mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 25.11.2024 : 01:06:54

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: Flat Coated Retriever
Strani: 1 ... 116 117 118 119 120 [121] 122 123 124 125 126 ... 155   Dol
Natisni
Avtor Tema: Flat Coated Retriever  (Prebrano 214658 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
Accipiter
novinec
*
Sporočil: 29

« Odgovor #1800 : sobota, 17.09.2005 : 23:11:12 »

Retrieverka ! Kako in kaj sem delal !!! Ogromno sem delal (za primerjavo 100% več kot z drugimi psi) Undecided. Delal sem vse živo (vlečke, aport, šarjenje). Stvari sem počasi oteževal (npr. 2 vlečke preko vode). Učil sem tudi krvno sled (izdelovanje, oblajavanje) povsem je odpovedala le pri čuvanju pes mora na človeka ki si hoče prilastiti divjad lajati oz. renčati. Končni rezultat je zelo strasen in vsestransko uporaben pes. Dejansko lahko lovi z njo vsak ("lovec"). Letos smo lovili prepelice v Vojvodini ! Med ptičarji je bila tudi ena flatica, ki je aportirala profesjonalno  Wink! Težava je bila le v tem, da se je psica pod vplivom močnega sonca hitro "relativno" utrudila. Pol je nucala nekaj cajta "polnjenje batarij" in akcija naprej. Malo jo je oviral tudi "plevel - čički", ki se ji je zpletal  v dlako. Moja je tam skoraj spustila dušo !!! To so ogromna strnišča pšenice in na njih pridejo do izraza le ptičarji (poentri, bretoni, setri .....).
Logiran
smrcek
rad pišem
Sporočil: 263

« Odgovor #1801 : sobota, 17.09.2005 : 23:43:02 »

Retrieverka: Moj labi znori od navdušenja, ko zavoha, da se bo delalo z divjadjo Cool.
Moj pa je fazana in raco zgrabil v prvo, ko je moral delati z domačim gojenim kuncem, ga je nekaj mečkal po gobcu nazadnje pa vselej izpustil sram, kar nam je bilo čudno, ko pa je moral delati z pravim zajcem je zgrabil v prvo Cheesy.
Vlečke mi je delal krasno, aportira tudi zelo rad, iz vode prinaša neutrudno dokler se meče v vodo divjad,
(za karkoli drugega se mu ne ljubi vedno) izpiliti pa bi morala iskanje večih kosov divjadi
na območju (ne vem, če vi to tudi delate). 
Žal sem z novim jobom ob precej prostega časa in se s šolanjem kužka ne morem ukvarjati.
Vidim, da si tudi ti ugotovila, da je psu  precej lažje
delati s pravo divjadjo in ne s plastičnimi prinosili.

Accipiter : nisem vedel, da morajo ptičarji čuvati divjad. Verjetno retrieverjem tega ni treba ali pač ?
Nemogoče je  namreč pripraviti mojega labija, da bi renčal na človeka !!

Logiran
flatka
odvisnež
Spol: Ženska
Sporočil: 597

« Odgovor #1802 : nedelja, 18.09.2005 : 00:36:36 »

Accipiter torej katerega psa imaš ti? Ali sem zgrešila ali pa nisi omenil.  Huh Torej se s flati na vseh področjih nekaj dogaja- dogaja!  Cheesy
Logiran
Accipiter
novinec
*

« Odgovor #1803 : nedelja, 18.09.2005 : 09:23:30 »

Flatka ! Mam več psov (med njimi tudi nekaj flatov) ! Zadovoljna z odgovorom Huh Cool Smrček; nobenemu psu ni nujno potrebno čuvati (vendar je priporočljivo). Na tekmah v delu po krvnem sledu se dodatno točkuje. Veliko, pa je odvisno od pasme (neketere imajo to prirojeno in že v značaju "malo hudolav temperament" primeri: jazbečarji, terijeri, pravi krvosledi, nemški ptičarji ! Strinjam se da je retreiverja "pravilno socjaliziranega" skoraj nemogoče naučiti renčanja na človeka! Kod vse stvari, pa je tudi čuvanje dvorezen meč. Lahko ti pride zelo prav, da ti kak "cigan" ne ukrade puške oz. uplenjene divjadi. Težava, pa je če kolegu lovcu ne pusti do divjadi ! So pa "labiji" zelo temeljiti in počasni (zelo zaželjeno na krvni sledi). Težava je le na koncu ! Zgodi se, da je v pravi situaciji divjad le ranjena. Vsak krvosled jo mora biti sposoben uloviti oz. oblajavati (klicati vodnika). Nedopusno je podaljševanje trpljenja! Svojo psico sem eno leto šolal, da pri mrtvi divjadi laja in me kliče (pride tud pokazat, da je našla) ! Mislim, pa da še zdej sama ni skapirala ! Dobi nagrado in če laja za nagrado je tudi meni prav !!! Huh
Logiran
flatka
odvisnež

« Odgovor #1804 : nedelja, 18.09.2005 : 11:06:59 »

Accipiter  Wink

Citat
Zadovoljna z odgovorom
Nekaj me pa res še firbec matra: Od kod so tvoji flati?

Deluješ tako, kot da ne bi bil najbolje zadovoljen z njimi.  Huh No, vsaj za lovske namene- kaj pa drugače?
Logiran
Marjetka
odvisnež
Sporočil: 540

« Odgovor #1805 : nedelja, 18.09.2005 : 11:37:44 »

Accipiter, mene pa firbec matra videti kaksno slikico od tvojih psov.  Roll Eyes

lep aport race in fazana v tipičnem naravnem okolju ("oboje - prekrasne slike").
Sej bi jih nekaj pripel ampak sem še na klasični zrcalno refleksni varijanti in bi moral zadeve poskenirat !!!

A imas moznost poskenirat?  Cheesy
Logiran
Marjetka
odvisnež

« Odgovor #1806 : nedelja, 18.09.2005 : 11:43:39 »

Aja, pa se to:

Težava je bila le v tem, da se je psica pod vplivom močnega sonca hitro "relativno" utrudila.

To je pa tudi mene zacudilo, kako slabo prenasajo vrocino. Saj ce sta mokra se gre, drugace pa dihata kot lokomotive, da ima clovek obcutek, da jih bo infarkt. Na mrazu pa nasprotno ni omejitev. Odi tudi pozimi skace v vodo, ce mu ne preprecimo.  Huh
Logiran
šerpa
novinec
*
Sporočil: 4

« Odgovor #1807 : nedelja, 18.09.2005 : 11:47:19 »

hunters,hunters.... Roll Eyes
moja psička je pa včeraj prvič vidla račko pa jo je ful čudno nakazovala in to z repom med nogami Grin

mislim, da je rojena za lov Wink
Logiran
Accipiter
novinec
*

« Odgovor #1808 : nedelja, 18.09.2005 : 11:52:09 »

:(Flatka : Zdej me pa mas !!!! sram Vase debate spremjam že en "lep cajt".
Sloraj cel življenje se tko in drugač ukvarjam z psi in .... ! Verjamem, da je poslanstvo vsakega psa nekaj delat v dobrobit ljudi. Flati se lako zelo dobro izkažejo na številnih delavnih podočjih (reševalni psi, iskanje droge, eksploziva, ipd). 100% sem prepričan, da na teh področjih lahko pokažejo mnogo več kot na lovu ! Se, pa bom poglobil in vam zrihtal nekaj dobrih fotk !!!! Ne obljubim, pa gdaj ! Vam zrihtam eno za okus Huh? Undecided
Logiran
Marjetka
odvisnež

« Odgovor #1809 : nedelja, 18.09.2005 : 12:01:42 »

Oooo.... Pozdravljena Šerpa!  Smiley

Vam zrihtam eno za okus?

Cheesy Cheesy Cheesy

Uh, upam, da ne prevec tezim.... ampak se nimam prav pogosto priloznosti pogovarjati z dejavnim lovcem in me se nekaj izredno zanima. Omenili ste ze, da so flatkoti povrsni. Moj se je zaradi zaletavosti ze nestetokrat poskodoval. Najveckrat stakne rane v gozdu. Ze dlje casa si belim glavo, kako recimo potem zdrzijo ti psi na lovu? A se tudi velikokrat poskodujejo?  Undecided
Logiran
Accipiter
novinec
*

« Odgovor #1810 : nedelja, 18.09.2005 : 12:17:40 »

Nimate sreče !!! sram Sem imel en CD fotk. Le ta pa je dubil noge ! Fotke ki jih imam na računalniku, pa povejo preveč  Sad!!!
Logiran
flatka
odvisnež

« Odgovor #1811 : nedelja, 18.09.2005 : 13:09:41 »

hunters,hunters.... Roll Eyes
moja psička je pa včeraj prvič vidla račko pa jo je ful čudno nakazovala in to z repom med nogami Grin

mislim, da je rojena za lov Wink
Grin OoO..., poglej kdo se nam je pridružil!  Wink

Citat
Nimate sreče !!!
sram
Škoda, bi bilo super videti flata tudi s te perspektive.
Citat
Fotke ki jih imam na računalniku, pa povejo preveč  !!!
Kaj naj bi to pomenilo?  Smiley

Drugače je pa za flatovo površnost ozr. za njihovo svojeglavost že Dejvi enkrat napisal en čudovit citat.  Grin
Logiran
Accipiter
novinec
*

« Odgovor #1812 : nedelja, 18.09.2005 : 13:12:17 »

Wink Wink Cool Undecided

Je zadost Huh Cheesy
Logiran
flatka
odvisnež

« Odgovor #1813 : nedelja, 18.09.2005 : 13:18:32 »

O SUPER Accipiter!  Cheesy  Cheesy
Kaj je ta zadnja slika z orlom  Huh
Sedaj se moraš le še udeležiti naslednjega piknika, da postavimo rekord.  Grin
Logiran
Marjetka
odvisnež

« Odgovor #1814 : nedelja, 18.09.2005 : 13:33:47 »

Shocked Shocked Shocked

Krasni psi, Accipiter!  Cool Cool Cool Upam, da se nisem zmotila in da gre za vsaj dva razlicna...  Huh
Ta na prvi slikici je "WOW"!  Cool Kaksne misicaste noge in strumna drza!  Shocked

Pri zadnji slikici mi pa nic ni jasno.  Huh Roll Eyes Grin

Citat
Je zadost

Za prvo silo je.  Wink Se pa se priporocamo...  Cheesy Cheesy Cheesy
Logiran
Strani: 1 ... 116 117 118 119 120 [121] 122 123 124 125 126 ... 155   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: Flat Coated Retriever
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.