mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.11.2024 : 00:45:48

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: Flat Coated Retriever
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 155   Dol
Natisni
Avtor Tema: Flat Coated Retriever  (Prebrano 215050 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
sanja fcr
novinec
*
Sporočil: 1

« Odgovor #60 : torek, 23.12.2003 : 13:50:24 »

Lijep pozdrav,
nisam jako dugo vidjela ni tebe, a niti Ronu - mislim da smo se zadnji put srele u Ljubljani prosle godine. No to nije ni čudo s obzirom na to da ja ove godine nisam bila niti na jednoj izložbi u Sloveniji. Nadam se da ste vas dvije dobro - Rona je stvarno lijepa fletica (prava kći svoga oca).
Što se tiče svega onoga što ti treba za parenje bilo bi najbolje da se obratiš u Slovenski klub retrieverjev :  *** Na njihovim stranicama imas i novi pravilnik koji mozes procitati, ali najbolje je da se njima tamo javis.
Puno pozdrava ,
Sanja, Robin i ostatak četveronozne obitelji.
 Cheesy WinkCheesy
Logiran
mary
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 458

« Odgovor #61 : petek, 26.12.2003 : 18:31:36 »

Živjo!

Mene pa zanima kaj o pasmi gladkodlaki prinašalec. Ga ima kdo doma? Imamo v Sloveniji kakšnega vzreditelja te pasme? Huh

Lp   Kiss

Ps: Jana, oprosti, če je ta tema že kje , sama je nisem zasledila.  Tongue
Logiran
sirtaki
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.576

« Odgovor #62 : petek, 26.12.2003 : 18:46:25 »

Očitno ne veš kako se tej pasmi reče, ker je tema odprta samo nekaj vrstic nižje (tja dobiš moj odgovor tud):

http://www.mojpes.net/forum/index.php?board=5;action=display;threadid=247;start=60

Logiran
sirtaki
rad prihajam sem
*

« Odgovor #63 : petek, 26.12.2003 : 18:50:41 »

No Mary tu imaš temo o tej pasmi, pa veselo debatiranje.

Sicer v SLO ni vzrediteljev, samih predstavnikov je zelo malo, tu in tam ima kdo celo leglo, vendar ima strašne težave pri prodaji mladičev.
Trenutno se mi zdi je aktivna pri tej pasmi v SLO samo "retrieverka", članica tega foruma tudi.

LP

Logiran
retrieverka
odvisnež
Sporočil: 734

« Odgovor #64 : nedelja, 28.12.2003 : 11:46:02 »

Sirtaki: ne me strasit s prodajo ker ze tako ali tako dobivam sive lase ko pomislim tudi na ta del  Cheesy
Pa sploh ne vem zakaj je tako-ker so prav krasna pasma! Tudi sama sem jo kar iskala ze nekaj let nazaj pa jih takrat ni in ni bilo...mogoce je tako ker je precej nepoznana se vedno??

Ooooh in Sanja se je oglasila tukaj! Mmm prav skoda da sem jo zgresila..upam da bo kmalu spet na 'obisku'. Pa se pohvalila naju je  Grin

Sanja: Saj res-kako pa tebi gre prodaja flatov?

Sirtaki: ker sem se ravno spomnila-mogoce ves kdaj bo spomladanski vzrejni pregled?

Mary ce te karkoli zanima kar vprasaj..

Sirtaki: pa se komentarcek glede tega dolgodlaki/gladkodlaki - ne bos verjela ampak veliko jih ne ve kako se rece, med drugim mi celo v rodovniku poleg flat.... pise dolgodlaki prinasalec  Huh Angry

Logiran
sirtaki
rad prihajam sem
*

« Odgovor #65 : nedelja, 28.12.2003 : 14:47:32 »

Ok pišem še enrat, ker mi je prej ta škatla zablokirala lih ko sem oddala "send" (pa tako fajn sem imela napisano in tako veliko  Cry
Zdje ne bo pol tok OK spisano grrrh  Wink

Spomladanski vzrejni? 19. maj 2003

Dolgodlaki prinašalec - če res tako piše v rodovniku, je to samo dokaz kako so strokovno neusposobljeni na KZS tisti, ki imajo opravka z rodovniki... Problem kje se nahaja slovenska kinologija pustimo raje ob strani.

Pasma v SLO
1. 90 % slovenskih FCR izhaja iz sester Cente in Corine, prvih dveh FCR v državi, pripeljanih v 80. letih
2. večina njunih potomcev (mislim, da sta imeli vsaka po 3 legla) ima diskvalifikacijsko napako, ki se prenaša naprej - napačen ugriz
3. zgornji razlog je glavni zakaj je pasma na sceni povsem neprisotna, saj je bila vzreja že takoj na začetku zabremzana preko njunih potomcev
4. na "sceni" niso ravno prisotni, med reševalci jih je ene 5 mogoče (pa še to ko gredo v pokoj njihovi vodniki posežejo po drugih retrieverjih), v agilityu vem celo za 2... razstave pa odpadejo za večino SLO FCR ravno zaradi zgoraj omenjenega ugriza in pa zaradi netipičnosti ostali, torej je vse odvisno od tega ali pride Sanja ali ne  Wink

Retrieverka ko boš imela male vztraji pri pravih lastnikih, pa čeprav to pomeni da boš kakega imela doma do 3-4 meseca (madička ne lastnika  Grin Slej ko prej boš našla prave ljudi in le tako bo pasma imela optimalne šanse za obstoj. Boš videla kako se boš dobro počutila na koncu.

Pošasten primer od lani:
v LJ je bilo po dolgem času spet rodovniško leglo FCR (ja tudi nekaj nerodovniških je že bilo - napačen ugriz pri starših in ni vzrejnega jasno). Še danes nam je neznan vzrok zakaj je prijavila samo 5 mladičkov, ostale pa prodala kot nerodovniške (v popisu so bili navedeni kot mrtvi)... Shocked Da ne omenjam kakšen neprijeten šok je bil to šele za lastnico plemenjaka. A noben ni mogel nič več. Škoda je bila narejena.

Sicer pa FCR tudi drugod ni popularna pasma, kar he pravzaprav super, saj le tako ostane taka kot je originalno in neizprijena (primer: labradorji in zlati prinašalci, dve najbolj popularni pasmi, 60 % jih je to samo še po rodovniku).

Drugače pa bi se lahko tukaj oglasil Tonko, kot lastnik pokojne Cente...

Logiran
kaja
midi
Sporočil: 6.951

Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf

« Odgovor #66 : nedelja, 28.12.2003 : 14:56:06 »

Torej v Sloveniji ni nobenega uvozenega flata? Katere psarne v tujini se splaca pogledat...samo tako informativno?

Citat
Dolgodlaki prinašalec - če res tako piše v rodovniku, je to samo dokaz kako so strokovno neusposobljeni na KZS tisti, ki imajo opravka z rodovniki... Problem kje se nahaja slovenska kinologija pustimo raje ob strani.

Hm, kaj pa ce pise v rodovniku, da je pes tetoviran v uho, v resnici pa je v gubo na stegnu? Se naj bi to popravilo? lp
Logiran

Sally
odvisnež
Sporočil: 846

« Odgovor #67 : nedelja, 28.12.2003 : 15:16:20 »

Pošasten primer od lani:
v LJ je bilo po dolgem času spet rodovniško leglo FCR (ja tudi nekaj nerodovniških je že bilo - napačen ugriz pri starših in ni vzrejnega jasno). Še danes nam je neznan vzrok zakaj je prijavila samo 5 mladičkov, ostale pa prodala kot nerodovniške (v popisu so bili navedeni kot mrtvi)... Shocked Da ne omenjam kakšen neprijeten šok je bil to šele za lastnico plemenjaka. A noben ni mogel nič več. Škoda je bila narejena.
Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Angry
Kako je pa to mozno sirtaki? ...in ce se je zato "neuradno" vedelo, zakaj ni nihce ukrepal? Klub npr.? Huh Roll Eyes Ce se ne motim, se je podoben primer dogajal pri nas pri Rotweiller-jih in so bile sankcije kar hude...
Logiran
sirtaki
rad prihajam sem
*

« Odgovor #68 : nedelja, 28.12.2003 : 16:00:00 »

Torej v Sloveniji ni nobenega uvozenega flata? Katere psarne v tujini se splaca pogledat...samo tako informativno?Hm, kaj pa ce pise v rodovniku, da je pes tetoviran v uho, v resnici pa je v gubo na stegnu? Se naj bi to popravilo? lp

Ja so uvoženi FCR, seveda da so!
Ker posamezniki kljub temu še vedno želijo to pasmo, a ker ni legel gredo v tujino (predvsem Hrvaška in Češka).
Tu in tam se kdo celo potrudi in odide v Skandinavijo po mladiča iz priznanih psarn (na žalost po samca in ne psico).
Sej sem rekla, da 90 % vseh FCR izhaja iz dveh psic, ostali so pa uvoženi (čeprav jih večina uvoženih iz Hrvaške, Avstrije ali Češke še vseeno vsebuje eno od tistih dveh psic v rodovniku).

Če piše v rodovniku v uho, v resnici pa je v stegno, se pač rodovnik pošlje nazaj na KZS in zahteva popravek. To bi lahko naredil že vzreditelj jasno.

Sally, Sioux, kaj več od vzrejne prepovedi pa še lahko narediš? Posebi ce se gre za osebo, ki je imela eno samo leglo iz ljubiteljskih nagonov?  Roll Eyes

Logiran
retrieverka
odvisnež

« Odgovor #69 : nedelja, 28.12.2003 : 16:19:21 »

UUUf sirtaki to je bilo pa izčrpno! In mimogrede-kako pa lahko pobrskam toliko nazaj da vidim če tudi mi izhajamo iz istega rodu??

Saj glede rodovnika sem hotela ravno to poudarit..da ne vedo niti tisti ki bi morali vedeti...še dobro da obstajajo tuja imena! Undecided

Za to leglo pa vem ja..nisem pa vedela da se je to zgodilo  Angry

Glede lastnikov bo seveda 'cenzura'...ker bodo navsezadnje to le moji mladicki in nocem jih dati nepravim lastnikom-mislim da marsikateri vzreditelj na to gleda tako!(praviloma)

No pa da še malo pohvalim  Grin Ti psi so drugace enkratna pasma za delo (po mojih izkušnjah). Psica ima blazno voljo za delo. Mimo je prav uspešna sezona, ko sva začeli in odlično opravili tekmo, celo sezono uspešno trenirali agility in pa opravili še izpit B in to iz čiste nule-vse v tem poletju...Pasma se mi zdi blazno inteligentna..razmišljava pa celo o reševalcih.. Zato v bistvu ne vidim razloga da ne bi konkurirala goldnom Grin

Nekdo mi je nekoč rekel da smo slovenci pač nagnjeni k svetlim pasmam-mogoče pa drži Cheesy Grin

Logiran
sirtaki
rad prihajam sem
*

« Odgovor #70 : nedelja, 28.12.2003 : 17:00:56 »

Retrieverka, se mi zdi sem enkrat nekje zasledila, da si v KD Krim?

Svetle pasme jah uh jaaaaa, ce pogledas poleg tega, da so usekani na goldne (svetle predvsem), tudi rumeni labiji gredo za med...

Ja FCR so odlicni za delo, bolj kot pa goldni in labiji.

Logiran
retrieverka
odvisnež

« Odgovor #71 : nedelja, 28.12.2003 : 18:44:52 »

hehe..ja sem v KD Krim..samo ne vem kje si to mogla zaslediti  Grin Ce pa se ne motim si ti tudi?  Wink
Logiran
sirtaki
rad prihajam sem
*

« Odgovor #72 : nedelja, 28.12.2003 : 18:56:24 »

Nekje si razlagala da majo v tvojem drustvu tecaj za retrieverje   Wink
Pač seštevam 1+1=2  Grin

O reševalcih razmišljaš? Če te kaj zanima me lahko vprašaš (tudi zasebno) - sem namreč že več kot eno leto spet "aktivna" in sicer ravno v ERP KD Krim. Ti lahko dam kontakt za to enoto in povem kaj več.

Logiran
retrieverka
odvisnež

« Odgovor #73 : nedelja, 28.12.2003 : 19:09:46 »

To pa ni blo tezko sestet ja  Cheesy glede na to da je to edino drustvo za solanje 'lovskih' retrieverjev poleg Zinke ki pa je meni osebno veliko predalec..
Logiran
sirtaki
rad prihajam sem
*

« Odgovor #74 : nedelja, 28.12.2003 : 19:34:21 »

Retrieverja lahko za lovsko tekmo pripraviš tudi na LKD Ptuj pri Štebihu... Pa v LKD Ljubljana se mi zdi tudi...

Logiran
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 155   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: Flat Coated Retriever
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.