mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.11.2024 : 01:48:13

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: Flat Coated Retriever
Strani: 1 ... 50 51 52 53 54 [55] 56 57 58 59 60 ... 155   Dol
Natisni
Avtor Tema: Flat Coated Retriever  (Prebrano 216137 krat)
0 članov in 17 gostov pregleduje to temo.
Marjetka
odvisnež
Sporočil: 540

« Odgovor #810 : petek, 06.05.2005 : 14:31:46 »

Marjetka: tvoj Odi se mi na slikicah zdi fejst Azorju podoben

Ja meni se tudi zdi... Cheesy (sem ene par strani nazaj našla ene slike Azorja v snegu). Mogoče sta pa v sorodu  Roll Eyes - bo skušala retriverka ugotovit.  Cheesy

Anana, z vlečenjem vrvice imamo mi še danes včasih težave (še posebej če nam prečka pot mačka) Tongue Sicer pa se tudi okoriščamo s to Odijevo zagnanostjo. Daš lepo gor rolerje, psa na štrik, pa skoraj brez truda prideš na drug konec mesta  Grin Grin Grin
Logiran
retrieverka
odvisnež
Spol: Ženska
Sporočil: 734

« Odgovor #811 : petek, 06.05.2005 : 14:55:41 »

Ce bi jaz to naredila bi bila hitro v kaksni 'telegraf stangi' Grin Grin Grin Grin
Logiran
nadja
odvisnež
Sporočil: 894

« Odgovor #812 : petek, 06.05.2005 : 14:57:29 »

Jaz bi tudi prišla na piknik. Če ne drugače pa peš Smiley, saj nimam tako daleč. Upam pa, da se še prej vidimo na Hrušici

Anana, katere barve ovratnico pa je imela Nara še v leglu? Jaz jih samo po tem poznam Cheesy

Citat
Ce bi jaz to naredila bi bila hitro v kaksni 'telegraf stangi'  Grin Grin Grin Grin
Grin Grin
Logiran
anana
nekaj malega že vem
Sporočil: 214

« Odgovor #813 : petek, 06.05.2005 : 15:00:01 »

Nara je imela v leglu sivo ovratnico (grey girl) Roll Eyes Roll Eyes Smiley Wink; največja samička v leglu.
Logiran
Marjetka
odvisnež

« Odgovor #814 : petek, 06.05.2005 : 15:02:18 »

Grin Grin Grin Sem šla gledat slikce od Roninih ta malih... Retriverka, tale Attractive Nuisance bo kot kaže fuzbalerka, tako kot Odi  Grin Grin Grin
Logiran
Kobra
nekaj malega že vem
Sporočil: 157

« Odgovor #815 : petek, 06.05.2005 : 15:04:03 »

Citat
Ja meni se tudi zdi... Cheesy (sem ene par strani nazaj našla ene slike Azorja v snegu). Mogoče sta pa v sorodu  Roll Eyes - bo skušala retriverka ugotovit.  Cheesy

Hja, cisto mogoce, da sta si v kaksnem malo bolj oddaljenem sorodstvu- menda so si to itak skoraj vsi slovenski flati  Wink pa Slovenci sami najbrz tudi hahaha  Cheesy Grin Grin Grin  Ampak starsev pa nimata enakih- Azor se je skotil 1.6.1999 (kmalu praznuje 6. rojstni dan!), torej sta isti letnik  Smiley, mama je Tajga, oce pa Opal...
Bo pa mogoce res Retrieverka kaj vec izbrskala  Roll Eyes

Citat
Sicer pa se tudi okoriščamo s to Odijevo zagnanostjo. Daš lepo gor rolerje, psa na štrik, pa skoraj brez truda prideš na drug konec mesta  Grin Grin Grin

O, to pa je pogum!!! Ne samo, da bi v telegrafski stangi koncala, po mojem bi me po poti se enih 10 avtov povozilo...  Cheesy Grin Grin Grin

Retrieverka: mladicki pa so...eh, pa saj tak sama vec... prekrasni pac!  Smiley
Logiran
Marjetka
odvisnež

« Odgovor #816 : petek, 06.05.2005 : 15:40:17 »

Ce bi jaz to naredila bi bila hitro v kaksni 'telegraf stangi'
O, to pa je pogum!!! Ne samo, da bi v telegrafski stangi koncala, po mojem bi me po poti se enih 10 avtov povozilo...
Shocked Shocked Shocked Zdaj ne vem, ali to pomeni, da ste tako nespretni na rolerjih, ali je za to morda kašen drug vzrok?  Grin Wink Ne rečem, da ni bilo treba z Odijem malo vaje, ampak, saj je vendar FLATKO!  Cheesy Mi se nismo šli agilityja pa lovskega šolanja, smo ga pa izvežbali v raznoraznih trikih, ki nam pridejo prav.  Smiley Cool
Logiran
Kobra
nekaj malega že vem
Sporočil: 157

« Odgovor #817 : petek, 06.05.2005 : 17:28:46 »

Grin Grin Grin Ne vem no... saj Azor je poslusen, ampak vcasih, ko si on nekaj v glavo zapici- recimo, da mora pod nujno pozdravit psa, ki gre po drugi strani ceste, takrat ne bi zelela biti na rolerjih na njega privezana...  Cheesy Ker obicajno, kljub "nacelni" vzgoji, se moram fejst z nogami v asfalt upret in uporabit malo zvisan ton, da ga odvrnem od teh namenov... Wink  Res pa je, da bi se ga dalo tudi to naucit.... trenutno pa sem raje na njega privezana samo med tekom...  Wink Tongue Cheesy Cheesy Cheesy
Ukazi iz agilitija pa v primeru ene disece psicke, ki mu maha preko ceste, bolj malo zalezejo... ceprav se trnutno trudiva tudi to "napako" v vedenju odpravit... Roll Eyes
Logiran
flatka
odvisnež
Sporočil: 597

« Odgovor #818 : petek, 06.05.2005 : 18:19:33 »

Prav zabavno je brati tale sporočila  Grin. Sedaj ste že tako pohiteli, da včasih komaj sledim.

Meni pa nikoli ni uspelo, da bi se razvajala pri prostem peljanju z rolerji, ko bi me Šota vlekla. Namreč ona se raje ustavi in si misli kar sama se poganjaj  Cool.
Glede povojev pa je takole. Včasih sem ji za hec malo povila tačko in enostavno ni znala hoditi. Povoj jo je tako motil, da je med hojo prav smešno dvigovala tačko v zrak.
Za agiliti pa verjamem, da je Rona prav uspešna. Tudi Šota je zelo spretna pri takih stvareh, vendar se ji sedaj včasih ne da kaj preveč dolgo skakati.
retrieverka ali imaš mogoče še kakšno slikco od njenih staršev?
Mogoče še nisem omenila nič glede Roninih mladičkev, ki že rastejo v pubertetnike. Res so čudoviti!!!  Kiss Hotela sem se tudi jaz en dan oglasiti pri vas, vendar sem si na začetku rekla, da bom malo počakala, da bodo zrasli ampak potem kar 'fuf' in so že prišli novi lastniki in jih odpeljali  Cry. No ja, vseeno jih bom gotovo kje srečala na kakšni razstavi,..., čeprav bodo nekoliko starejši.
Morda pa pridem na drugo leglo! Čez koliko časa pa nameravata imeti ponovni naraščaj?  Smiley
E
Logiran
retrieverka
odvisnež
Sporočil: 734

« Odgovor #819 : petek, 06.05.2005 : 21:56:49 »

MinE: slikice Roninih starsev so na moji strani pod 'Rona' pa spodaj v rodovniku, samo poklikaj jih da so vecje...nekoliko vec jih imam se na racunalniku...

Naslednji narascaj...nacrti se malo spreminjajo (boste se izvedeli zakaj)...najbrz pomlad 2007...vse odvisno kako se bo dama odlocila (gonitev).

Kobra: Vse glede 'rolerji da/rolerji ne' drzi tudi pri nas...ali se nenadoma obrne ker nekaj zavoha pa je bila ze mimo in gre nazaj pogledat...takrat bi me odneslo iz ovinka, ali pa bi kaj zagledala in neznansko pospesila in bi spet odletela, najbrz pod kaksen avto...niti ni moje znanje rolanja tako hudo da bi zaupala flatu Wink Grin Grin

Aj ma tamali so lustkani ja... Kiss Kiss Kiss vsakic ko jih vidim se spomnim kako bi lahko bila ena doma...ceprav po drugi strani lezerno uzivamo ob ze vzgojenih psih imajo navihani malcki svoj car!!
Logiran
Marjetka
odvisnež

« Odgovor #820 : sobota, 07.05.2005 : 11:10:55 »

Cheesy Pišuka! Odi je imel včeraj rojstni dan, sem se šele proti večeru spomnila. A vi praznujete?  Roll Eyes Mi mu samo čestitamo.  Cheesy

Danes imam same vesele novice. Odi je prvič po več tednih spet stopal in hodil po poškodovani taci  Cheesy  Cheesy  Cheesy

Pa za soseda smo dobili malega dvomesečnega flatkota Indija, polbrata od Roninih mladičkov (so ga šli iskat v Džurdževac). Cheesy Sem lastnici povedala za forum in piknik...  Roll Eyes

Meni pa nikoli ni uspelo, da bi se razvajala pri prostem peljanju z rolerji, ko bi me Šota vlekla. Namreč ona se raje ustavi in si misli kar sama se poganjaj 
Grin Grin Grin Jo hraniš, šetaš, učiš, crkljaš, pol ko je treba, te pa na cedilu pusti.  Grin  Včasih so res svojeglavi, ali pa celo mogoče globoko razmišljajoči. Že večkrat se nam je zgodilo, da je imel Odi pravzaprav prav, ko je bil glede nečesa trmast.  Wink
Logiran
anana
nekaj malega že vem
Sporočil: 214

« Odgovor #821 : sobota, 07.05.2005 : 11:29:37 »

No, vse najboljše za Odija Cheesy Cheesy!!
Lepo, da mu gre tačka že na bolje Cool Cool.

lp
Logiran
SKYWALKER
odvisnež
Spol: Moški
Sporočil: 727

« Odgovor #822 : sobota, 07.05.2005 : 11:31:28 »

Ma,pa res imate polno enih dogodkov!

Že labradorji so živčki(posebno moj),flati so pa še čist druga kategorija. Shocked
Tud to je eden od razlogov,da si ga tako želim! Cheesy
Namreč nisem pristaš psov,ki jih moraš za vsak korak prosit.Veliko raje imam take razposajene pozitivce! Grin

Ampak brezskrbi,bom že prišel na svoj račun-saj zdaj imam vsaj eno leto časa,da domače prepričam,da mi en pesjan pač ni dovolj.
Pa tudi,kaj pa vem,kaj vse se v tem času še lahko zgodi!

Mogoče se celo priženim kam,kjer imajo veeeliiiko prostora,pol bo pa še za več kot sam za enga flata prostor! Grin Cheesy Grin (mal heca)

Res pa je,da sem najprej razmišljal o samcu,vendar sem po pogovoru z Jasno popolnoma spremenil mnenje in me veliko bolj zanimajo psičke.

Ker svojo kinološko pot pač zastavljam in si jo zamišljam na daljše obdobje,sem se celo domislil že imena psarne,ki jo bom nekoč prav gotovo imel!
Čeprav bo vmes še kakšnja stopnja. Cool

Pa ne vem,kako bi zaščitil ime,da mi ga do takrat kdo ne ukrade?  Roll Eyes

Ime je sicer zelo klišejsko,vendar je meni zelo všeč in ga tudi še nisem zasledil.
O.K. vam ga zaupam(samo vam Wink,pa upam,da mi ga ne bo kdo res "dripnil"! Grin Grin Grin

Evo ga: FROM SUNNY SIDE OF ALPES!

Upam,da že res ni v uporabi! Angry

Eh,sem en bedak,a ne?!!!

LP Zoran
Logiran
flatka
odvisnež
Sporočil: 597

« Odgovor #823 : sobota, 07.05.2005 : 14:35:56 »

retrieverka: Ja Ronine starše sem videla, drugače sem mislila, če imaš še kakšno slikico na zalogi od Šotinih staršev  Wink.

Odiju vse čestitke za rojstni dan in  Kiss Kiss Kiss od Šote.   Cheesy
Marjetka ali se nam bo tvoja soseda pridružila? Vsaj na pikniku če že ne drugega  Grin. Verjetno je tudi vaš Odi pripomogel k temu, da so se odločili prav za to pasmo? ČUDOVITO
SKYWALKER, mislim da je za tvojega labradorja sedaj najboljše, da se posvetiš čim bolj njemu. Iz slike predvidevam, da je nekoliko starejši in živahen flat bi mu šel samo na živce. Oba bi potrebovala veliko ljubezni.  Smiley
Logiran
mary
rad pišem
Sporočil: 458

« Odgovor #824 : sobota, 07.05.2005 : 18:48:09 »

Nekaj časa ne pogledam na forum pa že ogromno napišete Smiley Pa še obveščanje po mailu mi nekaj šteka Undecided

Tudi midve z Zaro se večkrat spraviva na rolarje. Sedaj pa se navajava še na kolo, čeprav je meni rolanje bolj všeč... Jo lažje zadržim če sem na rolarjih kot če sem na kolesu.

Aja, pa malo z zamudo vse naj naj Odiju Kiss
Logiran
Strani: 1 ... 50 51 52 53 54 [55] 56 57 58 59 60 ... 155   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: Flat Coated Retriever
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.