mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 26.11.2024 : 15:34:47

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Maltežan
Strani: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 ... 99   Dol
Natisni
Avtor Tema: Maltežan  (Prebrano 232076 krat)
0 članov in 7 gostov pregleduje to temo.
pia_in_co.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.252

« Odgovor #180 : sobota, 06.03.2004 : 20:06:44 »

jessy:Veliko ljudi motijo papircki,vendar se pes nanje navadii in ima se celo rad ce je povit,saj ga dlaka moti....

Ja,ce ga mislis razstavljati dokler ga ne bo treba povijati ti predlagam,da ga cimprej prijavis na naslednjo razstavo(CAC Grosuplje) Wink

Vsak pes,ki ima rodovnik gre lahko na razstavo,pa naj bo lep in dober predstavnik svoje pasme ali ne.Nobenemu psu oz.razstavljalcu ne smejo prepovedati razstavljanje zaradi psa,ki ima kaksno napako.Bolj kot drugo je vprasanje,ce se splaca... Roll Eyes Undecided
Ampak,obarvanost pa res ni tako hud problme bomo prekrili s kaksnim pudrom ;)Ti kar pridi ni panike Wink Cheesy

lp
Logiran
jessy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.407

« Odgovor #181 : sobota, 06.03.2004 : 22:57:38 »

Do CAC Grosuplja je le še 1 mesec. V tem mesecu ga moram:
×navaditi na hojo ob nogi
×vpisati v švrkovo šolo(je tvoj Kaj bil v šoli)
×naučiti razstavne drže
×privaditi na večje pse(zato moram tudi iti v švrka)

Ne vem, če bom lahko vse to storila v enem mesecu. Undecided Če ne bom, ga bom pa pač peljala na naslednjo razstavo. Wink

LP, jessy[/color]
Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
*

« Odgovor #182 : ponedeljek, 08.03.2004 : 14:16:41 »

jessy:V Svrkovi soli se ne bo navadil na vecje pse saj jih tam ni,ker je Svrk sola za majhne pasme Wink Poleg tega ni potrebno da je pes solan,da gre lahko na razstavo Undecided Roll Eyes Wink Wink

Ti ga nauci le hojo na razstavni vrvici ter stojo,pa ne pozabi ga prijavit ;)Aja pa se posebno nego posveti dlaki,kopaj ga enkrat tedensko nujno z balzamom!!!

Ne moj Kja ni bil v soli,sem ga solala sama....

lp
Logiran
jessy
rad prihajam sem
*

« Odgovor #183 : ponedeljek, 08.03.2004 : 14:35:45 »

Navaditi se mora še na druge pse. Dobro se razume le s sosedino čivavico in našim drugim psom. Undecided Še male pudljice se bokji. Undecided
Vem, da grem lahko na razstavo tudi če ni šolan. Ampak on ne zna še skoraj nič. Angry Undecided
Zna pa le:
*pride k meni, ko ga pokličem
*daj glas
To se mi zdi malo.
Ali se mora na razstavi usesti(moj namreč ne zna še ''SEDI'')?
Kaj je tvoj Kaj znal, ko je bil star skoraj 5 mesecev?

Kateri šampon in kateri balzam ti uporabljaš?
Jaz uporabljam šampon Ssentials in balzam Vanesia.
Ali moram glede dlake še kaj narediti? Ali mu res mora nekoliko ''štrleti'' proč od telesa?

Ali mora res znati le hojo ob nogi na razstavni vrvici?
Kaj pa če bo sodnika(ki ga bo pregledoval) ugriznil? Grin Grin Grin Huh

P.S. V kinologu sem videla, da si bila prva v JH v starejši skupini. Wink Cheesy
Kje pa dobiš pse, ki jih razstavljaš? Jih tudi urediš ti?

LP, jessy
Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
*

« Odgovor #184 : ponedeljek, 08.03.2004 : 21:45:54 »

Oj!

Na razstavi ni zazeljeno,ce pes sedi saj ga potem sodnik ne more oceniti.Zato ti predlagam,da ga sedi zaenkrat se ne naucis saj se bo potem v ringu usedel kar ni v redu(ko je pes starejsi se lahko to steje tudi za disk. napako)

Ne spomnim se tocno kaj je znal ko je bil star 5 mesecev,vendar se mi zdi,da je pes tu seveda se mlad in ni potrebno,da obvlada ze vse osnovne vaje poslusnosti Roll Eyes Grin Wink Wink

Sama uporabljam sampon Bio Groom Protein-Lanolid,za balzam pa uporabljam Fructis sampon za suhe lase in razcepljene konice ter vcasih se nek balzam,ki se ga kupi posebej pri frizerju in je proffesionalni za nego las(znamke ne vem lahko pa pogledam).

Ti bom glede dlake se natancno opisala postopek kopanja in balzamiranja,da se bos lazje pripravila na razstavo v Grosupljem Wink

Najprej damo psa v banjo,katero podlozimo z brisaco,da psu ne drsi,psa zmocimo cisto do koze(mocimo vec casa pri zelo odlakanih psih rabis tudi do 10 minut,da se cel pes zmoci).Nato nanesemo razrecen sampon in utiramo v dlako(nikoli ne utiramo ali masiramo koze tako,da z roko vrtimo dlako saj se le-ta zavozla).Sampon nato dobro izperemo in ce je potrebno postopek ponovimo.Nato nanesemo prav tako razrecen balzam ga utremo ter samo malo speremo nekaj pa ga pustimo se na dlaki,lahko pa ga tudi razrecimo s priblizno pol litra vode(balzam damo samo po dnu posode nato pa cez vodo ter pretresemo)ter balzama nato sploh ne izpiramo(to delam tudi sama).Psa nato zavijemo v brisaco,da brisaca "popije"odvecno vodo(psa nikakor ne frutiramo saj se dlaka zavozla!!!),nato psa odvijemo ter ga postavimo na mizico(misljena je posebna razstavna mizica ki se jo uporablja na razstavah lahko uporabimo tudi navadno mizo oz miza ki je malo vecja tako,da je pes v dosegu nasih rok).Psa z eno roko susimo z drugo pa cesemo,psa zmeraj cesemo s krtaco z glavnikom le na koncu da preverimo da res ni vozljev.Ko je pes temeljito precesan in prefenam mu spnemo cop na glavi.Na razstavah na koncu uporabimo tudi lak(za cloveske lase)za lase,da dlaka lepo stoji.

Po takem postopku psa kopaj enkrat tedensko vmes pa ga en dan(ce kopas psa ob nedeljah ga ob sredah precesi)se dodatno precesi.
Ne ni zazeljeno,da jim dlaka "strli"stran,mogoce tako zgleda ker imajo veliko dlake in tako zgleda.

Ja pes mora znati hojo na razstavni vrvici in razstavno drzo in cisto nic drugega to je vse kar mora pes znati na razstavah(no mogoce le se kazanje zobovja).Pes mora biti tudi navajen,da ga sodnik pretipa.

Ja,ce pes ugrizne sodnika ko ga ta oregleduje je pes disk. seveda pa se to pri mladicih se tolerira.Predlagam ti,da psa navadis na to,da se bo postil pretipati in pokazati zobe ter tudi pregledati "jajcka".To pa naredi tako,da zmeraj ko dobis obisk in pride taka oseba ki se psov ne boji,jo prosi da psa pretipa pes pa naj tacas stoji v razstavni drzi;)

Pse si navadno sposodim,vzamem pa vecinoma tiste,ki jih tudi drugace razstavljam v ringu.Ja ponavadi jih uredim sama.

lp,pia
Logiran
jessy
rad prihajam sem
*

« Odgovor #185 : ponedeljek, 08.03.2004 : 22:33:07 »

Hvala za vse te informacije. Wink Cheesy Se vidi, da si že čist domača v tem.  Wink Roll Eyes

Moj kuža noče stati pri miru, ko ga kopam. Trese se(verjetno od straha), ter se dviguje, da bi šel k meni.
Kaj pa naj naredim z lakom? Huh

Ponavadi ga kopam ob sobotah.

Sem mislila, da bo učenje hoje ob nogi mala malica. Ampak pri mojem hudičku Grin to ni tako lahko.

Najbolj se bojim, da bi grizel in se ne bi pustil pregledati. Undecided  sram

LP, jessy
Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
*

« Odgovor #186 : ponedeljek, 08.03.2004 : 22:39:33 »

Jah jessy,lahko da se boji lahko da ga zebe,tudi moj je od zacetka to delal in se zdaj kdaj(ker ga zebe),ampak saj ni take panike pusti ga se bo ze navadil ;)Ja pa tudi moj je od zacetka hotel iz banje reci samo NE in ga daj nazaj dol v banjo,pazi tudi da voda en bo ne prehladna in ne prevroca Wink

Hehe saj pri mladickih ni nic lahko Wink

lp
Logiran
jessy
rad prihajam sem
*

« Odgovor #187 : ponedeljek, 08.03.2004 : 22:50:27 »

No, saj počasi se bo(upam) vse to lepo navadil. Wink

A si že dala fotke na računalnik?

LP, jessy
Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
*

« Odgovor #188 : torek, 09.03.2004 : 18:19:32 »

jessy:Pa saj sme rekla,da ga bom v Lj. slikala in jih potem dodala nooo Grin Roll Eyes Wink

Mogoce bi se pa lahko se kdaj pred Lj. razstavo dobile s psi da ti malo pokazem,kaj pravis Wink Huh Iz kje pa si??

lp
Logiran
jessy
rad prihajam sem
*

« Odgovor #189 : torek, 09.03.2004 : 18:34:22 »

Sem iz okolice cerknice. Do lj. imam slabo uro.
Pa ti? Huh
Ja, bilo bi v redu, če bi mi pred Grosupljem, ko ga bom prvič peljala na razstavo še kdo pokazal, kako se sploh to dela.  Wink

Danes sem začela navajanje.Na mizi sem ga(ker ga kopam ob sobotah) posebno počesala. Balzam, zmešan z vodo sem malo pošpricala po njem, nato pa ga počesala. Wink

LP, jessy
Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
*

« Odgovor #190 : sreda, 10.03.2004 : 16:25:24 »

Jaz sme tudi iz Ljubljane,lahko bi se kdaj dobile(ce te je pripravljen kdo pripeljat).Drugace pa ti lahko pokazem tudi na cacib LJ.

Ja najbolje ej,da to pocnes na mizici pri tem moras nujno uporabljati balzam in vodo(zaradi konic).

Aja pa se to sem pozabila,pes ne sme imeti oprtnice,ker se mu bodo zaceli delati vozlji.Ce jo imas zdaj ti predlagam da kupis ovratnico Wink

lp
Logiran
jessy
rad prihajam sem
*

« Odgovor #191 : sreda, 10.03.2004 : 19:55:28 »

Saj oprsnico ima le včasih za ven. Ko je na povodcu.

Danes sva pa dobila razstavni povodec.  Wink Roll Eyes
Tako, da ga sedaj začnem s polno paro učiti za CAC Grosuplje.  Držo na mizici že vadiva, vendar nama ne gre najbolje.  Undecided sram sram

Kako se ga pa sploh navaja na držo?  Huh Roll Eyes
Na povodec vem, da ga je treba le pač voditi z razstavno vrvico ob nogi.

LP, jessy  Wink
Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
*

« Odgovor #192 : sreda, 10.03.2004 : 20:08:32 »

jessy:Najprej ga nauci,da bo stal pri miru.Torej mu das priboljsek pred gobcek in medtem ko stoji in ga je govori priden stoooj.Potem mu podrzi priboljsek pred obraz tako,da ga ne bo dosegel,da ga bo samo gledal,reci stooj in ce stoji mu daj priboljsek(tudi ce stoji le nekaj sekund).Potem kobo navajen, da lahko stoji vec casa skupaj pa ga zacni postavljat in govori vmes stooooj.Zmeraj mora slediti pohvala Wink

Aja,pa najbolje,da kupis podlozeno razstavno vrvico Wink Kje pa si jo ti kupila in koliko je stala???

lp,pia
Logiran
jessy
rad prihajam sem
*

« Odgovor #193 : sreda, 10.03.2004 : 20:19:53 »

Ja, bom.  Wink

Kupili so mi jo v Postojni.
**

LP, jessy
Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
*

« Odgovor #194 : sreda, 10.03.2004 : 20:27:31 »

Samo previrjam,ce imas pravo Wink

lp
Logiran
Strani: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 ... 99   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Maltežan
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.