mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 27.11.2024 : 10:43:14

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Maltežan
Strani: 1 ... 34 35 36 37 38 [39] 40 41 42 43 44 ... 99   Dol
Natisni
Avtor Tema: Maltežan  (Prebrano 232416 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
pia_in_co.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.252

« Odgovor #570 : sreda, 01.12.2004 : 18:05:01 »

jessy: Mislim, da je Anja ze vse povedala glede olja Wink Si ga ze precesala Huh

No, Jani sem poslala opis pasme Maltezan in upam, da bo v kratkem tudi na netu Cheesy Wink

Lp,Pia
Logiran
jessy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.407

« Odgovor #571 : sreda, 01.12.2004 : 22:00:56 »

jessy: Mislim, da je Anja ze vse povedala glede olja Wink Si ga ze precesala Huh

Včeraj sem ga nekaj česala, ampak... Undecided Undecided Lips Sealed
Logiran
MissGreen-Madden
novinec
*
Sporočil: 1

« Odgovor #572 : sreda, 08.12.2004 : 17:11:52 »

Hmm... Enake težave sem imela tudi jaz s svojim maltežanom Undecided  Težavo smo rešili tako da smo jo peljali k Pasjemu frizerju ki jo je postrigel! Zdaj pa jo na trenutke strižemo doma
Obis pri pasjem frizerju, ki ga ne poznaš  ne priporočam  mi smo se za to odločili  in ko smo prišli psa iskat  je visel na neki vrvici stal čisto primiru z nagobčnikom na gobcu (čeprav bne grize) vozle ni počasi razčesala  ampak jih je s vso silo (takorekoč) iztrgala iz kože  Grozljivo  Pes je cvilil  mi pa smo samo čakali kdaj jo bomo dobili nazaj!
to je biv naš prvi in ZADNJI obisk pri frizerju
Logiran
sisi
rad pišem
Sporočil: 314

« Odgovor #573 : četrtek, 09.12.2004 : 20:16:13 »

MissGreen-Madden nočem te obtoževati samo, kako ste lahko samo čakali kdaj vam vrnejo psičko ne da bi jo predčasno zahtevali če ste videli da grdo ravnajo z njo?Mojo psičko nihče ne bi grdo česal še manj pa z njo grdo ravnal.Vi ste bili zraven in navsezadnje ste vi odgovorni za svojega psa.Ne razumem kako je niste zaščitili pred tem!Pa brez zamere!LP
Logiran
ChUcK_Sara
gost
« Odgovor #574 : petek, 10.12.2004 : 00:18:56 »

Hmm... Enake težave sem imela tudi jaz s svojim maltežanom Undecided  Težavo smo rešili tako da smo jo peljali k Pasjemu frizerju ki jo je postrigel! Zdaj pa jo na trenutke strižemo doma
Obis pri pasjem frizerju, ki ga ne poznaš  ne priporočam  mi smo se za to odločili  in ko smo prišli psa iskat  je visel na neki vrvici stal čisto primiru z nagobčnikom na gobcu (čeprav bne grize) vozle ni počasi razčesala  ampak jih je s vso silo (takorekoč) iztrgala iz kože  Grozljivo  Pes je cvilil  mi pa smo samo čakali kdaj jo bomo dobili nazaj!
to je biv naš prvi in ZADNJI obisk pri frizerju
Eva je napisala-KO SO JO PRISLI ISKAT! ne ko so bili tam....
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Sporočil: 29.418

Sijejo zvezdice na nebu ...

« Odgovor #575 : petek, 10.12.2004 : 00:37:07 »

ChUcK_Sara,

... ko smo prišli psa iskat  je visel na neki vrvici stal čisto primiru z nagobčnikom na gobcu (čeprav bne grize) vozle ni počasi razčesala  ampak jih je s vso silo (takorekoč) iztrgala iz kože  Grozljivo  Pes je cvilil  mi pa smo samo čakali kdaj jo bomo dobili nazaj!

Eva je napisala-KO SO JO PRISLI ISKAT! ne ko so bili tam....

se ti zdi, da je tvoja razlaga smiselna?
Logiran

gkarmen
novinec
*
Sporočil: 39

« Odgovor #576 : torek, 14.12.2004 : 22:35:26 »

Pozdravljeni,

Za našo maltežanko smo nabavili tekočino za čiščenje oči in dlake okoli oči "no more tear stains" od SHOW TECH. Navodilo na steklenički je v francoščini. Sedaj sem dobila prevod. Piše, da se tekočino daje tudi v oči (1x do 2x na dan). Na takšen način naj bi kapljice uporabljali toliko časa, da solze postanejo prozorne. To naj bi  preprečilo obarvanje dlakic pod očmi. V navodilu tudi piše, da ko dosežemo takšen učinek, se kapljice dajejo preventivno približno 2x na teden. Zanima me, če kdo izmed vas pozna to tekočino oz. jo uporablja. Seveda pa me zanima tudi sestava te tekočine. Bojim se, da ne bi naredila s temi kapljicami več škode kot koristi.

Lep pozdrav vsem pasjim ljubiteljem, še posebej pa lastnikom malih snežnih kepic Cheesy Cheesy Cheesy.

Karmen & Alysa
Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
*

« Odgovor #577 : sreda, 15.12.2004 : 16:12:22 »

Oj!

gkarmen:Zal z omenjeno tekocino nimam izkusen Undecided Res je da so nekatere tekocine premocne in preagresivne in res naredijo vec skode, kot cesa drugega. Poskusi in ce se ti bo zdelo, da deluje negativno potem prenehaj z uporabo Wink

Ce bo slo vse po sreci bomo imeli cez vikend "foto session", vseh pesov in bom(obljubim) objavila slikice Wink

Lp
Logiran
jessy
rad prihajam sem
*

« Odgovor #578 : petek, 17.12.2004 : 23:49:26 »

Ojla!

Smo danes s polno paro razčesavali Bingota. Nekaj je razčesano, nekaj ne. Me pa zanima naslednje...ali lahko psa peljem h frizerju da ga RAZČESE, ali frizer temu ni namenjen?Huh

Poznate kakšnega dobrega frizerja?

Lp
Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
*

« Odgovor #579 : sobota, 18.12.2004 : 13:09:22 »

jessy: Ja lahko peljes psa k frizerju, da ga razcese in skopa Wink Jaz ti priporocam *** Wink

Ceprav je pomoje boljse(ok, predvsem ceneje), ce ga razceses sama...Si kaj pomislila na povijanje Huh bi bilo precej lazje za negovanje Wink

Vsem vam zelim Veliko srece in zdravja v prihajajocem letu 2005 Kiss Kiss Kiss Pa vesele Bozicne praznike !!!

Lp
Logiran
Rubens
nekaj malega že vem
Sporočil: 120

« Odgovor #580 : sobota, 18.12.2004 : 19:21:49 »

Prišel je čas lepih želja in dobrih misli. Naj se vam uresničijo vse skrite sanje in svet naj postane lepši in prijaznejši do ljudi in psov.....

Zdrav predvsem pa poln ljubezni ta adventni čas želim vsem skupaj in vam pošiljam koš sladkih  Kiss Kiss Kiss Kiss.......
Logiran
jessy
rad prihajam sem
*

« Odgovor #581 : sobota, 18.12.2004 : 23:18:36 »

jessy: Ja lahko peljes psa k frizerju, da ga razcese in skopa Wink Jaz ti priporocam Kosmatega princa ( http://www.kosmatiprinc.com ) Wink

Ceprav je pomoje boljse(ok, predvsem ceneje), ce ga razceses sama...Si kaj pomislila na povijanje Huh bi bilo precej lazje za negovanje Wink

Vsem vam zelim Veliko srece in zdravja v prihajajocem letu 2005 Kiss Kiss Kiss Pa vesele Bozicne praznike !!!

Lp

A Kosmati princ je v Celju? Ker najboljše bi bilo kakšen v Ljubljani(no, sej do tam imam pa 1 uro). Ja sam jst nimam nič izkušenj z povijanjem.  sram Huh

Sem se pa z starši zmenila da do torka poskušam čimbolj razčesati in če mi ne bo uspelo, gremo h frizerju.

Sem gledala pa že salon ki je v MR.Petu(na internetu***. Ali je tam v redu?

Lp
Logiran
jessy
rad prihajam sem
*

« Odgovor #582 : nedelja, 19.12.2004 : 12:55:21 »

Se še spomnite ko smo nameravali imeti eno srečanje maltežanov(žal je potem odpalo). Kdaj bo potem srečanje? Naš Bingo že nestrpno pričakuje igranje z  vašimi kepicami!  Grin Je tako živahen, da ni kaj. Grin Grin Grin

In kako kaj vaši kužki? Mene je kar malo strah za Bingota-petarde. Lani je tako norel in se tresel, da me je skoraj kap od straha. Kje so vaši kužk med novoletnim časom?

Lp, jessy&Bingo&Medo
Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
*

« Odgovor #583 : nedelja, 19.12.2004 : 21:36:59 »

Hoj!

jessy: Z Mr. Petom zal nimam izkusenj Undecided Jap, kosmti princ je v Celju Wink

Kaj se petard boji in se trese. Malo me skrbi, da zaradi tega ne bi dobil spet kaksnega napada Undecided  Lina na petarde na srecop ne trza in se jih ne boji(upam samo, da se ne bo navadila od Kaja). Drugace pa je pri nas kriza, ker smo dokaj blizu centra pokanja pa je vsak dan vec Roll Eyes Tongue

Lp
Logiran
Anja_
novinec
*
Sporočil: 18

« Odgovor #584 : torek, 21.12.2004 : 23:14:00 »

Živjo!

Jessy: Kako je kaj z Bingotom in česanjem? Zadnjič sem ti pozabila povedati še to, da jaz kadar ima Aaron kak vozelj tega razčešem tako, da mu vanj s prsti vtrem samo olje (Johnsonhns baby oil) in potem s kovinsko  konico glavnika vlečem dlako na vse strani in tako zrahljam vozelj. Pri Aaronu se ta tehnika zelo dobro obnese  Smiley
Če pa je kak vozelj res trdovraten lahko nekaj dlake tudi odstrižeš, posebej za one, ki so tik ob koži oz. na občutljivih mestih kot je npr. trebuh in kuža boli, ko ga hočeš razvozlati... Čeprav pazi, če boš psa razstavljala, to verjetno ne pride v poštev oz. pazi da se ne opazi  Undecided
Dlako je treba držati tik ob koži, ker ko vozelj rahljaš lahko preveč potegneš in kuža pocukaš.. Pa saj to verjetno že veš.  Wink Seveda je ok varianta tudi pasji frizer, ampak bi ti le predlagala, da si tam, medtem ko ga češe, da vidiš, da z njim lepo ravna!
Kar se pa povijanja tiče, je zares čisto lahko... Jaz Aarona povijam sedaj že kak mesec in sem gotova v 10 minutah... tako da res ni nič groznega. Samo nekdo ti mora pokazati kako to narediš. Wink
Aja pa še glede petard.. Pri nas kadar je res hudo prižgemo zelo naglas radio, da se petard skorajda ne sliši.. Včasih pomaga.

Pa lep pozdrav vsem, vesel Božič in srečno novo leto!!!

Anja&Aaron
Logiran
Strani: 1 ... 34 35 36 37 38 [39] 40 41 42 43 44 ... 99   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Maltežan
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.