mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 27.11.2024 : 22:41:56

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: Flat Coated Retriever
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 155   Dol
Natisni
Avtor Tema: Flat Coated Retriever  (Prebrano 215013 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
retrieverka
odvisnež
Spol: Ženska
Sporočil: 734

« Odgovor #75 : nedelja, 28.12.2003 : 20:02:28 »

Ptuj vem...pa je ravno tako predalec vsak vikend se vozit...
Spomnim pa se da ko sem klicala Zinko Rovan mi je ona osebno rekla da v Ljubljani res ni tega solanja, lahko pa poskusim pri LKD in sem res...pa so me vsi bolj ali manj prijazno odslovili...ali so se ze zaceli tecaji, ali ni bilo prijavljenih, ali pa je bil problem ker nisva imeli narejene poslusnosti...nekaj se je ze naslo...na KD Krim pa sva uspeli ne glede na vse skupaj in ne glede na to da sva bili v bistvu edini za to...opravili smo vse iz ciste nule, individualno in celo zelo uspesno...pa tudi nadaljevanje sledi... Cheesy
Saj v bistvu vem da je zanimanja za to vrsto dela z retrieverji zelo malo pa vendar..vec krajev kamor bi se lahko obrnili tisti ki o tem ne vejo prav dosti bi pa lahko bilo...pa mogoce bi klub lahko tudi malo poskusil priblizati delo retrieverjev lastnikom, ker gledati lastnega retrieverja v njegovem naravnem elementu je nekaj neverjetnega!
Logiran
sirtaki
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.576

« Odgovor #76 : nedelja, 28.12.2003 : 20:09:42 »

Hja retrieverka a pa ti ves da si mogoce ena od 10 k so se v zadnjih 5 letih odlocili solat svojega retrieverja?
Ko smo pripravljali razne predstavitve itd, ni bilo nobenega interesa, ces da "mrhovine pa ze ne bodo pustili svojim psom nositi, kaj sele da bi jih sami prijeli".
Po drugi strani pa pri VECINI LKD v Sloveniji, ko slisijo da hoces solati retrieverja, pihnejo v luft s prezirom, da TO NI LOVSKI PES  Huh

Primer: septembra LKD Gorenjske organizira CAC razstavo lovskih pasem, mislite da boste lahko retrieverja razstavlkali tam? Kar pod nosom si obrisite  Roll Eyes

Tako da dokler bodo lovsi tako ozko usmerjeni na eni in lastniki na drugi strani, ne preostane drugega kot da ali solas svojega psa sam, ali se vozis kam (ne rabis vsak vikend, dovolj je 1x na mesec, ostalo pocnes sam doma) ali pa ga das kam izsolat (kot to pocne nekdo s Stajerske).

Kaj cmo...pac zivimo na Balkanu  Lips Sealed

Logiran
retrieverka
odvisnež

« Odgovor #77 : nedelja, 28.12.2003 : 20:26:57 »

Vem da se za to odloca majhno stevilo ljudi..saj sem bila tudi jaz podobnega mnenja ko sem BILA postavljena pred dejstvo da moram prijeti mrtvo raco, kaj sele zajca Grin ....

No pa saj ravno tu je problem...to vlogo tega solanja bi lahko prevzela lovska drustva...ker imajo veliko izkusenj s to vrsto solanja pa se dostop do divjadi imajo...in to kar si napisala popolnoma drzi!

Glede solanja pa...mi smo delali tudi po veckrat na teden...ker je bilo na zacetku problem sploh drzat pravo pernato zival...pa tudi vmes sem naletela na marsikateri problem...tako da smo delali res veliko..moram pa reci da je bilo vredno truda...tako kot se pocuti vsak na koncu dolocene faze solanja...da bi pa dala psa izsolat drugam pa niti pod razno-ravno v tem je bistvo-da delas s svojim psom! Saj ni pomemben samo rezultat pac pa povezava med tabo in psom!
Logiran
kaja
midi
Sporočil: 6.951

Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf

« Odgovor #78 : nedelja, 28.12.2003 : 20:34:10 »

Hvala za odgovor, sirtaki, bomo uredili rodovnik! Smiley
Retrieverka, kdaj nacrtujes leglo? lp
Logiran

retrieverka
odvisnež

« Odgovor #79 : nedelja, 28.12.2003 : 20:36:33 »

Spomladi 2005 (mislim da bo maja ce bodo gonitve tko kot do zdaj Cheesy)...najprej kariera Grin (prvastva itd.)
Logiran
smrcek
rad pišem
Sporočil: 263

« Odgovor #80 : ponedeljek, 29.12.2003 : 01:20:05 »

Retrieverka
Je bil problem drzati "crkovino" tebi ali psicki ?
Recimo meni osebno JE bil problem crkovina.
Vendar, ko sem videl kako moj mulo z veseljem grabi po perjadi in dela z njo so mi predsodki izginili, res pa so od zacetka pomagale rokavice.
Sirtaki se verjetno ve, da sva midva imela problem z zajcem.
Kajti domace kunce je nosil in so mu bili vsec, ko smo pa mu ponudili divjega, pa ni vedel kaj poceti z njim, dokler nismo poleg spustili ene psicke, ki je takoj pograbila zajcka in ga odnesla. Seveda je mulcek hitro pogruntal  Kiss Kiss.

Logiran
smrcek
rad pišem

« Odgovor #81 : ponedeljek, 29.12.2003 : 01:42:29 »

Retrieverka
Nam zaupas kaj od izpitov ima psicka opravljeno ?
Koliko tecajnikov pa je se bilo poleg, sam se spomnim psicke mesanke z labradorjem (ki se je hudo poskodovala revica)..
Logiran
retrieverka
odvisnež

« Odgovor #82 : ponedeljek, 29.12.2003 : 14:35:20 »

smrcek: V bistvu je bila mrtva divjad problem meni in psicki Grin Zanimalo jo je ampak ni hotela prijeti. Tako da smo se kr mal matral da je ratal (seveda brez prisile, smo zival malo ozivili Cheesy)-in rezultat je tak da ko vidi eno tako mrtvo zivalco cist ponori..zmotivirana je 100% in iz te predispozicije naprej delat je samo se vaja...Z zajci pa ni bilo problema. Ko smo presli z rac in fazanov na zajca smo ji ga preprosto dali na v travo (da je videla kje je) in ukazali prinesi...sla je tja..ga malo ovohavala in nato prinesla...samo je bil pa tezek ful! Grin
V bistvu ima opravljeno lovsko tekmo in izpit B, eno sezono sva trenirale agility, drugo leto nameravamo opraviti se dr.Heraus tekmo.. Pa tvoj kuza?
Drugih tecajnikov pa ni bilo...na zacetku je bila se 'Liza' nato pa sva ostali sami..pri spodbudi na zacetku sem uporabila kar mojo drugo psico da je bilo malo ljubosumja in je rajsi prijela...pa tudi na treningih smo uporabili kdaj pa kdaj iz istega razloga se enega labradorca....kaj pa se je zgodilo s psicko ki jo omenjas?
Kje pa si ti delal s svojim psom? In kje sta opravljala tekmo (ce sta jo)? Kaksnega psa imas?
Logiran
kristi
nekaj malega že vem
Sporočil: 154

« Odgovor #83 : ponedeljek, 29.12.2003 : 15:32:56 »

pri spodbudi na zacetku sem uporabila kar mojo drugo psico da je bilo malo ljubosumja in je rajsi prijela...

Wink Wink Wink Pa je le vzgalo, ne? Me veseli... A ja, se enkrat cetitke za opravljeno tekmo.

Lp, Kristina
Logiran
retrieverka
odvisnež

« Odgovor #84 : ponedeljek, 29.12.2003 : 16:52:32 »

Kristi:
Hvala Cheesy

Ja je vzgalo, ceprav Raja niti ni prijela race, ko pa ji jo je tisti labradorec ki sem ga omenila pred nosom odnesel pa je bilo se huje...od takrat se vedno potrudi da je en dva takoj pri raci Grin Grin

Ti gres pa verjetno v Rizano spomladi kajne?
Logiran
smrcek
rad pišem

« Odgovor #85 : ponedeljek, 29.12.2003 : 17:11:53 »

Retrieverka čestitke za tekmo  Kiss Kiss
Kje sta jo pa opravli ?
Moj labi ima trenutno opravljen PNZ. Tekme še nima, imava pa ogromno treningov za seboj v Rižani in okolici.
Občasno potrenirava doma (kadar je perjad na voljo  Roll Eyes).
Tudi mene namreč baše oddaljenost primorske vendar, če sem tam začel bi rad tudi tam zaključil.
Definitivno pa bo tekma slej ko prej opravljena.
Od ostalega pa ima opravljeno pes spremljevalec 1,
trenutno pa piliva poslušnost pri Simi.

Tista psička pa se je menda poškodovala na žici vodnica pa je deklica z blond lasmi. (sory me že dolgo ni bilo na poligonu).
Logiran
retrieverka
odvisnež

« Odgovor #86 : ponedeljek, 29.12.2003 : 18:23:20 »

Hvala Cheesy

Tekmo sva bili najprej prijavljeni na Ptuju pa je odpadla, tako da je bil edini izhod v sili Hrvaska...delale sva jo pa v Reki oz. Klana-Lisac. Ker se mi ni zdelo pametno cakati, ker smo res ful delali pa da bi med zimo bila vec ali manj pavza-sem hotla izkoristit njeno formo Grin

Ojoj, uboga psicka, je bilo kaj resnega?
Logiran
smrcek
rad pišem

« Odgovor #87 : torek, 30.12.2003 : 20:41:28 »

Z zico si je posnela kar lep kos koze in mesa  Undecided
Retrieverka a lahko prosim navedes katere discipline so bile na tvoji tekmi ?
Ali so res morali psi v vodi loviti zivo oz. obstreljeno raco ?
Logiran
retrieverka
odvisnež

« Odgovor #88 : sreda, 31.12.2003 : 17:06:10 »

Bogica Sad

O programu je blo ze kar nekaj besed tu na forumu, tako da ti podrobno odgovarjam na privat, ja?
Logiran
mary
rad pišem
Sporočil: 458

« Odgovor #89 : četrtek, 29.01.2004 : 16:09:52 »

Hay! Wink
Maja bo k meni prišla majhna črna kepica pasme flat coated retriever.   Roll Eyes Grin
Katere bolezni so značilne za to pasmo?
Tisti ki imate kužka te pasme pa lahko poveste kaj o njih (izkušnje).
Lp      Kiss

Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 155   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: Flat Coated Retriever
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.