mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 09.11.2024 : 18:33:14

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: novofundlandec - čvek
Strani: 1 ... 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 ... 105   Dol
Natisni
Avtor Tema: novofundlandec - čvek  (Prebrano 169185 krat)
0 članov in 7 gostov pregleduje to temo.
T.M.T
odvisnež
Spol: Ženska
Sporočil: 577

« Odgovor #315 : torek, 17.05.2005 : 14:52:05 »

Jaz tudi upam,da  boste imeli še legla Smiley.
Glede crkljanja pa.....meni tudi tako zaradi muckov govorijo,pa kaj?!Sicer se pa še spomnim občutka koko mehki so  mali njufkoti Cheesy.

Pozdravi srečno mamico in očka Wink
Lp
Logiran
flufi
rad pišem
Sporočil: 292

« Odgovor #316 : torek, 17.05.2005 : 23:48:00 »

Newfi, čestitke za BIS - pa itak vsi vemo, da je Eros med najlepšimi in najboljšimi njufiji - sploh ne rabi več razstav  Wink

Sem se pa tudi jaz potrudila in prilepila nekaj slik nasih velikih in malih njufijev tule http://urso.moj-album.com/

Newfi, sta najini legli trenutno edini rodovniski legli novofundlandcev v SLO?

Lp in en velik  Kiss vsem njufijem v tej temi !
Logiran
sana
nekaj malega že vem
Sporočil: 231

« Odgovor #317 : sreda, 18.05.2005 : 10:32:43 »

Ko gledam slikice malih njufkotov si ne morem kaj, da se ne bi spomnila na nasega Nola. Tudi on je bil novofundlandec, moj prvi kuza in glavni "krivec", da so me psi popolnoma zasvojili. Zdaj je ze stiri leta odkar ga ni vec. Res je, da je odsel, a spomin naj bo ostal za vedno! Bil je cudovit kuza, skupaj z njim sem odrascala in spoznavala svet okrog sebe. Bil je pes, ki je znal uziti trenutek in uzivati tukaj in zdaj in prav tega sem se od njega tudi naucila. Res bi lahko rekli, da je bolj on ucil mene kot pa jaz njega, saj sem bila za vzgojo psa takrat se premajhna in so to prevzeli moji starsi. Jaz sem le uzivala z njim, se igrala in ugotavljala koliko lepega lahko dozivis skupaj s psom. Pri njem sem nasla zavetje in varnost se kot cisto majhna deklica, z leti pa se je ta vez med nama le se bolj utrjevala.
Uf, sem se spet razpisala in nisem vas hotela zamoriti, prav nasprotno Smiley Hotela sem le povedati kako cudoviti psi so njufkoti in tisti, ki jih imate uzijte z njimi vsak trenutek dneva, ker si to resnicno zasluzijo.

lp Smiley
Logiran
katja
nekaj malega že vem
Sporočil: 131

« Odgovor #318 : sreda, 18.05.2005 : 11:42:01 »

Eno leglo je tudi na Gorenjskem.
Logiran
n3wfka
rad pišem
Sporočil: 343

« Odgovor #319 : sreda, 18.05.2005 : 14:29:44 »

Waw, flufi, čudovitega samca imaš!  Shocked Cheesy  Koliko pa je mladičkov? Kolikor sem s slikice (če so na slikici vsi) uspela razbrat, jih je pet. A imam prav?  Wink  Čudno, da ni nobenega črno-belega.  Undecided

Eno leglo je tudi na Gorenjskem.

Kje pa?

Glede na vsa ta legla, bi lahko organizirali, kar eno ekskurzijo. Začeli bi na prej omenjenem Gorenjskem, nato bi obiskali newfi, potem bi šli pa še malo južneje na obisk k flufi.  Cheesy Ne, ne, saj se hecam  Wink.

Lp
Logiran
T.M.T
odvisnež

« Odgovor #320 : sreda, 18.05.2005 : 15:17:03 »

Katja:
Najprej eno iskreno sožalje,čeprav je mimo že 4leta  sram.

Jaz pa za črno-belega novofundlandca sploh do pred kratkim nisem vedela Roll Eyes.In so mi res lepi.Pa koliko so vsi veliki Shocked.Moj je pa tako majhen :/.Flufi in Newfi,koliko sta pa samca velika?

Lp
Logiran
katja
nekaj malega že vem

« Odgovor #321 : sreda, 18.05.2005 : 17:39:02 »

Leglo je v Zasipu, imajo pa šest fantkov in dve punčki. Ena bo naša.
Logiran
kostko
novinec
*
Sporočil: 14

« Odgovor #322 : sreda, 18.05.2005 : 18:57:09 »

Prečudoviti mladički od prečudovitih staršev.Ko vidiš Erosa in Dili lahko samo Shocked Roll Eyes.Čestitke Erosu in vsem okoli njega Wink.Kar tako naprej! Kaj pa sploh še ostane VELIKIM?....
lp, Matej
Logiran
flufi
rad pišem
Sporočil: 292

« Odgovor #323 : sreda, 18.05.2005 : 23:34:12 »

n3wfka,
mladickov je 5 - pricakovali smo tudi kakega belo-crnega, a se ni pojavil.. sicer leglo ni moje, a so lastniki psicke precej zaposleni s skrbjo za psicko in mladice, ker so se pri psici pojavile žal tudi komplikacije ob in po kotitvi, tako da sem jaz prevzela del "stikov z javnostjo".

T.M.T.
haha, veliki so, ker so slikani od blizu. Po pravici povedano, ne vem, koliko ima moj Maj plecne visine - na vzrejni kartoncek je pac ne vpisejo. Ima pa 65 kg. Jaz sem videla ze vse 4 barve njufijev - črno, belo-črno, rjavo in sivo - in moram reč, da sem bila navdušena nad sivimi mladiči. Sivi dobijo vzrejno in se lahko razstavljajo v ZDA.

katja,
imas kako sliko?
Logiran
katja
nekaj malega že vem

« Odgovor #324 : četrtek, 19.05.2005 : 10:14:25 »

Nimam še nobene slike, ker je nismo šli še pogledat. So se skotili 5. maja in je mamica Tisa precej nervozna. Gremo naslednjo soboto in bom pofotkala našo bodočo družinsko članico. Cheesy
Logiran
aleps
nekaj malega že vem
Sporočil: 243

« Odgovor #325 : četrtek, 19.05.2005 : 11:45:21 »

Ojla!

Katja kako lepo da bos imela njufkota! Pa le pofotkaj jo da jo bomo videli

Tudi jaz sem bila lastnica njufke precudovitih 8 let.

Pa je res lepo da je tale tema malo zazivela in da so kar tri legla naenkrat v SLO. Po dolgem casu!

Flufi res je lep tvoj maj pa njegovi otroci tudi in lepo je da skrbis za stike z javnostjo Grin Grin, za erosa se pa ze res ve da na razstavi kjer je stoji na stopnickah. Marjana kako kej malcki?
Logiran
T.M.T
odvisnež

« Odgovor #326 : četrtek, 19.05.2005 : 15:42:04 »

Flufi:Je velik ker je slikan od blizu,a???Hudiča ima pa 65kg! Shocked Naš jih ima 53 Roll Eyes.Enkrat ga zmeri-tko mal na približen Wink.

Katja:Ti moraš pa nujno fotkati njufkota Cheesy.

Lp vsem malim in velikim njufkom,ter vsem lastnikom
Logiran
runka
novinec
*
Sporočil: 23

« Odgovor #327 : petek, 20.05.2005 : 12:00:21 »

Mi se tud odlocamo za to pasmo... Samo, zakaj morjo biti vsi rodovniski tko dragi?? Sad
Ali je s tem garancija, da ne bo prislo do kaksne kolcne displazije, ali kaj? Huh
Mislim, sej takoj bi mela rodovniskega, samo 1000 evrov... pa ena placa in 2 soloobvezna otroka...Lips Sealed
Logiran
aleps
nekaj malega že vem
Sporočil: 243

« Odgovor #328 : petek, 20.05.2005 : 12:55:36 »

Ojla!

Runka! Rodovnik (ne samo za displazijo, ampak tudi ves za tri rodove nazaj kaksni so bili psi) je neka garancija in ce starsa nimata kolcne displazije obstaja velika verjetnost da je tudi mladicki ne bojo imeli. Ce pa je pes nerodovniski je pa vecja verjetnost displazije in se cesa drugega.

Sej cena ni pretirana- vsaj ves kaj dobis in da se na vzreditelja lahko obrnes, v vsakem primeru
Lahko pa je placilo mozno tudi na obroke(verjetno se da zmenit z vzrediteljem). Zdaj je pa velika verjetnost da kuzata dobis saj so kar tri legla naenkrat.

Je pa ta kuza idealen za majhne otroke in za zacetnike.

Sicer pa odlocitev je tvoja: ali tvegas zdaj 1000 evrov in imas v naprej stroske "le" za cepljenja in hrano ali pa kupis nerodovniskega za npr 40.000 sit in das kasneje nadaljnih 1000 evrov za raznorazna zdravljenja plus se za hrano! Ne vem ce je tukaj kaksna racunica.

JAZ sem vsekakor proti nerodovniskim mladicem katerekoli pasme!!!!

Lp Spela
Logiran
n3wfka
rad pišem
Sporočil: 343

« Odgovor #329 : petek, 20.05.2005 : 15:26:18 »

Katja, tudi jaz sem vesela zate in tvojo bodočo njufko.

Flufi, verjamem, da so sivi zelo zanimivi in tudi jaz bi rada enkrat videla takega. Vendar pa to verjetno ni prav tista izrazita siva barva, so bolj temno sivi. Na internetu je bolj malo slikic sivih, na tistih, ki pa so, izgledajo psi kot malo svetlejši črni njufki. Pa tudi rjavih je bolj malo. Za sivega ne bom niti spraševala, me pa za rjavega zanima, če je kakšen rodovniški v Sloveniji in če so bila ali bodo kakšna legla (samo informativno).

Tukaj je pa še link ene italijanske psarne (res lepa stran, vsaj zame), kjer imajo ravnokar črno-bele mladičke, stare pet tednov: http://www.satnewfs.com/indexing.html Poglejte pod "news" in "Noelle's puppies". Se splača  Wink Cheesy

Sicer pa ravno danes mineva pet let odkar je na svet pokukal moj Šado, tako da dragi Šado, vse najboljše!  Kiss Smiley

Lp
Logiran
Strani: 1 ... 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 ... 105   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: novofundlandec - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.