Linča, moja frendica daje svojemu bokserju ( Maju
, ali njegovo drugo ime "driska") laneno sluz.
Baje je ful dobro za črevesne in druge prebavne težave. In res lahko potrdim da je šlo njemu stanje zelo na boljše, saj je revček včasih fasal tako drisko, da tudi do zunaj ni zdržal.
Hja lanena sluz - skuhaš iz lanenega semena enako kot riževo sluz - lahko tudi zmešaš z rižem, ( če ga sploh dami lahko jesta, sory, ampak mi je tvoj seznam prepovedanih substanc malo ušel iz glave, ko jih je toliko ), ali pa iz njega skuhaš kao čaj in jima daješ po brizgi, ali enostavno zmešaš med drugo hrano...
Ne vem, no, poskusi. Kaj pa če je vzrok res prehitro šaltanje na druge hrane, ker jaz sem počela isto, ko sem hotela, da se naša "twigy" mal poredi...pa je bil rezultat tud večkrat driska.
So mi pa potem nekateri rekli, da pes rabi postopno navajanje in pa vztrajati na tisti zadevi vsaj dva meseca, da se telo navadi in da vidiš učinek.
Ok, zdaj smo se pa res malo oddaljili od teme, ampak saj je driska v bistvu tud vzrok za polne, ne redno praznjene in posledično vnete analne vrečke.
Upam, da uspete najti vzrok, ker verjamem, da tele zadeve z analnimi vrečkami niso nič kaj prijetne. Slej ko prej pa tud psa znervirajo.
Pa še to. Sem se spomnila.
Poznam sosedovo labradorko, ki se je eno leto nonstop ribsala po tazadnji. Vse so poizkusili. Od zamenjave hrane, praznenja vrečk, odprave zajedalcev.....razne preizkave. V glavnem - eno leto niso našli vzroka. :oLastnikom je blo že ful bedno zunaj, ker se je psica res vesčas vozila po riti, naj bo po travi, betonu...
Pred kakim mesecem pa so po nevemkolikih preiskavah ugotovili, da ima punca kvasovke.
Ne vem kako in na kak način ( se bom pa malo bolj pozanimala ) , ampak odsedaj je ful bolje. Namreč imajo en poseben šampon, s katerim ji vsak dan spirajo rit,pa mazilo, pa tud morajo zelo pazit na prehrano ( bom vprašala, kaj lahko sploh je ), v glavnem kot ti praviš, ko poje kako piz...., ali kruh, ki ga najde zunaj, pasji piškot - jovo na novo!
Se pozanimam pa bolj obširno poročam o tej zadevi.