mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 24.11.2024 : 20:53:46

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: kraški ovčar - čvek
Strani: 1 ... 89 90 91 92 93 [94] 95 96 97 98 99 ... 198   Dol
Natisni
Avtor Tema: kraški ovčar - čvek  (Prebrano 276448 krat)
0 članov in 8 gostov pregleduje to temo.
bolha2
odvisnež
Sporočil: 871

« Odgovor #1395 : torek, 24.10.2006 : 10:44:13 »

tripikice: to je pa malo nepravično kar si napisala. Na forumu se pogovarjamo tisti, ki se želimo in o temah, ki jih želimo. Če se noben ne javi, se pač pogovarjamo tisti, ki si vzamemo čas. In pač zdaj je to o razstavah, prej je bilo pa o Dukinem destruktivnem vedenju o čemer si ti začenjala teme.  Wink Če ti ni všeč kaj bereš, pa lahko takoj začneš kakšno tebi všečno temo in se bo razvila debata v tisto smer, namesto, da si tiho in naslednji komentar je pa tak, kakršen je pač bil.

magic: za težavo, ki jo imaš, se moraš res obrniti na pravi podforum, kjer ti lahko svetujejo tisti, ki o tem kaj več vejo, jaz ti ne morem svetovati, ker nam Kato veselo skače po mamini solati in puli ven palice, ki podpirajo fižol ali paradižnik.  Cheesy Glede bežanja čez vrata pa nimamo problemom, ker ga vedno prej privežemo, ko gremo na sprehod.

Lp vsem kraševcem
Logiran
Pmaxi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.656

« Odgovor #1396 : torek, 24.10.2006 : 11:17:16 »

Naš lepi kraševec je izgleda zanimiv samo še iz vidika razstavljanja.

Tripikice, tole pa niso ravno fer besede. Čemu bi bil pes zanimiv le če se razstavlja??? Res je, da se je zadnje čase malo več govorilo o tem, a to še ne pomeni, da so zanimivi le tisti kraševci, ki hodijo na razstave. Če me spomin ne vara, te je ravno bolhica klicala, da se malo več oglasi.

Magic - tebi pa kar se tiče solate jo ogradite, kar pa se tiče pobega, pa vam svetujem vsesplošno vzgojo psa. Pojdite v pasje šolo. Največ boste naredili, če boste DOSLEDNI! Če daste psu določen ukaz, potem MORA pes to tudi narediti, brez a bi a nebi. Ukazi naj bodo sprva kratkotrajni nato pa čas podaljšujete. Vedno mora ukazu slediti sprostitveni ukaz ala VOLJNO, POJDI, ŠIBI... katerega si izberete sami. Pes brez sprostitvenega ukaza ne sme prekiniti predhodnega ukaza - npr. če vi vašemu psu rečete sedi, mora sedeti tako dolgo, da mu ne rečete voljno. Sprva le par sekund, nato pa vedno dlje.
Več o posameznih ukazih pa si lahko preberite na forumu.
Logiran
Suzana
rad pišem
Sporočil: 393

« Odgovor #1397 : torek, 24.10.2006 : 11:31:24 »

Znajo pa ti kraševci tudi malo izivat. Šiba je populila vse novo posajene rože na vrtu, čeprav je dobro vedela, da tega ne sme. Ampak takoj ko smo odnesli pete, tudi rože niso bile več v zemlji. Vedno točno tiste na novo posejane, nikoli kaka, ki je že nekaj časa na   vrtu. Tako, da se tudi pri solati, da kaj zakomplicirat Cheesy, ko ne bo nobenega zraven, čeprav pes dobro ve, da ne sme v solato.
Kaj se tiče ceste, pa je res najbolj varno za tisti čas psa privezat, ali ga imeti na povodcu. Lahko zagleda mačko, kolesarja...in so lahko problemi. Ne trdim pa, da kraševca ni mogoče tega, da bo v vsaki situaciji ubogal, naučit, samo več vztrajnosti je potrebne.

Kaj se pa debat na forumu tiče, menim, da so vse teme dobrodošle. Tudi orazstavah. Vsak naj pač napiše oz. začne temo, ki ga zanima in ni hudič, da se ne bo debata razvila. Wink Smiley
Tudi nibeno sporočilo oz. vprašanje ni ignorirano. Morda kdo ne odgovori, ker se pač ne čutu dovolj strokovno usposobljenega za dajanje nasvetov ipd., pa tudi na forumu nismo vsak dan, tako, da je dobro malo počakat. Cheesy V kolikor pa je vprašanje res spregledano, to ni zanalašč, tako, da je dobro še enkrat s vprašanjem malo "zagnjavit" Cheesy Wink Smiley
Logiran
evrosad
rad pišem
Sporočil: 283

« Odgovor #1398 : torek, 24.10.2006 : 20:28:29 »

Bolhica, ker si menda nekje iz Lj naj ti bo oproščeno bežanje psa "čez" vrata. Kdor slučajno ni tega razumel, pomeni to skozi vrata (seveda tudi to zveni čudno, posebej, če ne povdarimo, da skozi odprta vrata...). Pa tudi tebe šibainmika je treba malo popraviti, ko praviš: kaj se pa tiče..., ker bi bilo pravilno: kar se pa tiče... Tole samo tako malo za vmes, da ne bi kdo vzel zares  Wink. Moja slovnična napaka je pa pisanje Kraški ovčar in Kraševec z veliko začetnico - to delam pa namerno, ker s tem želim pasmo samo dvigniti nad ostale pasme, torej kanček rasizma (o tem sva enkrat polemizirala s predsednico društva). Tako. Naj bo še malo slovnične tematike, da ne bo govora "samo" o razstavah. Meni se tematika na tem našem forumu zdi dobra - včasih malo bolj zanimiva, kdaj tudi malo manj - največkrat pa aktualna, kar je razumljivo  Smiley.                                                                           
        Glede pasjega (kraševskega) vrtnarjenja sem pa prepričan, da se Kraševca ne da 100 odstotno odvaditi od stikanja med vrtninami, posebej še, če je zraven tudi kakšen maček ali kak še slastnejši "plen", ker je ta naša pasma za kaj takega preveč suverena in neodvisna - in seveda tudi radovedna in stakljiva. Najbrž pomaga res samo ograja okrog vrta  Grin.

Lp  Roll Eyes
Logiran
otalež36
nekaj malega že vem
Sporočil: 120

« Odgovor #1399 : sreda, 25.10.2006 : 15:31:50 »

o,o dobili smo novega slavista ,namesto Toporišiča.Menim, da je ta forum namenjen sproščenemu pogovoru med nami, pa če tudi se prikrade kakšna slovnična napaka. Sicer pa to sploh ni tema tega foruma. Evrosad,poiskati si boš moral slavistični forum in se  tam poizkušal izživeti.Lahko pa se prijaviš za lektorja na tem forumu. Grin
Glede vsebine tem na  forumu, pa so zame prav vse zanimive. Kadar najdem kaj prostega časa, jih z vaseljem prebiram. Normalno se mi zdi, da je veliko tem o pasjih razstavah, saj se na njih dogaja veliko lepega in zanimivega.Sicer pa, če pogledamo teme , si prav vsak lahko najde kakšno  zase. Smiley
Logiran
evrosad
rad pišem

« Odgovor #1400 : sreda, 25.10.2006 : 20:06:17 »

Otalež36, kar dlake mi grejo pokonc, ko vidim, kako iz dovršnih glagolov preskakuješ na nedovršne in pol speeeeet nazaj!!! Se če bo Baja imela ta male, ti bomo tudi to odpustili, drugače pa težko, oj!  Huh Kristuš, nezaslišano...
    A priprave na SP v Poznanju potekajo dobro. Zdej bo pa kmalu napočil trenutek "resnice". A ste za to, da naredimo stavnico, kateri izmed udeležencev bo postal novi svetovni prvak pri Kraševcih? Jaz stavim na Lema in Katjo (ter njuno profesionalno pomočnico)...   Grin. A si upa še kdo staviti? He he, no dejmo.

Lahko noč  Wink

Logiran
otalež36
nekaj malega že vem
Sporočil: 120

« Odgovor #1401 : sreda, 25.10.2006 : 20:11:31 »

Pa sem imel res prav, ko sem predlagal Evrosada za lektorja našega foruma. Grin
Logiran
Pmaxi
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.656

« Odgovor #1402 : sreda, 25.10.2006 : 20:27:59 »

Otalež, ne hvali dneva pred nočjo. Vsi ki gremo gor imamo dobre pse, tako da bo vse v rokah sodnika. Sem pa vesela, da navijaš za naju!
Logiran
bolha2
odvisnež
Sporočil: 871

« Odgovor #1403 : sreda, 25.10.2006 : 20:44:07 »

Katja: navija evrosad. Grin Grin Za potovanje v Poznan bomo pa vse izvedeli v ponedeljek. Ja, v Ljubljani pa vsi ČEZ vrata hodimo. Grin Cheesy
Logiran
evrosad
rad pišem

« Odgovor #1404 : sreda, 25.10.2006 : 20:58:45 »

Evo, jest navijam za vse, stavim pa na Lema. Pmaxi, v rokah sodnika bo 2/3 vsega, 1/3 pa v vaših. Otalež36, ti si pa tudi en malček rasista, ker me pišeš z veliko začetnico v sredini stavka  Angry...

Lp Grin
Logiran
evrosad
rad pišem

« Odgovor #1405 : sreda, 25.10.2006 : 20:59:58 »

Če ni tudi to samo slovnični kiks, hehe.
Logiran
Suzana
rad pišem
Sporočil: 393

« Odgovor #1406 : sreda, 25.10.2006 : 21:04:31 »

Se če bo Baja imela ta male, ti bomo tudi to odpustili, drugače pa težko, oj! Huh

Pismo evrosad, kak stavek pa je to?! Cool

Jaz sem prepričana da se bodo TOTI naši kraševci vsi dobro odrezali.

Logiran
evrosad
rad pišem

« Odgovor #1407 : sreda, 25.10.2006 : 21:27:02 »

Mikica, jest sem tudi prepričan za TOTE naše kužeke, de bojo vsi skoraj prvaki...   Wink

papa
Logiran
magic
novinec
*
Sporočil: 33

« Odgovor #1408 : četrtek, 26.10.2006 : 13:25:37 »

hvala za nasvete!
bom že naučil našeg Lorda kako in kaj. saj je pametna živalca, a trmsta.
ta fvorum je vredu a nas je malo premalo
Logiran
Sentret
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 31

« Odgovor #1409 : torek, 31.10.2006 : 19:20:16 »

Praznični pozdravi forumčani,
glede na to, da je že od četrtka tako mrtvilo, na forumu, pa da rabim malo "zluftat" glavo od treh mulčkov, Sentreta in dveh kosmatincev naj vam malo poročam, kako se razvijamo z našim 3 mesečnim kraškom Dimijem.
Sentret, ki sicer zjutraj rad poleži je sedaj  glavni za jutranjo zgodnjo uzbuno in si vzame čas ter si med vikendi vzame kar uro za opravljanje jutranjih dolžnosti. Sicer tujec v kuhinji sedaj veselo hrani oba psa.
Drugače pa je cela družina ujela ritem na življenje z mladičem, ki je veliko bolj razgibano kot smo ga bili navajeni z našim 12  letnim bradačem. Hodimo tudi  v pasjo malo šolo, da se čim bolj socializiramo. Kot učno metodo se predlaga kliker, kar pa se mi  ne zdi  ravno primerna in meni ljuba zadeva za nas.
Kraško se je v dobrem mesecu, kar je pri nas zelo dobro navadil, vživel in že zelo dobro ve kaj je prav in kaj ne. Lončeni lonci, njihovo premetavanje in kopanje zemlje, rož ven je še vedno njegova nagajiva sla. Tudi bradač, ki ga je sicer brez problemov sprejel, se je začel igrati z njim.
Smo se opogumili in gremo v Celje na raztavo, bo zanimiva izkušnja, Sentret bo v ring poslal ženo, sam pa bo veselo spodbujal.
Tolk v nekaj minutah, zdejle me pa že priganjajo.
Lep pozdrav, Sentretka
Logiran
Strani: 1 ... 89 90 91 92 93 [94] 95 96 97 98 99 ... 198   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: kraški ovčar - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.