o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
sreda, 27.11.2024 : 04:43:09
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 9
| Tema:
Maltežan
Strani:
1
...
48
49
50
51
52
[
53
]
54
55
56
57
58
...
99
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Maltežan (Prebrano 232324 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
JennyK
rad pišem
Spol:
Sporočil: 435
Re:Maltežan
«
Odgovor #780 :
torek, 08.03.2005 : 10:17:19 »
Citat: jessy , ponedeljek, 07.03.2005 : 22:08:40
Moti me edino solzenje pri maltežanih, in ne vem kaj naj naredim proti temu. Čeprav čistim z Jean Peau Eye Care, se mi zdi, kot da skoraj nič ne pomaga.
Tudi jaz uporabljam isto tekočinico, pa NIČ ne pomaga! Moja bišonka ima (sploh levo oko) res blazne vijolične fleke pod očmi. Razmišljam, da bi res poskusila sčistiti te fleke s peroksidom...
Logiran
jessy
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.407
«
Odgovor #781 :
torek, 08.03.2005 : 18:35:55 »
Hmm...se ti ne zdi peroksid malce pregrob?
Ne vem no, jaz nisem poskusila tega. Bom pa verjetno poskusila vsak dan umivat s suhim šamponom... pa bom videla kako bo to mojemu Bingcu pomagalo. Pol me pa vsak vpraša, kako da je tako UMAZAN pod očmi.
Pa mu morem potem razlagati, da imajo maltežani pač izcedek iz oči ipd.
Jaz ga na operacijo sigurno nebi peljala! Potem pa še kaj zaštrikajo, pa joj.
Meni je čisto vseeno kdaj imamo srečanje. Lahko že sedaj, lahko bolj kasneje...
Lp
Logiran
JennyK
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #782 :
sreda, 09.03.2005 : 11:31:43 »
Tudi jaz psičke ne bi dala "pod nož" oz. bolje pod anastezijo!!
Za peroksid pa ne vem... že kar nekaj ljudi mi je predlagalo, da 3% peroksid ni močan; seveda pa je treba paziti, da ne pride psu v oči. Moja je sicer pri miru, bojim pa se, da bi si vseeno npr. s tačko prenesla v oči. Tako da še kolebam, ampak mislim da se bom kar odločila za to. Seveda pa tudi s peroksidom ni dovolj, če dlako le 1x namažeš, ampak je treba parkrat ponavljati....
Logiran
Ozzy
odvisnež
Spol:
Sporočil: 545
«
Odgovor #783 :
sreda, 09.03.2005 : 12:29:39 »
pia_in_co. jaz imam briarda, ampak moj prejšnji kuža je bil maltežan, tako, da sem še vedno navdušena nad njimi in rada prebiram o teh malih kepicah. Je ta forum dosti bolj razmigan kot tisti z briardi (nas je na žalost malo).
V zvezi z očkami, pa je mojemu res pomagala tista prozorna tekočina v prozorni flaški (Mr. pet jo ima) - imena točno ne vem (podobno kot eye clean...), zgleda pa poceni roba, ampak je full dobra. Tudi sama imam od tega JPaula nekaj stvari in sem kar razočarana. Bolj prisegam na biogroom...
LP
Barbara
Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.252
«
Odgovor #784 :
sreda, 09.03.2005 : 15:55:58 »
JennyK: Jaz ti predlagam, da ce bos psicko razstavljala, da jo prebarvas s peroksidom
V tujini in tudi pri nas je to ze klasika in tudi velika vecina psov (tako maltezanov kot bisonov) je prebarvanih
Mogoce naj ti za prvic pokaze vzrediteljica(vkolikor ona to dela), ali pa pelji psicko v kaksen salon, kjer se s tem ukvarjajo
Lp
Logiran
ella
rad pišem
Spol:
Sporočil: 303
«
Odgovor #785 :
sreda, 09.03.2005 : 18:15:34 »
Citat: pia_in_co. , sobota, 05.03.2005 : 22:13:33
ella:Saj recis sampon, ne
Pia: Oprosti za nekoliko pozen odgovor, vendar smo imeli računalnik na poravilu.
Ne,
res sem velika pozabljivka glede tega. Ponavadi se zmerom prepozno spomnim.
Bi bilo kaj narobe , če bi vodo nalila kar tja kjer je šampon in pretresla, tako da bi bil ves šampon že razrečen?
Aja, pa kaj naj naredim, saj Lota zadnje čase sploh noče jesti? Včeraj do večera ni jedla, potem sem ji pa brikete namočila, pa še neki zravn, tko da je vsaj neki pojedla.
Ali se je mogoče naveličala briket? Saj jih bo zdaj kmalu zmankalo in jih bom zamenjala.
Lep pozdrav!
Logiran
ella
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #786 :
sreda, 09.03.2005 : 18:22:47 »
Citat: jessy , torek, 08.03.2005 : 18:35:55
Jaz ga na operacijo sigurno nebi peljala! Potem pa še kaj zaštrikajo, pa joj.
Meni je čisto vseeno kdaj imamo srečanje. Lahko že sedaj, lahko bolj kasneje...
Lp
Pa še to:
Tudi jaz Lote ne bi peljala na operacijo, res se lahko kaj zatakne, potem pa........
Za srečanje pa mislim, da bi bilo konec marca, začetek aprila, že primerno. To je samo moje mnenje, vendar ne vem kako bo z vremenom.
Lp
Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.252
«
Odgovor #787 :
sreda, 09.03.2005 : 20:22:15 »
ella: Ce se sampon ne reci, se velikokrat pojavi prhljaj tako da ti definitivno priporocam recenje
Vodo pa lahko nalijes kar v sampon-ni problema
Drugace pa, Kaj ima zmeraj na voljo brikete in je kadar se mu pac zdi. Ni ji potrebno mocit briketov in ne vem kaj-ce bo lacna bo ze pojedla. Ti ji kar pusti brikete in ko bo lacna bo jedla. Ce ji bos dodajala razne stvari se bo samo se bolj razvadila, se na koncu se tistega navelicala in ne bo hotela jesti. Pa se za zobe je dobro da grize
Katero znamko pa imas
Lp
Logiran
JennyK
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #788 :
četrtek, 10.03.2005 : 08:46:14 »
Citat: pia_in_co. , sreda, 09.03.2005 : 15:55:58
JennyK: Jaz ti predlagam, da ce bos psicko razstavljala, da jo prebarvas s peroksidom
V tujini in tudi pri nas je to ze klasika in tudi velika vecina psov (tako maltezanov kot bisonov) je prebarvanih
Mogoce naj ti za prvic pokaze vzrediteljica(vkolikor ona to dela), ali pa pelji psicko v kaksen salon, kjer se s tem ukvarjajo
Bom se kar sama tega lotila. Vzrediteljica stanuje malce predaleč (500 km), da bi šla do nje.
Ampak sej se upam tega sama lotiti. Baje se "napaca" na dlako peroksid in se ga nato nič ne izpira. Ponavljaš pa po potrebi več večerov zapored... V bistvu se bom tega "projekta" lotila te dni.
Aha, pa še to: tudi Jenny sem včeraj opremila s čopkom! Namreč dlaka ji strašno leze v oči in se mi zdi, da ji je ravno ta dlaka povzročala še dodatno solzenje. No, čopek nosi izključno iz funkcionalnega razloga, ampak je čisto posrečena z njim!
Logiran
jessy
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #789 :
četrtek, 10.03.2005 : 16:03:41 »
No, pa sporoči nam kako bo kaj 'prebarvana' bišonka, OK?
Moj Bingec zmeraj nosi čopek, ampak od kar je postrižen nima dovolj velike dlake da bi jo spela v čopek ampak sedaj bo itak spet zrasla.
Lp
Logiran
ella
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #790 :
četrtek, 10.03.2005 : 16:04:39 »
Citat: pia_in_co. , sreda, 09.03.2005 : 20:22:15
ella: Ce se sampon ne reci, se velikokrat pojavi prhljaj tako da ti definitivno priporocam recenje
Vodo pa lahko nalijes kar v sampon-ni problema
Drugace pa, Kaj ima zmeraj na voljo brikete in je kadar se mu pac zdi. Ni ji potrebno mocit briketov in ne vem kaj-ce bo lacna bo ze pojedla. Ti ji kar pusti brikete in ko bo lacna bo jedla. Ce ji bos dodajala razne stvari se bo samo se bolj razvadila, se na koncu se tistega navelicala in ne bo hotela jesti. Pa se za zobe je dobro da grize
Katero znamko pa imas
Lp
Pia: Ja bom vodo kar nalila notri v šampon(da ne bom pozabljala
)
Lota ima tudi vedno na voljo brikete. In je (če je) kadar se ji zapaše.
Ne, saj močila ji pa ne bom več,smo pa ji ko je prišla k nam(prvi mesec,dva).
Ja,ji bom pustila brikete in naj je ko se ji bo zapasalo.
Imam Eukanubo
Logiran
Anja_
novinec
Sporočil: 18
«
Odgovor #791 :
petek, 11.03.2005 : 15:18:35 »
Živjo!
ella: Drugače se šampon redči tako, da daš cca 2 žlički šampona v kozarček in doliješ 2 dcl tople vode. Potem pa dobro zmešaš z žličko in s tem postopoma polivaš psa. Tako se tudi šampon bolje razporedi in psa prelivaš s toplo vodo! Tako sta vsaj meni svetovali vzrediteljici.
Saj naša Didi je tudi full izbirčna.. včasih se zgodi da par dni ne je, sploh poleti ko je vroče, potem pa dobi napad lakote in poje prav vse.
JennyK: Zelo ti odsvetujem, da se beljenja sama lotiš!!! Vsaj prvič ti mora nekdo pokazati.. Beljenje je namreč kar precej zakomplicirano, sploh pa tudi če full paziš še vedno lahko pride peroksid v oko in vzdraži sluznico, posledica tega pa je v najboljšem primeru samo še povečano solzenje, če ne pride do kake poškodbe očesne roženice.. Sama poznam postopek, ko beliš s peroksidom vol. 30 in to narediš samo enkrat , maksimalno dvakrat, beli pa se 2 dni pred razstavo. Tudi si ne predstavljam, da bi se pes s peroksidom kar lepo sprehajal okrog nekaj ur... To se dela tako, da je pes pol ure popolnoma pri miru in potem je treba peroksid dobro izprati (psa skopaš). Dlako je treba zapakirati s folijo, da hlapi ne dražijo oči, v oči pa je treba nanesti posebno mazilo, da se zaščitijo! Skratka to je cel postopek, potrebuješ tudi veliko pripomočkov in ustrezne preparate.. Sem tudi sama par mesecev nazaj mislila da je to čisto preprosto, potem pa sem videla, da sem se zelo motila.. Sploh pa se meni zdi, da je veliko bolje naenkrat pobeliti kot psa mučiti s tem več dni zapored.. Gre pa zagotovo ven z enim beljenjem!!!
Pa še to: če psa ne misliš razstavljati, je brezveze kar tako beliti, sploh če se solzenje pred tem ne zaustavi, saj bo v par tednih situacija enaka. Le da bo dlaka šibkejša... Po beljenju je namreč vsaj pri maltežanih potrebno na dlako vsak dan dajati masko in dlako povijati!!! Skratka, če želiš, ti za prvič lahko tudi jaz pokažem kako se to dela.
Nisem neka expertka, ampak postopek pa poznam.
Glede čiščenja kanalov pa to: čiščenje kanalov je res zelo priljubljeno pri naših živinozdravnikih.. Sem pa za mnenje vprašala profesorja za očesne bolezni na fakulteti v Ljubljani, pa mi je dejal, da sploh ne priporoča tega.. Baje ponavadi sploh ne reši problema pa še pes ima lahko kasneje zaradi tega premalo solz in preveč suhe oči.. Kot sem sama ugotovila, se da solzenje najbolje preprečiti s tem, da ima pes vedno lepo spete dlake v repek, da mu ne dražijo oči, ter da takoj ko je moker dlako umiješ s suhim šamponom...
Pa lep pozdrav vsem!!
Anja&Aaron&Didi
Logiran
jessy
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #792 :
sobota, 12.03.2005 : 14:00:41 »
No, da malo osvežim tole temo...
Pri nas se je začel sneg že zelo taliti. Sicer je zele ful bedno(razmočen sneg
), ampak upam da bo čimprej zginil in bo bolj toplo. Da bomo lahko čimprej spet imeli srečanje.
In kako kaj vaše kepice? Mi je zele pa prav tečno Bingota peljati ven ker je ves razmočen od takega snega.
Pa še umazan od blata ipd.
Aja, to bi še vprašala...ali kdo od vas(predvsem za razstave) uporablja puder(tudi za pod očmi) in kje ste to kupili?
Lp
Logiran
ella
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #793 :
nedelja, 13.03.2005 : 12:06:39 »
Citat: jessy , sobota, 12.03.2005 : 14:00:41
No, da malo osvežim tole temo...
Pri nas se je začel sneg že zelo taliti. Sicer je zele ful bedno(razmočen sneg
), ampak upam da bo čimprej zginil in bo bolj toplo. Da bomo lahko čimprej spet imeli srečanje.
In kako kaj vaše kepice? Mi je zele pa prav tečno Bingota peljati ven ker je ves razmočen od takega snega.
Pa še umazan od blata ipd.
Aja, to bi še vprašala...ali kdo od vas(predvsem za razstave) uporablja puder(tudi za pod očmi) in kje ste to kupili?
Lp
Logiran
ella
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #794 :
nedelja, 13.03.2005 : 12:28:41 »
;)Oj, se opravičujem saj sem še preden sem napisala odgovor pa nesreči pritisnila (ne vem sploh kero) tipko.
Pri nas se je sneg tudi začel taliti.
Ja, midve z Loto že komaj čakave naslednje srečanje.
Kako kaj kepice? Mislim da je naša kepica kar v redu in tudi tek se ji je malo povrnil(več je).
ja Lota je tudi takoj umazana, pa mokra.
Pudra pa ne uporabljam!
Lp, vam in vašim kepicam.
Logiran
Strani:
1
...
48
49
50
51
52
[