o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
četrtek, 28.11.2024 : 07:33:47
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 8
| Tema:
Flat Coated Retriever
Strani:
1
...
15
16
17
18
19
[
20
]
21
22
23
24
25
...
155
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Flat Coated Retriever (Prebrano 215497 krat)
0 članov in 7 gostov pregleduje to temo.
retrieverka
odvisnež
Spol:
Sporočil: 734
Re:Flat Coated Retriever
«
Odgovor #285 :
ponedeljek, 07.06.2004 : 14:46:43 »
No sem si (hvala nadji!
) pogledala to oddajo o flatih...nisem zvedela nic presenetljivo novega, je pa kar lepo posneto. Vsec mi je stavek da so to eni izmed najbolj prisrcnih kuzkov
so me pa se bolj prestrasili glede raka
sicer pa je ravno mimo evropska (Barcelona)...in imamo novega evr. prvaka!! Serilde Assolutainosservanza!!!
mislim WAW! kaksenga fanta sem nasla Roni
upam da mu ne bo zdaj vrtoglavo zrasla cena, ki ze tako ni nizka
presenetljivo (vsaj meni) pa ni bilo prav veliko flatov (mislim da 25)
in glede na konkurenco (rezultate lahko pogledate na
http://www.rsce.es/europea/exp_2004_res_08_09.htm
) mislim da bi nama znalo it dobro...pa se same bi bile v delovnih...hja..malo dalec je bilo
Logiran
Kobra
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 157
«
Odgovor #286 :
nedelja, 13.06.2004 : 21:40:00 »
Ojla!
Oglasa se se ena ljubiteljica te cudovite pasme.
Vse lepo in prav, ampak zdi se mi da malo pretiravate s temi razstavljanji... Sicer sem iz pogovorov razbrala, da recimo retrieverka s svojo psicko pocne tudi marsikaj drugega, kot jo vlaci po razstavah, ampak vseeno... Ce sem odkrita si teh iskrivih in veselih psov na razstavah kar ne morem predstavljati...moj namrec niti minuto ne more biti na miru...
Saj vem, da me boste sedaj z vseh koncev napadli (raztrgali), kako lahko sploh kaj proti svetim pasjim razstavam napisem, ampak ko prebiram 20 strani pogovorov na temo flat- coated retriever (jeee, koncno tudi o tej pasmi nekdo pise!!!
), pa se od tega 3/4 napisanega nanaša samo na razstave in naslove, me vse veselje mine.
Kakorkoli- tudi jaz imam crnega navihancka, starega 5 let, ki me pravkar ruka s smrckom v roko, ker ze predolgo sedim za racunalnikom
In ceprav me na ulici ljudje ustavljajo z vprasanji, kaj je to za en cudovit pes, kako se sveti, pa kaksen lepotec da je, ga ne bi nikoli podvrgla mucenju na razstavah, kjer mora cel dan zdeti tudi ob najbolj neprimernih temperaturah, zato da se potem s svojim ponosnim lastnikom dva krat odseta po "ringu" gor in dol. Sem enkrat videla na lastne oci, pa si ne zelim vec.
Moje skromno mnenje pac. Se pa strinjam z vsem napisanim glede karakterjev flat-coatov. Prav zato ne razumem tega veselja do njihovega razstavljanja...in nekje sem prebrala, da jim strizete kremplje??!!!
Halo?!!! Moj si jih sam zbrusi...
Logiran
retrieverka
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #287 :
nedelja, 13.06.2004 : 22:32:05 »
Kobra:;
Najprej lepo pozdravljena na forumu in sem zelo vesela, da je bil tvoj prvi post prav v to temo
sem ga pa (mogoce pa sem se zmotila) razumela kot nekaksen napad...
in ne...ne bomo te raztrgali-vsaj jaz ne-ker vem da imas lahko drugacno mnenje in imas vso pravico do njega...kakor tudi drugi...in oprosti zato jih se ne mores takole napasti kot da delajo/mo nekaj napacnega...
Ne vem kaksen izkusnje imas z razstavami..po mojem mnenju so lahko prav lep druzaben dogodek-tako za psa kot za cloveka. Ja nekateri jim dajejo prevelik pomen, nekateri pa se gremo druzit, spoznavat nove prijatelje (tako cloveske kot pasje) in ne bos verjela ampak moja psicka uziva. Prav s tistim flatkastim veseljem (
) skoci v avto, in ko prispemo na parkirisce kjer je polno kuzkov ze tocno ve kaj se dogaja, in je vsa nestrpna da skoci ven in vse bliznje 'polubcka'...prav tako ji nic ne manjka na sami razstavi..zelo vesela je da jo vsi premeckajo so navduseni nad njo, pa cel dan je z mano, pa okromno psov vidi...tist dvakrat gor in dol po ringu kot pravis je pac le vmes-ne pa glavno! Poleg tega pa glede na njeno aktivnost ki jo poznas ce si lastnica flata, porabiva se pri delu na vadbiscu (poslusnot, agility, lovsko delo...) in pa seveda ogromno sprehodov....saj sama ves kaj je to energicen flatko
skratka razstave niso -vsaj za naju- nobeno mucenje...in poleg tega (je pac naneslo da zadnjih par postov pisemo o tem) je zivljenje s flatom vse kaj drugega kot samo razstavljanje...tudi to ampak navsezadnje moras kvalitetno ziveti s svojih crnuhov tudi izven 'razstavnih' vikendov...in s flatom je to dejansko zivljenje 100 na uro
Glede strizenja krempljev ne vem kje si prebrala, kajti ze lep cas se ne spomnim kaj pise na zacetku te teme...moji jih nisem se nikoli, kajti ob vsem norenju pocne to sproti sama
jih pa moram obcasno starejsi psicki, ker ni vec tako aktivna in zivi v stanovanju...
Toliko o tem...pa upam da nas bos kdaj razveselila s kako slikico tvojega lepotca! Moji navihanki si lahko ogledas na moji www strani ce te zanima...mogoce pa se kdaj lahko tudi dobimo na kakem flat vikendu...premisljujem o nekaksnem takem dnevu
Pa brez zamere, upam pa na malcek vec strpnosti...mnenja so pac razlicna in vsako stvar je mozno videti s razlicnih perspektiv...
P.S. Aja...mi mogoce lahko zaupas iz katerega legla je tvoj divjacek?
Logiran
manetka
rad pišem
Spol:
Sporočil: 316
«
Odgovor #288 :
ponedeljek, 14.06.2004 : 14:17:08 »
ojla
Zelo lepo, da se je našla še ena flatarica
No ja sama ravno nisem več čisto prava, vseeno pa jih tudi jaz obužujem in še vedno pogrešam mojo Pamo. In zato še vedno kdaj pa kdaj z veseljem :-*pišem v tole temo. Še raje pa prebiram nove vaše pošte.
Tudi mene zanima Kobrin lepotec
!
Imaš mogoče kakšne slike od njega na računalniku? JIh je mogoče tudi videti?
Pa še mogoče kot zanimivost, Flatki iz Kranja so sedaj vsi oddani. Menda so čisto vsi dobili skrbne lastnike.
Maruša kako kaj tvoja madam
?
Logiran
mary
rad pišem
Spol:
Sporočil: 458
«
Odgovor #289 :
ponedeljek, 14.06.2004 : 14:32:51 »
Kobra: dobrodošla na forumu. Tudi mene zanima tvoj flatek, bi se kje dalo videti slikice
Glede razstav pa sem istega mnennja kot retrieverka-nekateri psi na razstavh uživajo 100 na uro, nekateri pač ne. In če vidiš, da je tvojemu psu všeč in je tudi tebi všeč ne vidim razloga zakaj nebi obiskovala razstav, saj je to čisto lepo druženje z lastniki psov in psi.
To je moje skromno mnenje
Manetka: Lepo da so flatki vsi oddani. Sem gospodu Rutarju poslala mail zaradi naslovov ali vsaj telefonskih števlk, pa je rekel, da mi jih ne more dati zaradi zasebnosti njegov kupcov (nekako tako)
Tako da mislim, da ne bo nič s tem, da se bodo mladički kaj srečali
Drugače pa je gospodična Zara
kar vredu. Imamo dneve ko smo sitni in bi samo nagajali, pa tudi dneve, ko smo pridni, kot nas nebi bilo
Ima pa že tako ostre zobe, da me bo pobralo, če ne bo kmalu končala z grzenjem?
Ima kdo kakšno idejo, kako jo odvaditi gristi, ker smo skoraj vse že poskusili in nič ne pomaga.
Je pa hitro pogruntala česa ne sme, saj takrat ko česa ne doseže ali pa je iz kakršnega koli razloga jezna na nas (primer, da se nočemo več igrati, ker je igra postala preagresivna (beri, ko ona začne uporabljati orožje-zobe)
) zanalašč naredi tisto stvar, ki jo nebi smela.
Aja, pa še to. Ima kdo kakršno koli idejo, kako naj jo naučim dati "glas"
No, lep pozdrav pa počohajte svoje kosmatince v mojem imenu.
By by
Logiran
Kobra
nekaj malega že vem
Spol:
«
Odgovor #290 :
ponedeljek, 14.06.2004 : 16:44:41 »
Ojla!
Vem, da je moj mail, ker sem se osredotocila bolj na meni motece razstave, zvenel mogoce nekoliko napadalno, pa to ni bil moj namen. Samo tako sem bila razocarana, ko sem iz veselja, da koncno nekje najdem nekaj tudi o flat coatih napisano in je celo v slovenscini
, presla na vedno vec zapiskov o razstavah, katerih pac osebno ne prenesem... Ampak ce trdite, da vasi psi v tem uzivajo, vam verjamem na besedo, jaz sem to pac drugace dozivljala.
Pa dovolj o tem.
Moj navihanec je iz legla Tajge iz Gomilskega, oce pa je Opal. Polezen je bil 1.6.1999. Pozna kdo se kaksnega psa iz tega legla?
Imam njegove slikice, pa sem se sedaj mucila, da jo pripnem k temu sporocilu, pa ni slo...
Retrieverka, tebi je s tvojo krasotico uspelo, mi poves kako?
Piknik flat coatov se zanimivo slisi- pa je res ze toliko flat coatov v Sloveniji?
Mary- jaz sem mojega vsakic malo odrinila, ko je prevec grizel (tako da je bolelo) in se zadrla "AV!", pa kaksno drugo stvar sem mu v gobcek dala (igracko), da se je z njo zamotil. Vem, da znajo biti precej grobi, a z vztrajnostjo jo bos odvadila...
Lep pozdrav vsem!
Logiran
manetka
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #291 :
ponedeljek, 14.06.2004 : 17:23:34 »
Mary kako dobro znano mi je takšnole obnašanje. Če je mene Leyla grizla je najbolj zaleglo, če sem se naredila užaljeno. Kakšen ne ali pa odrivanje je izzvenelo isto kod, da jo izzivam in se bova še naprej igrali grizenje. Tako, da probaj se narediti žalostno užaljeno ne upoštevaj je. Pri meni je to zelo delovalo.
Kobra Tajga je nekje iz Celja kajne, stara okoli 8 let. Več pa niti ne vem, tako , da niti ne poznam nobenega psa iz tega legla iz katerega je tvoj pes.
Mary čudno, da ti ni hotel niti malo povedati, mogoče misli, da bi bilo drugim lastnikom to v nadlego
.
Hmm no upam, da bi smela tudi jaz prisostvovati takšnemu pikniku, čeprav ne pašem po pasmi več zraven
Lp Manca
Logiran
jessy
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.407
«
Odgovor #292 :
ponedeljek, 14.06.2004 : 17:40:50 »
Citat: mary , ponedeljek, 14.06.2004 : 14:32:51
Aja, pa še to. Ima kdo kakršno koli idejo, kako naj jo naučim dati "glas"
http://www.mojpes.net/forum/index.php?board=6;action=display;threadid=318
Lp
Logiran
Kobra
nekaj malega že vem
Spol:
«
Odgovor #293 :
ponedeljek, 14.06.2004 : 21:07:50 »
Oj!
Tajga je iz Gomilskega pri Celju, ja. Letos je hotela imeti zadnje leglo, pa zal ni uspelo...
Poznam pa enega psa iz tega legla, ki ga je vzel en nas sorodnik- tako sem sploh zvedela za njih in sla po mojega, ko sem izvedela, da ostalih ni mogla prodati...me je sorodnikov mladicek tako ocaral, da sem se kljub temu, da je bil ze 4 mesece star, odpeljala po nasega princa...
Mojega crnuha pa lahko vidite tudi na agility straneh (mislim, da so ene njegove slike tudi na mojpes.net, med slikami iz agility tekem-agility Brezno)- ime mu je Azor in je trenutno edini flat, ki tekmuje v agilityju... Z njim tece moja boljsa polovica
Od vas se ne bo nobena opogumila?
Slikice so tam sicer kar lusne, ampak se ga ne vidi najbolj v glavo (crn, pa se v gibanju, se tezko lepo ujame...)
Manetka, razmisljas o se kaksnem flatu?
LP
Logiran
mary
rad pišem
Spol:
Sporočil: 458
«
Odgovor #294 :
ponedeljek, 14.06.2004 : 21:29:15 »
Citat: Kobra , ponedeljek, 14.06.2004 : 21:07:50
Od vas se ne bo nobena opogumila?
Kobra: jaz bom z mojo kosmatinko tekmovala v agilityju, samo da zraste
Pa hvala za nasvete glede grizenja, samo smo vse to že poskusili, pa nič ne deluje
Logiran
Kobra
nekaj malega že vem
Spol:
«
Odgovor #295 :
ponedeljek, 14.06.2004 : 21:38:05 »
Oj!
Citat
Kobra: jaz bom z mojo kosmatinko tekmovala v agilityju, samo da zraste
Super Mary, upam, da si ne bos premislila...
LP
Logiran
retrieverka
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #296 :
ponedeljek, 14.06.2004 : 21:40:32 »
Kobra: Mislim da sem ze videla tvojega crnuha!!!! Si bila mogoce lani na agility tekmi (res je tekmoval fant z njim) v Lj.?? Pa sem prisla tja vsa navdusena da sem staknila se enega flata v agilityju in sprasevala po njem. On pa je okrog skakal z igracko, pa nisem ga smela bozat ker je imel ravno frontline gor? je to to??? mislim da si rekla da ga niste vzrejali ipd. ker mu manjka zob??? je to to?
pa mislim da ne bo vec dolgo edini flatko v agilityju-trdo delava na tem da zacneva, ce naju ne presenetijo prej otrocicki
Sicer pa slikico pripnes, ko pises novi post, pa spodaj imas attach...samo slikica mora bit najvec 20kb velika, tako da jo pomanjsaj in bo slo! Komaj cakam!
Mary: definitivno bo delovalo, ce se v momentu ko je groba nehas igrat in jo ignoriras, ko pa sele postaja groba pa raje preusmeris pozornost na igracko in se igrata z njo naprej...vsakic pa lahko reces tudi NE, ki naj bo recimo enak za vsako prepoved cesarkoli! Pa vztrajna, dosledna bodi-pomembno je da necesa vedno ne maras da bo psicki jasno kaj res ne sme, ne pa da so dovoljene stvari odvisne od tvoje volje...
Aja pa ne obupaj da ne bos videla sestric in bratcev nikoli-mogoce pa bo meni uspelo izbrskati naslove...kaj pa vem...bom poskusila kaj scarati
-enkrat ze
Kar se pa tice 'piknika'--to je sele nekaksna ideja...spet ena mojih 'ta pametnih'
imam kar precej lastnikov flatkov iz vseh koncev v mislih ampak zaenkrat bolj malo casa
Prvo kar bo -se bomo dobili z Ronino mamico Simbo, sestrico Rajo (zarino mamico), sestrico Rino in seveda nasi dve. Pa Zaro bomo tudi povabili in manetko z albumom Paminih fotk!!
Ostale flatke pa imam v mislih skup zbobnat na jesenski vzrejni, ko bomo na SKR najbrz naredili tudi nekaksen klubski dan in tako lokacija kot cas in priloznost bodo vec kot pravi, kaj pravite na mojo idejo?? Ja Kobra, v SLO sploh ni tako malo flatov kot morda mislis...vidis tudi to je dobra lastnost razstav, da najdes ljudi in pesjancke ki jih drugace ne bi...podobno je kot agility tekme-za marsikoga je pa to mucenje ves...
Kobra: mi pomagas se pri necem..mi izpises starse po Tajgi iz tvojega rodovnika...zanjo sicer vem ampak ne vem cisto dobro iz katerega legla je...bi slo prosim? pa ce ze bos to pocela mi izpisi se ocetov rod...se pravi cel tvoj rodovnik
Logiran
manetka
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #297 :
ponedeljek, 14.06.2004 : 22:37:58 »
Mary mislim, da se ti z mojo idejo splača kar vztrajati glede grizenja, kar takoj se ne bo odvadila, počasi počasi bo pa vedno bolje
.
Kobra ja močno smo že razmišljali še o eni flatici, vendar je ideja prestavljena za nedoločen čas, tako da bo najbrž prišel spet čas, ko se bom najbrž sama opogumila...
Letos nas je usoda naše flatice kar malo pretresla
. Zato toliko previdnosti.
Trenutno me-nas razveseljujeta dve bernki Ajša
in Leyla
.
Za Taygo sem izvedela preko prijateljev, ki imajo v lasti samca s katerim so poskusili imeti zadnje leglo.
Logiran
Kobra
nekaj malega že vem
Spol:
«
Odgovor #298 :
torek, 15.06.2004 : 18:07:12 »
Hojla!
Retrieverka, upam, da si sedaj res dobila moj mail...
Se zmeraj mi ni uspelo pripeti nobene Azorjeve slike...najbrz imam prevelike...pa ta postopek je tudi cuden. No, bom se poskusala.
Manetka, nasi macki je tudi ime Ajsa...in je tudi crne barve.
Pri nas imamo bolj radi crne zivali, ocitno...
Ce boste res organizirali piknik flat coatov, bomo mi trije tudi prisli, ce se bo le dalo...
LP
Logiran
retrieverka
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #299 :
torek, 15.06.2004 : 19:46:01 »
Kobra: ja nabrz imas preveliko slikico...saj na 20kb je kar tezko spravit
samo ce bi pa vsi dajali gor prevelike slike pa bi se strani predolgo odpirale...se poskusaj, vsi komaj cakamo!
Do takrat pa se malo Roninih...
tale je zraven ribnika, ki ga ima Rona tako zelooo rada, da se veckrat skregava da to ni plavalni bazen
[attachment deleted by admin]
Logiran
Strani:
1
...
15
16
17
18
19
[
20