mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 07.10.2024 : 08:18:45

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: novofundlandec - čvek
Strani: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 ... 105   Dol
Natisni
Avtor Tema: novofundlandec - čvek  (Prebrano 166953 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
Aja
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 40


« Odgovor #195 : ponedeljek, 26.01.2004 : 11:20:10 »

Zdravo,

no, glede tega, ali newfi obozuje mraz ali ne je razlicno. Mi imamo doma tri psicke in vsaka je drugacna glede tega. Ta najstarejsa je rada notri, bog ne daj, da bi jo pustili zunaj na mrazu vec kot pol ure in se zelo rada stiska ob kavcu in uziva v toplem stanovanju. Drugi dve pa sta zelo radi na mrazu - sicer imamo narejno posebno sobo v pesjaku, katera je ogrevana, tako da na pretiranem mrazu niso. Jaz mislim, da je cisto odvisno kako ga boste navadili.  Cheesy

Lep pozdrav.

A
Logiran
mm
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 156


« Odgovor #196 : ponedeljek, 26.01.2004 : 13:47:57 »

Naša Miša tudi biva v stanovanju. Sicer je res, da se včasih umakne na stopnišče, ker ji postane prevroče, vendar pa uživa v naši družbi. Drugače ima raje mraz kot vročino, pri čemer spet prav pride to, da je v hiši, saj se poleti hladi na najnižjem delu stopnišča, kjer se temperature nikoli zelo ne dvignejo. Nobena senca zunaj ni tako hladna, kot je tam.

V vsakem primeru pa si želi biti Miša z mano in ostalimi člani družine - čeprav je zelo rada zunaj, ne ostane dolgo tam, če ni koga od nas zraven.

Lp
Mirjam  
Logiran
Tosa
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 309


« Odgovor #197 : torek, 27.01.2004 : 20:25:10 »

Pred časom sem se že oglasila pod to temo, ker sva imela s fantom "težave" pri izbiri ovratnice za najino landseerko. No, to sva našla (najlonsko). Zdaj pa me zanima še nekaj : s kakšnimi krtačami krtačite svoje kosmatince?? Zaenkrat uporabljava tisto s kovinskimi špičkami, ki so malce ukrivljene. Zanima me, če je katera bolj "učinkovita" ob vsej tej dlaki?? Hvala in LP!
Logiran
petea
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 88


« Odgovor #198 : četrtek, 29.01.2004 : 18:04:43 »

Lep pozdrav vsem skupaj.
Sem novinka na forumu.
Zanimivo mi je, da pravzaprav vsi svetujete ali uporabljate zatezne ovratnice.
Cetudi niso kovinske, je zelo velika verjetnost, da se bo psu poskodoval vrat (tako dlake, ki se neprestano vpletajo v ovratnico, nastajajo pa tudi poskodbe na notranjih organih-sapnik, ozilje...). Svetujem vam, da raje zacnete uporabljati oglavnice, ki so bolj znane kot haltiji; psa zlahka vodis in ne poskoduje se, pes pa se tudi hitro navadi na njeno uporabo.
Logiran
mm
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 156


« Odgovor #199 : ponedeljek, 02.02.2004 : 09:06:39 »

Ne zdi se mi, da bi ravno vsi priporočali zatezne ovratnice. Jaz jo sicer pri Miši res uporabljam, vendar je nimam na zategu, ker je to povsem nepotrebno. Sem se je kar navadila, ker se jo da enostavno gor in potem dol - Miša jo namreč nosi samo na sprehodu, doma pa je brez. Pa tudi ravno prav ji je, tako da ji ne pada dol. Dlake ji nič ne trga in tudi sicer nimam občutka, da bi ji predstavljala neke večje težave.  Zdi se mi, da je vseeno, kakšno ovratnico pes uporablja, dosti bolj je pomembno to, da je naučen, kako hoditi na vrvici. Če mladega psa tega naučiš, potem je vsaka ovratnica dobra. Če pa se ovratnico uporablja kot orodje, s katero se psa vleče in cuka naokoli, potem pa se mi zdi tudi haltiji niso ravno brez napak.
Logiran
newfi
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 102


« Odgovor #200 : četrtek, 05.02.2004 : 20:45:24 »

Zdravo
Najprej glede fena, jaz uporabljam poseben fen za pse, ki ne piha vroče amapak hladno, je pa tako močan, da vodo odpihne iz psa in ne izsuši dlake in kože, kot fen za ljudi. Glede ovratnice pa se strinjam z mm, če se nauči mladiča kako se hodi na povodcu, potem ni pomembno kakšna ovratnica se uporablja, kar se pa tiče haltija ne bom rekla da ni čisto nič uporaben, vendar bore malo (lastne izkušnje), zdaj se dobi še ena zadeva, ki se ji reče gentle walker, ta se mi zdi veliko boljša kot halti. Aha pa še newfiji v stanovanju, moram reč da vsi naši kar jih je uživajo v naši bliži pa čeprav jim je malo vroče.
Mojca mislim, da sva se srečali v Vrtojbi, se spomniš Erosa.

lp, Marjana
Logiran
aleps
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 243


« Odgovor #201 : petek, 06.02.2004 : 13:16:56 »

ojla!

Se vam oglašam po zelo dolgem času, sicer prebiram njufi rubriko ampak bom vseeno še nekaj napisala glede ovratnic. Moja Gaja je imela zatezno ovratnico ampak jo je imela samo za okras, ker je bila tako pridna da je sploh ni rabila. Glede haltija pa moram povedati da mi ni všeč sploh si pa ne predstavljam naših njufkotov s haltijem.

Gaja je tudi prebivala v stanovanju in je nadvse uživala v naši družbi je pa imela zaradi tega manj dlake, oziroma manj podlanke, ki jo sicer ima pes ki prebiva zunaj.

No pa lepo se imejte

Špala,  Indy in Goga
Logiran
flufi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 292


« Odgovor #202 : petek, 06.02.2004 : 21:41:01 »

Zivjo,

mislim, da je prava žalost gledati pse, še prav posebej pa njufije, ki jih lastniki cukajo levo in desno z zateznimi ovratnicami. Na razstavah se pojavlja en italijanski, starejsi tip, ves rdeč v obraz, ki non-stop cuka svoje njufije. Me je že prijelo, da bi ga pred vsemi nadrla. Sad Angry

Se pa dogaja z našimi psi, ki imajo močne vratove še nekaj: tisti, ki so navajeni vleči, dobijo "železen vrat" in postanejo tako rekoč skoraj neobčutljivi za zatege in potege.

Obstaja pa dovolj različnih tehnik učenja psa hoje na ohlapnem povodcu in kdor se zanima, bo zagotovo uspešen.
In kot večina tujih vedenjskih strokovnjakov svetuje, si z PRAVILNO uporabo oglavnice le "kupimo" čas, da psa naučimo hoje na ohlapnem povodcu z eno od pozitivnih tehnik.

Aha, na tem linku pa najdete celo kratke filmčke z učenjem njufija ! http://www.clickersolutions.com/training/videoclips.htm

Hej, Newfi, kako pa izgleda "gentle walker" ?? Ali je to različica oglavnice, im. "gentle leader" ?

Mislim, da je različica "gentle leader-ja" primernejša za naše kratkogobčnike, ker halti kar nekam stalno pada dol.

Tosa, glede krtačenja, kot je že Newfi napisala, uporabljamo več različnih pripomočkov. Rabimo tako kovinski glavnik, krtačo (z mehkimi na eni in kovinskimi ščetinami na drugi strani), poseben fen, škarje za oblikovanje "pričeske" ter za striženje odvečne dlake na šapah, pri nekaterih psih uporabljamo tudi posebna ukrivljena rezilca za redčenje zelo gostega kožuha na vratu (npr. moj ima zelo zaraščen vrat).
Tvoja krtača se imenuje "slicer" in se je pri njufijih skoraj ne uporablja, ker poškoduje dlako. Morda bi prišla prav pri dlaki na tacah.

No, ljubitelji njufijev, pišite, saj si imamo še veliko za povedat !  Smiley
Logiran
Lilit
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.364


« Odgovor #203 : ponedeljek, 09.02.2004 : 11:02:01 »

newfi,

kaj se ti zdi, zakaj imajo take probleme z dlako? Misliš, da je pri nas pretoplo podnebje? Skoraj si ne predstavljam, da so imeli prvi njufkoti gor v Kanadi take probleme z dlako... ne vem...
Je to tudi dedno?

Za česanje uporabljamo krtačo s trdimi in debelimi ravnimi kovinskimi konicami. Pri vsej tej dlaki pa mislm, da ni veliko pomoči! Smiley Voni na začetku nikakor nismo mogli izčesat vse dlake, pa še zunaj živi, tako da ima še kar gosto podlanko. Zadnje leto, ko jo kopamo praktično na dva tedna zaradi kožnih problemov, pa se ji je dlaka precej zredčila; delno so krivi tudi problemi sami. Šele zadnja dva meseca postaja njena dlaka bolj gosta in mehka, ampak še vedno ni tista prava, kot je bila prej...
Logiran
newfi
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 102


« Odgovor #204 : torek, 10.02.2004 : 18:47:41 »

Lilit

Sigurno je naše podnebje kar malo pretoplo za njufije, saj imajo v zimskem času veliko manj problemov s kožo kot v letnem.  Nekaj težav je sigurno tudi podedovano. Vendar pa vseeno mislim, da je najhujši vzrok težavam s kožo njihova res gosta dlaka, saj se pod njo nabira prah in še marsikaj.

Jaz po nasvetu moje stranke zdaj dodajam svojemu kužu dermatin tabletke, ki se dobijo v vsaki malo bolje založeni trgovini za male živali in pa jedilno žlico sončničnega olja (boljše je seveda olivno). Olje pa zato da se mu namasti koža in dlaka. Najhujši problem dermatoz je ravno v isušeni koži in posledično potem tudi na dlaki.


Manja gentle walker je podobna zadeva kot  kombinacija oprsnice in ovratnice obenem, morala bi videti, evo prinesem ti v Ljubljano to pokazat. Meni se zdi ful dobra zadeva.


lp, Marjana
Logiran
Lilit
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.364


« Odgovor #205 : torek, 10.02.2004 : 19:25:25 »

Mi smo tudi dajali Dermatin, pa ni blo nekega efekta... Oljčno olje tudi dobiva, ker dobiva kuhano hrano, in je zabeljena z oljem.

Kaj za hladno sušenje bi bil dovolj tudi malo boljši človeški fen z mrzlim zrakom - koliko močen je tvoj pasji fen?
Logiran
newfi
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 102


« Odgovor #206 : četrtek, 19.02.2004 : 23:42:00 »

Lilit, moj fen je močan 2000 W, za ljudi fen je premalo močan. Za vse njufkoljubčke sporočam, da je naša Mandy postala srečna mamica, 7 ljubkim njufkicam. Moram jo pohvalit je izredna mamica.

lp, Marjana
Logiran
mm
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 156


« Odgovor #207 : petek, 20.02.2004 : 08:59:32 »

Čestitke!!! Cheesy Cheesy Cheesy

Pa čimprej kakšne fotke na net, da bomo lahko vsaj malo uživali še mi, ki nimamo te sreče, da bi imeli take male kepice pri sebi doma!

Mirjam
Logiran
Lilit
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.364


« Odgovor #208 : petek, 20.02.2004 : 18:22:36 »

Ah, 7 njufi kepic Shocked Cheesy Cheesy Cheesy Super! Grin Grin

Tudi jaz se priporočam za slike.
Kakšne pa so, črne ali črnobele?
Logiran
Lilit
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.364


« Odgovor #209 : nedelja, 14.03.2004 : 13:48:50 »

Halo njufkoti kje ste? Ste se zgubili? Smiley

newfi, kako kaj vaše mladičke? Zdej morajo met že skoraj en mesec... 7 malih skuštranih medvedkov, ki kobacajo naokoli... mora bit lep pogled Grin
Logiran
Strani: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 ... 105   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: novofundlandec - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines