mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 27.11.2024 : 12:00:57

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: kraški ovčar - čvek
Strani: 1 ... 39 40 41 42 43 [44] 45 46 47 48 49 ... 198   Dol
Natisni
Avtor Tema: kraški ovčar - čvek  (Prebrano 277294 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
dacha
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 15

« Odgovor #645 : četrtek, 12.01.2006 : 15:58:21 »

Ma kako je veselo na našem forumu, ko se je število članov povečalo..Komaj čakam, da se vidimo v Ljubljani, čeprav imam kar malo treme  po vsem tem kar ste napisali  sram Kiss. Naš Dač je še vedno smešen s tisto svojo punk frizuro, tako, da smo se prijavili predvsem zaradi defileja, da bi nas bilo čim več. Da o njegovi potrpežljivosti sploh ne izgubljam besed. Ebranka, po moje bova lahko midve spile eno šilce, ker bo po moje zelo veselo  Roll Eyes Cool Shocked. Pustimo se presenetiti.
Kraševci pa medvedi?? Shocked Shocked. Naš Dač je itak tudi takšen firbec, da bi povsod vtaknil svoj gobček, pa tudi v medvedji brlog, če bi bilo treba..Včeraj ga je mama hotela peljati na sprehod in ga zavezala na mizo na terasi, pa sta šla najprej Dač in miza, pol vaza in za njima mama. Dač se je tako ustrašil, ko se je vaza razbila, da je dal v peto prestavo in vlačil mizo po dvorišču, dokler se ni zagozdila. Grin. Pol je pa bil čisto teroriziran in sedaj se tej čudni stvari na štirih nogah sploh ne približa, ker misli, da je neka pošast Angry Wink. Škoda, da nismo snemali, po moje bi Dač dobil nagrado..

Se vidimo v nedeljo, da kakšno rečemo o teh naših mrcinah Grin Cheesy
Logiran
EBRANKA
rad pišem
Sporočil: 304

« Odgovor #646 : četrtek, 12.01.2006 : 21:11:50 »

Res je samo še par dni do razstave, držim pesti Tripikice, da ti bo ratalo dobiti prevoz v Ljubljano da boš z mano in Dacho spila kakšen brovničovček za korajžo (kaj bolj žganega je pa meni bljak).

No, danes sva imeli s Čajko hudo razburljiv dan, sva se mi zdi še kar malo v šoku. Nisva sicer srečali medveda pač pa izjemno napadalno huskiyico. O njej sem pisala že kako leto in pol nazaj na forumu v rubriki napad psa ker so mi vsi sprehajalci govorili o njej grozljive stvari. Napadla je namreč vse možne psice, med drugim eno dobermanko, zaradi katere so šli celo na sodišče, saj ji je povzroiča težke poškodbe. Že takrat sem enkrat srečala lastnika in mu "zagrozila" da mislim tudi na sodišče, če bo kdaj napadla Čajko. Po tistem smo se večkrat srečali, vendar jo je imel na vrvici, danes pa sta bili obe spuščeni. Huskica se ja zagnala proti Čajki, ki ni bila čisto ziher, ali je psica napadalna ali nevarna, tako da je skakla v zrak in kazala mešane znake. Oba sva psici klicala k sebi, pa se seveda nista odzvali. Ker sem na forumu večkrat prebrala, da je nevarno, če imaš v primeru  napada svojega psa privezanega, je ne bi privezala, samo zdelo se mi je, da sva skupaj močnejši. Huskica je prihajala proti Čajki v popolnoma napadalni drži, prihuljena kot volk. Potem pa je naenkrat zdivjala. Čajka je stekla par metrov nazaj in se postavila v podrejeno pozo, kar pa Huskiici seveda ni bilo dovolj, saj je skočila vanjo in parkrat šavsnila proti njej. Čajka se je najprej izmikala, ko je pa videla da gre zares, so se pa pokazali njeni pravi kraševski geni. Skočila je z vso silo vanjo in jo prevrnila v sneg, takoj ko je huskici uspelo vsati, pa ji je skočila na hrbet in jo dobesedno ukleščila s prednjimi nogami. Tako jo je držala v precepu vsaj 30 sekund, dokler nisem prišla zraven. Ne morem opisati, kakšen pogled je imela takrat Huskica ... ni mogla dojeti, kaj se ji dogaja, ampak vse skupaj je zgledalo nekako takole  Shocked  Čajko sem poklicala k sebi, Huskica pa je takoj skočila za nama, pa sem jo potem še jaz malo nadrla z ostrim Pusti in Ne kar je tudi delovalo, ker se je videlo, da ni nic vec tako sigurna vase. Ko sem videla, da se pomirja, sem jo z mirnim glasom ogovorila tako da je celo prišla k meni in sem ji dala malo meska v znak sprave. Moja Čajka je pa itak najbolj uravnovešen pes na svetu in ji je pustila, da jo povoha tako da sta se potem celo začeli igrati. Takrat je prilaufal njen lastnik in ni mogel verjeti da se igrata tako da je bil čisto navdušen, saj je prvič videl svojo psico v takšnem elementu. Huskica se je sicer hotela še nekaj postavljati, pa tudi se je videlo, da se ravno ne zna igrati, ampak če je bila kaj pregroba, jo je Čajka hitro vrgla v sneg. Tako sem bila ponosna na Čajko, ker se je videlo, da je dosti močnejša, ampak ni pokazala čisto nobene napadalnosti in zamerljivosti, samo tako samozavesno obrambo. Še dobro, da do tega srečanja ni prišlo pred kakšnim letom, ker se bojim, da se ne bi tako srečno končalo, samo z eno pomembno življensko izkušnjo več. Pa sreča tudi, da smo ji pustili, da se toliko igra s drugimi psmi, ker si je očitno pridobila zelo dobro samoobrambno tehniko.
Logiran
Talija
midi
Sporočil: 223

« Odgovor #647 : petek, 13.01.2006 : 09:30:13 »

To je tudi meni všeč pri našem Feldu-da je uravnovešen in ni zamerljiv.
Dva dni nazaj so bili na obisku moji starši z Atosom, višavskim terierjem. In Atos, terier pač Wink, je bil nekaj slabe volje in je ves čas renčal na Felda. Ta ga je nekaj časa prenašal, ampak vse ima svoje meje in ko mu je bilo tega repenčenja zadosti, sta se stepla. Toda, slišati je bilo grozno (moji starši so skoraj omedleli Shocked ) in ko smo prišli ven pogledat, kaj se dogaja, je bila slika takšna: Feld je držal Atosa pod seboj, mali se je sicer še kar naprej nekaj usajal, vendar to kraševca ni ganilo. Ko je končno utihnil, ga je spustil in se obnašal, kot, da se nič ni zgodilo. Atos je pa potem še pol ure tožil staršem, kako je bil "bogi".
Logiran
Tripikice
rad pišem
Sporočil: 316

« Odgovor #648 : petek, 13.01.2006 : 10:03:08 »

Shocked Shocked Shocked UAUUA! Cool 3X HURA ZA ČAJKO! Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy
Ebranka, to si tako dobro napisala, si prav v živo predstavljam grozljivko, ki sta jo srečno in zelo uspešno doživele. Tvoja Čajka je tako hrabra in tako dobrega karakterja Cool Kiss Kiss, da bi se jaz požvižgala na nedeljsko razstavo Tongue! Meni se zdi to pomembno, ne pa, če ima pes uhlje 1 cm bolj naprej ali nazaj. Še enkrat UAAAU!
Ampak , nekaj pa ne razumem: če človek ve, da ima nesocializiranega , napadalnega psa, zakaj ga potem nima na vrvici? Ga še nihče ni tožil ali pa ga te tožne nič ne izučijo!? Koliko psov bi še napadel, če se ne bi pojavili neustrašni Ebranka in Čajka, ter pokazali kdo je gospodar v tej deželi - kraševci! Wink Cheesy Cheesy Cheesy

A niso ti naši kraševci fantastični psi, po eni strani blazno pogumni, a miroljubni (!), po drugi strani pa taki humoristi. Cheesy Cheesy Cheesy Grin Grin

Včeraj ga je mama hotela peljati na sprehod in ga zavezala na mizo na terasi, pa sta šla najprej Dač in miza, pol vaza in za njima mama. Dač se je tako ustrašil, ko se je vaza razbila, da je dal v peto prestavo in vlačil mizo po dvorišču, dokler se ni zagozdila. Grin. Pol je pa bil čisto teroriziran in sedaj se tej čudni stvari na štirih nogah sploh ne približa, ker misli, da je neka pošast Angry Wink. Škoda, da nismo snemali, po moje bi Dač dobil nagrado..

DACHA, sedaj verjetno nimaš problema pustiti na mizi krožnik pršuta. Wink Grin

Našo Duko pa prav nič ne izuči. Radovednost in želja po igri sta močnejša. Enkrat sem brala, kako ljudje doma nimajo problemov z odnosi med psom in mačko. Pravijo nekako takole: "... pa je maček psu pokazal kremplje, šavsnil s tačko proti pasjemu gobčku, pes je zacvilil... itd. in je sedaj v hiši mir". Eni pravijo, da se pes celo boji mačka! Pri nas je seveda vse drugače. Nekako takole: "... pa je Piko pokazal Duki kremplje in šavsnil s tačko proti njenemu gobčku, Duka zacvili od bolečine in v naslednji fazi že umiva Pikotu uhlje in ga liže po gobčku. Le-ta to nekaj sekund trpi, potem si pa ves obupan nad nevzdržnim stanjem gre v nek kot mirit svoje živčke". In to se ponavlja že vso leto! Grin Grin Grin

Tripikice, Dina je menjala dlako kakšen mesec nazaj. Ne vem, če je kaj narobe, da Duka zdaj menjava dlako.
Mi ne gremo na razstavo, ker Dina nima pravilnega ugriza. Prve zobke je imela super, potem se je pa ugriz pokvaril. Ne vem kaj je šlo narobe, pa nič zato, še zmeraj je nam najlepša in sploh v vseh pogledih naj. Bodo pa na razstavi kar tri njune ( od Dine in Duke)  sestrice in njihov ati. Že držimo pesti in tačke.

DMN - Dina je tudi menjavala dlako sedaj pozimi, to pomeni, da je to verjetno povsem normalno. DMN, vsaj ti mi prosim povej, kako dolgo je pa to trajalo? Roll Eyes Smiley Rada bi vedela, kako dolgo je to menjavanje dlake nekje normalno.
Kar se pa razstavljanja tiče: Dina in Duka sta pravi sestri! In tudi nam je Duka še vedno najlepša. Wink Smiley Smiley Smiley

ŠIBAINMIKA - je kaj novega glede izgubljene psičke?

KRAŠKI - kaj je to za enih tablet Fitoval? Pa še malo moje radovednosti: si imel vedno samo psičke-kraševke, si imel tudi legla? Roll Eyes Smiley

Logiran
Kraški
novinec
*
Sporočil: 40

« Odgovor #649 : petek, 13.01.2006 : 13:33:00 »

EBRANKA lahko si ponosna na svojo psico Smiley.Mamice svojega novega kosmatinca še nisem izbral,bo pa morala biti vsaj toliko kraševka kot tvoja Čajka.Kar nekaj psic poznam,ki so zahrbtne, plašne in neuravnovešene Sad,.Mene pri kraševcu najprej fascinira njegov karakter,pod vtisom katerega si potem ustvarim celotno sliko psa.

Tablete Fitoval?Kupiš jih v vsaki lekarni,so pa primarno namenjene ljudem ki imajo probleme z lasiščem,izpadanjem las...
Četica naših kraševcev:Dina,Deja,Tarzan,Šiva,Arka,Biba-in upam,da vsaj še enkrat toliko.
Dina in Arka sta bili mati in hči,Šiva in Biba sta bili mati in hči.Se pa Dine in Arke ne spomnim,ker sem ˝prestar˝ Roll Eyes.
Pri nas doma se gremo kraševsko hiperpodukcijo-s petimi,oziroma štirimi psicami,kajti Deje nismo zaradi slabega karakterja nikoli parili,smo imeli 4 legla.  Wink

Šibainmika, psička iz Kočevja-mi prosim poveš kaj več o tej zadevi?

Vsem skupaj veliko uspeha ter zadovoljstva jutri in v nedeljo.

Logiran
Tripikice
rad pišem

« Odgovor #650 : petek, 13.01.2006 : 14:34:31 »

Šibainmika, psička iz Kočevja-mi prosim poveš kaj več o tej zadevi?

Hm, o tej psički ve največ povedati Šibainmika. Psička je živela na ranču z ovcami. Ker je lastnica ranč prodala, stanuje pa v bloku, je bila prisiljena psičko podariti Sad. Njena želja je bila, da bi psički našla nov dom nekje, kjer bi še naprej živela z ovčkami. Končno je našla "kandidata", enega gospoda, ki ima ranč z ovcami na Igu, ni se pa vedelo, da pa on stanuje pravzaprav v Kranju. Skratka, psička je od tam pobegnila in sedaj se menda ne ve kje je Cry. Ker je zadevi najbližje Šibainmika, jo zato sprašujem, kako je s psičko, če je že kaj novega.

O, Kraški, ti pa imaš mnogo izkušenj s kraševci8). Potem mi boš sigurno vedel povedati tole: npr. imaš kraševko, enkrat v prihodnosti pa bi še k hiši pripeljali psa - kraševca. Mladičev pa recimo, ne bi hoteli imeti. Na kakšen način je to izvedljivo, samo tako, da steriliziraš psičko, ali je še kakšna druga možnost? kaj pa v primeru, če bi ta kraševček bil od iste mame, a bi živalci vedeli, da sta brat in sestra? Roll Eyes
Saj me je sram, da je moje znanje iz biologije, ali če hočeš kinološko znanje na nuli sram Angry, ampak enkrat moram vprašati, če se hočem podučiti, a ne? Undecided Wink Smiley Smiley Drugi pa tega prosim ne berite in se ne smejte iz te, ki sprašuje kozlarije! sram Grin Grin Grin Grin

Opažam pa, da si imel mnogo več kraševk, kraševca samo enega? Zakaj?

Še nekaj, če sem te prav razumela, si tvoje kraševke tudi kopal? Misliš, da je to potrebno? Se ti ne zdi krtačenje povsem dovolj?

Ej, prijeten vikend tudi tebi, in če me ne bo v LJ, lepo prosim, popazi na Ebranko in Čajko, Čajka se bo sicer dobro odrezala, bolj popazi s kakšnim obkladkom na čelo na Ebranko. Wink Wink Wink

Logiran
Kraški
novinec
*
Sporočil: 40

« Odgovor #651 : petek, 13.01.2006 : 17:17:33 »

Se strinjam,frizuri kraškega ovčarja ne pristaja kopanje.Včasih pa se še posebno mlad pes neznansko rad povalja v mrhovini Angry-takega psa teško trpiš v stanovanju-zato ne preostane drugega kot da ga stlačiš v kad,in kalvarija se prične.
Ko je bilo Tarzanu 7 let je k hiši prišla Deja.Sta bila sorodnika po očetovi strani v drugem kolenu.Ko je prišel čas prve Dejine gonitve smo vsi pričakovali probleme s Tarzanom.Tarzan pa je bil ves srečen,če je lahko ležal ob psici Cheesy,kaj drugaga pa nikoli ni poiskušal.Ni pa bilo v tistem času na dvorišču nobenega drugega snubca,ker je Tarzan z vsakim na hitro poračunal.
Poznam vodnika psa in psice.Psica je bila stara tri leta ko je k hiši prišel pes.Psu je bilo 9 mesecev,ko se je psica pričela ženit.Mulac je bil ves zatrapan v psico.Ker so ga zaprli Sad, je tulil,praskal po vratih in grizel lesene stene okrog sebe-psica pa je bila spuščena na dvorišču.Je bilo ravno 13 dan gonitve,ko se mu je uspelo prebiti do psice.Psici je pričel dvorit jo naskakovat,ona ga je nekaj časa trpela,potem pa ga prebunkala,jedva da je preživel.v svojem življenju je zaplodil kar nekaj mladičev,vendar pa se domači psici v tistih dnevih sploh ni približal.

Sterilizacija pri kraševcu odpade,že tako jih je malo.Se strinjam s sterilizacijo psice le v primeru ogroženosti zdravja psice,in v primeru večjih karakternih anomalji.
Sicer pa teško komu solim pamet,ker se dve skupaj živeči psici nista še nikoli sparili. Shocked Shocked
Živali nimata pojma kako blizu oziroma daleč sta si v sorodu,zato na to ne računaj.
Tripikice hvalabogu ali pa komu drugemu,da si toliko odprta,da sprašuješ,morda za nekatere čisto banalne stvari.Kar brez sramu-sram naj bo tistega,ki se bo tebi smejal,kajti tudi njemu je moral nekdo pokazat kako si rit obrišeš.

Zakaj samo en pes v četici-sem že pojasnil-hiperprodukcija.
Se hecam.Niti ne vem zakaj smo imeli več psic.Bres kakšnega posebnega vzgiba.

Uboga žival ta psička iz kočevja.

Logiran
Suzana
rad pišem
Sporočil: 393

« Odgovor #652 : petek, 13.01.2006 : 17:46:32 »

Kraški res škoda, da se nisi prej prijavil na forum, ko smo iskali nov dom za to psičko.
Ta psička je od gospe Zalar iz Kočevja, drugače pa je iz vesenjakove vzreje. Ima vzrejno dovoljenje in enkrat je že imela mladiče. Morda poznaš psico iz vzrejnega pregleda.
Zalarjeva sta imela posestvo in ovčke, mož je pred kratkim umrl, tako da je morala prodat posestvo in se preselit v blok. Imali so še samca, katerega je vzel sin, za to psičko pa se je iskal nov lastnik. za pomoč se je obrnila na društvo in smo ji pomagali z oglasi. Jaz sem dala oglas tudi v Kmečki glas, kjer je izvedel ta, ki jo ima sedaj.
Ta novi lastnik se je kasneje (ne na začetku) zdel Zalarjevi malo sumljiv  zato sem ji predlagala, da ga naj pokliče in dobi točen nasdlov, da gremo pogledat kje psička živi. Obljubila mi je, da me bo takoj poklicala, ko dobi podatke ali karkoli novega, vendar me še ni.
Tako na kratko, podrobnosti ti razložim v Lj v nedeljo.
Upam, da jo bom jaz utegnila zvečer poklicat, ta teden sem namreč zelo na tesnem s časom.
Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #653 : petek, 13.01.2006 : 18:13:37 »

Pa še glede sterilizacije bi želela povedati svoje mnenje.
Jaz sem zagovornik sterilizacije. Če kdo iz kakršnegakoli razloga ne želi, da ima njegova psička mladiče, sem za sterilizacijo. S tem zmanjša možnost raka na seskih, maternici...izogne se raznim hormonskim problemom (Šiba ima velike probleme z navidezno brejostjo) in psi v njeni oklici ne trpijo, kar je za pse precej stresno, če jo zavohajo in ne morejo do nje. Veliko psov to tako "znori", da končajo pod avtomobilskimi kolesi, lastniki psic tudi niso najbolj tolerantni  do psov ipd. Moj prejšnji Fago je tri tedne čepel v kotu, nič jedel in gledal proti hiši kjer je živela goneča se psička. Hudo!
Marsikdo pravi, da to ni naravno. Pes tako z nami živi drugače kot njegovi sorodniki v naravi, po drugih zakonitostih prilagojenih življenju v urbanem okolju. Sterilizacija pomaga pri tej prilagoditvi psa življenju v urbanem okolju.
Sicer pa tudi obiski pri veterinarju niso naravni, če smo že pri tem. Psi in volkovi v naravi ne hodijo k veterinarju. V naravi namreč preživijo samo najmočnejši osebki, bolani so plen, nam pa ni v interesu, da pes pogine, zato ga peljemo k veterinarju.
Pred kratkim mi je tudi ena gospa, lastnica močno predebele psičke, zabrusila, da to pa ne, ker ni naravno. Naj mi pokaže volka tako debelega , da komaj hodi.

To je moje mnenje o sterilizaciji oz. kastraciji, nobenega pa ne silim, da se s tem strinja.

Meni je zelo žal, da nisem dala Šibe sterilizirat. Če bi pred leti tako razmišljala bi jo sigurno dala.
Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #654 : petek, 13.01.2006 : 19:50:18 »

Pravkar me je klicala ga Zalar. Je dobila podatke o tem lastniku in pravi, da bo šla v nedeljo pogledat z neko njeno prijateljico. Zdaj mi je še povedala, da ima ta človek še dva kraševca psa in psičko. To so sami novi podatki, ne vem kako so se to prej pogovarjali, da prej ni vedela tako pomembnih podatkov.
Logiran
Tripikice
rad pišem

« Odgovor #655 : nedelja, 15.01.2006 : 21:15:10 »

Hojla! Smiley Kje ste četica? Cheesy Vsi praznujete, se veselite, se spoznavate...? Cheesy Cheesy Mene pa spet ni. Cry Cry Eh, kot pravijo, vsaka stvar ima dve plati Smiley. Zdaj še edino mene ne poznate in se sprašujete kaj je to za ene...? Roll Eyes Jaz pa lahko še naprej sprašujem in govorim neumnosti. Wink Cheesy Grin Grin Grin Grin
Ne, zdaj pa zares: kje ste, želim IZČRPNO Shocked Cheesy poročilo?! Roll Eyes Cool Kako sta se odrezala Čajka in Dač? Kako so se uvrstili kraševci, Dukine sestre, kdo je zmagal, kateri je bil najlepši, je bil sodnik vredu ali tepec? Wink Grin Grin Kraški, si našel mamo svojega pasjega naraščaja - v kateri konec Slovenije si vrgel "oči"? Roll Eyes Roll Eyes Pohvalite in potožite se mi - čakam vas odprtih rok! Wink Smiley Smiley Smiley Smiley Smiley Smiley

Tripikice hvalabogu ali pa komu drugemu,da si toliko odprta,da sprašuješ,morda za nekatere čisto banalne stvari.Kar brez sramu-sram naj bo tistega,ki se bo tebi smejal,kajti tudi njemu je moral nekdo pokazat kako si rit obrišeš.

Kraški, hvala, hvala! Wink Smiley Smiley Smiley Smiley Smiley Smiley Veš, včasih res paše biti butec! Grin Grin Grin Grin Grin In s tvojimi odgovori sem zelo zadovljna. Wink Grin Grin
Moja Duka se zaenkrat še ni povaljala po nesnagi, ker zaenkrat raje poskuša, nesnaga (!) Angry , takšne in drugačne drekce, pri teh pa res ni izbirčna! Angry Angry tako, da je še nisem kopala in si niti ne predstavljam, kako bi bilo to možno izvesti notri, v kopalnici. Verjetno bi morali priti na pomoč gasilci. Grin
Povej mi prosim še to: kraševci-samčki bi naj bili dosti bolj temperamenti in težje vodljivi kot samičke.
Šibainmika pravi, da s svojim Fagom sploh ni imela nobenih takšnih težav, kakšen pa je bil karakterno tvoj Tarzan? Roll Eyes Kot pravi Tarzan? Wink Grin

Kar se sterilizacije tiče, se strinjam z obema. Zato pa še vedno ne vem, kaj bomo naredili pri Duki. pri sterilizaciji me moti tudi to, da to sploh ni tako majhen poseg v telo živalce! Shocked Sad :(Glede na to, da ti je, ŠIBAINMIKA, žal, da nisi dala Šibe sterilizirati - do katerega leta pa sploh lahko daš psičko na sterilizacijo?

Komaj čakam, Šibainmika, da nam poveš, kaj je ugotovila danes gospa Zalar? Je psička v dobrih rokah ali ne? Dobro v tej zgodbi je to, da ima psička tudi pasjo družbo, a ne?

No, tako. Sedaj pa tipkovnico predse in tipkajte, kajti čakam na NOVICE! Wink Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Grin

Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #656 : nedelja, 15.01.2006 : 22:04:48 »

Tripikice res škoda, da te ni bilo. sram

Čajka je razturala. Malo se ji je zdelo, da je ocenjevanje že preveč monotono in ga je potrebno malo popestrit. Tako je šla malo pogledat dogajanje v sosednji krog, pokazala je tudi, da zna preskakovat ovire. Vendar pa je Čajka tako simpatična, da ji sodnik tega ni vzel za tako zlo in je na koncu vseeno zmagala v svojem razredu in kasneje tudi med zrelimi psičkami. Roll Eyes Cheesy

Dač je tekmoval v razredu najmlajših in dobil naziv ZELO PERSPEKTIVEN. Cheesy

Dukine sestrce so se odlično odrezale, vse so bile odlično ocenjene, zmagala je pa ena od dveh psičk g. Petelinška, ne vem ali Daša ali Dena. Dona je bila druga.

Na koncu pa zmaga!!! Smiley Wink Cheesy Grin Cool Roll Eyes
Kraševci so tekmovali tudi med vzrejnimi skupinami, ata Vik, sin Aron, hščerke Dona, Dena ter Daša in zasedli 1 MESTO! Cheesy Wink Smiley
Ocenjeval je ta isti sodnik Jaroslav Matyaš kot jih je ocenjeval v krogu.
Bravo za Matyaša. Cheesy

To je na brzino, da ti malo potešim radovednost, bolj natančno bom napisala v kratkem, ko bodo nared tudi slikce.

Pozdravček!

Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #657 : nedelja, 15.01.2006 : 22:14:54 »

CACIB TROMOSTOVJE 2006

bOM POSKUSLA PRILEPIT NEKAJ SLIKC, ČE MI BO USPELO.
Logiran
Talija
midi
Sporočil: 223

« Odgovor #658 : nedelja, 15.01.2006 : 22:50:10 »

Bravo! Smiley Smiley Cheesy
Iskrene čestitke vsem kraševcem, dobro ste se odrezali. Kateri pa je potem dobil BOB?
Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #659 : nedelja, 15.01.2006 : 22:54:45 »

Aja čisto sem pozabila. BOB je dobil Vik od Viktorja Krena. Cheesy Wink Grin
Logiran
Strani: 1 ... 39 40 41 42 43 [44] 45 46 47 48 49 ... 198   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: kraški ovčar - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.