mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 26.11.2024 : 21:49:08

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Maltežan
Strani: 1 ... 61 62 63 64 65 [66] 67 68 69 70 71 ... 99   Dol
Natisni
Avtor Tema: Maltežan  (Prebrano 232188 krat)
0 članov in 10 gostov pregleduje to temo.
ursula2
novinec
*
Sporočil: 14

« Odgovor #975 : četrtek, 02.06.2005 : 16:01:04 »

Živjo!
Kar se tiče sterilizacije se še nisem odločila, ampak zelo verjetno jo bom dala sterilizirati, ker je ne bom mogla vedno čuvati. So mi pa pri veterinarju rekli (čeprav tem ne zaupam kaj dosti, ker niso niti oni videli da je moj kuža punčka), da bi jo bilo dobro sterilizirati pred drugo gonitvijo - ali kdo ve kaj o tem?
ime - če kužata nihče ne bo maral, ga bom mogoče vzela jaz, samo posvetovati se moram z mojim fantom, ker potem bi pa res morala dati mojo sterilizirati
lp, u
Logiran
ime
novinec
*
Sporočil: 47

« Odgovor #976 : četrtek, 02.06.2005 : 16:42:48 »

Mali Timi ima nove lastnike, ki ga že pričakujejo. Jutri ima še kontrolo pri veterinarju. Hvala za skrb.
http://img.photobucket.com/albums/v11/urska/TIMI.gif 193.48 KB

[slika spremenjena v povezavo; Jana]
Logiran
jessy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.407

« Odgovor #977 : četrtek, 02.06.2005 : 17:08:52 »

ime, super novica!  Cheesy Cheesy Cheesy Upam, da se bo mali kuža dobro počutil v svojem novem domu. Wink

ursula2, res bo najbolje, če jo steriliziraš. Tisti veterinar ni pomoje bohved kaj, če ni vedel da je punčka... Shocked O sterilizaciji imaš veliko napisanega tu. Wink
Logiran
jessy
rad prihajam sem
*

« Odgovor #978 : ponedeljek, 06.06.2005 : 14:33:55 »

Še rezultati... Wink :-) Wink

PRVAK RAZREDA MLADIH:

pes: Sinphony of Venice Clark (lastnik: Grof Sziliva, H)

psica: Grace Image Diamond N'Pearl (lastnik: Fernstrőm Lena, S)

PRVAK RAZREDA VETERANOV:

pes: Aston Gemma (lastnik: Pickova Eva Mag., SK)

psica: Grande Duchesse Wonder Of Love (lastnik: Polakova Magda, CZ)

CACIB:

pes: Funny Ladies Segarl (lastnik:Heinesche Laurent, L)

psica: Gemma Tirabaci (lastnik: Melis Antonella, I)

BOB(prvak pasme):

Funny Ladies Segarl (lastnik:Heinesche Laurent, L)

Lp, jessy
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.795

« Odgovor #979 : ponedeljek, 06.06.2005 : 15:54:15 »

Jessy, a je možno, da nam daš kakšne povezave/slikce od teh Malzežančkov Huh

LP,
Diana
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**

« Odgovor #980 : ponedeljek, 06.06.2005 : 17:50:01 »

Zlata si Kiss

Jih bom zvečer prečekirala Wink

LP,
Diana
Logiran
ella
rad pišem
Sporočil: 303

« Odgovor #981 : ponedeljek, 06.06.2005 : 20:53:34 »

ful dobre slikce:)
Logiran
jessy
rad prihajam sem
*

« Odgovor #982 : ponedeljek, 06.06.2005 : 20:56:29 »

ja, res so lušni. Smiley Smiley Smiley
Logiran
rubi
novinec
*
Sporočil: 15

« Odgovor #983 : nedelja, 12.06.2005 : 18:25:55 »

verjetno je to že bilo kje omenjeno, vendar je 67 strani in se mi ne da vsega brat. rada bi si kupila maltežana, pa me zanima koliko približno stane brez rodovnika in koliko z rodovnikom. ne bi rada zapravila ogromno denarja za kužka, vendar pa me je strah, da bi mi kdo poceni prodal kakšnega, ki bi bilo z njim kaj narobe. ima kdo kakšen nasvet kje ga naj dobim?
Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.252

« Odgovor #984 : nedelja, 12.06.2005 : 21:49:31 »

verjetno je to že bilo kje omenjeno, vendar je 67 strani in se mi ne da vsega brat. rada bi si kupila maltežana, pa me zanima koliko približno stane brez rodovnika in koliko z rodovnikom. ne bi rada zapravila ogromno denarja za kužka, vendar pa me je strah, da bi mi kdo poceni prodal kakšnega, ki bi bilo z njim kaj narobe. ima kdo kakšen nasvet kje ga naj dobim?
Rodovniski maltezani v Sloveniji stanejo okrog 150.000sit. Drugace pa je vse odvisno od kvalitete, potencialov psa, rodovnika...itd.
Predlagam ti, da se o leglih pozanimas pri Klubu za pritlikave pasme:

Lp,pia
Logiran
jessy
rad prihajam sem
*

« Odgovor #985 : nedelja, 12.06.2005 : 21:56:23 »

rubi, kot prvo bi ti odsvetovala psa brez rodovnika. Večina nerodoniških maltežanov ne ustreza standardov, so preveliki, se preveč solzijo... ampak odločitev je tvoja. Wink Brez rodovnika stanejo okoli 60 000 SIT, rodovniški pa stanejo(v SLO) nekje med 500€ in 1000€. Wink

Tako kot ti je Pia rekla se o leglih in vzrediteljih pozanimaj v Klubu za pritlikave pasme. Wink

Logiran
Mel
tukaj sem doma
**

« Odgovor #986 : nedelja, 12.06.2005 : 23:35:03 »

Rubi, jaz sem ti prekopirala odgovor, ki sem ga pred dnevi že napisala eni od forumovk, velja pa tudi zate (z nekaj dodatki, ki sem jih pripisala):

...jaz osebno ti polagam na srce, da ne kupuj psa brez rodovnika - pri takem nakupu te je lahko namreč pošteno strah, kot sama praviš, saj tvegaš ogromno. Napisano je že ogromno, ogromno...na to temo, saj se skoraj vsi kužki kupijo bolni, z raznimi boleznimi, katere vse niso vidne v zgodnjih letih psa, izbruhnejo lahko namreč tudi kasneje.
Poleg tega, ti kužki namreč niso predstavniki pasme, za katero se ljudje odločajo, saj ji ponavadi ne ustrezajo ne karakterno, še manj pa vizuelno. Vendar je to, v primerjavi z mnogimi hudimi boleznimi, na koncu nepomembno.

V Sloveniji, so Maltežani dokaj priljubljena pasma, in zato izkoriščena s strani preprodajalcev.   Če je problem v denarju, potem, kot je dobro povedala ena izmed forumovk, šparaj 3  mesece (dajaj na stran denar, kot da bi kužka že imela - za hrano, potrebščine...) in ta čas izkoristi za druženje z lastniki Maltežanov, oglej si razstave, pojdi do vzrediteljev...
V tem času, si boš definitivno nabrala denar za nakup kužka, izbrala si boš tudi vzreditelja in na koncu kupila in dejansko tudi dobila kužka katerega si želiš. Obenem pa boš vedela, da nikoli nisi pripomogla k verigi preprodaje psov, ki je preveč kruta in resnična. 

NIKOLI ti ne bi svetovala, kje kupi psa brez rodovnika...Te psi v 99.9% rodovnika nimajo z razlogom! Kar pomeni da pes in/ali psica ni/nista predstavnika svoje pasme tako vizuelno kot/ali karakerno in imata lahko tudi dedno pogojene bolezni, katere se lahko prenesejo na potomce, izbruhnejo pa lahko tudi leta kasneje. Želiš tvegati? Želiš pripomosti k verigi preprodaje? - umiranju in izkoriščanju nedolžnih psov?

Pošteno razmisli, in videla boš, da se da tudi razlika ki ti manjka do rodovniškega psa našparati. Veš koliko stane zdravljenje bolnega psa? Pošteno namreč presega kupnino rodovniškega psa...Pa ne samo enega.

V kolikor te karkoli zanima, vprašaj. Lahko tukaj, lahko mi pišeš tudi na privat

LP,
Diana
Logiran
ursula2
novinec
*
Sporočil: 14

« Odgovor #987 : torek, 14.06.2005 : 16:49:46 »

Živjo!
Samo toliko o boleznih - predvsem pasemski psi imajo že prirojene dedne napake. Ne vem kako bi nek mešanček (npr. med maltežanom in čivavo) lahko imel prirojene dedne napake maltežanov, če pa ni čistokrven. Jaz mislim da so tudi mešančki lahko zdravi, včasih še celo bolj kot pasemski. Pa da ne boste mislili da podpiram vse to preprodajalstvo, saj sem tudi jaz tako dobila svojo maltežanko in imam nekaj problemov z njo. Vendar pa imamo doma pri starših - če bi se temu lahko tako reklo - čistokrvnega mešanca pa nima nobenih problemov.
lp, u
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**

« Odgovor #988 : torek, 14.06.2005 : 16:54:43 »

Samo toliko o boleznih - predvsem pasemski psi imajo že prirojene dedne napake. Ne vem kako bi nek mešanček (npr. med maltežanom in čivavo) lahko imel prirojene dedne napake maltežanov, če pa ni čistokrven.

Shocked Shocked Shocked PROSIM?!? Roll Eyes

Ne morem ravno veliko napisat ker sem v službi, se pa javim zvečer.

LP,
Diana

Logiran
jessy
rad prihajam sem
*

« Odgovor #989 : torek, 14.06.2005 : 17:19:51 »

ursula2, pes ki ima napako, ki se lahko prenaša na prej NE DOBI VZREJNEGA dovoljenja, torej ne more imeti rodovniških mladičev. In zato so med rodovniškimi mladiči napake veliko redkejše, kot pa pri nerodovniških.

Če je komu škoda denarja za psa z rodovnikom, potem naj gre v kakšno zavetišče in si tam najdi psa, ki ti bo všeč.

Če želite PASEMSKEGA PSA, potem pa si kupite z rodovnikom.

Aja, če se ne motim si ti kupila nerodovniškega maltežana(pa sploh ne veš od kje). Prodan ti je bil kot samček, na koncu pa se je izkazalo da je samička. Poleg tega imaš, kot si napisala, probleme z njo. In ti potem še zagovarjaš štepanje in uničevanje pasme z nerodovniškimi psi??? Pa ne razumi tega kot napad nate, ampak ko je bilo to že tolikokrat povedano....

In linki za tiste, ki sploh ne razumete pomena rodovnika:

http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,6.0.html

http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,3249.0.html

http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,9.0.html

http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,4.0.html

http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,2430.0.html

http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,1981.0.html

http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=18

Rodovnik ni samo neki papir za razstave... Rodovnik je edino zagotovilo, ki ti jamči da je tvoj pes potomec dveh MALTEŽANOV, ki nimata dednih ali kakšnih drugih napak. Netipični predstavniki ne dobijo vzrejnega!!! In edino zagotovilo, ki ti pove, kdo so predniki tvojega psa! Pri nerodovniškemu kužku, ne moreš tega vedeti....

Zaradi mene imejte kakršnekoli pse, a ne štepajte nerodovniških psov! Vseeno pa vam polagam na srce, da NE kupujte ''čistokrvnih a brez papirjev''!

Logiran
Strani: 1 ... 61 62 63 64 65 [66] 67 68 69 70 71 ... 99   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Maltežan
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.