o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
nedelja, 24.11.2024 : 06:34:52
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 2
| Tema:
kraški ovčar - čvek
Strani:
1
...
58
59
60
61
62
[
63
]
64
65
66
67
68
...
198
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: kraški ovčar - čvek (Prebrano 276083 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
Suzana
rad pišem
Spol:
Sporočil: 393
Re: kraški ovčar - čvek
«
Odgovor #930 :
ponedeljek, 27.03.2006 : 08:16:59 »
Ja stvari se res izboljšujejo.
Glasilo Kraševec bo priloga reviji Kinolog in reviji Moj pes. V Moj pes bo sicer v manjšem obsegu, izbrali bojo najbolj zanimive članke (16 strani), v Kinologu bo pa v celoti. Tudi tisk bo barvni, tako, da bodo tudi slikce prišle bolj do izraza. Glasilo se bo dalo tudi kupit. Izide pa 1. maja, tako, da bo že v obeh majskih številkah kinologa in Mojega psa.
Tudi v V rtojbi izgleda, da bo kar nekaj kraševcev in za finsko jih je že šest prijavljenih. Odlično!
Logiran
Tripikice
rad pišem
Spol:
Sporočil: 316
«
Odgovor #931 :
ponedeljek, 27.03.2006 : 09:51:17 »
VAUUU!
Same dobre novice!
Zadeve napredujejo z neverjetno hitrostjo!
Vse pohvale vodstvu društva in veliko zahvalo Jani, ki toliko prispeva k promociji kraševca!
Pridni ste ko se tako trudite, da bomo imeli kaj delati - vrbic in grmičkov ne smemo več saditi, bomo pa vse dneve sedeli na sončku in čitali glasilo.
Mimogrede, štrcelj, ki je ostal od moje vrbe, začudo
, sploh ni zanimiv!
Je pa naša Duka sedaj spet nekaj pogruntala, namreč, da je izredno zanimivo lulati po tulipanih - poleg treh arov, ki jih ima na razpolago za španciranje in lulanje, je po novem najbolj primerna za lulanje gredica v velikosti treh kvadratov!!!
Pa še ograjeno jo imam!
Ne, ne bom se več žalostila, kupila si bom časopis velikega formata, da ne bom prav nič videla mimo njega.
Šibainmika
, kdaj, pri kateri starosti je Šiba prenehala "vrtnariti"? Da bom vedela, koliko čtiva si naj nabavim
.
Šibainmika - jaz ne vem priti oz. ne najdem slike marogeca. Mi poveš kje jo najdem, prosim?
Je pa zanimiva ta "naša"
do-khyi
- ona nas tako čisto po tihem ves čas bere in spremlja kaj se dogaja s kraševcem.
Kako si kaj ti in tvoji TM-ji? Ste "pridelali" kaj mladičkov?
Ebranka
, priznam ti, da si odlična pasja odvetnica
, Duka ti je dolžna par lizov in tudi tvoj vrtiček ti bo v zahvalo rade volje "uredila". Ali pa pomogla Čajki pri kakšnem opravilu
. Ne, ne bom se več žalostila, tudi sajenje žive meje smo odmislili, bomo lepo na "razstavi", ko bomo zunaj sedeli, bomo pač morali paziti kako sedimo, kako se praskamo po nosu in če nismo slučajno umazani na lastnem dvrorišču, in če bomo imeli piknik, naj nas sosedje gledajo kako jemo in cedijo sline, čuvajka Duka jih takoalitako ne bo zraven pustila...
Bolha2
- kaj pa pri vas dogaja? Si že v zaostanku s Katovimi dogodivščinami!
Logiran
Suzana
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #932 :
ponedeljek, 27.03.2006 : 10:07:37 »
Da se stvari pomikajo naprej gre veliko zaslug tudi novi predsednici Mojci.
Tripikice, jaz ne znam vstavljat slik, nikakor mi ne uspe. Vse slikce pa so na mojem albumu. Šiba je prenehala vrtnarit zelo pozno, kako luknjo pa še zdaj rada skoplje, tako, da ti čtiva ne sme zmanjkat.
Logiran
bolha2
odvisnež
Sporočil: 871
«
Odgovor #933 :
ponedeljek, 27.03.2006 : 17:42:34 »
No, danes sem končno prišla do računalnika, sem bila cel vikend pri Katu.
Sem videla, da moram že napisati prispevek in sem hitro začela pisat, zdaj se mora samo še vse skupaj malo "uležt", da bom potem lahko še napake popravila.
Kato je v enem tednu ratal Jack Razparač
, začel je gristi noge in mu tega nič ne prepreči razen fizična odstranitev iz sobe, da se pomiri. Zelo je priden in pomaga pri hišnih opravilih.
http://roadie.moj-album.com/slike/959196/d8AG7wrj3l86B2ZC.v.jpg
http://roadie.moj-album.com/slike/959196/hlK0S2yUvWX5b8fb.v.jpg
Šli smo tudi malo v mesto, kjer je bil prvič malo prestrašen, drugič pa že kar pogumen. Tako se pa pelje v avtu, dokler se ne umiri in poišče primeren prostor za spanje.
http://roadie.moj-album.com/slike/959196/5ykXp8_VAQ0vXzPs.v.jpg
Spoznal je enga kužka pred Mercatorjem na Vrhniki.
http://roadie.moj-album.com/slike/959196/LFUySxibGxS1OyaW.v.jpg
Pa še eno kužiko pri družinskih prijateljih, katera mu je celo dovolila se igrat z njo.
http://roadie.moj-album.com/slike/959196/XmiHY1EYF_qqcSZY.v.jpg
Tako pa uživa na tistih predelih našega dvorišča, ki ni pod snegom.
http://roadie.moj-album.com/slike/959196/4qHJF0f894gZt4pL.v.jpg
Tukaj pa še povezava na album šibeinmike:
http://sm131171.moj-album.com/
Lp
Logiran
do-khyi
rad pišem
Spol:
Sporočil: 376
«
Odgovor #934 :
ponedeljek, 27.03.2006 : 18:47:22 »
He-he Tripikice, res vas berem in se imam prav luštno
. Pa sline cedim na vaših kraševcih, ker žal vsega res ne morem imeti...
Moji TM-ji so
in pridelali smo 8 mladičkov, ki so že vsi pri novih lastnikih in uganjajo podobne vragolije kot vaši kraševci.
Superca da bo glasilo o kraševcu priloga pasjih revij. Spomnim se, da je pred leti že bilo nekaj strani v Kinologu, ki so bili namenjeni samo kraševcu, njihov avtor pa je bil Ivan Božič. Jaz sem te članke kar požirala
in res so mi pomagali pri vzgoji moje kraševke.
Logiran
Suzana
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #935 :
torek, 28.03.2006 : 08:04:24 »
Bolha2 hvala ti za link mojega albuma. Tripikice tisti marogec je na prvi sliki na podalbumu "na društvenem poligonu".
Do-khy čestitke za osem mladičkov
Logiran
EBRANKA
rad pišem
Spol:
Sporočil: 304
«
Odgovor #936 :
torek, 28.03.2006 : 11:39:43 »
Pozdravljena živahna druščina
Jelenko še pride na vrsto, ko malo zajamemo sapo (Evrosad, lahko pa vmes ti malo pokličeš kaksnega urednika na RTV, če imaš čas
) ... ta teden moramo namreč urediti vse prispevke za revijo, pa jih še nekaj čakamo (do srede ali četrtka), tako da se bojim, da bo april kar hektičen.
V Vrtojbi nas bo po mojem štetju najmanj 9, lahko pa celo še kakšen več, tako da upam, da bo to sedaj nekak minimum udeležbe tudi na drugih razstavah.
Tako da se bo splačalo priti tudi tistim, ki bi prišli kraševce le pogledat...
Po razstavi se pa nekaj dogovarjamo, da bi nase krasevce spremenili se v foto modele in jih malo poslikali na krasu, v takem pristnem okolju (da bomo dobili tisti znacilni rahlo otozni krasevski pogled, bomo pa malce nesramno pomahali pred njihovimi smrcki s kaksnim kraskim prsutkom
. Bom napisala kasneje se kaj vec.
Do-khy, lepo da nas se vedno spremljas in da so mladicki ze nasli nove domove
... , ali bos tudi v Vrtojbi
?
Tripikice, tole branje revije na vrtu je zelo dobra ideja, ce bo prehitro zmanjakalo ctiva, pa si bos na vrt nesla kak prenosni racunalnik pa bos lahko brala se prispevke na domaci strani drustva... ali pa ce se malo prepustimo domisljiji, si lahko na vrtu naredis projekcijo? Pa bo npr. Duka tekala v prvi vrsti, v ozadju se bi pa na kaksnem zidu projecirale slike krasevcev
dvomim, da bi potem sploh se pomislila na kaksne vrbice ali podobne rastlince
Logiran
Tripikice
rad pišem
Spol:
Sporočil: 316
«
Odgovor #937 :
torek, 28.03.2006 : 13:27:14 »
BOLHA2 - Kato je prav neverjeten!
On in tvoji kometarji me vedno spravijo v smeh.
In kako je fotogeničen, ta kosmati smrkavec
. Naša Duka še vedno v avtu na začetku vožnje stoji, ker mora imeti razgled skozi vsa okna kot bi nas kontrolirala, če dobro vozimo.
Kar se pa tiče Jacka Razparača: mi je zelo zelo dobro poznano to obdobje!
Nekje pol leta nazaj sem po vsem forumu stokala zaradi tega in iskala nasvet kaj naj naredim
. Tako mi je obdelovala gležnje in najbolj meni, drugi so se je hitro rešili. Pri meni je pa bila vztrajna - kakor sem se pojavila v pritličju, že sem imela njene čekančke v gležnju!
Prava barakuda!
. Naj te potolažim: enega lepega dne je minilo samo od sebe, na to obdobje pa nas spominja le še kup raztrganih nogavic, pa kakšna brisača, moja dobesedno "prerešetana" trenirka in hčerini copati.
EBRANKA: tvoj predlog sploh ni od muh, pa še polno vrbic bi lahko imela v ozadju s kraševci, ker jih ne bi mogli gristi!
Logiran
do-khyi
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #938 :
torek, 28.03.2006 : 20:51:26 »
Ebranka v Vrtojbo me žal ne bo, ker sva z Ingslom takrat na razstavi v Wieselburgu, v Avstriji. Mogoče se pa vidimo v Hrušici. No saj tudi za tja še nisem sigurna, ker me mika dvodnevna razstava v San Marinu
, ki je menda v istem času. Tako, da še ne vem kje bom. Vsekakor na pasji razstavi
. Škoda, da nimam še kakega lepega kraševca, ki bi ga lahko razstavljala, saj grem večkrat tudi v tujino na razstave, pa bi bilo prav fajn, saj je to v tujini zelo eksotična psama po vsej verjetnosti. Ne bi nič škodilo, da tujci spoznajo te naše lepotce. Prav super, da jih gre 6 na Finsko
.
Šibainmika hvala za čestitke
Logiran
bolha2
odvisnež
«
Odgovor #939 :
sreda, 29.03.2006 : 16:07:41 »
Uf, me je kar malo pomirilo to, da ga bo grizenje minilo samo od sebe, vsaj upam.
Sicer je pa medo, ja, pa raste tudi vse hitreje.
Danes je bil pri meni, pa se mi je zdelo, da je zrasel, čeprav sem ga v nedeljo videla. Sem pozabila fotoaparat s sabo vzet, ko smo šli na sprehod, tako da ne bo danes nič slik. Smo imeli pa incident z otroki v Tivoliju. Jih je bilo za cel razred in so vsi noreli in cvilili, da se Kato ni upal iti mimo. Ko so učiteljice otroke pomirile, ker so videle, da se Kato boji, smo šli mimo, ampak so valjda takrat vsi otroc "iiiiiii, kok je lep" in vsi proti njemu. On je seveda začel bežat, otroc so ga pa lovil in so ga čisto obkrožili.
Bogi, je bil čisto prestrašen, me sploh ni šljivil ko sem ga klicala, potem mi ga je ratal ujet in sem ga kar odnesla stran. Potem sva pa malo stran od njih počepnila in jih gledala kako so šli mimo, pa se mi je kar skrival pod nogami. Upam, da ne bo zaradi tega kakšnih posledic, da ne bo maral otrok.
Pa pozabila sem povedati, da je bil Kato že drugič cepljen in injekcije tudi čutil ni. Je bil pa potem pogumen in je šel kar sam se stehtat, in ima pri 10. tednih 8,800 kg in je tako v enem tednu pridobil 1,100 kg teže.
Jutri gre pa v malo šolo.
Lp
Logiran
do-khyi
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #940 :
sreda, 29.03.2006 : 17:54:32 »
Tudi jaz upam, da ne bo posledic glede otrok. Najbolje, da ga vodiš čimveč med otroke, ki naj seveda z njim lepo ravnajo, skratka same dobre izkušnje naj ima z njimi. Ker potem ko bo pes velik, zna bit res kriza v primeru, da zasovraži otroke. S takšnim psom res ni prijetno živet, ker si skoz v strahu, da bi koga obgrizel. Pa lepo se imejta v mali šoli, mogoče bo tam tudi kakšen otrok pa bo videl , da ne grizejo
.
Logiran
EBRANKA
rad pišem
Spol:
Sporočil: 304
«
Odgovor #941 :
petek, 31.03.2006 : 16:49:55 »
Dragi krašeljubci eno obvestilo in vabilo
.. to nedeljo bomo imeli na poligonu drustva (poligon je v Mariboru, naslov je pa Zolajeva 11b) delovno akcijo
, popestreno tudi s piknikom
... pakirali bomo posto za vse lastnike krasevcev, saj upamo, da bo letos malo boljsa udelezba na vzrejnem pregledu (lani je bilo na vzrejnem pregledu le 9 psov
, kar je skoraj katastrofalno za sam razvoj pasme
. No, ker smo v drustvu vsi prostovoiljci, nam vedno koristi kak par rok vec za pakiranje, sploh glede na to da smo se zelo potrudili, da smo pridobili skoraj 600 naslovov lastnikov krasevcev (najvec dela je v to vlozil Kraski).
Zelo veseli pa bi bili tudi kaksnega lektorja, ki bi nam pomagal pri lektoriranju revije Krasevec, ki izzide 1. maja.
Ce je kdo pripravljen pomagat na kakrsenkoli nacin, mi naj prosim pise na
promocije@dlvkos.si
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.634
«
Odgovor #942 :
petek, 31.03.2006 : 19:56:46 »
Spet se obračam na vas, ker potrebujem fotografijo kraševca za plakat o Sloveniji. Zaželjena je razstavna poza in ozadje v kontrastni barvi (recimo ne rjava, zelena, ker se potem pes slabo vidi). Hvala!
Logiran
evrosad
rad pišem
Sporočil: 283
«
Odgovor #943 :
petek, 31.03.2006 : 21:39:51 »
Kraški, hvala za tvoj dragocen prispevek pri uspešnem iskanju naslovov lastnikov kraških ovčarjev
. In tudi tebi, Branka. Upam, da se bo žalostno stanje iz lanske sezone občutno popravilo, saj je manj od trideset na leto prava katastrofa. Želeti si je treba vsaj petdeset psov na vzrejnih pregledih vsako leto.
Jutri jaz ne morem na vadišče v Maribor, ker bomo imeli tesarja, zato se prosim odzovite vabilu Branke Štajerci in uspešno zapakirajte vabila na vzrejne preglede v letu 2006. Želim vam pa eno lepo družabno srečanje ob tako pomembnem dogodku in dober piknik
...
Lep vikend Kraševcem in njihovim oboževalcem, pa kdor ima kakšno primerno sliko Kraškega ovčarja, naj jo nekako pošlje mojemu predhodniku za "plakat o Sloveniji", kot se je izrazil...
PS: Mislim, da bi revijo lahko tudi sami zlektorirali, saj nekaj pravilne slovenščine pa že
obvladamo, mar ne? Koliko strani pa bo vsega skupaj?
Logiran
bolha2
odvisnež
«
Odgovor #944 :
nedelja, 02.04.2006 : 10:52:37 »
Kato je bil v četrtek prvič v pasji šoli in je pred začetkom tako norel z ostalimi, da je celo bruhal
, čeprav je jedel 3 ure prej. Mami je vsa zagnana in kupuje vse pripomočke, katere so jim naročili, da morajo naslednjič prinesti. Poba je vsakič, ko ga vidim, večji.
Včeraj nam je ratala samo ena slikca, ker so potem baterije crknile.
http://roadie.moj-album.com/album/2198124/?os=2723783
Imam pa še eno sliko na kateri se vidi, da ima očala "narisana" okoli oči
, pa me zanima, če jih ima še kakšen vaš kraševec.
http://roadie.moj-album.com/album/2198124/?os=2723786
Lp
Logiran
Strani:
1
...
58
59
60
61
62
[