mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 24.11.2024 : 16:36:25

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: kraški ovčar - čvek
Strani: 1 ... 75 76 77 78 79 [80] 81 82 83 84 85 ... 198   Dol
Natisni
Avtor Tema: kraški ovčar - čvek  (Prebrano 276333 krat)
0 članov in 8 gostov pregleduje to temo.
Suzana
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 393

« Odgovor #1185 : sreda, 02.08.2006 : 16:46:28 »

Mama Vara je bila na sprehodu. Au, drugače ne bi pustila zraven. Ko je prišla s sprehoda nas je takoj nadrla. Cheesy
Logiran
Pmaxi
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.656

« Odgovor #1186 : četrtek, 03.08.2006 : 12:19:35 »

Lem se bo prvič v vsej svoji lepoti predstavil na CAC Trbolje! Sem ravno danes oddala prijavnici za Trbovlje in Maribor.
Komaj čakam, da se vidimo. Mejdun, ste me čisto zasvojili s telimi kraševci  Grin
Logiran
bramky
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 64

« Odgovor #1187 : četrtek, 03.08.2006 : 17:06:38 »

Hvala- le kaj bi jaz brez vas'
Logiran
bolha2
odvisnež
Sporočil: 871

« Odgovor #1188 : četrtek, 03.08.2006 : 17:48:11 »

Jaz sem tudi včeraj poslala prijavnici za obe razstavi, danes mi je pa mama povedala, da Katu bradavice že izginjajo, tako da bomo le prišli v Trbovlje. Grin Grin Samo upam, da ne bo preveč prestrašen pred vsem novim in da bo pustil zobe pokazati. Mami jih pusti pokazati, meni se pa na hrbet vrže. Roll Eyes Angry Bomo še potrenirali. Wink

Drugače bomo imeli pa še eno promocijo kraševcev na radiu Zeleni val, govorile bove pa midve z Mojco. Ne vem pa, a bojo snemali, a bo v živo, dogajalo se bo pa vse skupaj 10.8. ob 16:30.
Lp
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Sporočil: 29.418

Sijejo zvezdice na nebu ...

« Odgovor #1189 : četrtek, 03.08.2006 : 23:03:17 »

Pomagajte najti kraško ovčarko!

Na območju Sremiča (Brestanica-Krško-Zdole) se je izgubila enoletna psička - kraška ovčarka, rjavo-črne barve, daljše dlake, v levem ušesu ima tetovirno številko 2535. Če ste jo videli, nas lepo prosim pokličite na številko 040 204 960. Najditelju podarimo 100.000 SIT.

Logiran

do-khyi
rad pišem
Sporočil: 376

« Odgovor #1190 : petek, 04.08.2006 : 12:59:57 »

Ubožica. Bom dala oči na peclje, saj sem vsak teden službeno v tistem koncu, pa tudi kar nekaj ljudi poznam s tistega konca.
Upam, na zgodbo s srečnim koncem!
Logiran
bolha2
odvisnež
Sporočil: 871

« Odgovor #1191 : nedelja, 06.08.2006 : 18:06:54 »

Upam, da bo revca kmalu spet varno doma.

Ta vikend smo imeli pa pestro. Katu smo kremplje postrigli  Cool in je bil zelo priden pri tem, predvsem zato, ker ga je mama med tem čohala. Svoj nos pa je vtaknil tudi v osir, ki je bil skrit v štoru, seveda so ga ose napadle in je bežal kot pri norcih, nazadnje sem ga mogla pa še jaz reševat pred eno zelo vztrajno oso, ki se je držala njegove dlake in na vsak način hotel pičit. Seveda je enim parim tudi uspelo, tako da smo morali želo izpod očesa ven vlečt in je imel že otečeno pod očesom. Roll Eyes Kato je bil potem še par ur paranoičen in se oziral okoli sebe in bežal, čeprav ni bilo nobene žuželke okrog, še v spanju se je zbudil v paniki in lovil ose.  Cheesy
Evo ga našega Roberta de Nira  Cheesy Grin (zaradi lepotne pike Grin)
http://roadie.moj-album.com/slike/959196/d059Pdz72FUgGFQA.v.jpg

Spoprijateljil se je tudi z mojimi mucami, ki so ga videle le ene parkrat in še takrat na svojem teritoriju, ko so se razbežale in poskrile. Najbolj pogumna sta bila Charlie in Murphy, ki sta Katu pustila, da ju je ovohaval, Roadie in Bolha pa sta se šele naslednji dan proti večeru opogumile in ga šle povohat Kiss, ampak seveda zelo previdno, da se ne bi slučajno gospodič preveč dovolil.

http://roadie.moj-album.com/slike/959196/PkoD0AOIsQdh5CtB.v.jpg
http://roadie.moj-album.com/slike/959196/f0cwDFMtV_bGySvC.v.jpg
Lp
Logiran
otalež36
nekaj malega že vem
Sporočil: 120

« Odgovor #1192 : sobota, 12.08.2006 : 12:48:14 »

Pred časom sem bral na tem forumu mnenja o marogastih in nemarogastih "takozvanih" čistih Kraševcih. Nekateri ste menili, da so vam bolj všeč čisti , drugi (v manjšini)marogasti Kraški ovčarji. Sam sem imel že več legel Kraševcev in v moji "liniji" se občasno pojavljajo  rahli marogci, za katere pa moram reči, da so meni zelo všeč.Ne nazadnje je prav taka Uta Pižmohtova, svetovna prvakinja lastika Ušeničnik Boruta. Tudi samec Lem je prav takšen in meni deluje zelo lepo. Seveda pa poznamo še čiste marogce, kateri so  dolgonogi in šibke konstitucije, pa vseeno menim, da bi morali biti vključeni v  vzrejo .Z njimi bi parili zelo svetle psice, močne konstitucije.Prav zanima me vaše mnenje o tem, saj neketeri vzreditelji prisegajo samo na "čiste "Kraševce. Sam misli, da bi s tem zabredli v še ožje sorodstvene paritvene kombinacije, kar pa za posmo ne bi bilo dobro. Smiley
Logiran
evrosad
rad pišem
Sporočil: 283

« Odgovor #1193 : sobota, 12.08.2006 : 18:46:03 »

Zdravo,

Moram zdej še jaz nekaj napisati, ko sem že izzvan. Naših Kraševcev je še zmeraj premalo, da bi jih na lahko smeli izključevati iz vzreje, zato se popolnoma strinjam s teboj Emil. Meni so rahle marogice pri njih okras. Pa tudi njihova nekoliko temnejša barva me ne moti. Bolj je pomembno, da to pri paritvah upoštevamo vsi vzreditelji in ne parimo v parih presvetlih oziroma pretemnih psov, kjer bi se odkloni iz tega ozira stopnjevali. Nekateri Kraševci so presvetli, kar je zame večja težava, ker se pojavlja pri njih "račji" gobček. Medsebojne paritve svetlo - temnih kombinacij so vsekakor tudi iz zdravstvenega in sorodstvenega pogleda boljše, saj nam je znano, od kje so eni psi zelo svetli (šaro in nemški ovčar), drugi pa skoraj črni (novofundlandec)..., ki so neobhodno nekoč v preteklosti morali sodelovati zaradi osvežitve krvi - to pa seveda ne pomeni, da ni bilo takrat še kakšne boljše možnosti. Vendar je sedaj o tem odveč filozofirati.
        Pa tudi, ko bo oziroma če bo Kraševcev kdaj trikrat toliko, bo potrebno kombinirati na enak način, če hočemo nekoč poenotiti njihovo barvo. Kar se pa tiče značaja, pa k sreči kraševski dominira pri svetlih in temnih psih, tako da njihova pastirska duša ni pod vprašajem!

Lp 
 Smiley
Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #1194 : sobota, 12.08.2006 : 20:49:28 »

No, meni kot sem že povedala so bolj všeč nemarogasti, svetlejši kraševci. S tem pa se nikakor ne strinjam, da bi se morali marogasti črtat iz vzreje. Tudi kraševcev je premalo, da bi lahko samo nekoliko (seveda ne pretirano) šibkejša konstitucija vplivala, da se nek pes ne uporabi za vzrejo. Jaz sem za to, da se ohranijo obojni. In se nikakor ne strinjam z nekim poenotenjem kraševcev, ker jih med drugim tudi različnost naredi zanimive in edinstvene. Cheesy
Kar poglejte ostale pasme, kako so si psi iste pasme med seboj različni (različni tipi), seveda v okviru standarda, ki je za določeno pasmo predpisan. Tudi ne želim, da bi prišlo pri kraševcih do poenotenja, kot bi bili klonirani. Cry Uf, kar pritisk mi naraste ko slišim to besedo poenotenje pasme. Angry
Jaz pa se bom zase vedno odločila za svetlejšega psa tipa kot je Ron na slikcah. Pač moj okus.

http://sm131171.moj-album.com/album/2818653/
Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #1195 : sobota, 12.08.2006 : 20:54:16 »

A kdo ve, se je že našla ta psička, ki je pobegnila? sram
Logiran
otalež36
nekaj malega že vem
Sporočil: 120

« Odgovor #1196 : nedelja, 13.08.2006 : 00:04:28 »

Zanima me, če veste kdo  prodaja nerodovniške "kraške ovčarje" v Rogaški Slatini po kar zasoljeni ceni. Sam bi priporočal ljudem, da takih psov ne kupujejo, saj se neve  poreklo mladičev in prav lahko taki mladički dorastejo v povsem pasmi netipske pse.S tako prodajo se dela pasmi velika škoda. Namen prodaje pa je zgotovo samo finančne narave in mladički so tukaj v drugem planu. Upam, da se strinjate z menoj in tako početje ne odobravate. Oglas sem videl na bolhi. Angry
Logiran
evrosad
rad pišem
Sporočil: 283

« Odgovor #1197 : nedelja, 13.08.2006 : 11:24:30 »

šibainmika

Ne vem, kako ti razumeš poenotenje, ki sem ga omenil. Po moje si ga hudo narobe razumela   Tongue. Če bi kaj poznala genetiko, potem bi morala vedeti, da to sploh ni mogoče... Mislil sem samo na to, da bi postopoma z naraščanjem števila Kraševcev lahko izločali iz vzreje "popolnoma" črne in "pretirano" svetlo sive do pšenično rumene barve psov, ki resnici na ljubo niso kovinsko sive barve, kakor je to napisano v standardu v doslej najboljši knjigi "O KRAŠEVCU" Miroslava Zidarja. Standard pa mora biti temelj vzreje... in o tem smo si pa menda ja enotni!
      Kovinsko sivi psi so pa normalno lahko nekoliko svetlejši ali pa nekoliko temnejši. Nikakor pa ne črni ali "rumeni"!   Undecided
Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #1198 : nedelja, 13.08.2006 : 11:47:58 »

S tem poenotenjem sploh nisem odgovarjala tebi Sad, ampak nasplošno, ker sem to slišala žeod mnogih.
Da pa morajo črni in rumeni, če se že kje pojavijo "vstran" je pa jasno, saj njih standard ne dovoljuje. In prosim ne sodi koliko kdo pozna genetiko.
Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #1199 : nedelja, 13.08.2006 : 12:00:14 »

kakor je to napisano v standardu v doslej najboljši knjigi "O KRAŠEVCU" Miroslava Zidarja.
  Undecided

A še obstaja kaka druga?
Logiran
Strani: 1 ... 75 76 77 78 79 [80] 81 82 83 84 85 ... 198   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: kraški ovčar - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.