mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 24.11.2024 : 18:57:16

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: kraški ovčar - čvek
Strani: 1 ... 79 80 81 82 83 [84] 85 86 87 88 89 ... 198   Dol
Natisni
Avtor Tema: kraški ovčar - čvek  (Prebrano 276411 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol: Ženska
Sporočil: 29.418

Sijejo zvezdice na nebu ...

« Odgovor #1245 : nedelja, 27.08.2006 : 21:38:45 »

Od krasevcev nam je v Trbovljah uspelo tole pofotkat:

Zadnja sta najbrz bolha in Kato Wink

Cestitke celotni krasevski ekipi!
Logiran

otalež36
nekaj malega že vem
Sporočil: 120

« Odgovor #1246 : nedelja, 27.08.2006 : 21:46:22 »

Jana, odlične fotografije. Hvala. Cheesy
Logiran
Suzana
rad pišem
Sporočil: 393

« Odgovor #1247 : nedelja, 27.08.2006 : 23:25:03 »

Ja Jana lepe slike. Jaz sem jih toliko posnela, da jih še zdaj zmanjšujem in nalagam na album.

Tako kraševci so tudi danes razturali.
Kato Pižmohtov 2. mesto med najmlajšimi (premagal vaju je borderček), pa nič za to.
Absolutna zmagovalka je bila Šana Franca Kiseljaka. Dobila je BOB ter bila med vsemi najlepša veteranka.
In 1.mesto vzrejna skupina, ki so jo sestavljale dame; Šana, Boni Srednjedravska, Dena in Daša Srednjedravski. Vzreditelj pa je  Franc Kiseljak.

Bolha, meni sta se s Katom zdela prav simpatična in očitno sodniku tudi. Pa tudi sicer se je meni ta sodnik zdel zelo v redu, je bil toleranten in razumevajoč do pasje logike naših kraševcev in psov nasploh.
In veteranki Šani je napisal v opis, da ji želi še dolgo srečno življenje. To mi je bil takooo simpatičen stavek, čeprav res ni najbolj opis psa, pa kaj. Smiley Wink Cheesy
Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #1248 : nedelja, 27.08.2006 : 23:36:53 »

Aja še to. Lema žal ni bilo, kraševcev pa je bilo sedem.
Logiran
Pmaxi
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.656

« Odgovor #1249 : ponedeljek, 28.08.2006 : 08:30:31 »

Ja, res mi je žal, da ga kljub temu nisem vzela s seboj. Ko bi vedela, da bodo kraševci čisto zadnji v ocenjevalnem krogu, bi ga sigurno vzela s seboj in bi ga že spravila v red do ocenjevanja. Tako pa.... no pa saj ni še nič izgubljenega. Lem pride sigurno v Maribor.

Prosim, javite kdaj bo sedaj vzrejno dovoljenje, ker na sporedu naj bi bil 19. septembra. Včeraj mi je Branka rekla za 17. september. Samo 17.septembra je KD Domžale že zaseden, ker ima Klub šnavcarjev in pinčev tam piknik. Tako da bi bila zelo vesela, če se razčisti sedaj, kje in kdaj bo vzrejno, da vem planirati.

Logiran
otalež36
nekaj malega že vem

« Odgovor #1250 : ponedeljek, 28.08.2006 : 13:34:00 »

Pod sporočilo št. 1243 se mi je pomotoma zapisala beseda debakl, mislil pa sem napisati Debi. Se opravičujem. Cry
Žal mi je, da nisem bil v Trbovljah, saj je bilo po slikah sodeč zelo lepo.
Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #1251 : ponedeljek, 28.08.2006 : 14:31:07 »

Hehe Otalež, Katov nastop je bil vse prej kot debakel. Wink Smiley Cheesy
Ja je bilo pa fajn veš. No za prikaz vzdušja že gre tudi moje nalaganje slik na album h koncu, malo komentarjev še, pa bo. Cheesy Wink Smiley
Logiran
otalež36
nekaj malega že vem

« Odgovor #1252 : ponedeljek, 28.08.2006 : 16:40:07 »

Šibica, se strinjam s teboj in komaj čakam, da nam predstaviš svoje nove fotke. Cheesy
Logiran
bolha2
odvisnež
Sporočil: 871

« Odgovor #1253 : ponedeljek, 28.08.2006 : 22:02:33 »

Se vidi, da sem bila od stopničk čisto evforična in sploh nisem videla, kdo je na prvem mestu. Cheesy Grin Mislim pa, da ni bil borderček, ampak neka čudna pasma za katero še nisem slišala. Vseeno, mi že iščemo primeren okvir za rozeto. Grin Fotr se nama je z mamo samo smejal, ko smo domov prišli, si je mislil, da se nama je malo skisalo. Cheesy

Hvala za čestitke. Ja Jana, bolha in Kato sta na zadnji sliki. Wink Grin
Lp
Logiran
evrosad
rad pišem
Sporočil: 283

« Odgovor #1254 : ponedeljek, 28.08.2006 : 23:02:12 »

šibainmika, odličen povzetek si napravila. Pa še sedem je pravljično število... Kraševcu se obeta preporod   Wink.
Logiran
otalež36
nekaj malega že vem

« Odgovor #1255 : torek, 29.08.2006 : 07:11:08 »

Bolhica, po sliki sodeč bi dejal, da je pes na prvem mestu pasme cane corso.
Logiran
EBRANKA
rad pišem
Sporočil: 304

« Odgovor #1256 : torek, 29.08.2006 : 12:44:35 »

Bolhica, cudovit DEBI  Smiley Smiley Smiley Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy s Katom sta res zablestela, seveda vse cestitke ostalim zmagovalcem in tekmovalcem, pa Jani In Sibiinmiki za cudovite fotke Cheesy  kaksne super promocija krasevcev, se nam prav splaca hodit na razstave, ker postajajo defileji tudi za nas pravi spektakli. Bomo morali poiskati kak posrecen prevod tiste "We are the champinos..." Cool Roll Eyes Cool
Pmaxi, oprosti za te tezave, nekaj se je zalomilo pri organizaciji vzrejnega, pa sedaj iscemo novo lokacijo in ce bo vse po sreci, bo dan ostal isti, lokacija pa kje v blizini, verjetno kar v Ljubljani. Danes zvecer bo verjetno vse jasno, pa bom napisala, jutri pa posljemo tudi uradno ven posto Smiley
Jutri pa gremo na kmetijski sejem v Gornjo Radgono, prepricevat rejce ovac, da je krasevec najbolj super pes za ovce cuvat. Smo kar globoko zabredli v ta projekt, ker se nam zdi zelo pomembno, da del krasevcev tudi na tem podrocju pokaze, kaj zna ... malo vec sem napisala o projektu na nasih straneh http://www.dlvkos.si/si/02na_cuvaji.shtml
tudi o nasi super eksurziji po Vlašiću (smo spali v sotorih med tornjaki) in Dalmatinski Zagori. Cool Smiley
Logiran
bramky
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 64

« Odgovor #1257 : torek, 29.08.2006 : 13:11:43 »

Hojla!
Ebranka se je pozabila pohvaliti, kako krasno smo se imeli na ekskurziji v Kočevskih gozdovih. Kar prepričali so me, da bo tale projekt z Kraševci med ovcami, medvedi in volkovi uspešen.
Še boljši pa je bil na koncu žrebičkov golaž, ki nam ob zavijanju oči naše  vegetarijanke Šibeinmike ni tako zelo teknil - smo prej božali tako krasne konje, da si res prava zverina, če jih potem poješ. Vsaj jaz se že včasih ukvarjam z mojo pokvarjeno vestjo.
Ali že imate kakšno vestičko kako je uboga Evica iz ZOO prestala prvi stres med ovcami ?
Logiran
EBRANKA
rad pišem
Sporočil: 304

« Odgovor #1258 : torek, 29.08.2006 : 13:24:27 »

Hmm, res je, tale kocevski izletek je bil tudi prava poslastica (v mnogih smislih). V Kocevje bo sla namrec ena psicka, ki jo bodo uvajali v cuvanje ovc. Smo si ogledali ranch in vedeli, da se bo imela tam cudovito, imajo namrec zelo lepe, velike zagrajene pasnike in supr stalo, kjer bo psicka skupaj z ovcami cez zimo, da se navadi na njih. No kot pravi Bramky, pa je na Vojskem (kjer je prav tako cudovito, izjemna pokrajna, tudi veliki ograjeni pasniki in prijezne avtohtone ovce (jezersko-solcavske pasme) ze Evica iz zivalskega vrta. Vceraj sem govorila z rejcem (ki je tudi glavni za pisanje strokovnih osnov - je kar pravi, ker je tudi ing. kmetijstva) in pravi, da je bila Eva ze prvi dan zelo radovedna in je pogumno usla iz svojega lesenega boksa (ta je namerno narejen tako, da gre ona lahko not in ven, ovcke pa ne morejo not), no, ko je pa ena ovca od strahu malo zacepetala z nogo, jo je pa Eva takoj ucvrla nazaj v boks. Potem se je hitro spet ojunacila, in se kmalu spoprijatelila z ovco vodnico (sta se malo polizali), zjutraj pa je ze spala med dvema ovcama. Ko bom dobila kaksne nove zgodbice in slikce, pa se napisem... Cheesy
Logiran
Pmaxi
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.656

« Odgovor #1259 : torek, 29.08.2006 : 14:47:32 »

Citat
zjutraj pa je ze spala med dvema ovcama

Ooooooo, kako je pa to lepo slišat!

EBranka
Kar pa se tiče prostora, pa bi bilo na KD Domžale čisto dovolj prostora za oba vzrejna. Pa še jaz bi opravila dve muhi na en mah Grin
Drugače pa bi bilo vredno vprašati na KD Brdo, Nogometni klub Gaberje, NK Kozarje (tu lahko vprašam tudi jaz), mogoče dvorišče kakšne osnovne šole... če potrebujete pomoč me pokliči na mobi.

Logiran
Strani: 1 ... 79 80 81 82 83 [84] 85 86 87 88 89 ... 198   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: kraški ovčar - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.