mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 04.07.2024 : 14:06:04

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: novofundlandec - čvek
Strani: 1 ... 84 85 86 87 88 [89] 90 91 92 93 94 ... 105   Dol
Natisni
Avtor Tema: novofundlandec - čvek  (Prebrano 162185 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
Kast
rad pišem
****
Sporočil: 376


« Odgovor #1320 : sobota, 03.12.2005 : 19:14:25 »

Uf, Binky, resnično mi je hudo za tvojo psičko in tebe  Sad Cry , verjetno je evtanazija pri takem stanju boljša varianta, kot pa da psička trpi hude muke in še ti zraven.

Oprosti, če smo morda bili napadalni do tebe, a le z dobrim namenom, da bi kak veterinar povedal boljše novice. A žal.......pri tebi ni bilo tako. Tega ne privoščim nobenmu!

Drži se!

Neyka, Sočo vozim redno na kontrole po operaciji, naslednjič gremo v četrtek (to že 4. po operaciji), vsakič ji pregledajo ušesa, spucajo,....še vedno ima vnetje in to zdaj zdravimo.
Že takoj po operaciji mi je Zaninovič rekel, da bodo potrebne kontrole, če se bi tumorji še pojavljali! To seveda ne bom zanemarila. Vprašanje je le, kam jo bom vozila?! Verjetno bodo Lesce prišle v poštev ali Ljubljana, to pa še ne vem, ker vprašanje, če bom čez par mesecev še sposobna dolgih voženj z avtomobilom (namreč do Lesc rabim -  - če ni prometa 2 uri)
Malo pa vseeno trepetam, da so bili Sočini tumorji maligni.. Undecided Sad , ker bi bila v tem primeru lahko kmalu na istem kot Binky.

LP
Logiran
katja
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 131


« Odgovor #1321 : sobota, 03.12.2005 : 20:49:35 »

No, naša črnuha je uspela Nejcu celo roko polomit ( dlančne kosti),smo ravno iz bolnice z gipsom. Shocked
Logiran
Lilit
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.364


« Odgovor #1322 : sobota, 03.12.2005 : 20:50:38 »

Sozalje, Binky Cry

Pri kateremu veterinarju si pa bila?
Logiran
T.M.T
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 577


« Odgovor #1323 : sobota, 03.12.2005 : 21:42:35 »

Joj sožalje Binky...saj bo še vedno s teboj...drži se Kiss
Logiran
Kast
rad pišem
****
Sporočil: 376


« Odgovor #1324 : sobota, 03.12.2005 : 21:48:29 »

Katja, bogi Nejc Sad,
No, tudi Soča jih je ušpičila v dosedanji karieri en kup:
teta se je na njej spotaknila in si zlomila zapestje - gips,
zglodala nam je plašč na novem bojlerju - tako da sem mogla v Lenart po novega,
uničila dva para mojih najboljših čevljev,
trgovki pred trgovino s kremplji odrslala nov avto -  škoda bila pokrita iz zavarovanja hiše,
spomladi zapečatla moj avto (voznikova vrata) s njenimi kremplji, ker je hotla čimprej domov k mladičem....pa morda še kako neumnost, ki se je trenutno ne spomnim.

Torej, mislim, da če je Buca tak norec kot ta naša, se njena kariera še ni končala  Grin Grin
Logiran
Neyka
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 261


« Odgovor #1325 : sobota, 03.12.2005 : 22:23:35 »

Jaoj trme novofundlandske. Vsi so isti. Meni sicer ni še nič zlomil, samo sem pa že bla popraskana po obrazu...ne štejem več kolikokrat in začuda so moja očala bla samo parkat zvita, drugače mam pa že skoraj pol leta cele Cheesy So pa bli zvini gležnjev, za kar pa ne nosi neposredne krivde, ker si ga itak zvijem, vsakič ko malo krivo stopim. Like I alway say: ANGEL FACE DEVILS!
Logiran
Binky
novinec
*
Sporočil: 31


« Odgovor #1326 : nedelja, 04.12.2005 : 05:37:15 »

lep pozdrav!

Hvala vsem za socutje. Full mi je hudo, 7 let je bila moja lubica in nekdo, ki sem ga imela najrajsi na svetu. Ceprav je bila za mnoge manj vredna ker nima rodovnika je bila meni vse. Zanjo ni bilo nic dovolj dobro. Vendar prislo je do tega kar sem si najmanj zelela in zaradi cesa sem trepetala od prvega dne, ko sem jo dobila. Ker sem vedela ,da bo enkrat prislo slovo.Pac bila je moja 6 letna koncno uslisana zelja. Tolazim se z tem, da ji pomagam vendar... tezko mi je.. res da ne more vstati, ampak zacela je spet dokaj normalno jesti, se vedno laja in tuli (ja tuli ..kot volk.. od veselja Grin ) vedno ko me vidi, ko od kje pridem... zato mi je se tolikO tezje. Ko je cisto normalna z to razliko da ne more  vstati  Sad Sem v dilemi..ali naj jo dam usmrtiti ali pa poskusim se zadnjo  ponujeno moznost.. neke tablete oz. medna clo enekcije (nisem ravno poslusala, ker sem bila takrat cisto paf.. je to vlogo prevzela mama). Je malo upanje na zacasno izboljsanje in ce "primejo" ji lahko podaljsas zivljenje za par mesecev. Vec tko ni upanja. Strah me je.. po eni strani ji ne privoscim trpljenja po drugi strani pa ne vem kaj naj brez nje, saj je vse kar imam.

Ce se odlocim za uspavanje je pa se en problem... ker je psica velika ne vem kaj naj potem z njo. Rada bi jo nekje pokopala..venadr ne vem kje. Imamo sicer vrt, vendar je zemlja naknadno pripeljana, tko da je 1,5 m pod zemljo ena cudna ilovka pa glina pa taksno sranje. Tja jo ne morem pokopati.  Angry Ne vem pa kako je z raznimi zakoni oz. kazni, ce bi jo hotela pokopati nekje v kaksnem gozdu ali kaj podobnega. Kdo kaj ve? Ce bi jo pa pustila na veterini je pa problem, ker jo moram pripeljati tocno dolocen dan in uro, ker je nimajo kam dati ker nimajo dovolj velikega hladilnika  Lips Sealed In potem mi to se razlagajo, samo da mi je se huje. Si ne predstavljam moje lubice v hladilniku  Cry Raje se tudi ne zanimam kaj se potem z temi kuzki zgodi. Najraje bi jo imela nekje v svoji blizini. Problem ja pa je tudi ker je sneg in je zemlja cisto zmrznjena. Ampak to bi ze resili. Samo sranje, kot da mi ni ze dovolj hudo. Mi je hudo da se z tem ukvarjam, ne me imeti za cudno...samo, tudi na to je treba pomisliti konec koncev.

Kaj bi vi naredili na mojem mestu? Poizkusili se zadnjo ponujeno moznost.. pa ceprav je v najboljsem primeru resitev samo za par mesecev, ko se ta ohromelost ponovno ponovi pa pac.. ves da je ze prepozno. Ali sploh nebi poizkusili. Vem da jo matram, samo nimam obcutka da bi jo kaj bolelo. Jo tudi malo trse bozas pa tipas pa ne  trza (ceprav nogice drugace cuti), pa ponavad je moja "obcutlivka" vedno ko jo je kaj bolelo cvilila, zdaj pa nic. Cisto je zivahna, samo ne more se premakniti. Samo iz lezecega v sedeci polozaj. Posvoje vem da je usmrtitev verjetno najboljsa moznost.. obenem me pa daje neka morala.. kdo sem jaz da lahko odlocam kdaj bo nekdo umru? Kako jo naj ubijem? Men se ze pocasi malo trga. Prov groza me je tistega dne.

Sem pa 100%, da tudi ce pride do najhujsega to ne bo zadnji novofundlandec s katerim sva si delila zivljenje. V bliznji prihodnosti ( ko prebolim in razpucam sama z sabo, prej ne, ker se bojim,da tisti kuza nebi bil delezen vse pozornosti in ljubezni, ki si jo zasluzi, ker bi bila jaz se prevec pod vplivom custev) upam, da mi bo pripadala ta cast, da bo se en "medek" razveseljeval moje zivljenje in me spravljal v dobro voljo. Kaj hocem ... 1001 in ena pasma obstaja, so mi lepi, so mi cute so vse... ampak ena in edina ljubezen pa pripada njufkotu. Nekaj vsakemu manjka, pa tudi ce je to ta nadlezna slina. Rada jih imam v kopletu, baje kot pravijo si bolj sebi podobnega psa nebi mogla zbrat  Cheesy (no ja jaz se ne slinim tok  Wink )

Da ne bom spt tok dolga.. hvala se enkrat vsem, in ce ima kdorkoli kakrsen koli predlog se priporocam.


P.s. Ne bodite hudi na svoje cukrcke. Taksni pac so. Saj bojo prerasli. Moja je bila pravi hudicek, velikokrat sem se sprasevala pa zakaj je tako "neumna" da ji 100x reces ne, ampak ona mi strga se 20 rokavov, me vlece po trebuhu 300 m, ker se ji tako dopade ker upijem  Cheesy (vrvice pa ne upam spustiti - zraven prometna cesta) Verjemite, vse kar mi je slo vcasih na trenutke na zivce hocem sedaj brezpogojno nazaj. Vse bi dala za vsaj se en najin sprehod. In vse ji je oprosceno. Tudi razbiti zobje  Grin Ja tudi to se je dogajalo - boga babi  Grin Zato bodite veseli da jih imate, tolazite se z tem da to delajo iz ljubezni  Grin Grin Grin

Logiran
T.M.T
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 577


« Odgovor #1327 : nedelja, 04.12.2005 : 09:53:26 »

Ron...babičine rože (bolje da ne omenjam),predpražniki,puloverji,copati,čevlji,metle,rokavice Shocked...vse je šlo v franže.Povdcev in ovratnic je tudi kar nekaj obdelav Angry...pa moje živce tudi Grin.
No na konjenici se je lotil tudi sedla,podsedlnice in uzde...baraba mala.Pa smo ga stran od kobile dali...je šel povodec u tri krasne...samo,da je biu pri svoji kobili Tongue.

Ampaki ni kaj...tiste velike nežne očke...češ ja kaj sem pa naredil?Jaz?Ne jaz pa že ne! Kiss

Binky zate pa vem,da se boš odločila tako da bo najbolše zate in zanjo Kiss
Logiran
katja
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 131


« Odgovor #1328 : nedelja, 04.12.2005 : 10:44:02 »

Ja, o barabijah naše gospodične bi lahko  razpravljali.
Rokov škorenj je ostal brez pete, je šla kar skozi  Cheesy, moževi najboljši čevlji za službo - adijo peta in opetnik.  Wink, Nejčevi puloverji polni flik, Rokove hlače luknja pri luknji ...
Edino mojih stvari se pa ne loti. Smiley ( Se vidi kdo je šef. Wink)
Je pa naša ljubica. Zadnjič, ko j je Janezov čevelj visel iz gobca, sem mislila, da bo totalno znorel. Pa nič. Je rekel: A so bli dobri čevlji za 20 jurjev? In potem sta se že metala in igrala.  Cheesy

MIMy, bo treba zdajle en dan ti dve pubertetnici spet na sneg spustit. Cheesy

Mi smo imeli včeraj 7 mesecev. Roll Eyes
Logiran
M|my
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 142


« Odgovor #1329 : nedelja, 04.12.2005 : 10:58:17 »

Ja pri nas so šli pa že vložki od atijevih planinskih čevljev, tako da je danes šel na Roblek brez vložka Grin Pa kovček od električne kitare je že malo označila. Cheesy Grin

Katja se strinjam, sicer pa mislim da danes pridemo v vaš konec, bi se lahko kaj zmenili (naprej na privat) Wink  Cheesy
Čestitam za 7 mesecev Wink mi pridemo za vami Grin
Logiran
T.M.T
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 577


« Odgovor #1330 : nedelja, 04.12.2005 : 12:12:41 »

M|my pazi,da se ne spravi na klavir Grin Grin Grin

Ron pa drugače uživa v zadnjem snegu Sad
Logiran
Neyka
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 261


« Odgovor #1331 : nedelja, 04.12.2005 : 12:47:28 »

Binky, mogoče bo zvenelo kruto, ampak mislim, da je bolje, da je ne mučiš še tistih par mesecev, navsezadnje pa sploh ne veš, ali bo pomagalo ali ne. Če Nelly spet normalno je bi jaz še malo počakala, če bo mogoče tudi vstala še potem pa...naredila, kar bo prej ali slj zanjo potrebno. Kam jo pokopati, ti pa res ne znam svetovati. Ker se mi niti sanja ne, kaj bi sama naredila v takem primeru. V gozdu če te ne dobijo ni kazni, drugače ne vem kakšna je. Ampak za tako velikega psa jamo skopat sploh v takem vremenu zna bit problem.  Undecided Undecided Tu resnično ne vem kaj naj ti svetujem.  Cry Kiss Kiss

Kar se pa obdelav tiče... Moji čevlji ko je bil mali (zdaj se nobenih ne dotakne več), rož toliko da čudno da še kero mamo (ja valda mamo, če tut zuni ne sme bit sam  Angry Angry Angry Angry Angry držim z njim ko kakšno ven potegne  Wink (dont tell my mom)) drgač pa uničvanja nč posebnga. No na vrtu se še pozna kakšna stopinja. Mi pa ta njegova puberteta že močno najeda in komaj čakam da je bo enkrat konec  Tongue Tongue Ma če bi ga vsaj naučila mal bolš. Ampak itak, ko pogledaš iste učke, temno rjave, z belo obrobo in takoooo lepo mokre...ne morš bit več jezn.  Kiss
Logiran
n3wfka
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 343


« Odgovor #1332 : nedelja, 04.12.2005 : 19:14:03 »

Binky, zlo mi je hudo ob tvojih postih.  Cry  Cry  Cry  Na tvojem mestu bi se tudi jaz odločila za končanje te drame. Tistih par mesecev ji ne bi vrnilo prejšnjega življenja, tebi pa bi bilo še huje, saj bi vedela, da se lahko vse konča ob katerem koli času. Drži se še naprej, preživi z njufkico vsak trenutek in jo počohaj v mojem imenu.  Kiss

Lp
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #1333 : nedelja, 04.12.2005 : 20:09:17 »

Binky, glede na situacijo in prognozo bi se sama odlocila za evtanazijo ... Vendar pa to ni moja odlocitev (ali odlocitev katerega koli drugega clana), ampak tvoja. Vem in verjamem, da je tezko, ampak dovoli, da psica odide "castno" ... Drzi se!
m.

p.s. Flufi, tebi se pa opravicujem - sem mislila, da je komentar sarkasticen ... klasicni internetni "misanderstending"  sram
Logiran
Binky
novinec
*
Sporočil: 31


« Odgovor #1334 : ponedeljek, 05.12.2005 : 01:06:22 »

Do danes zjutraj sem se omahovala ali jo dati uspavati ali ne. Danes je padla odlocitev. Jutri se bo zivljenje moje bubike izteklo.  Cry Cry :'(Ze vceraj zvecer je pojedla fulll malo, danes nic, tudi vode ni hotela piti. Do sedaj je bila mirna in nisem ravno imela obcutka da bi jo kaj bolelo. Danes se je pa zacelo. Non stop tuli, laja in joka, cvili ker jo boli. Jo primers za trebuh ter zadnje noge - zacne tuliti od bolecin  :'(Ko ji dam tablete probi bolecinam je recimo kako uro dobro.. potem pa spt. Mi je tako hudo da ne morem opisati z besedami, vendar... tega ji ne privoscim. Tko da zal... ni vec pomoci. Nocem je muciti, naj gre panckat za vedno. Cry Cry Upam, da vse skupaj ne bo zgledalo prevec grozno, ceprav kljub odsvetovanju vseh ustrajam da hocem biti zraven. To sem ji dolzna.. pa ce je to zadnja stvar, ki jo naredim v zivljenju. Ne bom jo pustila same. sram sram

Ceprav po pravici povedano me je strah.. ze tko je to zivcna vojna in bo verjetno mene skor ubilo zraven... je pa problem (oz. sreca) da nikoli se nisem dala psa uspavati in me je malo strah kako grozno bo zgledalo. Ker nekateri so mi napletli grozne zgodbice... skoraj take da bi bilo bolj humano ce bi jo jaz z kamnom po glavi ( joke ). Tko da malo me panika grabi se zaradi tega...

Hvala se 1x vsem... in pocohajte svoje njufke, ne veste kaksne zaklade imate, ceprav vam vcasih parajo zivce

Ti Nelly moja zlata pa.. saj ves... rada te mam
Logiran
Strani: 1 ... 84 85 86 87 88 [89] 90 91 92 93 94 ... 105   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: novofundlandec - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines