o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
torek, 26.11.2024 : 20:43:27
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 9
| Tema:
Maltežan
Strani:
1
...
15
16
17
18
19
[
20
]
21
22
23
24
25
...
99
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Maltežan (Prebrano 232159 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol:
Sporočil: 29.418
Sijejo zvezdice na nebu ...
Re:Maltežan
«
Odgovor #285 :
nedelja, 18.04.2004 : 21:59:09 »
Citat: mincy , nedelja, 18.04.2004 : 16:01:22
pri maltežankah morate biti zelo previdni kako velike samce zbirate za samice, ker če je samec prevelik in so potem tudi mladiči preveliki in lahko maltežanka pri kotitvi umre! v mojem leglu je bil fantek največji in je umrl. Psička pa ja po kotitvi čisto zmozgana, dlaka ji odpade, itd. itd.
mincy, samo eno kratko vprasanje:
Si TI ze kdaj s svojo psicko imela leglo maltezanov? Ne, ce si te informacije od koga slisala, temvec ce so iz tvojih izkusenj!
Logiran
Jana
>>naš živalski svet<<
pia_in_co.
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.252
«
Odgovor #286 :
ponedeljek, 19.04.2004 : 09:19:48 »
jessy:Na drzavnih razstavah ni skoraj NIKOLI vec maltezanov,kot eden dva(pa se to ju ponavadi pripelje isti lastnik).Na mednarodnih razstavah pa jih ponavadi nekaj vec(okoli 4,5),pa se te vecinoma pripeljejo Italijani in Hrvati
Razlog,da je pasma tako slabo zastopana je predvsem nega.Maltezana je treba povijati(druge dolgodlake pasme se lahko razstavljajo tudi,ce niso povite-predvsem zaradi barve dlake),maltezana pa ki ima belo dlako je prakticno treba.Razen vzrediteljev se tako noben ne ukvarja z razstavljanjem(mogoce edino ko so mladici),ker je vse to prezahtevno,...
lp,pia
Logiran
jessy
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.407
«
Odgovor #287 :
ponedeljek, 19.04.2004 : 13:05:52 »
Citat: pia_in_co. , ponedeljek, 19.04.2004 : 09:19:48
jessy:Na drzavnih razstavah ni skoraj NIKOLI vec maltezanov,kot eden dva(pa se to ju ponavadi pripelje isti lastnik).Na mednarodnih razstavah pa jih ponavadi nekaj vec(okoli 4,5),pa se te vecinoma pripeljejo Italijani in Hrvati
Razlog,da je pasma tako slabo zastopana je predvsem nega.Maltezana je treba povijati(druge dolgodlake pasme se lahko razstavljajo tudi,ce niso povite-predvsem zaradi barve dlake),maltezana pa ki ima belo dlako je prakticno treba.Razen vzrediteljev se tako noben ne ukvarja z razstavljanjem(mogoce edino ko so mladici),ker je vse to prezahtevno,...
lp,pia
Škoda...
Ravno včeraj sem se ko je bil BIS pogovarjala z eno gospo, ki je najprej nameravala kupiti maltežana. Potem pa se je zaradi nege odločila drugače- za mopsa.
Lp
Logiran
mincy
novinec
Spol:
Sporočil: 11
«
Odgovor #288 :
ponedeljek, 19.04.2004 : 18:29:33 »
Citat: Jana , nedelja, 18.04.2004 : 21:59:09
mincy, samo eno kratko vprasanje:
Si TI ze kdaj s svojo psicko imela leglo maltezanov? Ne, ce si te informacije od koga slisala, temvec ce so iz tvojih izkusenj!
to mi je povedala gospa ki mi je dala mojo psičko, in je imela enake težave z eno svojo psico
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol:
Sporočil: 29.418
Sijejo zvezdice na nebu ...
«
Odgovor #289 :
ponedeljek, 19.04.2004 : 19:49:35 »
Mincy, potem drugic ne posplosuj informacije na vse maltezane.
Logiran
Jana
>>naš živalski svet<<
Milena
novinec
Spol:
Sporočil: 10
MALTEŽAN
«
Odgovor #290 :
četrtek, 22.04.2004 : 14:47:53 »
sem čisto nova članica in lastnica 7 tednosv starega maltežančka.
Zanima me VSE!!! Nekaj časa sem bila dom, da se je navadil na samoto, zdaj bomo pa videli kako bo šlo. Zanima me kako naj ga počasi odvajam lulati povsod, kolikokrat naj ga hranim eni pravijo 3x drugi 5 x. Je zelo narobe če je sam od 7 h do 15h ima polno igrač in velik ''povšter '' na katerem spi? Kako naj ga vmes hranim, če naj mu pustim hrano samo 15 min in potem vzamem. Kako naj rešimo problem solzenja, h kateremu vetrinarju? Ga lahko crkljamo ali raje ne. Je zelo priden, koliko časa naj teka zunaj, da ga ne bomo preveč zmatrali? Rada bi ga peljala v malo pasjo šolo, KAM?
Kaj je za te pasme značilno? Vem, da sem verjetno malo čudna, toda več informacij, bolj bo dobrodošlo!
Najlepša hvala!
Milena
Logiran
mary
rad pišem
Spol:
Sporočil: 458
Re:MALTEŽAN
«
Odgovor #291 :
četrtek, 22.04.2004 : 14:59:56 »
O maltežanih je že odprta tema:
http://www.mojpes.net/forum/index.php?board=5;action=display;threadid=127
Poskusi tam zastaviti vprašanja.
Logiran
sisi
rad pišem
Spol:
Sporočil: 314
«
Odgovor #292 :
petek, 23.04.2004 : 11:21:04 »
Živjo!
Nekje 1 leto je od tega kar je tudi mene grabila panika kako in kaj z kužkom ,ki je prišel v našo hišo. ;)Pred njenim prihodom v hišo sem prebrala cel kup knjig o tem kako in kaj.Na začetku je tudi naša lulala vse kje drugje kot tam kjer bi naj.Vzrediteljica mi je rekla ,da lula na papir
a naša je doma papir spravila v prafaktor nato smo ji dali cunjo in naj bi lulala tam gor ,ni šans se je odločila,nosili smo jo ven a tudi tam je iskala celo večnost prostor kjer je lulala in kakala in končno smo ugotovili kaj ji je všeč PODLOGA ki se uporablja za v posteljo pri nepokretnih ljudeh :PNo tako je bilo z lulanjem .Hranjenje je pri nas potekalo takole brikete(canin royal-junior) smo ji razmočili in ji dali to trikrat na dan ,veterinar nam je dal še za dodatno nekakšno mleko in dermaolje za dlako in kožo.Ampak tako kot po navadi moja frajlica ni jedla takrat ko bi naj in imeli smo kar nekaj težav z hranjenjem.Svetovali so mi naj ji hrano pustim 15 minut in jo odstranim in to počnem dokler ne bo jedla ,a mislim da bi moja umrla od lakote prej kot pa jedla, tako smo ji dali na razpolago hrano čez cel dan in tudi danes je tako.Očitno je ena tistih ki ne je rada .Tudi moja je sama doma za čas službe se pravi 8 ur ,takrat ji prižgem televizor in zaprem okna,da ne sliši toliko zunanjih šumov ima igrače in sosedi pravijo da je ne slišijo jokat ali lajat.Solzenje ,ja to pa je problem
.Kupila sem sto in eno stvar a delovalo ni ničesar ,da bi obarvanost izginila .Šla sem k veterinarju in on mi je svetoval razpihanje kanalov ,a dejal je da ni stoprocentno izboljšanje zato se nisem odločila za poseg.Sedaj uporabljam tekočino od Jean Peau Eye care.Stanje je boljše in ti to pri negi oči svetujem da kupiš.Oči ji umiješ z vatico kakšno kaplico tega pa lahko daš tudi v oko nato dlako obrišeš in razčešeš tako ,da odstraniš zaspančke.Naredi tudi čopek ki prepreči ,da dlake dražijo očke.Gumice bodo problem ker jih v naših trgovinah ni za dobit tudi v avstriji ne .Najbolje da pokličeš Marijo Frlež in ti jih ona nekaj odstopi ali pa prosi koga na forumu ,da ti jih prinese z kakšne večje pasje razstave.Glede veterinarja ne vem iz katerega kraja si jaz svojo peljem k Milanu Matku v Topolščico.Glede značilnosti pasme pa tole ,da sem spoznala kako se iste pasme med seboj razlikujejo po karakterju v osnovi pa so to prijazni kužki ,ki se radi pustijo cartlat tako ,da jih kar kmalu lahko popolnoma razvadiš.Meni osebno so najboljši kužki na svetu .Kje si kupila kužka in ali imajo še kakšnega?Veliko veselja ti želim z tvojo belo kepico.Če pa kaj rabiš pa le pogumno sprašuj!Lep pozdrav
Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #293 :
petek, 23.04.2004 : 16:31:36 »
Oj!
Lulat vzunaj ga navadi tako,da ga najprej prvo kot prvo po vsakem obroku neses ven na travo,ko se polula ali pokaka ga pohvali.Lahko mu tudi reces lulat vsakic ko ga neses ven in tako,se bo pes tudi navadil,da se bo polulal na ukaz.Ce je pes ze naucen,da lula na papir potem,papir enostavno premaknes ven in pes bo sel najprej lulat na papir(vzunaj),kmalu pa tudi na travo takrat ga pohvali.Potrebno je veliko potrpljenja in nagrade pa bo slo
Pes starosti 7 tednov naj je 4x na dan.Jesti mora dva mlecna in dva mesna obroka(mesni obrok lahko nadomestis z briketi).Ce ji dajes mleko moras le-tega reciti z vodo,da psicka ne dobi driske.Mladicu definitivno ne mores umakniti hrane po 15 minutah(to je ponavadi praksa predvsem pri odraslih psih).Ce recimo ne bo pila mleka ji lahko primesas recimo zlico medu-je sladko in v vecini primerov psi to radi jedo,zraven briketov pa ji lahko zamesas kaksne dodatke(malo mesa,skuta,jogurt,sadje,...).
Mladicek se ne more biti sam 8 ur.Prvic zaradi hrane in drugic zaradi opravljanja potrebe.Poskusaj vmes med sluzbo skocit pogledat k psicki jo nahrani ter jo pelji ven,ce imas taksno sluzbo da to ne mores poprosi koga drugega.
Problem solzenja je prakticno problem s katerim se srecamo vsi lastniki sneznih kepic.Predel okoli oci umivaj dvakrat dnevno s sredstvom,ki ga dobis pri veterinarju ali pa z mlacno vodo.Ce bo dlaka res grdo izgledala jo lahko pobelis(s posebnim sredstvom za beljenje-ce bos zainteresirana za to povej ti bom napisala natancen naslov kje to prodajajo)ali pa enostavno ostrizes(pri tem pazi,da ne ostrizes prevec in da psa ponesreci ne zadanes v oci).
Maltezani so psi za v narocje(dobesedno
)ti ga kar crkljaj samo ce bo nakoncu prevec razvajen se ne pritozuj
)).
Pes bo ze sam povedal kdaj mu je dovolj,ko boste sli na sprehod takrat se bo ustavil.Ne sili ga naprej,saj lahko pride do prevelikega napora in psu lahko poci srce.Ustavi se za nekaj casa,da se kuza spocije ter se obrni nazaj(raje ga ne nosi saj se bo razvadil in te bo izsiljeval-ne bo hotel vec hoditi in se bo hotel nositi).
Predlagam ti pasjo solo SVRK,to je pasja sola za majhne pasme.Poklici gospo Miro Bizjan na telefon 041 734 995 ona ti bo povedala vse v zvezi z malo solo,hkrati pa jo lahko vprasas za informacije(kar te zanima).
Maltezani imajo cudovit znacaj;so zelo radi s svojimi ljudmi,so zivahni radi hodijo na sprehode vendar ce kaksen dan ne gredo se tudi ne pritozujejo,z njimi moramo ravnati kot s clanom druzine saj se drugace cutijo zapostavljene.
Drugace pa je znacaj odvisen tudi od vsakega psa posebaj.
Aja pa,ce hoces ti lahko kupim masnice na kaksni razstavi(okoli 16.maja grem verjetno v Salzburg).
lp,pia
Logiran
jessy
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.407
Re:MALTEŽAN
«
Odgovor #294 :
petek, 23.04.2004 : 17:27:25 »
Citat: milly , četrtek, 22.04.2004 : 14:47:53
sem čisto nova članica in lastnica 7 tednosv starega maltežančka.
Zanima me VSE!!! Nekaj časa sem bila dom, da se je navadil na samoto, zdaj bomo pa videli kako bo šlo. Zanima me kako naj ga počasi odvajam lulati povsod, kolikokrat naj ga hranim eni pravijo 3x drugi 5 x. Je zelo narobe če je sam od 7 h do 15h ima polno igrač in velik ''povšter '' na katerem spi? Kako naj ga vmes hranim, če naj mu pustim hrano samo 15 min in potem vzamem. Kako naj rešimo problem solzenja, h kateremu vetrinarju? Ga lahko crkljamo ali raje ne. Je zelo priden, koliko časa naj teka zunaj, da ga ne bomo preveč zmatrali? Rada bi ga peljala v malo pasjo šolo, KAM?
Kaj je za te pasme značilno? Vem, da sem verjetno malo čudna, toda več informacij, bolj bo dobrodošlo!
Najlepša hvala!
Milena
Ojla!
Jaz imam tudi maltežana.
Star je 6 mesecev, torej ga imam 4 mesece. Kakšen teden sem bila doma, potem pa sem ga postopoma začela puščati samega. In se je kar navadil. Zjutraj še včasih laja, ampak po 10 minutah neha.
Kuža naj ima 4 obroke na dan. Jaz sem mu na začetku puščala hrano čez cel dan(tako mi je svetovala vzrediteljica), sedaj pa mu po 20 minutah odstranim.
Glede solzenja... tudi moj kuža se solzi. Velikokrat mu prečesem, da se mu ne strdi in zavozla. Tudi čistim mu- z vodo. Nameravam mu kupiti tekočino za čiščenje. Čim prej ga začni navajati na čopke.
Seveda ga lahko crkljaš...
Moj se takoooo rad crklja in igra. Maltežani so res za crkljanje ustvarjeni.
H kateremu veterinarju je odvisno od tega, iz kje si.
Zunaj naj bo toliko, kolikor bi želel. Verjemi, da če bo utrujen ti bo hotel iti v naročje.
Moj je takooo rad zunaj. Ga morem prav loviti, da ga spravim noter. Enkrat sem zamudila šolo, ker sem ga lovila zunaj.
Najboljša šola za male pasme je pasja šola Švrk. O tej šoli si lahko prebereš
tukaj
. Tudi jaz hodim s svojim maltežančkom tja. Pokliči go. *** in se zmeni z njo.
Lp, jessy in Medo ter kepica Bingo
P.S. Kje pa si kupila svojo kepico? Ima rodovnik?
Logiran
mincy
novinec
Spol:
Sporočil: 11
«
Odgovor #295 :
sreda, 28.04.2004 : 01:47:24 »
heheh, moja kepca je tudi stara 6 mesecev. Naučila sem jo da ko je zunaj potem takoj priteče k meni da gremo lepo noter. Danes sem jo učila kako se skače s postelje in sem zelo dobro opravila svojo nalogo, ona pa svojo. Potemje začela malo preveč skakljat s postelje..
Naučit jo je tudi treba kako po stopnicah, naša gre full prehitr pa se bojim da bo kdaj padla tko da jo raje nosim gor in dol.
Je zelo razigrana, živahna.. če koga ne mara ga malo ogrize in nalaja, potem je pa vredu. Ko pridemo domov nas optožuje zakaj smo jo pustili samo doma in kje smo bili...
Pes je fantastičen
Logiran
Milena
novinec
Spol:
«
Odgovor #296 :
sreda, 28.04.2004 : 14:26:13 »
Živjo vsem skupaj!
Zelooo sem presenečena, nad prijaznostjo vseh tukaj. najprej se vsem zakhvaljujem za odgovore. Zdaj pa vas bom še malo matrala in sicer. Kupila sem neko eye-care tekočino ne od Jean Peau in ne pomaga. Nočem ga preveč matrati z raznimi preparati, zato raje vprašam. Kje se dobi tisto eye-care tekočino od Jean Peauja? Bila sem v trgovini na Rudniku in na Ptuju je ena nova super trgovinca. Maltežančekl je namreč iz okolice ***, imajo več mamic in zato so eni še čiszo majhni najin pa je bil 7 tedov star...so zelooo prijazni in dobri do kužkov. Vse so nama povedali, vse pokazali, rekli naj ostaneva kolikor hočeva dolgo pri njih in počasi izbereva enega izmed dveh kužkov, zdaj jih morava poklicati kako smo kaj in poslati slikice, ko bo večji se bomo pa oglasili kaj pri njih. Nima rodovnika zato me je bilo kasneje zelo strah, ko sem začela brati na vaših straneh o preprodajalcih, no pa kot izgleda sva imela strečo. Bila sem tudi v trgovini v BTC-ju v hali A. Vsak dan ga počešem in 2 x operem učke. Kdaj ga lahko začnem kopati? Ga moram res fenati? Hranim ga s hrano Bolcano za mladičke, je to OK?Ali obstaja kakšna trgovina, ki je specializirana za pse in šampone, ter ostale pripomočke. Koliko stane operacija za oči? Rada bi šla k veterinarju pa ne vem kateri ni zeloo drag in je dober. kako je s čipom, je res obvezen?
Veliko sončka!!!
Milena
Logiran
Milena
novinec
Spol:
«
Odgovor #297 :
sreda, 28.04.2004 : 14:31:19 »
...še nekaj sem pozabila. Najlepša hvala Pia za prijaznost glede mašnic, vendar pa me ob tem nekaj zanima. Moj fant je pristal na nakup maltežana pod pogojem, da bo več ali manj skoz ostrižen tako, da mu ne bo treba nostiti čopkov in mašnic, zanima me ali je to OK za kužka in nasplošno in kako hiitro mu rase dlaka?
Pa še to glede vetrinarja sprašujem za tiste v in okoli Ljubljane, ker sem iz Lj.
Hvala in še več sončka!
Milena
Logiran
sisi
rad pišem
Spol:
Sporočil: 314
«
Odgovor #298 :
sreda, 28.04.2004 : 17:07:54 »
Milly
!
Hrana ,ki jo je belodlaki kuza ne sme vsebovati karotena saj ta obarva dlako tako kot tudi korencek ,ce bi ga dala maltezancku za jest.Tvoje hrane ne poznam tako ,da tezko recem kaksna je.Moja je canin royal sedaj za yorkije prej pa junior.Pa je snezno bela dlaka.Moja obozuje tudi svezo papriko in pa jabolko to uporabljam kot nagrado takrat ko se uciva.Tud jaz svojo strizem pa ma vseeno copka ,saj je bolje in se oci manj solzijo .Koliko ga bos postrigla je na tvojem skodi pa mu sigurno ne .LP
Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #299 :
sreda, 28.04.2004 : 21:53:42 »
Glede ock,ce ima res tako zelo umazane oz. tezavne(mu res stalno tecejo solze),potem se posvetuj veterinarjem.
Kopat ga zacnes ze,kar zdaj.Pocasi ga navadi ,na kopanje ter umivanje.Ce se bo bal mocnega curka vode daj predenj svojo roko.
Ja psa se res susi s fenom.Priporocljiv je fen,ki piha mrzel zrak,ker vroc fen skoduje konicam.Tudi na fen ga navajaj postopoma.
Glede cipa ce je pes tetoviran zaenkrat cip se ni obvezen,ce v usesu nima tetovirne stevilke pa je.Cez priblizno 4 leta(se mi zdi),bodo morali biti cipirani vsi psi.
Ja ce ne bo nosil spangic ter copkov potem je nujno,da je pes postrizen po glavi na kratko,ce ne zna imeti tezave z ocmi.Dlaka raste sorazmerno hitro(jaz sem mojega postrigla poleti zdaj ima dlako ze skoraj do tal).
lp,pia&Kaj
Logiran
Strani:
1
...
15
16
17
18
19
[
20