mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 09.11.2024 : 02:59:55

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: novofundlandec - čvek
Strani: 1 ... 42 43 44 45 46 [47] 48 49 50 51 52 ... 105   Dol
Natisni
Avtor Tema: novofundlandec - čvek  (Prebrano 168973 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
flufi
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 292

« Odgovor #690 : sreda, 17.08.2005 : 12:39:02 »

Neyka, lepo, da si skrbna lastnica z vedno urejenim psom  Smiley

Brez fena in znanja s skarjami najbrz ne mores kaj dosti vec naredit, lahko s skarjami se skrajsas in oblikujes dlako na uhljih ter vratu psa (gledam sliko Neona na CAC Mb). Ima pa na tej sliki res slabso dlako, tako da bo podoba psa zdaj najbrz drugacna, ker bo dobil gostejsi kozuh.
Logiran
Kast
rad pišem
Sporočil: 376

« Odgovor #691 : sreda, 17.08.2005 : 14:06:27 »

Neyka, po mojem, če greš na razstavo, bi upoštevala nasvet flufija in bi mu skrajšala dlako na uhlljih in vratu. Je pa res bolje, da počakaš, da bo pridobil gostejši kožuh, ker bo tako na  Cacibu imel več možnosti za boljšo oceno.
Probaj najti kak star sesalec in ga preuredi v fen. Tudi to je varianta, piha močno in mrzlo, da lahko naredi volumen tudi krajši dlaki. Res, da ni profesionalno, ampak vseeno bolje kot nič. Wink
Logiran
Neyka
rad pišem
Sporočil: 261

« Odgovor #692 : sreda, 17.08.2005 : 15:03:12 »

Pa mislite da bo dlaka vsako poletje takšna? Ali je to pač zato ker je še tako mlad letos in zna biti drugo leto daljša? Niti njegovi brati in sestre nimajo takšne dlake. Samo on. Kaj pa sčesavanje podlanke. Sem sicer mnenja da mora to ven poleti ampak koliko pa to vpliva na kvaliteto dlake? Sploh se mi ne sanja kaj naj z njim naredim. Želim ga vozit po razstavah in nimam namena ostati pri CACih ampak če ni čisto nobenega rezultata mi je pa vse skupaj brez veze.

Kako pa naj postrižem ušesa? Samo tisto dlako, ki štrli čez uho ali po celem ušesu skrajšam.

Na vratu pa moram verjetno postričt tisto rjavo dlako?
Logiran
aleps
nekaj malega že vem
Sporočil: 243

« Odgovor #693 : sreda, 17.08.2005 : 15:17:48 »

Ojla!

Kako ste pridni! Kar pisete pa pisete Wink, res lepo da je tema ozivela.

Najprej odgovor Neyki in tudi ostalim- jaz sem imela njufko Gajo (Great Gatooma Kolumbija od Alenke Cerne), ki pa je na zalost odsla v pasja nebesa pred dvemi leti. Imela je bolezen, ki se ji rece kusing- to je motenost hormonov nadledvicne zleze in ker ti niso delovali pravilno je imela trebuh skoraj do skocnega zgiba in je ful tezko hodila po stopnicah in bila je tudi na koncu zelo pocasna, tako da mi na zalost ni preostalo nic drugega (ce bi sli na zdravila ti ne bi pomagali, ker je to velik pes (ponavadi se ta bolezen pojavlja pri manjsih pasmah) in se stara je bila 8 let (kar lepa doba za njufka)).

Vseeno pa ljubezen do njufkov ostaja in prav gotovo bo nekega dne spet delal druzbo mojim trem dogicam.

Neyka- glede dlake na uhljih pa jo definitivno postrizi tam kjer gleda cez uhlje cist, po uhljih pa jo skrajsas, pa pod vratom.
Odvisno pa je tudi kje kuza zivi, zunaj ali notri?
Logiran
Kast
rad pišem

« Odgovor #694 : sreda, 17.08.2005 : 15:46:25 »

Neyka, za striženje dlake (tam kjer gleda čez uhlje in po uhljih, pod vratom) pa uporabi škarje za redčenje, ker če boš z navadnimi bo preveč poznat črto.
LP
Logiran
Kast
rad pišem

« Odgovor #695 : sreda, 17.08.2005 : 15:57:23 »

Neyka, kako pa to da ima rjavo dlako po vratu? Je to normalno, ali je od hrane, sonca??
Logiran
Neyka
rad pišem
Sporočil: 261

« Odgovor #696 : sreda, 17.08.2005 : 17:07:15 »

To je dlaka, ki mu še ni šla čisto ven, že odkar je bil mladiček. Drugače je pa to normalno ja. Malo rjav je tudi po ušesih, hlačah in repu. In vse to je prva dlaka ki je še sploh ni zamenjal.

Živi zunaj v pesjaku, le kadar je več kot -5 ga damo v hišo.

Ali dobim takšne škarje v "navadni" trgovini za male živali ali moram to prav poiskat tapravo trgovino.
Logiran
n3wfka
rad pišem
Sporočil: 343

« Odgovor #697 : sreda, 17.08.2005 : 17:10:13 »

Neyka, mogoče ti bodo tile linki kaj v pomoč. Je malce razloženo in ponazorjeno, kako in kje se striže:

http://www.logrus.trivium.blink.pl/strona1.html

http://www.shadows-eternity.com/inhalt_e.htm

http://www.hundportalen.se/trim_newfs_ear.asp

Lp
Logiran
n3wfka
rad pišem
Sporočil: 343

« Odgovor #698 : sreda, 17.08.2005 : 17:12:12 »

Uhhh!  Angry

Pri prvem linku klikni "grooming", pri drugem pa "all about dog show" (ali nekaj takega).

Lp
Logiran
Kast
rad pišem

« Odgovor #699 : sreda, 17.08.2005 : 17:46:37 »

Škarje za redčenje sem kupila v Italiji, a po mojem jih imajo tudi pri nas v bolje založenih trgovinah za male živali.
Logiran
M|my
nekaj malega že vem
Sporočil: 142

« Odgovor #700 : sreda, 17.08.2005 : 20:48:32 »

Škarje za redčenje naj bi se dobile tudi v trgovini za male živali v Lescah, jih naročajo že 3 mesece pa še sedaj jih ni Grin Roll Eyes no ja, mi jih itak še ne rabimo Wink
Logiran
T.M.T
odvisnež
Sporočil: 577

« Odgovor #701 : četrtek, 18.08.2005 : 09:04:58 »

Uuu,lepo da ste se razpisali Cheesy.

Kast moj ima tudi rjavo dlako na hlačah in repu...čeprav bi mu jo najrajši skrajšala,pa se ne upam (dogodek cca3 leta nazaj :X).

M|my kako pa tvoj medo?
Logiran
Lilit
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.364

« Odgovor #702 : četrtek, 18.08.2005 : 09:22:26 »

Skarje za redcenje (cloveske) imajo tudi v kaksnem Millerju, DM, ... skratka v drogerijah.

T.M.T., zato pa jaz urejanje Vonine dlake prepustim mami Grin Grin Grin Grin
Logiran
Kast
rad pišem

« Odgovor #703 : četrtek, 18.08.2005 : 09:26:51 »

T.M.T., poskusi skrajšati s škarjami za redčenje, res da gre počasneje, a ni take nevarnosti, da ga urežeš  Wink
Logiran
T.M.T
odvisnež
Sporočil: 577

« Odgovor #704 : četrtek, 18.08.2005 : 09:49:21 »

Sem rekla,da ga bom k mamini prijateljici peljala ki je frizerka  Grin.

Veste kaj se mi je pa takrat zdelo totalka poden?to,da mi je vet rekel,če bi bila rada frizerka.Človek jaz bi bila veterinarka... Roll Eyes.
Logiran
Strani: 1 ... 42 43 44 45 46 [47] 48 49 50 51 52 ... 105   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: novofundlandec - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.