mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 27.11.2024 : 02:25:39

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Maltežan
Strani: 1 ... 48 49 50 51 52 [53] 54 55 56 57 58 ... 99   Dol
Natisni
Avtor Tema: Maltežan  (Prebrano 232294 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
JennyK
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 435

« Odgovor #780 : torek, 08.03.2005 : 10:17:19 »

Moti me edino solzenje pri maltežanih, in ne vem kaj naj naredim proti temu. Čeprav čistim z Jean Peau Eye Care, se mi zdi, kot da skoraj nič ne pomaga. Huh Undecided
Tudi jaz uporabljam isto tekočinico, pa NIČ ne pomaga! Moja bišonka ima (sploh levo oko) res blazne vijolične fleke pod očmi. Razmišljam, da bi res poskusila sčistiti te fleke s peroksidom...  Huh
Logiran
jessy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.407

« Odgovor #781 : torek, 08.03.2005 : 18:35:55 »

Hmm...se ti ne zdi peroksid malce pregrob? Huh Ne vem no, jaz nisem poskusila tega. Bom pa verjetno poskusila vsak dan umivat s suhim šamponom... pa bom videla kako bo to mojemu Bingcu pomagalo. Pol me pa vsak vpraša, kako da je tako UMAZAN pod očmi. Grin Pa mu morem potem razlagati, da imajo maltežani pač izcedek iz oči ipd.

Jaz ga na operacijo sigurno nebi peljala! Potem pa še kaj zaštrikajo, pa joj.  Undecided Undecided Undecided

Meni je čisto vseeno kdaj imamo srečanje. Lahko že sedaj, lahko bolj kasneje... Smiley Wink Smiley

Lp
Logiran
JennyK
rad pišem

« Odgovor #782 : sreda, 09.03.2005 : 11:31:43 »

Tudi jaz psičke ne bi dala "pod nož" oz. bolje pod anastezijo!!
Za peroksid pa ne vem... že kar nekaj ljudi mi je predlagalo, da 3% peroksid ni močan; seveda pa je treba paziti, da ne pride psu v oči. Moja je sicer pri miru, bojim pa se, da bi si vseeno npr. s tačko prenesla v oči. Tako da še kolebam, ampak mislim da se bom kar odločila za to. Seveda pa tudi s peroksidom ni dovolj, če dlako le 1x namažeš, ampak je treba parkrat ponavljati....
Logiran
Ozzy
odvisnež
Sporočil: 545

« Odgovor #783 : sreda, 09.03.2005 : 12:29:39 »

pia_in_co. jaz imam briarda, ampak moj prejšnji kuža je bil maltežan, tako, da sem še vedno navdušena nad njimi in rada prebiram o teh malih kepicah. Je ta forum dosti bolj razmigan kot tisti z briardi (nas je na žalost malo).
V zvezi z očkami, pa je mojemu res pomagala tista prozorna tekočina v prozorni flaški (Mr. pet jo ima) - imena točno ne vem (podobno kot eye clean...), zgleda pa poceni roba, ampak je full dobra.  Tudi sama imam od tega JPaula nekaj stvari in sem kar razočarana. Bolj prisegam na biogroom...
LP
Barbara
Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.252

« Odgovor #784 : sreda, 09.03.2005 : 15:55:58 »

JennyK: Jaz ti predlagam, da ce bos psicko razstavljala, da jo prebarvas s peroksidom Wink V tujini in tudi pri nas je to ze klasika in tudi velika vecina psov (tako maltezanov kot bisonov) je prebarvanih Wink Mogoce naj ti za prvic pokaze vzrediteljica(vkolikor ona to dela), ali pa pelji psicko v kaksen salon, kjer se s tem ukvarjajo Wink

Lp
Logiran
ella
rad pišem
Sporočil: 303

« Odgovor #785 : sreda, 09.03.2005 : 18:15:34 »

ella:Saj recis sampon, ne Huh

Pia: Oprosti za nekoliko pozen odgovor, vendar smo imeli računalnik na poravilu. Undecided Angry
Ne,  sram res sem velika pozabljivka glede tega. Ponavadi se zmerom prepozno spomnim. Cry Lips Sealed sram Undecided Bi bilo kaj narobe , če bi vodo nalila kar tja kjer je šampon in pretresla, tako da bi bil ves šampon že razrečen? Huh

Aja, pa kaj naj naredim, saj Lota  zadnje čase sploh noče jesti? Včeraj do večera ni jedla, potem sem ji pa brikete namočila, pa še neki zravn, tko da je vsaj neki pojedla. Undecided
Ali se je mogoče naveličala briket? Saj jih bo zdaj kmalu zmankalo in jih bom zamenjala. Wink

Lep pozdrav! Kiss

Logiran
ella
rad pišem

« Odgovor #786 : sreda, 09.03.2005 : 18:22:47 »

Jaz ga na operacijo sigurno nebi peljala! Potem pa še kaj zaštrikajo, pa joj.  Undecided Undecided Undecided

Meni je čisto vseeno kdaj imamo srečanje. Lahko že sedaj, lahko bolj kasneje... Smiley Wink Smiley

Lp

Pa še to:
Tudi jaz Lote ne bi peljala na operacijo,  res se lahko kaj zatakne, potem pa........ Undecided Lips Sealed Undecided

Za srečanje pa mislim, da bi bilo konec marca, začetek aprila, že primerno. To je samo moje mnenje, vendar ne vem kako bo z vremenom. Tongue Wink

Lp Cheesy
Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.252

« Odgovor #787 : sreda, 09.03.2005 : 20:22:15 »

ella: Ce se sampon ne reci, se velikokrat pojavi prhljaj tako da ti definitivno priporocam recenje Wink Vodo pa lahko nalijes kar v sampon-ni problema Wink

Drugace pa, Kaj ima zmeraj na voljo brikete in je kadar se mu pac zdi. Ni ji potrebno mocit briketov in ne vem kaj-ce bo lacna bo ze pojedla. Ti ji kar pusti brikete in ko bo lacna bo jedla. Ce ji bos dodajala razne stvari se bo samo se bolj razvadila, se na koncu se tistega navelicala in ne bo hotela jesti. Pa se za zobe je dobro da grize Wink

Katero znamko pa imas Huh

Lp
Logiran
JennyK
rad pišem

« Odgovor #788 : četrtek, 10.03.2005 : 08:46:14 »

JennyK: Jaz ti predlagam, da ce bos psicko razstavljala, da jo prebarvas s peroksidom Wink V tujini in tudi pri nas je to ze klasika in tudi velika vecina psov (tako maltezanov kot bisonov) je prebarvanih Wink Mogoce naj ti za prvic pokaze vzrediteljica(vkolikor ona to dela), ali pa pelji psicko v kaksen salon, kjer se s tem ukvarjajo Wink

Bom se kar sama tega lotila. Vzrediteljica stanuje malce predaleč (500 km), da bi šla do nje.  Undecided Ampak sej se upam tega sama lotiti. Baje se "napaca" na dlako peroksid in se ga nato nič ne izpira. Ponavljaš pa po potrebi več večerov zapored... V bistvu se bom tega "projekta" lotila te dni.
Aha, pa še to: tudi Jenny sem včeraj opremila s čopkom! Namreč dlaka ji strašno leze v oči in se mi zdi, da ji je ravno ta dlaka povzročala še dodatno solzenje. No, čopek nosi izključno iz funkcionalnega razloga, ampak je čisto posrečena z njim!  
Logiran
jessy
rad prihajam sem
*

« Odgovor #789 : četrtek, 10.03.2005 : 16:03:41 »

No, pa sporoči nam kako bo kaj 'prebarvana' bišonka, OK? Smiley

Moj Bingec zmeraj nosi čopek, ampak od kar je postrižen nima dovolj velike dlake da bi jo spela v čopek ampak sedaj bo itak spet zrasla. Wink

Lp
Logiran
ella
rad pišem

« Odgovor #790 : četrtek, 10.03.2005 : 16:04:39 »

ella: Ce se sampon ne reci, se velikokrat pojavi prhljaj tako da ti definitivno priporocam recenje Wink Vodo pa lahko nalijes kar v sampon-ni problema Wink

Drugace pa, Kaj ima zmeraj na voljo brikete in je kadar se mu pac zdi. Ni ji potrebno mocit briketov in ne vem kaj-ce bo lacna bo ze pojedla. Ti ji kar pusti brikete in ko bo lacna bo jedla. Ce ji bos dodajala razne stvari se bo samo se bolj razvadila, se na koncu se tistega navelicala in ne bo hotela jesti. Pa se za zobe je dobro da grize Wink

Katero znamko pa imas Huh

Lp

Pia: Ja bom vodo kar nalila notri v šampon(da ne bom pozabljala sram) Wink

Lota ima tudi vedno na voljo brikete. In je (če je) kadar se ji zapaše. Grin Cheesy
Ne, saj močila ji pa ne bom več,smo pa ji ko je prišla k nam(prvi mesec,dva).
Ja,ji bom pustila brikete in naj je ko se ji bo zapasalo. Wink

Imam Eukanubo Grin Cheesy
Logiran
Anja_
novinec
*
Sporočil: 18

« Odgovor #791 : petek, 11.03.2005 : 15:18:35 »

Živjo!

ella: Drugače se šampon redči tako, da daš cca 2 žlički šampona v kozarček in doliješ 2 dcl tople vode. Potem pa dobro zmešaš z žličko in s tem postopoma polivaš psa. Tako se tudi šampon bolje razporedi in psa prelivaš s toplo vodo! Tako sta vsaj meni svetovali vzrediteljici.
Saj naša Didi je tudi full izbirčna.. včasih se zgodi da par dni ne je, sploh poleti ko je vroče, potem pa dobi napad lakote in poje prav vse.  Grin

JennyK: Zelo ti odsvetujem, da se beljenja sama lotiš!!! Vsaj prvič ti mora nekdo pokazati.. Beljenje je namreč kar precej zakomplicirano, sploh pa tudi če full paziš še vedno lahko pride peroksid v oko in vzdraži sluznico, posledica tega pa je v najboljšem primeru samo še povečano solzenje, če ne pride do kake poškodbe očesne roženice.. Sama poznam postopek, ko beliš s peroksidom vol. 30 in to narediš samo enkrat , maksimalno dvakrat, beli pa se 2 dni pred razstavo. Tudi si ne predstavljam, da bi se pes s peroksidom kar lepo sprehajal okrog nekaj ur... To se dela tako, da je pes pol ure popolnoma pri miru in potem je treba peroksid dobro izprati (psa skopaš). Dlako je treba zapakirati s folijo, da hlapi ne dražijo oči, v oči pa je treba nanesti posebno mazilo, da se zaščitijo! Skratka to je cel postopek, potrebuješ tudi veliko pripomočkov in ustrezne preparate.. Sem tudi sama par mesecev nazaj mislila da je to čisto preprosto, potem pa sem videla, da sem se zelo motila.. Sploh pa se meni zdi, da je veliko bolje naenkrat pobeliti kot psa mučiti s tem več dni zapored.. Gre pa zagotovo ven z enim beljenjem!!! Smiley
Pa še to: če psa ne misliš razstavljati, je brezveze kar tako beliti, sploh če se solzenje pred tem ne zaustavi, saj bo v par tednih situacija enaka. Le da bo dlaka šibkejša... Po beljenju je namreč vsaj pri maltežanih potrebno na dlako vsak dan dajati masko in dlako povijati!!! Skratka, če želiš, ti za prvič lahko tudi jaz pokažem kako se to dela. Wink Nisem neka expertka, ampak postopek pa poznam.   Smiley Wink
Glede čiščenja kanalov pa to: čiščenje kanalov je  res zelo priljubljeno pri naših živinozdravnikih.. Sem pa za mnenje vprašala profesorja za očesne bolezni na fakulteti v Ljubljani, pa mi je dejal, da sploh ne priporoča tega.. Baje ponavadi sploh ne reši problema pa še pes ima lahko kasneje zaradi tega premalo solz in preveč suhe oči.. Kot sem sama ugotovila, se da solzenje najbolje preprečiti s tem, da ima pes vedno lepo spete dlake v repek, da mu ne dražijo oči, ter da takoj ko je moker dlako umiješ s suhim šamponom...

Pa lep pozdrav vsem!!

Anja&Aaron&Didi
Logiran
jessy
rad prihajam sem
*

« Odgovor #792 : sobota, 12.03.2005 : 14:00:41 »

No, da malo osvežim tole temo... Smiley

Pri nas se je začel sneg že zelo taliti. Sicer je zele ful bedno(razmočen sneg Lips Sealed), ampak upam da bo čimprej zginil in bo bolj toplo. Da bomo lahko čimprej spet imeli srečanje. Smiley Cheesy Smiley

In kako kaj vaše kepice? Mi je zele pa prav tečno Bingota peljati ven ker je ves razmočen od takega snega.  Roll Eyes Pa še umazan od blata ipd.

Aja, to bi še vprašala...ali kdo od vas(predvsem za razstave) uporablja puder(tudi za pod očmi) in kje ste to kupili? Huh

Lp
Logiran
ella
rad pišem

« Odgovor #793 : nedelja, 13.03.2005 : 12:06:39 »

No, da malo osvežim tole temo... Smiley

Pri nas se je začel sneg že zelo taliti. Sicer je zele ful bedno(razmočen sneg Lips Sealed), ampak upam da bo čimprej zginil in bo bolj toplo. Da bomo lahko čimprej spet imeli srečanje. Smiley Cheesy Smiley

In kako kaj vaše kepice? Mi je zele pa prav tečno Bingota peljati ven ker je ves razmočen od takega snega.  Roll Eyes Pa še umazan od blata ipd.

Aja, to bi še vprašala...ali kdo od vas(predvsem za razstave) uporablja puder(tudi za pod očmi) in kje ste to kupili? Huh

Lp
Logiran
ella
rad pišem

« Odgovor #794 : nedelja, 13.03.2005 : 12:28:41 »

;)Oj, se opravičujem saj sem še preden sem napisala odgovor pa nesreči pritisnila (ne vem sploh kero) tipko. Lips Sealed

Pri nas se je sneg tudi začel taliti.
Ja, midve z Loto že komaj čakave naslednje srečanje. Grin Grin

Kako kaj kepice? Mislim da je naša kepica kar v redu  in tudi tek se ji je malo povrnil(več je). Grin Wink
ja Lota je tudi takoj umazana, pa mokra. Tongue

Pudra pa ne uporabljam! Wink

Lp, vam in vašim kepicam. Kiss
Logiran
Strani: 1 ... 48 49 50 51 52 [53] 54 55 56 57 58 ... 99   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Maltežan
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.