mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 01.11.2024 : 11:20:49

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Učenje vaj, veščin in trikov  |  Tema: kliker
Strani: 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 ... 31   Dol
Natisni
Avtor Tema: kliker  (Prebrano 86575 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
samo
rad pišem
Spol: Moški
Sporočil: 302

« Odgovor #225 : nedelja, 22.05.2005 : 09:35:08 »

Točno tako kot je zgoraj napisala Lilit.Bom samo še nekaj dodal.

S klikerjem označimo točno določeno vedenje ali vajo, ki  jo želimo naučiti oziroma izboljšati.
Kliker je samo nadomestek za  našo pohvalo- bravo ali priden.Z njim hitreje in lažje označimo točno tisti trenutek, naprimer na samem začetku ko te pes pogleda v oči.Kliker ima vedno enak zvok za razliko od našega glasu, ki je odvisen od našega razpoloženja.

Bil sem na seminarju v Gropsuplem,  kjer nam je predaval Miloš Kovač. On pravi, da celo v državni reprezentanci iz  uporabljajo kliker za izboljševanje vaj poslušnosti.

Sam se pripravljam na IPO 1 in uporabljam kliker in  se zelo dobro obnese.

LP, Samo.
Logiran
flufi
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 292

« Odgovor #226 : nedelja, 22.05.2005 : 17:51:40 »

Kako pa potem s klikerjem izvedete kakšen izpit? Recimo višje stopnje? OK - pozitivna motivacija za dobro opravljeno delo. Kaj pa korekcije obnašanja? Takšne bolj na hitro, ko je kriza?

Prosim, ne mi napisat, naj si literauro na tej in tej strani preberem. (Hvala za razumevanje.)

Mislim, da je pravi naslov za te info forumovka Deteljica.
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.309

« Odgovor #227 : nedelja, 22.05.2005 : 20:55:13 »

Ker ne morem verjet, danes smo se po enotedenskem naklikavanju naučili dotik papirčka na tleh s smrčkom s klikerjem in to nepričakovano uspešno. Kar ne morem verjet, skratka definitivno bomo vstrajali!
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357

« Odgovor #228 : ponedeljek, 23.05.2005 : 10:46:59 »

Mislim, da je pravi naslov za te info forumovka Deteljica.

glede korekcij na popravkov na hitro:
Načeloma se s klikerjem ne dela "na hitro" pač pa tempo diktira pes in tvoja spretnost.
Sicer pa hitrost šolanja ni pomemben podatek, Važna je končna kvaliteta dela. Ko pes nekaj dobro zna in lepo dela, nikogar več ne zanima, ali si to učil en teden , en dan ali dve leti. Tudi če zmagaš na svetovnem ni bistveno ali je to pri 2 letih ali pri 9.
Kar pa se tiče korekcij- v fazi učenja jih ni. Enostavno nagrajuješ, kar je bolj prav, če ni nič čisto prav in počasi pririneš do cilja. Če se vrtiš na mestu ali gre trend v napačno smer, delaš nekaj narobe. Ali klikaš napačno stvar , prezgodaj ali prepozno ali kaj drugega ne štima. Pomaga videoposnetek in študija, in ogled nekoga , ki ne ve nič o stvari s strani.Če gledalcu ni jasno, kaj klikaš oz kaj želiš doseči , tudi psu ne more biti. Se pravi razmisli in probaj po drugi poti ali bolj natančno, odvisno od analize.
Kar se tiče korekcij za motnje koncentracije jih lahko uvedeš, ko je pes zrel in dobro zna vaje, če je res potrebno. Pri srednje mehkih, mehkih  in ne divje dominantnh psih do tega navadno sploh ne pride. Če je treba, pač v zadnji fazi dela uvedeš klasične korekcije. Tudi tu  potem klik pomaga psu ,da se hitreje uravnovesi po motnji, saj ga takoj potrdi v znani vaji na znan način. Če pes po korekciji ne gre takoj v vajo, pač pa je zmeden ,mu pomagaš tako, da pokažeš  ali pa klikneš že za opustitev prejšnje dejavnosti.
Če pes potem v naslednjih poskusih še vedno ne najde vaje takoj po korekciji, pomeni, da je ne zna vsaj ne dobro, ali pa si povelje izrekel drugače kot navadno..
Logiran
helena.g
novinec
*
Sporočil: 5

« Odgovor #229 : torek, 26.07.2005 : 22:44:10 »

lep pozdrav vsem!

a obstajajo mogoče kakšni seminarji o delu s klikerjem in ali je kakšen na štajerskem?
ali je kje kakšen štajerc, ki bi se mu dalo prenašati začetnico, da bi lahko v živo videla kako izgleda trening s klikerjem. s psico hodiva sicer v pasjo šolo, ampak še nisem srečala nikogar, ki delal s klikerjem. prebrala sem že mali milijon člankov na internetu, pogledala ravno toliko filmčkov, ampak to ni isto kot če bi videla v živo.
lep pozdrav, helena
Logiran
jasminaj
odvisnež
Sporočil: 506

« Odgovor #230 : sreda, 03.08.2005 : 13:56:36 »

mene pa zanima kaksna je pravilna uporaba klikerja, ko učiš psa da postoji v neki stvari.. ukaz čakaj razume.. hmmm, kak naj povem kaj mislim Roll Eyes
torej, ko vadima razstavno drzo, zelim da jo cimdlje drzi.. torej kako naj klikam zraven, da bo skapiral, da pravilno dela oz, kako naj ga z klikerjem naucim, da bo se dlje ostal v rzstavni drzi? Huh
Logiran
samo
rad pišem
Spol: Moški
Sporočil: 302

« Odgovor #231 : nedelja, 07.08.2005 : 16:39:29 »

Postopoma podalšuješ čas trjanja raztavne drže in na koncu vedno zaklučiš s klikom, potem pride priboljšek, igra itd.
Logiran
AklAm
nekaj malega že vem
Sporočil: 103

« Odgovor #232 : ponedeljek, 05.09.2005 : 22:30:32 »

Pozdrav!

Zanima me, če lahko s klikerjem učimo več trikov (vaj) naenkrat. Na primer "stopiti" v oprtnico in se vrteti v levo stran. Z "naenkrat" mislim ali v eni senasi ali pa v ločenih.

Lp,
Malka
Logiran
AklAm
nekaj malega že vem

« Odgovor #233 : ponedeljek, 05.09.2005 : 22:36:02 »

Hm ... oprsnica in seansa seveda. Huh
Logiran
AklAm
nekaj malega že vem

« Odgovor #234 : sreda, 07.09.2005 : 11:33:43 »

Naj z vami delim eno zanimivost ... Imam gluhega kužka. Danes sem kar tako za brez veze domov prinesla kliker. Ta stvar ima neverjetno nadležen glas Shocked,  kar sem ugotovila že med vožnjo (valda sem morala takoj poskusit Tongue). No, frekvence dosegajo očitno takšno nadležnost, da se celo Gaja ozira od kod prihaja "zvok". Grin Ne vem sicer, če sliši ali pa samo čuti (ker namreč tudi meni zvok kar pribije v bobnič), se mi pa zdi vsekakor zanimivo. Večina lastnikov gluhih psov uporablja namesto klikerja majhno lučko, kar imam tudi sama namen storiti. Me je stvar prav presenetila. Huh
Logiran
DoY-ca
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 59

« Odgovor #235 : nedelja, 11.09.2005 : 15:01:36 »

Hey!!Zanima me če kdo ve za kakšno trgovino na internetu kjer prodajajo klikerje???pa če je mogoče trgovina naj bo slovenska.. Smiley sem že iskala samo našla nisem kaj(razen neke trgovine v ameriki Undecided)

lp,Urska
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.205

« Odgovor #236 : nedelja, 11.09.2005 : 15:18:10 »

UrŠka : kliker imajo ponavadi v vsaki živalski trgovini,tako da ti ni treba kupovat preko interneta.

Lp,
Nina
Logiran
DoY-ca
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 59

« Odgovor #237 : nedelja, 11.09.2005 : 15:22:34 »

uff verjamem,samo težava je v tem da živimo mi nekje bogu za hrbtom in ga v v naši trgovini(za pse)pač nimajo.
lp,Urška
Logiran
Nanook
midi
Sporočil: 7.399

NS Lama Tari

« Odgovor #238 : četrtek, 15.09.2005 : 11:53:18 »

Pozdrav!

Zanima me, èe lahko s klikerjem uèimo veè trikov (vaj) naenkrat. Na primer "stopiti" v oprtnico in se vrteti v levo stran. Z "naenkrat" mislim ali v eni senasi ali pa v loèenih.

Lp,
Malka

Jaz trenutno delam loceno-ena seansa, en trikec.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
TagTu
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.173

« Odgovor #239 : petek, 16.09.2005 : 11:05:24 »

A ima kdo idejo, kako psa naučiti, da bo hitro tekel na ukaz. Moja hči je namreč z eno izmed naših dveh princes začela z agilityjem in ovirce super obvlada, ne vidi pa nobene potrebe, da bi med njimi tekla Roll Eyes Huh Sicer je prava dirkalna tibetanka Wink
Logiran
Strani: 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 ... 31   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Učenje vaj, veščin in trikov  |  Tema: kliker
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.