Fantje, dajte mal več povedat!
Prireditev je bila fajn organizirana, pokali so bili enkratni, čeprav nismo nobenega dobili. Čeprav je zjutraj kazalo na slabo vreme, se je potem kar zjasnilo in precej segrelo. Res je, da je bil ocenjevalni krog na soncu, ampak potem ko so videli mene in Kata kako umirava od vročine pri ocenjevanju
, so se znašli in prinesli en senčnik, da so lahko psi v senci stali. Ostali, ki smo morali čakati, smo se pa dali v senco v grmovje ob robu poligona. Je pa fajn gozdiček ob brunarici, tako da so bili vsi psi lahko v senci, vsak za svojim drevesom privezan.
Nismo bili samo slovenci na razstavi, prišli so tudi iz Češke, Italije (naša zamejska slovenca zakonca Mezgec z Auro) in celo en gledalec iz Finske (če se ne motim).
Ne vem kako je bilo v prejšnjih letih, ampak letos me je veselilo, da je bilo na razstavi toliko mladičev in veteranov. Na drugih razstavah ravno v teh kategorijah primanjkuje udeležencev. Pa seveda vzrejnih skupin je bilo tudi kar nekaj. Sodnica Marija Kavčič je bila zelo korektna pri ocenjevanju, vsaj kolikor sem govorila z bolj izkušenimi razstavljalci, so se vsi strinjali z njenimi odločitvami za prvake. G. Vidic pa je tako kot vedno zelo lepo in uspešno povezoval prireditev.
Zmagovalne stopničke so morali dati narazen, ker se nekateri kraškoti niso strinjali, da je bil sosed tako blizu.
Potem je pa vsakič padel fotošuting in kolikor vidite po slikah, so vsi naši Slovenci zelo fotogenični.
Jaz sem bila še posebej vesela, da so Pižmohtove zmagovale.
Tika je bila prva med mladički, Uta je bila druga med veterani in Katova sestrica Kala je pokasirala PRM.
Samičke so bile itak vse pridne in so samo gledale, kaj neki se dedci repenčijo.
No, tisti čeh je pa skočil v enega slovenca in sta se malo zravsala, ampak ni bilo hudega, se fantje hitro zmenijo med sabo.
Lp