o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
nedelja, 24.11.2024 : 22:18:59
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 2
| Tema:
kraški ovčar - čvek
Strani:
1
...
132
133
134
135
136
[
137
]
138
139
140
141
142
...
198
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: kraški ovčar - čvek (Prebrano 276474 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
bolha2
odvisnež
Sporočil: 871
Re: kraški ovčar - čvek
«
Odgovor #2040 :
torek, 17.07.2007 : 23:31:47 »
No ja, kupiš lahko vse kar ti pade na pamet, ampak če bo tako kot naš Kato, mu bojo bolj všeč kakšni čevlji, pa metla, sesalec, tista stvar za tla pomivat...
Ne vem, če velja splošno za kraševce, ampak mi ravno ne moremo zmotivirat Kata, da se igra z igračami, sploh z žogicami mu ni jasno zakaj mu jih mečem, ker jih itak potem grem sama iskat
, raje se z njimi v gobcu po tleh valja. Najraje od vsega ima eno plišasto muco, ki sem jo jaz imela še kot otrok, druge stvari so pa boljše, če jih ukrade.
Za šolanje smo mu kupili tisto cufo, ampak je ne mara ravno, bolje mu je stara brisača zavozlana, ker se trga.
Lp
Logiran
hlebi
še malo sramežljiv
Sporočil: 80
«
Odgovor #2041 :
sreda, 18.07.2007 : 13:27:34 »
... za kraševca je značilno, da nima tako izrazitega plenilnega nagona tako, da ga je z igračami težko motivirat. Tudi v nadaljnem delu z njim predvsem pri šolanju je metod motivacije z igro ne ravno učinkovita...
...sicer ima pa naš Kal najraje od vseh igrač frizbi...
Logiran
miti*
novinec
Sporočil: 40
«
Odgovor #2042 :
četrtek, 19.07.2007 : 11:32:29 »
Kraševci, pač niso prinašalci.
Ko se igram z Čenom in mojo toy pudlco Amy,Čen sicer leti za žogico, ko mu je, nato jo pa gleda in ne ve kaj bi si začel z njo
. Amy mu jo vedno vzame,saj ima ona izrazit prinašalski nagon. Do onemoglosti
bi prinašala žogico in prav tečna je ,saj mi jo prinaša in polaga na nog,češ vrži mi. Čen se ljubosumno zapodi za žogico,da mu nebi Amy, kje vzela. Vendar Čen predmete pusti ali pa si mirno odnese nekam vstan od nas,češ to bom imel zase ali pa dajte mi že mir
!Kraševci imajo radi naravo ,nekoga ob sebi,da niso sami . Ali čisto enostavno igrač hobotnico ki jo obesimo zunaj na gumi elastiko. Z tem se je Čen rad igral, jo vlekel pa je ni mogel odnest kam je hotel, grizel in je zapiskala. Pravo veselje…….
______________________________________________________________________________________________
http://cen-krasevec.moj-album.com/
Logiran
car-lan
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 113
«
Odgovor #2043 :
petek, 20.07.2007 : 12:36:43 »
no, pa ga imamo. Vožnjo je zelo dobro prenesel. Nič ni bruhal, lepo mi je sedel v naročju in gledal vse naokrog. Pri nogah ni hotel biti, je tačke kar na sedež dal, češ, vzemi me gor. Ponoči mi je nekaj časa jokal kužek, potem je on zaspal, je jokal dojenček, je še kužka zbudu, pol sm mela pa ogromno dela, da sem jih spravla nazaj spat. Zjutrej bi pa kuža spal, pa dojenček ni več mogel, pa smo šli vsi pokonc. Pol je blo pa veselje, ker dveh nisem smela spust niti sekunde z oči! Dojenčka sem previjala, kuža je kakal sredi dnevne. Dojenčka sem hranila, kuža je cufav liste od rož. Ko sem dojenčka pestvala, je kuža jokal... Potem sem k sreči dobila pomoč za varstvo, tako da imam sedaj samo enega na očeh.
Bo kar dober zalogaj tale Lan. Zajček in morski prašiček sta dobila hrano šele ob 11-ih, ribic pa še nisem uspela nahranit.
Drugače je pa taaak cortek. Tiste očke, ki bi te kar kupile. Ko je dobil včeraj prvič ovratnico in povodec, se sploh ni zelo upiral. Parkrat se je le dol usedel, pa malo popraskal.
Smo mu dali eno žogico za tenis, pa mu jo vržeš, je zanimiva samo toliko časa, dokler skače. Pol pa čist nič več. Bi pa vlekel kakšno coto, pa vse rožice bi probal.
V glavnem, pestro bo!
Logiran
Pmaxi
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.656
«
Odgovor #2044 :
petek, 20.07.2007 : 12:41:04 »
Car-lan, si kar predstavljam tole zmešnjavo
ČImprej se zorganizirajte
Logiran
Joey
novinec
Spol:
Sporočil: 20
«
Odgovor #2045 :
petek, 20.07.2007 : 21:01:47 »
Dolgo se nismo nič oglasili, sedaj pa, ko berem tole o novem mladičku, vam moram napisati, kako je naša gospodična Taja. Stara je že sedem mesecev in je zrasla v prav lepo in navihano kraševko. Pred Tajo smo imeli devet let kraševko Soro. Kako se razlikujeta, prav nič si nista podobni. Taja je že kot čisto majhna zelo rada grizla svoje krdelo in to iz čiste ljubezni, zato ji dostikrat rečemo kar Grizolda.
Rada se igra s svojimi plišastimi igračami, tudi z žogicami ( tenis žogice niso preveč
primerne za kužke, ker vsebujejo na površini tudi neprimerne snovi), pravzaprav se igra
rada z vsem kar utegne ob naši nepozornosti, kako bi rekla suniti in potem razcefrati v
prafaktorje. Vse od a do ž moramo skrivati ali shranjevati tako visoko, da Taja stvari ne doseže.
Zgrizla je že puloverje, ene rolerje, metle, zelo zanimive so nogavice in tudi spodnje perilo iz
kopalnice. Uničila je že tudi svojo vrvico za na sprehod, da ne govorim, kaj vse se dogaja na vrtu, itd...
V pasjo šolo še ne hodimo,smo jo pa že naučili daj tačko, sedi, prostor, sem, stoj.
Kar veliko se ukvarjamo z njo, tako, da se vedno kaj novega dogodi.
Logiran
bolha2
odvisnež
«
Odgovor #2046 :
nedelja, 22.07.2007 : 10:37:35 »
Joey, to so pa Pižmohtovi.
Naš Kato je (bil) isti
, zdaj ne grize več, in ne krade nogavic, ampak razcufa pa še vedno vsak papir in vrečko, ki jo lahko ukrade in flexi imamo tudi že štukan skupaj.
Ah, drugače bi nam bilo dolgčas.
Dajte kakšne slikce gor prilimat, da bomo malo videli naše kraševce. Kako kaj tole vročino prenašajo? Naš Kato se vleče kot ponedeljek, ko gre opoldne na sprehod, pa gremo po gozdu, tako da ni pretirano vroče, pa vseeno. Zjutraj ima jutranjo telovadbo s sosedovo Brino
, norita kot zmešana, potem pa večino časa prespi v garaži ali pa v bajti pod mizo. Ta teden je imel Kano na počitnicah in se je malo zredil, ker se je bal, da mu bo Kana hrano pojedla, pa si ni upal ničesar pustiti za kasneje, ker je vedel, da ga ne bo počakalo.
Lp
Logiran
evrosad
rad pišem
Sporočil: 283
«
Odgovor #2047 :
nedelja, 22.07.2007 : 13:22:50 »
Oj. Tika bi rabila tudi nekoga, da bi ji po malem jedel iz posode, ker se ji "ne ljubi" jesti. Lepo ležerno premaguje tole vročino in si misli svoje... Zvečer, ko malček zahladi, je pa pravi vražiček. Je ni za ustaviti - potem ji pa paše večerja. Briketov nima rada, kaj rada, ne mara jih sploh. Tako jaz "veselo" kuham in smo vsi zadovoljni, hehe... Malo namočene sicer tudi poje, vendar brez posebne slasti. Kot bi jedla žagovino.
Je pa v pesjaku naredila pravo razdejanje - premetava posode, grize kočo, praska in grize lesene rešetke, najraje tam, kjer ima gor posode naložene. Ko ji zamenjam vodo, ji najbolj paše, da si tace do kolena v njej namoči - potem pa naredi še kakšen požirek, če ji slučajno jezik rata suh. Pa se ne morem nič jezit, saj bi jaz na njenem mestu tudi tačke hladil
Logiran
evrosad
rad pišem
«
Odgovor #2048 :
nedelja, 22.07.2007 : 13:26:02 »
Aja, babica Uta je pa izkušena. Ona pa se giblje le toliko, kolikor je potreba, saj predobro ve, kako se je treba pasjim dnevom zoperstavit
Logiran
evrosad
rad pišem
«
Odgovor #2049 :
petek, 27.07.2007 : 23:04:11 »
Neverjetno, kako je tukaj gor vse zaspalo, ej. Bolhica, kaj je tudi tebe zdelala pasja vročina
. 4.8. šibava s Tiko na morje. Če je kakšen kandidat (ka), mam v prikolici še plac, hehe. Dobrodošla kaka pasja kolegica
, če je le frej... he,he
Lepo uživajte v dopustniških dneh
Logiran
car-lan
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 113
«
Odgovor #2050 :
sobota, 28.07.2007 : 13:01:52 »
Hojla!
Komaj smo našli malo časa, da se malo oglasimo. Je urnik čisto nabasan.
Imamo se fajn, samo vroče nam je zelo. Lan se hladi na vse mogoče načine. Včasih polije vodo, pa gre potem ležat v lužo, včasih se pa parkira kar pred hladilnik.
Smo kar veliko slikali v prvem tednu Lanove prisotnosti pri nas, zato si lahko slike ogledate na spodnjem naslovu.
Lepo se imejte, pa uspešno se hladite, jaz pa moram na ogled, kaj mi otroci špičijo!!!!
car-lan.moj-album.com
Logiran
bolha2
odvisnež
«
Odgovor #2051 :
sobota, 28.07.2007 : 22:23:43 »
Evo nas
, je malce prevroče, zato se zadržujemo v senčki. Evrosad, mi bomo pa z dopustom še malo počakali, bo pa toliko bolj fajn septembra, ko bomo mi na dopustu, ostali boste morali pa delat in se spominjat kako fajn je bilo takrat enkrat na dopustu.
Samo psi ne grejo z nami, ostanejo v varstvu doma.
car-lan, tale vaš kraško Lan bo pa še mali vragec.
Lp
Logiran
evrosad
rad pišem
«
Odgovor #2052 :
nedelja, 29.07.2007 : 12:49:08 »
Ooj, razmišljam, da bi pustil psički kar doma. Ne vem, če je pametno iti na dopust v "pasji kamp"
. U, september je na morju lahko čudovit, če le ni slabo vreme... Takrat pa zelo rado zebe
.
Logiran
DMN
še malo sramežljiv
Sporočil: 59
«
Odgovor #2053 :
nedelja, 29.07.2007 : 21:58:38 »
Car-lan, super fotke! Tisti, ko ima glavo čez stopnico, smo se še posebaj nasmejali. Pa tisti, kjer se grebeta za plenico...
Logiran
bolha2
odvisnež
«
Odgovor #2054 :
ponedeljek, 30.07.2007 : 15:25:29 »
Citat: evrosad , nedelja, 29.07.2007 : 12:49:08
U, september je na morju lahko čudovit, če le ni slabo vreme... Takrat pa zelo rado zebe
.
Gremo malo južneje in takrat se bo za bat, da ne bo še vedno 40°C.
Kako kaj kraškoti? Pa ja niste šli že vsi na dopust?! Dajte se kaj oglasit!
Lp
Logiran
Strani:
1
...
132
133
134
135
136
[
137