mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 24.11.2024 : 10:05:54

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: kraški ovčar - čvek
Strani: 1 ... 60 61 62 63 64 [65] 66 67 68 69 70 ... 198   Dol
Natisni
Avtor Tema: kraški ovčar - čvek  (Prebrano 276153 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
Suzana
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 393

« Odgovor #960 : torek, 11.04.2006 : 23:00:57 »

http://1album.moj-album.com/

Linki delujejo. Cheesy Wink Smiley

Tukaj pa si lahko pogledate slike ocenjevanja.
Logiran
evrosad
rad pišem
Sporočil: 283

« Odgovor #961 : torek, 11.04.2006 : 23:13:01 »

Pomota, očitno je Čajka leva in sem v opisu seveda mislil njo... Ja, maska je pri Kraševcu zame zelo pomembna. Če je ni, je pač ni, a za vzrejo je nadvse pomembna...

Lp
Logiran
Tripikice
rad pišem
Sporočil: 316

« Odgovor #962 : petek, 14.04.2006 : 08:21:39 »

Hojla!

Nekam mirno je tu - kako ste kaj, ljubitelji kraških kosmatih mrcin? Smiley Smiley
Boste ta vikend kaj posebnega počeli s svojimi kosmatinci? Roll Eyes

Moja Duka postaja na sprehodih pravi lenuhek. Tongue Če bo šlo tako naprej, bova poleti zmogle le še sprehod do prvega kafiča. Grin Grin Sprašujem se, če pse tudi muči spomladanska utrujenost tako kot nas?! Roll Eyes Tongue

Bolha2, kako je kaj Kato? Sigurno poln dogodivščin, a ne? Cheesy In tvoji gležnji? Grin
Logiran
bolha2
odvisnež
Sporočil: 871

« Odgovor #963 : petek, 14.04.2006 : 09:34:41 »

Kato ima ljubico Cheesy in sicer sosedovo dolgodlako nemško ovčarko Brino, ki so jo posvojili iz Gmajnic. Stara je nekje 11 mesecev in se igrata vsakič ko se srečata. Zadnjič je Kato hotel za ograjo priti, ko sta šla z mamo mimo njihove parcele, da bi se igral, Brina pa z druge strani hotela ven priti. No, ko sta bila že doma, je Brina skopala luknjo izpod ograje in prišla Katu na obisk. Grin Prava ljubezen, ni kaj. Sicer še grize, ampak večinoma mamine gležnje Grin. Danes prideta s Cookijem na oddih za čez vikend. Aja, z mačkonom sta skoraj prijatelja in to vsakič bolj, ko mačkon Kata klofne s tačko, če je preveč vsiljiv. Cheesy Zdaj, ko ni več snega, je Kato pogruntal, da se fajn sanka tudi po pesku Grin, gre na vrh kupa peska in se po trebuhu spusti dol. Zgleda, da bomo imeli rovokopača, ker je že začel zakopavati kostke. Pa rečem mami naj mu potem kosti ne daje, pa pravi, da je vseeno, potem pa palčko zakoplje. Grin

Da še čestitam vsem zmagovalcem v Vrtojbi in upam, da bomo mi tudi kdaj Kata toliko umirili, da se bomo lahko prišli pokazati. Sicer pa komaj čakam revijo Kraševec in pa Moj pes, da vas vidim pozerje. Grin

Lp
Logiran
bolha2
odvisnež

« Odgovor #964 : sobota, 15.04.2006 : 16:02:59 »

Evo, Kato na počitnicah. Grin Tako se razgleda, če je zrak čist za igro.

http://roadie.moj-album.com/slike/959196/2stqqKrf6UgGSWFL.v.jpg

Ker mi je ušel v jarek z blatom, sem ga morala privezati in sta tako skupaj s Kano hodila okoli. Cheesy

http://roadie.moj-album.com/slike/959196/rqXpx5MULqOZ_PNt.v.jpg

Tako je pa vesel, ko ga spet spustim.

http://roadie.moj-album.com/slike/959196/DYMbv1bcgPXb_8eM.v.jpg

Lp
Logiran
evrosad
rad pišem

« Odgovor #965 : ponedeljek, 17.04.2006 : 21:40:57 »

Ravnokar sem prišel s prijetnega obiska pri "otaležu36". To je pa nekaj, kar je res naravno in pristno. Okrog hiše poskakuje pisana kosmata druščina - dve Kraševki, ena šarplaninka, pa pumika, pirinejska ovčarka in še ena mladička borderka. Ko pa vstopiš v hlev, je pa to sanjsko in belo, no nekaj je tudi grahastega, pisano rdečega in sivega - kokoške in petelinček, zajkla z mladički... Ampak glavne so snežno bele sanjske koze in njihovi razigrani kozliči (enih 10, morda celo 12). Mamic je pa samo pet... Ko občutiš harmonijo sožitja vseh naštetih živalic spoznaš lepoto in moč narave in življenja. Si kar predstavljam, kako bi se na primer Kato vživel v tak ambient, enostavno bi se prepustil toku dogodivščin in pripetljajev in za povrhu vsake toliko še kakšno krepko pihnil.
        Ko je vstopila v hlev šarplaninka, se je nekajkrat sprehodila po dolgem in počez ter preverila, če je vse na svojem mestu, kot je bilo ob njenem prejšnjem odhodu iz njega. Kot nekakšen skrbnik in upravitelj kake konjušnice. Celo petelinčka je narahlo dregnila s krepkim gobcem, češ, spravi tvoje kokice malo v red... Česa takšnega do danes še nisem videl. Je pa šarplaninka čudovita, pa tudi Kraševki sta lepi. Skratka, kdaj je za spremembo treba npr ogled filma v kinu zamenjati s čem podobnim, pa še oči se spočijejo.
        Žal se je med obiskom nekajkrat vlil dež in so bili psi malce mokri. To pa ni skalilo prijetnosti mojih občutkov, ko sem se malo pred 19-to odpravil po kamniti kolovozni poti navzdol skozi gozd proti avtu...

Uspešen začetek delovnega tedna vsem obiskovalcem naših modrovanj   Roll Eyes
Logiran
bolha2
odvisnež

« Odgovor #966 : sreda, 19.04.2006 : 10:03:15 »

Naš Kato gre tudi za 1. maj na kmetijo in bomo videli, kaj mu bo dogajalo. Cheesy Sicer konje je že videl tu v Tivoliju in se jih ni bal, neznansko pa uživa, če lovi ptiče, tako da bomo morali paziti na kokoške. Bi bilo pa zanimivo gledat kaj bi delal ob čredici kozic. Vidim, da imajo v Sp. Idriji že toliko psov, da bojo morali čredo povečat, če ne se bojo psi tepli, kdo jih bo gnal skupaj. Grin

Lp
Logiran
evrosad
rad pišem

« Odgovor #967 : sreda, 19.04.2006 : 21:06:35 »

bolha2  Cheesy na kmetiji moraš paziti, da ne bodo kokoške Kata fentale, k je še majhen

Lp
Logiran
bolha2
odvisnež

« Odgovor #968 : nedelja, 23.04.2006 : 21:45:32 »

Kokoške bomo pazili naslednji vikend. Cheesy Ta vikend smo imeli pa spet fotosešn.  Grin
Kato je pogruntal, da mu je všeč voda, zato mu mami naštima en lavorček, da se malo igra in je tako vesel, da je oče rekel, da mu bo treba en bazenček narest.

http://roadie.moj-album.com/slike/959196/DAk7bpqdJEKyDXvE.v.jpg

V soboto nas je obiskala tudi Satin s svojim Larsom, ki sta ga moja dva hotela odpeljati na sprehod, da se Satin malo spočije. Cheesy

http://roadie.moj-album.com/slike/959196/k0aepUE7Evqh8Fom.v.jpg
http://roadie.moj-album.com/slike/959196/s48jr4DlGff5P6vK.v.jpg

Potem se je Kato odločil, da na sprehod odpelje še Kano.  Cheesy

http://roadie.moj-album.com/slike/959196/yngV7FNhW8Hnb3fI.v.jpg

Srečali smo tudi sosedovo Brino (Zala iz Gmajnic) s katero se Kato tako divje igra, da ju je morala "ta stara" Kana z glasnim prigovarjanjem malo miriti.

http://roadie.moj-album.com/slike/959196/wWGd7ZtdReyxnMHa.v.jpg
http://roadie.moj-album.com/slike/959196/BhmUzxa5s70QDDH9.v.jpg

Za konec smo šli pa še k malo oddaljenim "sosedom" na roštilj, kjer je Kato obiskal Vini, ki pa se je odločila, da se z njim ne bo več igrala, ker je preveč zrasel od prejšnjega obiska. Grin

http://roadie.moj-album.com/slike/959196/5pFtR73xFUWL0Oaa.v.jpg

Lp
Logiran
evrosad
rad pišem

« Odgovor #969 : ponedeljek, 24.04.2006 : 23:14:35 »

Kato ima pa res sladko življenje. Toliko prijateljic..., zraven pa še vnetega fotografa (fotografko), ki ga spremlja na vsakem koraku. Tako pomemben je bil včasih le še naš maršal TITO. To je za pohvaliti, kajti s psom se je treba veliko ukvarjati.

Lp forumovcem in ostalim  Roll Eyes
Logiran
Tripikice
rad pišem
Sporočil: 316

« Odgovor #970 : torek, 25.04.2006 : 09:00:24 »

Hojla!

Evrosad in Bolha2: vidva sta na tem forumu čisto dovolj, da je blazno zanimivo Cheesy Cheesy Cheesy Smiley Smiley. Toliko lepih besed in fotk! Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy
Kato je prava filmska zvezda tukajšnjega foruma. Grin Cheesy Cheesy

Evrosad - po tvojem opisu sem dobila občutek, da "Otalež36" živi v raju, o katerem lahko eni samo sanjamo, a ne? Smiley Smiley

Mi smo pa v nedeljo bili v MB na poligonu društva, kjer sem spoznala (tudi) Katovo sestrico Kalo. Cheesy Cheesy Cheesy Prava "pupika" je! Kiss Cheesy Je pa imela malo smole, ker so bile okrog nje samo "ta velike" mrcine, ki so jo prav nesramno ovohavale.  Angry Grin Ne vem, kakšno življenje ima Kala, ga pa zato Kato zajema z veliko žlico. Cheesy Grin Cheesy Cheesy Tako je luštkan na slikah! Kiss

Tako kot Kala, je bila tudi naša Duka tam nekako zmedena Undecided. Namreč: skrbniki so svoje psičke in pse zvezali vsakega za svoje drevo in vedno, ko je kdo mimo prišpanciral svojega mačota ali svojo lepotičko, se je privezani nasprotni spol med sabo prav hrupno skregal, vmes so se tudi malo zravsali. To je pa bilo za Duko nekaj novega, ker so si v "pasji" šoli pa vsi kužki med seboj prijatelji Shocked Smiley. Ampak tam ni kraševcev - izgleda, da so ti res najbolj "vroči" po naravi. Wink Grin Grin Tako sta se med seboj zaradi Čena skregali tudi Duka in Čajka. Cry  Sad No, ja, na koncu sta se že malo lepše gledali, pa mi je bilo potem malo lažje pri duši. Ko smo prišli domov, si je Duka kar oddahnila in odspala cel večer, še večerjo je "prestavila" na kasno uro. Grin Grin Grin Izgleda, da bo tudi ona, tako kot njena skrbnica, bolj zapečkarska oseba. Wink Grin Grin

Kljub temu dogodku (hja, je treba razumeti, da gre za zakon narave, a ne? Smiley) je bilo zelo lepo, vesela sem, da sem spoznala tudi v "živo" ljubitelje kraških mrcin in forumaše, ki jih ob tej priliki prav vse lepo pozdravljam! Smiley Smiley Smiley

Bolha2 - komaj čakam "poročilo" o tem, kako je Kato "pazil" kokoške. Grin Cheesy Cheesy Grin He-he, to bo tam veselica! Cheesy
Logiran
bolha2
odvisnež

« Odgovor #971 : torek, 25.04.2006 : 09:39:08 »

Jaz komaj čakam, da bo tisti piknik v maju, kjer bojo samo kraševci. Sem mami omenila in je bila takoj za, da ga peljemo malo med "njegove". Grin Kakor sem zasledila bo na dolenjskem v Stični, ampak za datum pa nisem prepričana, če je kdo mogoče bolje obveščen, naj napiše vse podrobnosti. Bi bilo zanimivo videti, če bi se Kato spomnil svojih bratcev in sestric. Cheesy

Tripikice: A Kala še tako grdo gleda? Grin

Lp
Logiran
Suzana
rad pišem
Sporočil: 393

« Odgovor #972 : torek, 25.04.2006 : 09:58:42 »

Prav rada bi se vam počasi pridružila z kakimi veselimi novicami.
Samo trenutno se ukvarjam s to Šibino operacijo. Jutri bo namreč operirana zaradi tumorja na seskih.  Cry Undecided Cry
Zdaj sem se še pogovarjala z enim veterinarjem, ki me je malo pomiril. Pravi da v kolikor je še psička normalno živahna, normalno je , nima vročine ipd. še ni suma, da bi bile metastaze in se dajo tumorji zelo lepo odstranit. Upam, da bo tako.

Ne Kala pa nič več tako grdo ne gleda, je prav simpatična psička. Cheesy Wink

Tripikice, kljub utrujenosti upam, da ste z Duko preživeli lep dan in da se vidimo tudi v Stični, datum bo objavljen v Kraševcu, ki izide poleg Kinologa in Mojega psa prvega maja. Cheesy Wink Smiley
Logiran
do-khyi
rad pišem
Sporočil: 376

« Odgovor #973 : torek, 25.04.2006 : 18:10:43 »

Šibainmika držim pesti za Šibo, da bo vse O.K.

A lahko tudi jaz pridem na srečanje kraševcev v Stično, čeprav nisem lastnica te pasme ? Smiley
Logiran
EBRANKA
rad pišem
Sporočil: 304

« Odgovor #974 : torek, 25.04.2006 : 21:49:34 »

Hojla druscina

Me veseli, da je ze kar nekaj interesentov za piknik, ki bo v 24. junija v Sticni na Gradiscu... vec bom napisala enkrat junija tudi na straneh mojpes.net, se prej pa bomo imeli specialno razstavo krasevcev v Maruiboru, tako da predlagam, da si kar vsi oznacite datum 21.maj.

Prijavnica na razstavo bo se enkrat prilozena v posebnem dodatku reviji Krasevec (ki ga bodo dobili clani drustva), seveda pa se bo po 1. maju mozno prijaviti tudi na straneh drustva... smo pa letos zrihtali, da bo prijava brezplacna, tako da upam, da bomo imeli kar lepo udelezbo. Aha, prijave so do 10. maja. Bolha, ce si ze clanica, bos dobila prijavnico avtomaticno, drugace mi pa javi, da ti jo posljemo na tvoj naslov. Kot sem omenila, bo pa revija Krasevec v manjsem obsegu izsla ze v par dneh v reviji Moj pes, pa potem v daljsem (24 str:) se v reviji Kinolog, nasi clani pa bodo dobili se 12. str. zanimivega dodatka z bolj drustvenimi zadevami, pa s konktretnimi nasveti glede razstavljanja, ocenjevanja, solanja...

Do-khyi super, da bos prisla na nas piknik, saj ti si po dusi se vedno nasa (morda te celo nahecamo, da zacnes ob Tibetancih vzrejati se njihove slovesnke sorodnike Krasevce Wink) je pa en od namenov piknika tudi predstavitev krasevcev javnosti, saj lahko tudi potencialni kupci tako dobijo najbolj relevantne informacije od samih lastnikov in vzrediteljev. V zacetku junija (prvo nedeljo) smo pa s krasevci povabljeni tudi na piknik Zelenega vala in revije Moj pes, kjer bo pa tudi prostor za promocijo pasme in kamor ste tudi vsi vabljeni.

Tripikice, prav lepo, da smo se koncno spoznali Cheesy Cheesy Grin Smiley, na zalost ni bilo casa, da bi se kaj bolj klepetali, kar se Cajke in Duke tice sem pa prepricana, da se bosta se cisto ok razumeli Smiley... na razstavi v Ljubljani in mnogih drugih prireditvah npr. so bili krasevci prav neverjetni .. npr. v Ljubljani se je na dveh kvadratih drenjalo 9 krasevcev, pa ni bilo nobene slabe volje, v Stanjelu smo pa dali na sedi naenkrat okoli 9 psov(skoraj same psicke), pa so prav lepo pozirali, tudi brez slabe krvi. Morda pa je res kot pravi Sibainmika, da si poligon nasi krasevci hitro vzamejo za svojega, pa ga potem ljubosumno cuvajo drug pred drugim. Dobro je tudi, da nase peske peljemo v cim vec razlicnih situacij... verjetno se Duka pocuti na svojem solskem poligonu kot doma, v Mb pa ji kot pravis ni bilo nic domace in je tudi zato morda malo bolj hitro odreagirala, da sta si s Cajko skocili v lase.  Morda je pa svoje prispevala tudi vrocina in so bili zato psi malo bolj razdrazljivi. KO je bila Cajka npr. prvic na poligonu, je bil oblacen oktoberski dan in so z Dino, Dono, Deno in Daso kakih par ur norele po poligonu, pa ni bilo nobene hude krvi. Hmm, pa res je, da takrat ni bilo zraven nobenega samcka.. kaj ces, kaksni psi so ljubosumni in posesivni do kaksnih igrac, kosti, hrane, celo lastnikov, zgleda pa, da nasa Cajka meni, da so bili vsi samcki narejeni samo zanjo in so samo njeni Wink Roll Eyes Undecided Cool Cheesy Grin Grin
Bolha, tele slikovne zgodbice s Katom so pa tudi meni fenomenalne, se mi zdi, da kar podozivljamo case, ko so bili tudi nasi krasevcki mladicki.

Sibainmika, na Malem Hudem drzimo skupaj sta dva para cloveskih in pasjih tack, da bo sla jutri operacija gladko cez. SEm si kar malo oddahnila, ko si napisala, da ni suma za metastaze, ker potem so res zelo dobri obeti, da bo jutrijsna operacija popolnoma uspela.

Logiran
Strani: 1 ... 60 61 62 63 64 [65] 66 67 68 69 70 ... 198   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: kraški ovčar - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.