mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 10.11.2024 : 00:56:40

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: novofundlandec - čvek
Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 ... 105   Dol
Natisni
Avtor Tema: novofundlandec - čvek  (Prebrano 169292 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Vivazin
gost
« Odgovor #120 : četrtek, 03.07.2003 : 10:36:06 »

Zanima me,kakšno hrano ji naj kupujem!
Glede vzrediteljev;
Zakaj mama nima rodovnika ne ve niti lastnica,ker je dobila psičko pri nekem vzrediltelju (mislim da pri Plestenjaku).Ker pa so bili rodovniški psi tako zeloo dragi (zanjo),je pač nekako dobila nerodovniško psičko (Mlado) za 70.000 sit.

Po stopnicah ne bo več hodila (Tisa),se moram pa vseeno pritožiti,da bom umrla.Cele dneve čistim lužice in iztrebke,jo vozim ven in jo nosim po stopnicah....Raztrgala ,mi je že dvoje hlače...joj...

Glede zobkov pa;
Ima že skoraj da vse,vendar so majhni in zelo močni.To potrjujejo moje hlače.Njenim zobem pa ne uide nič-niti moji lasje.Ko se igrava,se hočem skriti,ona pa me najde in me za lase vleče iz skrivališče..Ni kaj,zlata je,vendar,kaj misli da se bom sedaj zaradi nje ostrigla?Halo!Pa sej bo šlo...

Lepo se imejte!
Logiran
maj
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.664

« Odgovor #121 : četrtek, 03.07.2003 : 10:46:23 »

NE, NE, ne bos umrla.
Nocem te razocarati, ampak luzice in ostalo, nosenje po stopnicah je pac sestavni del. Grin Grin
Ne poznam vzreditelja, ampak mislim, da moraš NUJNO na pogovor k njemu. Marsikaj bi ti moral razloziti se predno ti je dal oz. prodal kuzka.

Lp
Logiran
yo
gost
« Odgovor #122 : četrtek, 03.07.2003 : 10:59:36 »

Citat

Preberi si vse na strani:

http://www.mojpes.net/cgi-bin//YaBB.pl?board=prehrana

in se odloci za katero od kvalitetnih hran - mogoce lahko kdo, ki ima novofundlanda svetuje, katera bi bila najboljsa?

Citat

Po stopnicah ne bo več hodila (Tisa),se moram pa vseeno pritožiti,da bom umrla.Cele dneve čistim lužice in iztrebke,jo vozim ven in jo nosim po stopnicah....Raztrgala ,mi je že dvoje hlače...joj...

Ne bos umrla, se bos navadila  Grin
Glede luzic in iztrebkov pa: postopno navajanje na cistoco, takoj po obroku ven, pa psicka mora tudi fizicno dovolj dozoreti, da bo lahko zadrzevala urin in blato.

http://www.mojpes.net/cgi-bin//YaBB.pl?board=zdravje&action=display&num=1029786655

in

http://www.mojpes.net/cgi-bin//YaBB.pl?board=izkusnje&action=display&num=1032518907

Citat

Glede zobkov pa;
Ima že skoraj da vse,vendar so majhni in zelo močni.To potrjujejo moje hlače.Njenim zobem pa ne uide nič-niti moji lasje.Ko se igrava,se hočem skriti,ona pa me najde in me za lase vleče iz skrivališče..Ni kaj,zlata je,vendar,kaj misli da se bom sedaj zaradi nje ostrigla?Halo!Pa sej bo šlo...

Preberi si:

http://www.mojpes.net/cgi-bin//YaBB.pl?board=izkusnje&action=display&num=1030195423

Lp, Yo
Logiran
Peibie
rad pišem
Sporočil: 319

« Odgovor #123 : četrtek, 03.07.2003 : 11:55:29 »

Citat

Glede vzrediteljev;
Zakaj mama nima rodovnika ne ve niti lastnica,ker je dobila psičko pri nekem vzrediltelju (mislim da pri Plestenjaku).Ker pa so bili rodovniški psi tako zeloo dragi (zanjo),je pač nekako dobila nerodovniško psičko (Mlado) za 70.000 sit.

Oprostite, ampak jaz sem zgleda res cisto za casom! A ni imel Plestenjak vcasih rodovniskih njufkotov? Huh Huh Huh

Cisto zmedena, Mojca
Logiran
flufi
rad pišem
Sporočil: 292

« Odgovor #124 : četrtek, 03.07.2003 : 12:16:57 »

Peibie,  glede rodovniških/nerodovniških njufkotov - no comment...

Za Yo, Peibie, Ajo in vse ostale pa mislim, da bi morale tu na forumu pisati, kako v redu so mladički brez rodovnika, ki jih kupujemo po cca. 30.000,00 SIT / kom iz Salomonca, ker če pišete, obratno, torej te pse odsvetujete in priporočate mladiče dobrih vzrediteljev z vsemi potrebnimi dovoljenji in papirji, dosežete ravno nasproten učinek.  Tongue
Ne vem, zakaj je tako, ampak če nekdo išče mladička te pa te pasme in dobi vse nasvete v smeri dobre vzreje, kontrole in skrbi, evo hudiča, naslednji dan že tu vsem veselo poroča, kako so v enem dnevu dobili mladiča za 20.000,00 SIT, ki je sicer malo čuden in iz neznanih logov, ampak - to je to.

Pa to je za znoret!

Pa še nekaj: po mojih izkušnjah je vzreditelj tisti, s katerim SE OHRANI STIK in ki je pripravljen IN ZMOŽEN dajati vse potrebne, nujne info novim lastnikom mladičev tako o prehrani, negi, veterinarskih temah, vzgoji in pasmi kot taki.
Logiran
yo
gost
« Odgovor #125 : četrtek, 03.07.2003 : 12:44:12 »

Citat

Pa še nekaj: po mojih izkušnjah je vzreditelj tisti, s katerim SE OHRANI STIK in ki je pripravljen IN ZMOŽEN dajati vse potrebne, nujne info novim lastnikom mladičev tako o prehrani, negi, veterinarskih temah, vzgoji in pasmi kot taki.

...in, ki ti je na voljo TUDI in PREDVSEM TAKRAT, ko je/gre kaj narobe...

Lp, Yo
Logiran
bbluette
rad pišem
Sporočil: 401

« Odgovor #126 : četrtek, 03.07.2003 : 18:33:59 »

forumovci ki me poznajo vedno da vzrejam doge novofundlanci pa me zanimajo ker me ponavadi vedno premagajo v best in showu ampak jih vedno in zelo navdusujoce gledam ker so mi enostavno vsec.

ob tem sem se spomnila besed neke gospe ki je rekla zadnjic ko me je novofundlandec spet postavil na drugo mesto v bisu, da ni fer ker z dlako njufi skrije vse konstrukcijske napake. pa sem se le posmejala in si mislila draga gospa ali si sploh predstavljate koliko je treba truda, nege itd.  za tako dlako!!! poleg tega pa sodnik dobro ve da se pod njo skriva dober pes.

oglasila pa sem se tukaj zato ker se hocem pridruziti mnenju yo ki pravi da bi mogla vivazin zamenjati hrano. njufi tako kot doga spada med velike pasem in je prehrana se kako pomembna. mislim da hrana iz tusa v trbovljah pac ni primerna hrana za odrascajocega novofundlandca.

vivazin veliko uzitkov s tvojo novo psicko ti zelim!

ksenija, blusher bluette
Logiran
kaja
midi
Sporočil: 6.951

Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf

« Odgovor #127 : četrtek, 03.07.2003 : 23:07:19 »

Vetrinarja imas v Trbovljah...dr. Kastelica ali dr. Ostrovrsnikovo, dobis ju na telefon 56 27 604.  Ambulanto imata na Gimnazijski cesti, zraven IBT-ja. Poisci SPODNJO ambulanto, ne zgornje! Pa ne cakaj, da bo s psicko kaj resno narobe.
Logiran

Vivazin
gost
« Odgovor #128 : petek, 04.07.2003 : 15:10:27 »

Piše vam,ker moram komentirati flufi-jen odgovor.Napisala je;

Citat

Za Yo, Peibie, Ajo in vse ostale pa mislim, da bi morale tu na forumu pisati, kako v redu so mladički brez rodovnika, ki jih kupujemo po cca. 30.000,00 SIT / kom iz Salomonca, ker če pišete, obratno, torej te pse odsvetujete in priporočate mladiče dobrih vzrediteljev z vsemi potrebnimi dovoljenji in papirji, dosežete ravno nasproten učinek.  Tongue
Ne vem, zakaj je tako, ampak če nekdo išče mladička te pa te pasme in dobi vse nasvete v smeri dobre vzreje, kontrole in skrbi, evo hudiča, naslednji dan že tu vsem veselo poroča, kako so v enem dnevu dobili mladiča za 20.000,00 SIT, ki je sicer malo čuden in iz neznanih logov, ampak - to je to.

Jaz imam do vseh psov enak pogled-pa naj bodo bolani ali zdravi,majhni ali veliki,pametni ali trapasti,nagajivi ali pridni,rodovniški ali nerodovniški....
Ob branju tvojega posta sem dobila občutek,kot da če boš plačal 200.000 bo zdrav pes,za 20.000 pa dobiš ničvrednega,potepuškega psa.Sorry,ampak tako sem občutila jaz.Kot da je pomemben samo denar.Mogoče sem razumela narobe.

Moja Tisa je nerodovniška,in mi je zato vseeno.Rada jo imam takšno kot je in brez komentarja!  Na naslednji pregled jo bom peljala,ko pokličem veterinarja in se pozanimam.Sem pa 100% da je Tisa čistokrvna!

P.S.Za Tiso sem včeraj kupila povodec (nov) po 2 h izbiranju.
Je rdeče barve,pleten(napol) in naj bi vzdržal 60 kg.Je najboljše kvalitete (vsaj jaz mislim tako).Zanj sem odštela 1.120 sit,mere pa so 1,5 m x 2 cm x 5 mm....Mislite da bo zadržal Tiso?
Logiran
yo
gost
« Odgovor #129 : petek, 04.07.2003 : 15:29:08 »

Citat

P.S.Za Tiso sem včeraj kupila povodec (nov) po 2 h izbiranju.
Je rdeče barve,pleten(napol) in naj bi vzdržal 60 kg.Je najboljše kvalitete (vsaj jaz mislim tako).Zanj sem odštela 1.120 sit,mere pa so 1,5 m x 2 cm x 5 mm....Mislite da bo zadržal Tiso?

Opremo kupujemo glede na TRENUTNE potrebe psa - za Tiso trenutno potrebujes bistveno lazji povodec. Tega bos uporabljala, ko bo odrasla!
Saj tebi starsi verjetno tudi, ko si se rodila, niso kupili cevljev st. 38 Huh
Kupuj opremo in pripomocke, ki ji bodo "prav".

Lp, Yo
Logiran
yo
gost
« Odgovor #130 : petek, 04.07.2003 : 16:20:48 »

Jaz pa ne morem drzati jezika za zobmi  Tongue :

Citat

Jaz imam do vseh psov enak pogled-pa naj bodo bolani ali zdravi,majhni ali veliki,pametni ali trapasti,nagajivi ali pridni,rodovniški ali nerodovniški....
Ob branju tvojega posta sem dobila občutek,kot da če boš plačal 200.000 bo zdrav pes,za 20.000 pa dobiš ničvrednega,potepuškega psa.Sorry,ampak tako sem občutila jaz.Kot da je pomemben samo denar.Mogoče sem razumela narobe.

Moja Tisa je nerodovniška,in mi je zato vseeno.Rada jo imam takšno kot je in brez komentarja!  Na naslednji pregled jo bom peljala,ko pokličem veterinarja in se pozanimam.Sem pa 100% da je Tisa čistokrvna!

Jaz imam do vseh psov enak odnos - vsi so psi in vsi potrebujejo skrbne in odgovorne lastnike.

In nikakor si ne zasluzijo, da z nakupom psov, ki so produkt nenadzorovanega parjenja, sirimo trg dvoriscnih rejcev.

In ne, ni mi vseeno ali je pes bolan ali zdrav ali je morda zaradi nenadzorovanega parjenja eden od mladicev, ki je obolel za dedno prenosljivo boleznijo / hibo...

Ta zgornji odstavek, ki si ga napisala, je tipicni odgovor lastnikov (ne)cistokrvnih psov, ki jim rodovniki sploh niso pomembni ampak vsekakor njihov pes niti slucajno ni mesanec, pac pa vsaj enakovredne kvalitete kot svetovni prvak svoje pasme  Tongue

Pa vam je res vseeno, ce ima pes napako na srcu, ce ima okvarjene kolke, ce mu zobje izrascajo v mehko nebo, ce ima PRA in bo kmalu slep Huh

Lp, Yo
Logiran
Vivazin
gost
« Odgovor #131 : petek, 04.07.2003 : 16:33:36 »

Kar mi je pri takšnem povodcu najbolj všeč je,da je tako lahek.1,2,3 ga zložim in vtaknem v žep.Težek je kot mobilni telefon-lahek.Tiso brez problemov vodim na njem, jo sprehajam,vodim na sprehode....Ta povodec je res enkraten,samo skrbi me,da ga ne bi strgala....

P.S.Yo,ne jezi me,če poveš svoje mnenje ali nasvet.Jezi me,če trdiš neresnico...
Logiran
flufi
rad pišem
Sporočil: 292

« Odgovor #132 : petek, 04.07.2003 : 22:33:32 »

Vivazin,
čeprav misliš, da se pri nakupu psa gleda samo na denar, te moram razočarati, saj prav ti nevedni kupci, kot si bila pred kratkim tudi ti, žal nehote in mogoče nenamenoma podpirajo in krepijo "proizvodnjo" nekontroliranih legel psov, pri katerih pa gre res za denar - natančneje: ti mladiči ne dobivajo kvalitetne hrane za mladičke; nihče jih ne razglisti; nihče jih ne nauči kakanja in lulanja na pravem mestu; nihče jih ne da v avto in jih malo zapelje, da se navadijo na kratko vožnjo, nihče ne slika nobenih kolkov, ne testira srca, ne kontrolira zobovja, še manj dednih napak -> in vse to prispeva k kopičenju denarja! Na račun psov, seveda.

V bližnji mali šoli je ostal inštruktor sam, saj sta dva 4-mesečna mladiča (čistokrvna brez rodovnika, seveda) morala na operacijo komolčnih sklepov!

Pa še nekaj: cca. leto in pol nazaj sem prostovoljno pri sebi doma postrigla takrat 1,5 letno belo-črno novofundlandko Visto, vzrejeno pri znanem SLO vzreditelju, od katerega je tudi mama tvoje psičke. Vista je iz neznanih razlogov zamenjala lastnika - ostrigla sem jo namreč zato, ker je do 1,5 leta NI ŠE NIHČE NE SKRTAČIL, NE SFENAL IN NE OPRAL in njen  kožuh je bil POLN za velikost jajc debelih vozlov dlake, v katerih se je skrivala še mladičja dlaka, robida, smeti, ipd. Njen rep pa je bil ena sama ogromna klobučevina! Pa to tudi ni edini tak primer.

Plus tega ne razumem, zakaj te toliko skrbi, da tvoja psička ne bo strgala povodca?? Psa moraš že od prvega dne učiti hoje na ohlapnem povodcu, povodec je le vodnikova podaljšana roka, ki je tam zaradi varnosti.
Logiran
yo
gost
« Odgovor #133 : sobota, 05.07.2003 : 12:49:16 »

Citat

- natančneje: ti mladiči ne dobivajo kvalitetne hrane za mladičke; nihče jih ne razglisti; nihče jih ne nauči kakanja in lulanja na pravem mestu; nihče jih ne da v avto in jih malo zapelje, da se navadijo na kratko vožnjo, nihče ne slika nobenih kolkov, ne testira srca, ne kontrolira zobovja, še manj dednih napak -

Flufi, ne !!! saj to ni res. Mladice so imeli vendar iz veselja.
No ja, je pa zanimivo, da ima Vivazin s svojo Tiso res kar nekaj od problemov, ki si jih nastela zgoraj.
Vsekakor upam, da jih bo resila in zacela ukrepati prej kot takrat, ko bo res vse narobe Huh

Citat

Plus tega ne razumem, zakaj te toliko skrbi, da tvoja psička ne bo strgala povodca?? Psa moraš že od prvega dne učiti hoje na ohlapnem povodcu, povodec je le vodnikova podaljšana roka, ki je tam zaradi varnosti.

Zato, ker ima super vzreditelja, ki ji je ocitno veliko povedal ne samo o vzgoji, pac pa tudi o negi in prehrani psa, ki ga je prodal.

Vivazin, pa se eno vprasanje zate - kdo pa je do sedaj skrbel za psa, ki ga ze imate Huh Ce kdo je, bi morali vendar osnovne stvari o psih ze vedeti - ali ne Huh

Lp, Yo
Logiran
kaja
midi
Sporočil: 6.951

Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf

« Odgovor #134 : sobota, 05.07.2003 : 12:58:04 »

Citat

Pa še nekaj: cca. leto in pol nazaj sem prostovoljno pri sebi doma postrigla takrat 1,5 letno belo-črno novofundlandko Visto, vzrejeno pri znanem SLO vzreditelju, od katerega je tudi mama tvoje psičke. Vista je iz neznanih razlogov zamenjala lastnika - ostrigla sem jo namreč zato, ker je do 1,5 leta NI ŠE NIHČE NE SKRTAČIL, NE SFENAL IN NE OPRAL in njen  kožuh je bil POLN za velikost jajc debelih vozlov dlake, v katerih se je skrivala še mladičja dlaka, robida, smeti, ipd. Njen rep pa je bil ena sama ogromna klobučevina! Pa to tudi ni edini tak primer.

Kako pa izgleda ZANEMARJEN njufi pa tudi vemo, kajne? Pa dajmo slikco se enkrat sem za opomin vsem, pa tudi zato, ker psici se vedno iscemo dom!

http://www.imagestation.com/picture/sraid63/p366d2f1d9c9c18b61be744d51bf1335d/fc10a976.jpg

Hja, ce bi Astra imela odgovornega vzreditelja, potem najbrz ne bi koncala takole!

[slika spremenjena v povezavo; Jana]
Logiran

Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 ... 105   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: novofundlandec - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.