mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 05.07.2024 : 18:43:53

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: dalmatinci-izmenjava vsakodnevnih izkušenj
Strani: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 ... 47   Dol
Natisni
Avtor Tema: dalmatinci-izmenjava vsakodnevnih izkušenj  (Prebrano 103534 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
dalmatinec832
novinec
*
Sporočil: 13


« Odgovor #135 : petek, 10.03.2006 : 22:38:45 »

http://www.moj-album.com/uredi/dalmatinka/2472139/?os=2472650
Logiran
alesreg
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 13


« Odgovor #136 : sobota, 11.03.2006 : 11:25:59 »

jasminaj: tudi Lady je bila zelo raznežena ob navidezni brejosti. Prav iskala je pozornost (dosti bolj, kot ponavadi). Še posebej je hodila k meni (to naj bi bilo baje zaradi nagona - samec). Seski so ji natekli in tudi zredila se je kar precej - in to kljub temu, da sploh ni jedla pretirano več, kot sicer. Je pa potem trajalo kar nekaj časa, da se je teža povrnila na prvotno stanje. Sicer je pa nismo dajali antibiotikov ali česarkoli drugega. Veterinar je rekel, da načeloma ni problema, dokler ji ne začne teči mleko iz seskov. Pri Lady se to ni zgodilo nikoli. Zdaj pa tako ali tako ne bo več teh problemov  Sad

dalmatinec832: glede hrane za psa ni univerzalne formule. Vsekakor je najbolje vzeti hrano za bolj občutljive pse (Lamb&Rice, Losos...), sam proizvajalec hrane pa po mojem ni tako zelo pomemben. Jaz sem na primer moji Lady najprej dajal Hills in Eukanubo. Kjub temu, da spadata v višji cenovni razred in sta tudi priznani znamki, je imela Lady pri obeh alergijo. Ko pa sem začel uporabljati Eurosupreme, ki je polovico cenejši in o katerem ne vem skoraj nič (kar se tiče izkušenj drugih itd.), pa je alergija izginila in tudi dlaka se je zelo poboljšala. Torej sama cena in pa uveljavljenost še niso zadosten pogoj, da bo določena hrana ugajala tvojemu psu. Vsak pes je svoj individuum, tako kot ljudje. Torej moraš najti hrano, ki bo ugajala tvojemu kužatu.

lp
Aleš
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #137 : sobota, 11.03.2006 : 11:38:45 »

No, to si prav lepo napisal alesreg! Smiley so true!

Kaj pa tale Eurosupreme, kje ga kupuješ, ga namreč še nisem nikjer zasledila.
Bi bilo za sprobat, mogoče bo celo ustrezal.
Ko je bil še mladič sva sicer poskusila eno takšno vrsto hrane, kanadska je bila, ampak je bil očitno preobčutljiv na njo, saj je dobil težave s prebavo, katere so se z Eukanubo odpravile.

@dalmatinec832: zelo lepo Piko imate, meni so zelo všeč močno pigmentirani dalmatinci  Cheesy
Logiran

čara
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 224


« Odgovor #138 : sobota, 11.03.2006 : 17:23:34 »

Mislim da po briketah Bosch izpušča precej smrdljivih plinov,drugače pa jih rada jede.Za brikete evkanuba pa sem slišal od prodajalca hrane za male živali da lahko dobi bolj rdečkasto kožo in mi je evkanubo bolj odsvetoval!Psička je stara 7 mescov je pa z okolice Kočevja!Kaj pa tvoj?Za slike pa se ne razumem in trenutno sem v mini paketu in nevem če mi to omogoča paket!

Larifari! Mi smo Karota lep čas hranili z Eukanubo-nobenih problemov ni bilo. Sedaj ko je starejši, pa smo presedlali na Royal Canin, ki mu še bolje odgovarjajo.
Logiran
JasmineBianca
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 173


« Odgovor #139 : sobota, 11.03.2006 : 17:40:36 »

Ja, spet smo začeli s treningi poslušnosti, pa moram rečt, da je prav smešno gledat, ko se midve zabavava med ovčarji, rotti in dobiji, kajti trenutno hodijo samo s temi pasmami na trening. Kakšna ogromna razlika v delu!  Shocked

Glede navidezne brejosti pa - tudi Bianca je bila zunaj vsa živahna, včasih je znala kakšni psici zatežit, pa čeprav jo je poznala. Notri pa čisto drugi pes. Pa se mi zdi, da je bilo zdaj drugič že malo težje, čeprav smo bolj pazili kot prvič. Igrač sploh ni imela, pa si je vseeno delala brlog, mi je šla že kar na živce, ko se je non stop vrtela po svoji košari, pa vlekla na kup odejo. Pa tokrat je tudi že malo cvilila, prvič tega ni delala. S seski pa smo imeli srečo, kajti niso bili boleči na otip in tudi mleko ni teklo iz njih, tako da je šlo brez antibiotikov. Hrano pa je, zanimivo, začela odklanjat. Pa skoz bi se stiskala k nekomu.

O hrani pa se mi zdi, da sem že tudi pisala.  Poizkusit bo treba in se vidi, kaj komu odgovarja. Moji pa prav briket z okusom jagnjetina in riž ne odgovarjajo, dobi tako alergijo, da je prav grdo pogledat. Pa so mi vsi govorili, da je to hrana za tiste, ki imajo težave z alergijami. Celo nek tako pameten se je našel, ki mi je svetoval naj jo dam kar na vegetarijanske brikete pa bo stvar rešena.  Angry  Pa sva našli take, ki jih prav rada je, dlaka se ji lepo sveti in zelo malo odpada, iztrebka je zelo malo, o alergiji že kar nekaj časa ni sledu, pa je ostala mesojedka  Tongue

Lp, Nataša
Logiran
dalmatinec832
novinec
*
Sporočil: 13


« Odgovor #140 : sobota, 11.03.2006 : 18:22:14 »

Nataša,kake brikete pa sedaj ti uporabljaš?Je precej vrst proizvajalcev da bi sedaj poskusil vse naenkrat in videl kaj ji najbolj paše!
Logiran
JasmineBianca
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 173


« Odgovor #141 : sobota, 11.03.2006 : 18:27:11 »

Zdaj smo na Royal Caninu, nekaj časa je bila na Sensible varianti, zdaj pa je na tistih za srednje pasme in jih ima prav rada(so pa na osnovi piščanca). Moram pa rečt, da me malo jezi, ker tu v našem koncu ni prave izbire hrane, tako da nimam kje kupovati kakšne brikete, ki vsebujejo ribo, ker je mahnjena na to hrano.
Logiran
dalmatinec832
novinec
*
Sporočil: 13


« Odgovor #142 : sobota, 11.03.2006 : 18:31:23 »

tudi jaz premišljujem da bi probal brikete Royal Canin in upam da bodo psički ustrezale te brikete!
Logiran
čara
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 224


« Odgovor #143 : sobota, 11.03.2006 : 21:49:24 »

ribe, joj to Karo obožuje. Potem pa izglede zelo smešno ko stopim v ribarnico in rečem 5 filejev slanika prosim...prodajalec pa, a to je vse?  Grin Zelo pogostu mu spečemo ribje fileje in pokapamo z limono in natremo z mešanico sesekljan petešilj, olivno olje, sesekljan česen, segrejemo ptelijemo čez ribo, par krompirčkov še dobi ali pa kruh in se mu prav oči svetijo.  Tongue No zdaj imam pa prakso, da ko nam naredim palačinke dobi še on svojo, z jeterno pašteto-pa mu zelo odgovarja. Tudi na dlaki, prebavi ni sprememb.

dalmatinec832-pa vzemi testerje, tako boš videl kaj psički ustreza. Je pa tako da Eukanuba in Hils sta bolj suha in jih Karo kasneje ni več tako dobro prebavljal.
Logiran
jasminaj
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 506


« Odgovor #144 : ponedeljek, 13.03.2006 : 00:56:35 »

dalmatinec832 kakor so ti ze rekli, vsakemu psu odgovarja druga hrana.. lahko sta psa iste pasme, velikosti, teze, pa jima ne bo odgovarjala enaka hrana..
johny in veryka jeta purino proplan.. drugace pa recimo eukanuba johnyju ni odgovarjala, prav tako ne eurosupreme,.. tudi jaz sem za joihny sprobala dosti hran, dokler nisem bila z eno zadovoljna..
drugace pa ti ne predlagam, da si kupis full razlicnih vrst, pa probavas.. raje kupi eno hrano, ter dajaj to piki nekaj casa, pa bos videl ce ji odgovarja, ce ja, ostanes na njej, ce ne pa kupis spet drugo znamko.. ker ce bos vsak dan ali pa teden menjal hrano sploh ne bos videl ce ji odgovarja, saj spremembe ne nastanejo v enem dnevu- ok alergija nastane v enem dnevu, zgine pa ne tako hitro Undecided ... tako da, kupi malo vecji zakelj briketov kot pa 2 kili, tako da bos res videl kako tvoja pika oz. njeno telo in prebava na njih odreagirajo..
katero znamko bos sprobal, pa se sam odloci, kateri so ti najbolj vsec, ali zaradi imena ali pa embalaze Cheesy Wink sigurno pa ne mislit, da so najdrazji najboljsi, saj vsi ne morejo vsem odgovarjat! Smiley
skogkatt za katero hrano pa si se zdaj ti odlocila, ter kaksni so rezultati? Huh
Logiran
dalmatinec832
novinec
*
Sporočil: 13


« Odgovor #145 : ponedeljek, 13.03.2006 : 13:28:39 »

Kot sem napisal,ji sedaj dajem hrano Bosch in se še vedno zelo praska.Bil sem pri veterinaru in sem ji dal ampulo proti zajedavcem in mislim da ni to bil problem.bila je tudi skopana pred slabimi 2 tedni!A je možno da se prasak zaradi hrane?
Logiran
JasmineBianca
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 173


« Odgovor #146 : ponedeljek, 13.03.2006 : 14:08:43 »

Ja, sigirno je možno, da se praska zaradi hrane.
Glede odkrivanja prave hrane pa naredi tako, kot ti je svetovala Jasmina, saj res ne moreš takoj vedeti katera hrana je o.k. za tvojo pikico.
Moji se je recimo prva alergija na hrano pojavila po 14 dneh in je bila cela panika, ker smo potem ugotavljali kaj novega je jedla v tem času. Tako da bodi pozoren tudi na ostale stvari, ki jih bo jedla ob menjavi hrane. Tako da če pride do kakšne negativne reakcije boš približno vedel na kaj lahko sumiš. Seveda pa ti želim, da do težav ne bo prišlo. Mi smo bili potem na diet in ko je znova probala brikete (teh je bilo več vrst), ki so bili vzrok za alergijo, se je le-ta pojavila naslednji dan. Prave pa iskali kar nekaj časa.

Lp
Logiran
čara
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 224


« Odgovor #147 : ponedeljek, 13.03.2006 : 14:35:56 »

kaj pa prhlaj?Suha koža? Naš Karo se manj praska odkar imamo po radiatorjih obešene vlažilce zraka-super zadeva. Pa ležišče naj ima bombažno, ne iz umetnih materialov, te niso tako dobri.

papa
Logiran
jasminaj
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 506


« Odgovor #148 : torek, 14.03.2006 : 22:55:32 »

kaj vasim tudi vedno uspe najti za igranje najvecjo "palco" ki jo najdejo Huh Cheesy

drugace pa sem dodala par novih slikic v album http://jasmina.moj-abum.com

skogkatt hehe veryka bo tudi kmalu praznovala 1. RD Cheesy  kdaj tocno ima maj ??

dalmatinec832 iz katerega dela slovenije pa si drugace?.. pa ne bit tako  skromen s slikami, se kaksno nalozi v album Wink

alesreg in jasminebianca kako dolgo priblizno pa je trajala pri vajinih navidezna brejost??
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #149 : sreda, 15.03.2006 : 09:04:02 »

ha ha, moj isti glede "palic"  Grin
Zadnjič je našel tak debel in dolg hlod, da me je pošteno butnal ko ga je mimo mene nesel.
Ni se držal varnostne razdalje in ko je priletel je bilo samo "tup"  Shocked potem me je pa čudno gledal ko sem se drla  Grin

Midva se še nisva odločila glede hrane. Trenutno sva še na Lamb&Rice.
Mislim da mu je bil losos bolj všeč.

Maj bo 27.03. praznoval 1. RD  Kiss
Kdaj pa Very? Bo dobila kakšno tortico ? Wink
Logiran

Strani: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 ... 47   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: dalmatinci-izmenjava vsakodnevnih izkušenj
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines