mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 06.08.2024 : 20:18:28

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Dva ali več psov  |  Tema: Vzgoja dveh psov
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 13   Dol
Natisni
Avtor Tema: Vzgoja dveh psov  (Prebrano 51980 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
Tosa
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 309


« Odgovor #30 : četrtek, 29.01.2004 : 18:44:45 »

 Cheesy Grin He, he, he... No, čeprav si že opazila fotko, naj se še vseeno "pohvalim"  Grin : NO-jka je stara skoraj (7.3.) 11 let, landseerka pa bo 11.2. eno leto! Me pa zanima : ali so to kakšni posebni POGOVORI?? Cheesy Wink Ali učinkujejo? LP
Logiran
bajki
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 249


« Odgovor #31 : četrtek, 29.01.2004 : 19:20:24 »

Ja, če npr. prideva domov in razgrižen kavč, pokličeva oba razgrajača, se vsedemo zraven kavča na tla in potem jima poveva: To se ne sme!Kavč ni za jest ampak zato, da midva na njem sediva, gledava tv in vaju čmohljava.In naj se ne ponovi več!. Psa gledata malo naju, malo razdejanje in ko se nama zdi, da sta dojela, za kaj se gre, lahko vstaneta in gresta. Če je učinkovito? No ja, kakor kdaj.. Če ne drugega, naju s svojimi grimasami in prepričevanjem, da nista nič kriva, vedno spravita v smeh in pozabiva, da rabiva nov kavč..
Logiran
Tejči
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 30


« Odgovor #32 : sobota, 07.02.2004 : 11:17:13 »

  Moj problem je malo drugačen. Imam dve psički; prva je stara 13 let, druga 8 tednov. Ker ta starejši Gini manjka že večina zob ima kar problem umirit tamalo in ji dopovedat, da naj je ne grize za rep in ji vleče ušes. Mala Kira bi se pa samo igrala. In trenutno je kot dojenček - vse vatkne v usta in poskusi zgrizt. Tako da večinoma posredujemo, ker ji Gina fizično ne more dopovedat naj neha, pa mislim da njene grožnje niti niso tako učinkovite, ker ne more pokazat zob. Bojim se da bi zato Kira probala dobit višji položaj v krdelu kot Gina, ki pa je in bo pri nas vedno prva. Kakršenkoli nasvet bi bil dobrodošel.

     LP Mateja
Logiran
bajki
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 249


« Odgovor #33 : sobota, 07.02.2004 : 21:49:05 »

Najin mlajši kuža je precej dominanten , zato bi tudi nama ustrezalo, da bi glaven ostal starejši pes, ki naju priznava za latnika in ne kaže nobenih želja, da bi segel po višjem činu. Ampak žal se bosta o tem kdo bo višje zmenila psa med sabo.Pri nama veljajo ista pravila za oba, noben nima kakšnega privilegija. Oba vesta kaj smeta in kaj ne. In oba imava enako rada. Verjamem, da imaš tudi ti rada obe psički.Ali živita zunaj ali notri? Mislim, da je prav, da braniš starejšo in ji omogočiš malo miru. S tem ji daš vedeti, da se lahko zanese nate.Mogoče poskusi s tem, da ima vsaka psica svoj kotiček.Ampak vedeti moraš. da v naravi velja zakon močnejšega in kadar sta psici skupaj in sami, veljajo posebna pravila. Kaj menite tisti z več izkušnjami?
Javi nam, kako vam gre!
Logiran
Tejči
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 30


« Odgovor #34 : nedelja, 08.02.2004 : 12:18:57 »

  Gina in Kira živita z nami v hiši. Starejša Gina ima ležišče na hodniku pred bratovo sobo (prostor si je izbrala sama, je res kar dobra strateška točka za nadzorovanje premikov cele družine in vidi se vhod v hišo), Kira pa spi nadstropje niže, v moji sobi (prostor smo izbrali mi, ampak rada spi tam). Čez dan je seveda cela hiša (in terasa in trata in ...) njuna. Še ena stvar : Gina je mešanka med terierjem in jazbečarjem, Kira je labradorka in je pri njenih 8ih tednih tako velika kot Gina. Bojimo se tudi, da bi poškodovala Gino, saj bo kmalu 2x večja in težja, igrala se bo pa še vedno.

  LP Mateja
Logiran
Kiki
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 81


« Odgovor #35 : nedelja, 08.02.2004 : 13:18:31 »

Pozdravljeni!

Ker imam tudi sama od pred kratkim dva kuzka, sem z zanimanjem brala vse te dogodivscine in izkusnje. Naj povem se svoje. Ocitno sem imela sreco, da je moja Simba (NO, 3 leta) Dingota tako dobro sprejela, saj je silno razvajena in ljubosumna dama, vajena nenehnega posvecanja.

Ocitno je pomagalo, da je on mladicek in moskega spola. Tudi jaz sem morala paziti, da ga pri igri ne potepta ali prevrne, se zlasti, ker je imel poceno medenico. A sta se po zacetnem obojestranskem soku kar hitro ujela. Cez dan sta kolega in na sprehodih se drzita dosti skupaj, tudi ko ju spustim. Le da ni hotela, da bi se je on dotikal, ko lezi. To smo resili tako, da smo se takoj, ko je bil on dovolj zdrav, vsak dan skupaj valjali po tleh in se crkljali. Potem sem objela oba in ju pocasi spravljala vedno bolj skupaj. In dala njen smrcek na njega ali pa njega naslonila nanjo, in smo tako lezali 5 minut ali vec. Zdaj se brez problema ulezeta skupaj na isti kavc, ceprav tega, da bi spala stisnjena skupaj ali en na drugem, najbrz ne bom nikoli dosegla, ker se ona med spanjem ne mara stiskati k nikomur, tudi k meni ne.

Kar zadeva hrano, sem uporabila naslednji trik. (Ona je namrec nora na hrano in tukaj bi bil velik problem, ce bi prihajalo do prepirov). Takoj od zacetka sem blazno povecala stevilo priboljskov, pri tem pa pazila, da sta vedno dobila oba.  Tretman sem ponovila veckrat na dan. Morala sta se usesti, uleci ali pocakati v drugi sobi - s tem sem hkrati tudi ucila skupne poslusnosti, saj Dingo nekaterih ukazov ni poznal, Simba je pa to izkoriscala, da se je se sama naredila gluho.

Tako je bil pa hitro mir. S priboljski sta bila nato tako nasicena, da se potem ona ni vec sekirala, ce je on slucajno pojedel njene brikete (kar je rad pocel, ker so bili seveda 'boljsi' od njegovih). In obratno. Pomagalo je tudi, da so ves cas lezale okoli vse mogoce zadeve za glodanje, tako da v zacetnem obdobju obrok niti ni bil vec tak blazen dogodek. Ko je postalo normalno, da lahko jesta skupaj (vcasih celo hkrati iz iste sklede), sem te priboljske pocasi zmanjsala, da se pesjana ne bi prevec zredila (in da jaz ne bi bankrotirala  Grin )Zdaj pazim le na to, da imata izven obrokov vsaj dve zvecilki, tako da ni ljubosumja, ce gloda samo eden.

Seveda so psi razlicni in morda ne bi pomagalo vsakemu, pri meni se je pa to zelo dobro obneslo. Podobno je bilo tudi s crkljanjem in zdi se mi, da je tudi pomagalo.
Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #36 : nedelja, 08.02.2004 : 15:44:42 »

Že vrsto let imamo doma vedno par dveh samcev - enega starejšega in enega mlajšega. Vsi ti psi so bili  ali pa so dominantni. Torej je možnost pretepov zaradi rangiranja in še česa, kar precejšnja.

Vse moje pse imam enako rada in jim posvečam enako mero pozornosti in ljubezni.

VENDAR, starejši je vedno prvi! Mlajši se mora na to navaditi pa če mu je prav ali ne.

Pustim, da starejši malega "nadere", če je šel čez mejo. Če pa to ne pomaga, potem posežem vmes jaz in malega enostavno umaknem. Ne boste verjeli kako hvaležno me je starejši pogledal. S tem sem se izognila prezgodnjim konfliktom med psoma.

Ta način se mi je obrestoval tako, da danes nimam problemov z odnosom med njima, razen pri hrani. To pa rešujem tako, da pač ne jesta skupaj.

Sicer pa ne prepuščajte vzgojo mlajšega psa starejšemu in ne delajte iz njega varuško. To je naloga lastnika.
Pri zadnjem paru sem imela problem, ker je starejši hotel biti mlajšemu mama. Saj je bilo simpatično, a če bi zadevo pustila, bi ga starejši vzgojil po svoje, kar pa ni vedno najboljša varianta.


Tejči,
če je Gina ne more umiriti in ji je zoprno, je tvoja naloga, da Kiro odmakneš oziroma jo zamotiš in s tem zavaruješ starejšo. Hvaležna ti bo.

Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
Bluefish
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 15


« Odgovor #37 : ponedeljek, 09.02.2004 : 13:08:58 »

Sej ne vem ce moje vprasanje lih v to rubriko spada, ampak vseeno:
Kaj pa pes in macek?

Pri nas konkretno imamo 9mesecnega Mackona in 8tedensko psicko. Prej je bil on pol leta car, zdej pa se jest ne more v miru, ker ona neprestano za jim lazi. Odkrili smo ze da zna psicka celo lajat  Grin ker samo na njega laja, drugace spusca celo paleto drugih glasov. Macek je se mlad in ni napadalen do nje - jo raje popiha. Prvi teden sta bila v redu - sedaj pa mislim da tamala vzpostavlja svoje mesto in ocitno noce bit "pod" mackom  Cheesy

Kaksen nasvet?

Alenka
Logiran
Tejči
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 30


« Odgovor #38 : ponedeljek, 09.02.2004 : 13:10:21 »

  Drejči, se popolnoma strinjam s tabo. Ko gre tamala čez mejo, jo vedno potegnemo stran. Potem pa odvisno od njenega obnašanja: če gre takoj spet nazaj težit Gini, potem jo umaknem v drugo sobo na hladno za kako minuto, če pa neha, se greva midve igrat s kako njeno igračo.

   LP Mateja
Logiran
Tejči
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 30


« Odgovor #39 : ponedeljek, 09.02.2004 : 16:00:42 »

 Bluefish šele zdele sem vidla tvoj odgovor. Tamali sta si tolk podobni, da si bolj ne bi morali biti. Tudi mi smo ugotavljali da se oglaša kot opica in kot mačka, da pa zna včasih celo po pasje nekaj povedat. Res, paleta njenih glasov je neverjetna. In dominantni sta obe. Zgleda je bilo tole leglo samih dominantnih in nadvse aktivnih, tuje jezike obvladajočih mladih labijev.  Grin
Glede mačk nimamo izkušenj, bo pa kmalu problem pes-želva, ko se prebudijo iz zimskega spanja.

  LP Mateja
Logiran
Tejči
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 30


« Odgovor #40 : četrtek, 12.02.2004 : 15:14:53 »

  Z največjim veseljem sporočam da sta se danes naši dve SKUPAJ IGRALI!  Grin Cheesy Grin Kar je neverjeten uspeh. Ko sta šle notri je bilo spet običajno lajanje ( in vlečenje za ušesa in rep - Kira) in renčanje (Gina), ampak imeli smo svetel trenutek! Mala je tudi iz dneva v dan težja. Kot bi se odločila dat na preizkušnjo čisto vsako od naših komand, skratka preverja meje. Recimo tako, da se je zadnje 2 dni večkrat polulala in pokakala notri kot prve 7 dni skupaj. Ven jo dajemo enako pogosto, ona pa ''zanalašč'' (?) pozablja na hišno čistočo. In seveda vsak trenutek izziva Gino.

  LP Mateja
Logiran
bajki
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 249


« Odgovor #41 : četrtek, 12.02.2004 : 22:53:38 »

Ja, mi je znano. naš ta mal se zadnje čase vedno kadar je kregan in ga za kazen damo na hladno.. VESELO POLULA! Grin
Dobra novica- tudi to bo minilo!
Me pa veseli za uspeh, poročaj, kako punci napredujeta!
lp
Logiran
pzorko
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 267


« Odgovor #42 : petek, 27.02.2004 : 10:51:30 »

Zdravo!

Kot vas že dosti ve, imamo 4 leta starega dokaj dominantnega beaucerončka. Seveda se še vedno obnaša kot dete. Zdaj smo pa dobili eno zelo zanimivo ponudbo, da bi lahko posvojili mladička čistokrvno črno nemško ovčarko. In nas zanima če je možno, da bi starejši pes, kljub njegovi neizmerni dominanci  Wink sprejel psičko? Nočemo, da bi zaradi njegove dominance potem trpela, potrebuje pa tudi on družbo. Kaj da storimo?

lp
Logiran
Larsson
rad pišem
****
Sporočil: 382


« Odgovor #43 : petek, 27.02.2004 : 13:07:11 »

Brez problema lahkjo vzameš psičko, starejši pes jo bo vzel za svojo. Sam imam 2 leti starega zelooo dominantnega samca boxerja in 6 mesecev starega samčka, pa sta kot rit in srajca. Verjetno se bo dogajalo da bo pes v srečanjih s tujimi psi še bolj dominanten, ker bo vzel malo "pod peruti". Še en nasvet, ko bodo  prihajali na obiske znanci kakor tudi ostali družinski člani naj se najprej posvetijo starejšemu psu, šele nato psički. To traja nekaj časa in starejši pes bo hitro povezal da ni zapostavljen in da mu nova prijateljica ni prevzela vseh pozornosti in bonitet,ki jih je bil vajen pred prihodom drugega psa v hišo. Skratka naj občuti da je še vedno No1.
Zvečer bosta spala skupaj v košari, lahko verjameš.

lp Larsson
Logiran
pzorko
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 267


« Odgovor #44 : petek, 27.02.2004 : 13:18:12 »

Tale odgovor me je zelo pomiril. Ker je res zdaj Aik (beauceron) n.1 na dvorišču, s psičko pa bi morala jesti in biti zaprta (če bi že prišlo do tega) v istem pesjaku. Bova pa počakala še na odgovor kakšnega drugega strokovnjaka in upam da bodo tudi drugi odgovori tako optimistični.
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 13   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Dva ali več psov  |  Tema: Vzgoja dveh psov
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines