mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.11.2024 : 23:26:12

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: Flat Coated Retriever
Strani: 1 ... 45 46 47 48 49 [50] 51 52 53 54 55 ... 155   Dol
Natisni
Avtor Tema: Flat Coated Retriever  (Prebrano 216044 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
manetka
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 316

« Odgovor #735 : torek, 26.04.2005 : 09:41:42 »

Citat
oh ja...pa prehajajo v tisto nogato fazo

HE HE Grin Grin Grin

Nogati, repati, kosmati Cheesy Cheesy Cheesy

Lušni, so da je kaj veselje Smiley Wink
Logiran
nadja
odvisnež
Sporočil: 894

« Odgovor #736 : torek, 26.04.2005 : 12:59:27 »

Manetka, kje si videla nove slikice?

Me veseli, da se majo tamalčki fino Smiley

Tudi tukaj okoli Rožnika in po PST-ju se sprehaja en flatek Smiley

lp
Logiran
irenchy
rad pišem
Sporočil: 411

« Odgovor #737 : torek, 26.04.2005 : 13:20:36 »

nekaj slikc jetukaj ....z novimi lastniki! (spodaj)Smiley Ena lastnica je moja sosolka Tongue

lp
Logiran
nadja
odvisnež
Sporočil: 894

« Odgovor #738 : torek, 26.04.2005 : 13:24:40 »

Aaa pa res, hvala irenchy Smiley
Logiran
manetka
rad pišem

« Odgovor #739 : torek, 26.04.2005 : 14:30:47 »

Nadja vidm, da si že najdla preden sem jaz prebrala Wink

Hehe so fajn ane Cheesy

Logiran
Marjetka
odvisnež
Sporočil: 540

« Odgovor #740 : torek, 26.04.2005 : 15:15:25 »

Lepo, da se je našla še ena flatarica Wink pozdravljena Marjetka Smiley
Povej kaj o tvojem fletu Cheesy

Našemu flatkotu, ki bo čez 10 dni bo dopolnil 6 let, je ime Odi. Je najbolj pameten, igriv in ljubeč pes daleč naokoli. Pri nas se je znašel po naključju, saj te pasme prej nismo poznali, skotil pa se je v Trnovem.
Je totalni športnik. Norec na vodo, sneg, nogometno žogo in hribe. Že pri dveh mesecih nam je v trenutku nepazljivosti na Rabu skočil s pomola v morje, kar še danes rad počne. Za plavanje ima neverjetno kondicijo. Če se uležeš na blazino in ga primeš za rep te pelje, kamor hočeš (tudi pol ure daleč). Poleg tega se tudi potaplja. Če je treba in če je mogoče lahko spleza tudi na drevo. Z nogometno žogo ga po mojem tudi Cime ne predribla. Rajši kot ravnico ima hribe in vzpetine. Še posebej uživa na vrhu gore. Ko mi pijemo čaj in malicamo, se usede, visoko dvigne nos in se razgleduje, kot bi bil kralj sveta. Če se ne giba dovolj, je potrt.
Po značaju je optimist in pacifist za vsako ceno, če pa ga že napade kateri od neuravnovešenih psov in ne more pobegniti, useka nazaj in vselej zmaga. Pred leti je nekega rotvajlerja skoraj utopil v potoku. Ima močan nagon za zakopavanje hrane, vendar spoštuje moja vrtnarska prizadevanja in to počne na manj uglednih koščkih vrta. Tudi na splošno je zelo prilagodljiv, najbolj od vsega si želi biti zraven, zato gre z nami skoraj povsod.
Da ne bom samo hvalila, še nekaj Odijevih pomanjkljivosti: je nikakršen čuvaj in pogosto se kaj poškoduje (ko je na vso moč drvel po bregu navzdol in se ni mogel ustaviti, si je ob skali izbil zob, večkrat je imel že porezane blazinice, trenutno pa ima natrgano kolensko vez in čaka na operacijo).
Toliko za zdaj...  Wink
Logiran
retrieverka
odvisnež
Sporočil: 734

« Odgovor #741 : torek, 26.04.2005 : 18:07:12 »

Slišati je da je en tipičen zmešani flat...kot da bi opisovala našo Rono Wink Grin Grin Žal mi je da je trenutno revček, upam da bo vse minilo čimmanj stresno Undecided

Ima tvoj pesjanko rodovnik? Mi zaupaš mamo in očeta?

Bi delila z nami kako njegovo slikico poleg te v avatarju?
Logiran
jasminaj
odvisnež
Sporočil: 506

« Odgovor #742 : sreda, 27.04.2005 : 11:49:40 »

saj vem , da ta tema ne paše sem, samo me zanima, . marjetka, ko si napisala, da si je tvoj pes izbil zob..kaj si pa potem naredila?ali mu veterinarji lahko zob obnovijo ali kako je to pri psih? mi gremo k zobozdravniku, kako pa ukrepamo pri psu, ki si je poškodoval, izbil, okrušil,.. zob??
Logiran
manetka
rad pišem

« Odgovor #743 : sreda, 27.04.2005 : 14:02:54 »

Hehe Marjetka sem se prav nasmejala ko sem brala tvoj post o tvojem fletu Grin Grin Grin

Ne vem če bi lahko še kako bolje opisala flata Wink

Odiju pa čimprejšnje okrevanje!!!

Lp Manca
Logiran
flatka
odvisnež
Sporočil: 597

« Odgovor #744 : petek, 29.04.2005 : 12:00:45 »

Živjo!
Že nekaj časa slediva (sva namreč sestri  Tongue) vašemu forumu in sva se odločili, da se tudi midve javiva. Sva lastnici 9 letne flatke  Roll Eyes, ki sliši na ime Šota! Zelo obžalujeva, da se nisva udeleževali razstav in da nismo imeli naraščaja. Vendar sva zelo zadovoljni s flatkom.  Smiley Računava, da se udeleživa piknika!!!

Lep pozdrav, Maja in Eva!
Logiran
retrieverka
odvisnež
Sporočil: 734

« Odgovor #745 : petek, 29.04.2005 : 13:50:32 »

Pozdravljeni Sanja, Maja in Eva med nami!! Kiss

Jaz sem tako vesela da nas je čedalje več!!!
Logiran
Marjetka
odvisnež

« Odgovor #746 : petek, 29.04.2005 : 15:44:36 »

Tudi mene veseli, da nas je čedalje več!  Smiley
Me nekaj dni ni bilo..., pa je najbolje, da se odgovarjanja lotim sistematično...

Ima tvoj pesjanko rodovnik? Mi zaupaš mamo in očeta?

Bi delila z nami kako njegovo slikico poleg te v avatarju?

Odi ima rodovnik, oziroma ga je imel, pa smo ga izgubili. Takrat, ko je bil mlad, se nekako nisem spomnila pogledati, kdo so njegovi starši.  Undecided Spomnim se le to, da mu je bilo "v resnici" ime Kid, da ima rojstni dan 6. maja (1999) in da je bil njegov oče iz ene od skandinavskih držav. Leglo je imelo 6 mladičev, imena mame se ne spomnim več, vem pa, da so eno Odijevo sestro obdržali, doma pa so bili v Trnovem v Ljubljani. V ušesu ima številko - izpod dlak se zdi da 207. Zdaj, ko sem malo brskala po internetu, je tudi mene začelo zanimati, od kod izvira Odi. Retriverka, a misliš, da se to da ugotoviti?  Roll Eyes

Tukaj bom poskusila vnesti Odijevo sliko, samo bojim se, da mi ne bo uspelo...
[img][C:\ODI\131 AC cikat 2004.jpg/img]

saj vem , da ta tema ne paše sem, samo me zanima, . marjetka, ko si napisala, da si je tvoj pes izbil zob..kaj si pa potem naredila?ali mu veterinarji lahko zob obnovijo ali kako je to pri psih? mi gremo k zobozdravniku, kako pa ukrepamo pri psu, ki si je poškodoval, izbil, okrušil,.. zob??
Ko si je naš Odi izbil zob, ni bilo pomoči, saj si ga je v celoti izruval sredi divjine na Cresu. Krvavel ni nič več kot takrat, kadar fanatično uničuje in gloda veje. Na srečo je šlo za enega od ta majhnih prednjih zobkov spodnje čeljusti, tako, da poškodba ni zelo opazna.
Sicer pa se psa z zobozdravstvenimi težavami odpelje k veterinarju (za pasje zobozdravnike še nisem slišala).

Logiran
Marjetka
odvisnež

« Odgovor #747 : petek, 29.04.2005 : 15:45:58 »

Evo! Dejansko mi ni uspelo vnesti slike!  Angry

NAAA POOOMOOOČ! KAKO SE TO NAREDI?Huh
Logiran
bina
živim tukaj
Sporočil: 3.790

« Odgovor #748 : petek, 29.04.2005 : 15:48:34 »

Retriverka, a misliš, da se to da ugotoviti? Roll Eyes
Jap, da se Wink Glede na to, da poznate rodovniško številko, preprosto pokličite na KZS, kjer imajo podatke. Če ne drugega, vsaj o vzrditelju. Mogoče ga pa celo Retrieverka pozna Wink

Glede vnosa slike imaš nekaj napisano tule  Wink

Lp Jana
Logiran
Marjetka
odvisnež

« Odgovor #749 : petek, 29.04.2005 : 16:08:30 »

Uh! Izgleda, da bo trajalo nekaj časa, preden bom lahko z vami delila kakšno Odijevo sliko...

V Odijevo ušesno številko nisem prepričana. Je namreč zelo zaraščena z dlakami. Zagotovo je 4-mestna in mogoče 0207.

Sanja, nekdo, ki je bil v Vrtojbi, mi je povedal, da sta bila tam samo 2 flata. Ne ve pa, katera.
Logiran
Strani: 1 ... 45 46 47 48 49 [50] 51 52 53 54 55 ... 155   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: Flat Coated Retriever
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.