin Grin Jah,takle mamo
Logiran
Strani: 1 ... 44 45 46 47 48 [49] 50 51 52 53 54 ... 105   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: novofundlandec - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.