mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 04.07.2024 : 14:47:27

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: novofundlandec - čvek
Strani: 1 ... 81 82 83 84 85 [86] 87 88 89 90 91 ... 105   Dol
Natisni
Avtor Tema: novofundlandec - čvek  (Prebrano 162202 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
Neyka
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 261


« Odgovor #1275 : torek, 29.11.2005 : 21:08:02 »

Bravo!! Očitno majo Zagrebčani radi njufke kot zmagovalce v BIS Cheesy Že na specialki je BIS pobral njuf - Eros Cheesy:D
Logiran
T.M.T
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 577


« Odgovor #1276 : torek, 29.11.2005 : 21:10:49 »

Čestitke tudi z moje strani.
Logiran
Kast
rad pišem
****
Sporočil: 376


« Odgovor #1277 : sreda, 30.11.2005 : 17:15:09 »

Grubby, je tvoja psička kaj boljše?
Logiran
Kast
rad pišem
****
Sporočil: 376


« Odgovor #1278 : sreda, 30.11.2005 : 17:16:26 »

Se popravljam, je bilo mišljeno Binky sram
Logiran
Binky
novinec
*
Sporočil: 31


« Odgovor #1279 : četrtek, 01.12.2005 : 01:31:30 »

Kast hvala za skrb. Ne nic ni boljse Sad Ne vem vec kaj naj storim. Veterinarji ostali brez besed. Baje nima smila... sam kaj ko se ne morem sprijazniti z tem Sad Je pac moja najvecja ljubezen.

Pri nas so veterinarji nesposobni oz. zdravijo na tisto kar vidijo. Klicem v lj da tam vprasam in so mi rekli nima je smisla muciti z vozjo ker ce je kaj z kostmi tko operacije niso uspešne. In to mi recejo na kliniki, ki naj bi bila ena izmed boljših. Pa ja. Saj po svoje imajo prav, zanjo bi bila voznja do lj res hud napor ker je enostavno ze od majhnega zivcna v avtomobilu. Mogoce sem takrat tudi jaz naredila napako ker sem po parih mesecih poizkusanja obupala. V pojasnilo samo to da je bila pred pol leta na operaciji (tumor na seskih) in ko smo jo dali v avto.. se preden je meni uspelo priti nazaj okoli avta da jo vn spustim tako norela da si je na sipi prebila dlesen. Da smo se tisto potem sivali. Tko da sami problemi. So mi pa v lj (brez pregleda) predlagali se ene tablete in rekli naj ne obupam se takoj.. naj se par dni pocakam. Meni je pa hudo ko jo gledam tako. Ker sumijo tudi na to, da je takrat (sumijo?? a ni tko da bi morali vedeti? grrrrrrr sem jezna) da je bil tumor rakast (kar naj nebi bil) in se ji sedaj razsirilo.  Ne vem. Vem samo da imam obcutek da jo pocasi zgubljam. Pocakala bom se par dni.. ce ne bo pomagalo pa... sledi najhujse. Sama sebe prepricujem da bo tako boljse.. pa se nekako ne morem prepricati. Se vedno upam na najboljse ... vecni optimist Wink Nebi si odpustila (mogoce sem res egoist) da nebi probala vsake sanse ko mi jo kdo ponudi in se oklepala vsake moznosti. Ker ko jo gledam... njene oci so se kar zive... je normalno, pije normalno... z eno besedo normalno fukcijonira samo ne more pa hoditi. Njene noge so mrtve. Tko da ... bomo videli.. kar  bo pa bo... morem se nekako prepricati da je to zanjo najboljše... ker muciti jo pa klub vsemu ne mislim. Ker to potem zame ni vec ljubezen. Raje trpim potem sama, kot pa da trpi ona se bolj. Ker ste verjeto vecina izmed vas lastniki njufkotov, verjetno razumete da nisem ravno v zavidljivi situaciji.

Kast se enkrat hvala za skrb.

Ti moja lubica pa... bodi mocna kot si bila do sedaj. Oprosti za vso mojo slabo voljo, ko si mi vedno trgala rokave na najljubsih puloverjih... vedno sem zarad tebe hodila okol vsa raztrgana. Cheesy Vse tvoje lumparije takat ko je bilo najmanj potrebno.. vse... cisto vse hocem brezpogojno nazaj. Drzi se lubica moja zlata Kiss
Logiran
Lilit
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.364


« Odgovor #1280 : četrtek, 01.12.2005 : 09:51:44 »

Joj boga Undecided sigurno se bos prav odlocila, bos videla... drzi se Sad
Logiran
Kast
rad pišem
****
Sporočil: 376


« Odgovor #1281 : četrtek, 01.12.2005 : 09:53:51 »

Binky, to je pa res grozno Angry Cry, a jaz bi  vseeno preden bi sledilo  najhujše poklicala še vet. Burjo v Lesce, za njegov nasvet in če lahko kako pomaga.

Je pa res, da tisti, ki smo oddaljeni od Lesc, jih ponucamo le, ko nikjer drugje ni pomoči. A za naše njufke se splača potrpet in jih po par ur vozit na Gorenjsko.

To, da sumijo v LJ, da bi lahko bili tisti tumorji tudi maligni pa me je najbolj prestrašilo.
Kako smo naivni, ko po operaciji, ko smo tako zmedeni in žalostni Sad Cry, ko gledamo psa povitega, še rahlo omotičnega, ki pokašljuje zaradi narkoze, ko ti je tako hudo, ko vidiš psa trpet,....se ne spomnimo, da bi zahtevali analizo (maligen ali benigen tumor)...slepo zaupaš besedam izkušenega veterinarja.....čez par mesecev pa te šok.
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #1282 : četrtek, 01.12.2005 : 10:06:45 »

binky, od kod si? Mogoce ti lahko priporocimo kaksnega dobrega veta v tvoji okolici ... ker postavljat "diagnoze" na podlagi domnev in sklepanj, brez pregleda, je nesmisel ... Pri tvoji psici je lahko vec vzrokov, lahko je displazija, lahko je erlihija, lahko so nevroloski problemi, lahko je hernija ... in uspavanje samo zato, ker psica ne prenasa voznje.... :/
m.
Logiran
aleps
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 243


« Odgovor #1283 : četrtek, 01.12.2005 : 11:13:06 »

Ojla!

Maja se strinjam s tabo.
Binky, pa "reskiraj" pomirjevalo in jo spravi v avto in jo pelji k strokovnjaku, nekam (ne vem iz kje si, pa te prosim ce poves), kjer bodo psicko videli v zivo mogoce naredili slikanje kolkov ali pa UZ ali pa karkoli. Ce pravis, da bi zanjo storila vse, stori se to in se potem odlocaj za evtanazijo. Tudi jaz sem imela njufko in ko sem ugotovila, da ji ni vec pomoci sem se odlocila za najhujse. Priznam je hudo, ampak se vedno boljse to kot pa da pes trpi. Ampak res po telefonskih pogovorih postavljati diagnoze je pa skrajno neodgovorno in nesmiselno. Ce s svojim vetom nisi zadovoljna pojdi drugam, mogoce res v Lesce, ker ima dr. Burja tudi njufka in zagotovo zelo veliko izkusenj, tako da....odloci se pametno in res ostani vecni optimist in naredi vse, kar je v tvoji moci da psicki pomagas. Ce pa res nikjer ne bodo nasli nobene resitve...sele potem se odloci za najhujse

Logiran
Binky
novinec
*
Sporočil: 31


« Odgovor #1284 : četrtek, 01.12.2005 : 14:28:47 »

Hvala vsem za odgovor!

Sem iz Zasavja. Ce kdo pozna sceno tukaj pri nas ve, da pri nas nimajo nobenih aparatur. Samo ok... pac.. azto mogoce tudi niso cisto sami krivi. Prvo kot prvo, psice ne dam uspavat samo zato, ker ne gre v avto. Jo raje nesem 100 km.  To ni problem... problem je v tem da sem po pogovoru z veterinarjem v lj (ki ne vem ce je pametno da mu tukaj mazem ime, ceprav bi najraje), ko sem hotela psico cim prej narociti na pregled rekel da imajo vse zafilano, da pa nima smisla. Da vse kar bi ji lahko pomagalo je ze dobila. Ampak ucinka ni. Klicala sem se drugam in  vsepovsod je bil odgovor isti.. da brez veze da jo vozim. In to naj bi bile klinike? Da ni pomoci ker psica sicer je in pije..vendar po par dni ne gre lulat.. kaka obcasno... in prosim, ne me obsojat..cele dneve sem pri njej, umivam jo, hranim jo z roko ker drugace ne je... probavam vse mogoce in nemogoce. Ni bil problem, da je jaz nocem nimakor peljati - na konec sveta ce je treba, samo problem je v tem da so mi vsi po tem ko so videli njene kartoteke tudi pomirjeavlo odsvetovali, ker bi lahko bilo zanjo usodno. Jezi me pa to da so cisto obupali vsi.  gladko me zavrnejo kao saj nima smisla. Zame bi ga imelo, da taksne operacije niso smiselne, ker tudi niso uspesne in so predrage. Finance tle niso problem... si pa sposodim ce nimam, samo da bi bilo ok. Vendar kljub temu da sem vecni optimist pocasi zgubljam upanje. Ker je vedno slabsa... nogic baje sploh ne cuti. In zato pravijo da nima smisla.

Bom poklicala se veterinarje po vasem nasvetu in bomo potem videli kaj bo iz vsega skupaj. Nocem pa biti prevelik egoist, da ce se izkaze da ne bo nic boljse jo imeti doma in jo muciti. Ker ni srecna... ona bi sla vn, ona bi divjala pa lahko samo zalostno gleda okoli sebe.

Tko da, se enrkat hvala vsem!

Lp; Binky
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #1285 : četrtek, 01.12.2005 : 14:59:43 »

Binky, jaz bi samo klicala veta in mu rekla, da je s psico nekaj narobe, da ne more vstat in to je to. Nič drugega ne bi povedala. Pripelji jo na pregled, potem pa razloži še vse ostalo. Ne bi pa po tel. nič razlagala, kaj vse je narobe... Ker očitno te nihče ne bo sprejel. Bi pa tudi jaz predlagala dr. Burjo v Lescah. Meni je res super vet. Pa še njufkota ima....

Veliko sreče!

Lp Jana
Logiran
aleps
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 243


« Odgovor #1286 : četrtek, 01.12.2005 : 15:10:28 »

Ojla!

Binky, jaz ti tudi svetujem to kar je rekla Bina. Cim manj razlaganja, samo naroci se in pojdi. Ker dalj casa bos odlasala slabse bo s psicko.

Tako da pogum in vso sreco ti zelim.
Logiran
Kast
rad pišem
****
Sporočil: 376


« Odgovor #1287 : četrtek, 01.12.2005 : 16:45:46 »

Ni bil problem, da je jaz nocem nimakor peljati - na konec sveta ce je treba, samo problem je v tem da so mi vsi po tem ko so videli njene kartoteke tudi pomirjeavlo odsvetovali, ker bi lahko bilo zanjo usodno. Jezi me pa to da so cisto obupali vsi. gladko me zavrnejo kao saj nima smisla. Zame bi ga imelo, da taksne operacije niso smiselne, ker tudi niso uspesne in so predrage.
Tko da, se enrkat hvala vsem!

Sori, ampak najprej napišeš, da ne veš kaj je s psičko, potem pa ima kartoteko na podlagi katere ti vsi odsvetujejo zdravljenje. Ali potem veš kaj je s psičko narobe? Ne razumem, kako te lahko vsi zavrnejo, če ne veš kaj je z njo. Pa kakšne operacije niso smiselne??

Ali veš za diagnozo?

Mogoče se me res ne tiče, ampak jaz nič ne razumem!

Malo me skrbi, ker je bila tudi moja psička pred mesecem operirana na Gorkičevi in kao tumorji niso bili maligni.
Ali ima zdaj tvoja psička raka?Huh
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #1288 : četrtek, 01.12.2005 : 17:44:15 »

tudi mene zanima kaksna je potem diagnoza, ker glede na to, da pravijo, da nima smisla, mora biti ocitno podana (neka tezka) diagnoza. Dvomim, da bi kdo samo na podlagi tega, ce mu reces, da je bila psica operirana zaradi tumorja na sesku, rekel, da nima smisla se trudit naprej ... Tako da, napisi nam malo vec.
m.
Logiran
Neyka
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 261


« Odgovor #1289 : četrtek, 01.12.2005 : 20:53:41 »

Kolikor jaz poznam Binkyjino siituacijo je bila njena psica operirana na seskih, pa nekaj časa ima probleme s kolki. Če je še kaj ne vem.

 Ampak Binky Majina zamisel o najavi se in pojdi ni slaba.

Nevem kje iz Zasavja si ampak verjetno je Topolšica malo daleč... Ampak Matko naj bi bil strokovnjak za kolke in te zadeve. In če je pri Nelly kar koli narobe v tem stilu ti bo verjetno znal dobro pomagat.

Drugače pa ne upanja izgubit! Glavo pokonc pa poskusit vse možnosti. In če res ne gre...sprejet odločitev. Vem, da je meni lažje govorit kot tebi vztrajat v nezavidljivi situaciji!
Logiran
Strani: 1 ... 81 82 83 84 85 [86] 87 88 89 90 91 ... 105   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: novofundlandec - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines