o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
torek, 26.11.2024 : 15:30:44
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 9
| Tema:
Maltežan
Strani:
1
...
73
74
75
76
77
[
78
]
79
80
81
82
83
...
99
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Maltežan (Prebrano 232072 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
ella
rad pišem
Spol:
Sporočil: 303
Re: Maltežan
«
Odgovor #1155 :
petek, 25.11.2005 : 15:11:14 »
Živjo!
Mene pa zanima če vaše maltežančke postrižete oz. jim skrajšate dlako, ko se začnejo meseci snega.
Jaz razmišljam, če bi Loto postrigla na kratko, ker drugač se ji bodo kepe snega prijemale na dlako in bo polno vozljev(in to predvsem po tačkah in trebuhu, kjer se najbolj nerada čese
) Sploh pa ona tako rada nori po snegu in ful uživa, da ji tega res ne bi rada preprečila oz. omejila.
lp
Logiran
Mel
tukaj sem doma
Spol:
Sporočil: 2.795
«
Odgovor #1156 :
petek, 25.11.2005 : 22:48:13 »
Ma, jaz ga ne bom postrigla...morda ji pa lahko kupiš pulovrček in boš s tem veliko dlake zakrila oz "pospravila"
lp,
Diana
Logiran
sisi
rad pišem
Spol:
Sporočil: 314
«
Odgovor #1157 :
sobota, 26.11.2005 : 12:39:02 »
Živjo!
Tudi mi našo Lady oblečemo .Tako imamo manj težav.Več težav nam povzroča bolj to, ker naša Lady ne hodi rada zunaj takrat, ko je sneg ali dež.Tako ,da čez zimo bolj malo hodi naokoli.Včeraj smo bili pri frizerju ,saj je rabila malo nege za dlako,bova pa poskusle imeti malce daljšo.Zdi se mi ,da se je struktura dlake malce spremenila sedaj, ko ima 2leti in 8 mesecev.Dosti lažje se češe in manj se delajo vozlji.Bomo videli kako bo.Lep snežen pozdrav!
Logiran
Mel
tukaj sem doma
Spol:
«
Odgovor #1158 :
sobota, 26.11.2005 : 12:54:32 »
Sisi živjo,
tebe pa dolgo ni bilo nič gor
Me veseli, da si se oglasila
Ja, če jih oblečemo je celotna zadeva malo lažja...Oriju se tako sneg prime samo na tačke in je bistveno lažje. Drugače tudi on noče ven, ko je dež, ampak ko je pa sneg se mu pa zmeša
Danes je tako norel, da je med tekom po kupu snega kar padal...in ne in ne gor...sem ga mogla kar v roke prijet pa gor nest
(seveda se mi kakšnih 15min ni pustil ujeti
)
Uživajte v zaseneženi soboti
LP,
Diana
Logiran
sisi
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #1159 :
sobota, 26.11.2005 : 13:26:13 »
Živjo Mel!
Res me dolgo ni bilo a kaj ko življenje ni bilo nič kaj lepo ta čas.Imela sem zelo bolnega očeta in sem mu posvečala ves prosti čas.V sredo je po dolgi hudi bolezni umrl
!Ta čas je tudi naša Lady bila prikrajšana za marsikaj a drugače ni šlo.Sedaj se bom večkrat javila obljubim.LP
Logiran
Mel
tukaj sem doma
Spol:
«
Odgovor #1160 :
sobota, 26.11.2005 : 13:55:02 »
Ojoj Sisi, iskreno sožalje
Prav je da si bila ob njemu, mislim da naši kužki čutijo kdaj in zakaj jim ne moremo posvečati pozornosti, tako da je tudi Sisi že pozabila na dneve, ko je bila za kaj prikrajšana...
Drži se!
Diana
Logiran
sisi
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #1161 :
sobota, 26.11.2005 : 14:16:30 »
Mel!
Hvala lepa .Saj Lady je bila ves čas zraven ampak nisem ji zmogla dati toliko kot rabi.Lady je res razumela da nekaj ni vredu še zadnji dan se je od očeta poslovila tako ,da mu je oblizovala roke,kar prej ni počela.Ves čas bolezni niti ni silila k njemu na posteljo,čeprav drugače rada zleze nanjo.Verjetno je čutila,da je bolan.Tudi ko je umrl je ob tem samo negibno ležala in ga gledala.Ah življenje je lahko tako zapleteno še dobro da mi moja kepica bela nudi toliko topline in moja družina.Zdi se mi da božanje te svilene dlake deluje pomirjajoče.Vesela sem da imamo našo lepotičko in verjetno druge pasme ne bom več imela kot maltežana ,če se bi odločala še za kakšnega kužka.Moja velika želja je imeti še eno belo kepico,samo mož nasprotuje (za enkrat) in dokler se vsi ne strinjamo ne bo nič iz tega. LP
Logiran
Mel
tukaj sem doma
Spol:
«
Odgovor #1162 :
sobota, 26.11.2005 : 14:36:35 »
Sisi se popolnoma strinjam! Te naše bele kepice premorejo toliko ljubezni in razumevanja, da te presenečajo iz dneva v dan. Ti bom kopirala moj odgovor, ki sem ga napisala na sosednjem forumu, ko ravno govoriva o naših kužkih in smrti naših bližnjih oseb:
Moj Ori je imel mojo pokojno babico sicer zelo rad, ker pa je bila bolj "glasna" oseba (način govora je bil zelo glasen, on pa se takih ljudi v velikem loku izogiba), se nikoli ni želel kaj preveč oz skoraj nič stiskati k njej, ali ležati pri njej...imel jo je rad, izkazoval pa je to na drugačen način kot npr. meni.
Ko je umirala za rakom, je bila ena izmed njenih zadnjih želja v bolnici (čeprav takrat še ni kazalo, da se ji iztekajo zadnji dnevi), da ji pripeljemo Orija.
Ker so tako medicinske sestre, kot zdravniki zamižali na eno oko, smo ji v sobo pripeljali mojega kosmatinca. Reakcija Orija, pa nas je totalno šokirala. Dobesedno LETEL je k njej v posteljo (kar prej res nikoli, nikoli ni naredil), in se TAKOJ ulegel na predel telesa kjer je imela raka. Polizal jo je, in se cel raztegnil čez trebuh...
Ko smo želeli oditi domov, sem poklicala Orija da greva, pa je prišel do mene, me polizal in se obrnil ter se vrnil k babici in se ulegel nazaj na njo. Bili smo res presenečeni, saj je drugače Ori moj klop
.
Ko smo čez čas odšli iz bolnice, je Ori odšel do babice, jo polizal po trebuhu (tu je imela raka), dal glavico na dojko (tudi rak), ter na koncu dal lupčka na lice...Ko je odhajal je sklonil glavico se na vratih obrnil in jo pogledal z resnično zelo zelo žalostnimi očmi in nato odšel domov. Tisti dan je bil tako nesrečen, kot ga sama še nisem videla. Vem, da je vedel, da je bilo to njuno zadnje srečanje in da se je poslovil od nje.
Morda se vam zdi moje doživetje napihnjeno, samo resnično je bilo tako. Poleg tega, je Ori vse te stvari do babice naredil prvič in na žalost tudi zadnjič v njenem življenju.
LP,
Diana
P.S. Naslednji dan nam je zdravnik povedal, da je bilo ozračje in same pacientke v sobi še celi dan po našem odhodu zelo pozitivno...vse bolnice v sobi so bile namreč navdušene nad Orijem, in zato je zdravnik sam omenil, kako "dobra terpija" pa četudi samo psihična bi bili psi za paciente
Logiran
ella
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #1163 :
sobota, 26.11.2005 : 14:39:59 »
Sisi iskreno sožalje!
Glede oblekic: ja so neka rešitev, ampak na tačke se vseeno prime veliko snega in potem se naredi vozelj, če ne razčešeš takoj.
Psi res čutijo, kakšna je situacija.
lp
Logiran
Mel
tukaj sem doma
Spol:
«
Odgovor #1164 :
sobota, 26.11.2005 : 14:42:50 »
Citat: ella , sobota, 26.11.2005 : 14:39:59
Glede oblekic: ja so neka rešitev, ampak na tačke se vseeno prime veliko snega in potem se naredi vozelj, če ne razčešeš takoj.
Ella, ja razčesavanju se pa ne bomo mogli izognit
Jaz se že ne upam pogledat, kok se mu je danes zafeclalo
Logiran
ella
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #1165 :
sobota, 26.11.2005 : 14:49:30 »
Citat: Mel , sobota, 26.11.2005 : 14:42:50
Ella, ja razčesavanju se pa ne bomo mogli izognit
Jaz se že ne upam pogledat, kok se mu je danes zafeclalo
Vem, da se ne bomo mogli izognit...na žalost.
Ja Lota je menda danes tudi že ful norela po snegu(me ravno ni bilo doma) in še nisem pogledala kok vozljev ima.
Upam, da čimmanj.
lp
Logiran
sisi
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #1166 :
sobota, 26.11.2005 : 19:19:32 »
Živjo!
Mel verjamem v tvojo zgodbo.Naš oče je bil doma in naša Lady je bila z njim vsak dan ni pa hotela k njemu razen zadnji dan.Ob smrti je nekaj časa postala kot otopela in tudi ,ko je prišel zdravnik ni niti lajala kot da ni nihče prišel.Kasneje je pazila posteljo in je renčala če se je kdo razen mene dotaknil očeta.Kar ni nikoli počela.Psi imajo dosti bolj razvit čut.Škoda da bolnice ne dovoljujejo obiskov s psom.Sama delam v domu in mislim ,da bi to ljudem lahko le koristilo .Mislim ,da izgovori glede higiene ne pretehtalo pozitivnih občutkov ,ki jih imajo lahko pacienti ob stiku z živaljo.In sigurno so se takrat ko si Mel obiskala babico vsi v sobi bolje počutili.Hvala bogu si imela dobrega zdravnika ki je to dovolil.Glede oblekic pa tole res je da vse kar gleda ven izpod obleke je potrebno bolj razčesavat .Važno je tudi iz koga je narejena obleka ,najbolje je svila ali bombaž se dosti manj pentlja.
Hvala vsem! Želim vam lep snežni dan !
Logiran
Mel
tukaj sem doma
Spol:
«
Odgovor #1167 :
sobota, 26.11.2005 : 19:29:50 »
Sisi se popolnoma strinjam z vsem kar si napisala
Lep zasenežen dan oz. že kar večer tudi vam pa en čohec Lady,
Diana
Logiran
JennyK
rad pišem
Spol:
Sporočil: 435
«
Odgovor #1168 :
ponedeljek, 28.11.2005 : 11:46:56 »
Sisi, tudi z moje strani ISKRENO ISKRENO sožalje
. Vem da besede ne pomagajo, pa vendarle vedi, da je čas naš zaveznik pri pokopavanju bolečine!
Verjamem pa, da ti je Lady sedaj toliko bolj v oporo! Se popolnoma strinjam, da imajo psi mnogo bolj ravit tisti šesti čut.
Me pa zanima, če vam oblačenje vaših ljubljenčkov pa ne predstavlja težave pri vozljanju dlake POD oblačilcem? Takšna je moja izkušnja iz preteklega leta. Sem Jenny v hudem mrazu oblekla. Ampak -groza!- ko sva čez čas slekli oblekico, sem se čisto zgrozila. Dlaka je bila popolnoma zvozljana!
Tako da sem se odločila, da je ne oblačim pod nobenim pogojem!
Logiran
sisi
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #1169 :
ponedeljek, 28.11.2005 : 21:59:42 »
Živjo!
Hvala vsem!Oblačilca nap.iz termoflisa ali volne res dlako še bolj vozljajo.Če pa je svila ,pa teh težav ni toliko tudi 100% bombaž se obnese.Je pa res ,da naša Lady nima dlake strašno dolge in je za to malo lažje.Poskusite s svilo ali bombažem. ;)LP
Logiran
Strani:
1
...
73
74
75
76
77
[
78
]