o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
sobota, 23.11.2024 : 13:36:47
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 2
| Tema:
kraški ovčar - čvek
Strani:
1
...
29
30
31
32
33
[
34
]
35
36
37
38
39
...
198
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: kraški ovčar - čvek (Prebrano 275813 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Tripikice
rad pišem
Spol:
Sporočil: 316
Re: kraški ovčar - čvek
«
Odgovor #495 :
ponedeljek, 28.11.2005 : 10:13:22 »
EBRANKA, čestitke še od naju s Duko
! Sem potiho sumila, da imata s Čajko ta vikend izpit, ker si enkrat omenila, da ga imata proti koncu novembra
. Duka povsem razume Čajko, da je sneg močno interesantna zadeva
, in da je Čajka samo hotela sodnici predstaviti svoj čut za naravo.
Neki sodnik je ob eni priložnosti dejal, da se njemu zdijo kraševci NAJ psi, da pa jih je treba na izpitu jemati kot svojo "kategorijo".
A veš, da Duka tudi najbolj obrajta zlate prinašalce?
Torej, ta vikend smo ugotovili, da so kraševci zaljubljeni v dve stvari: v sneg in v vrtnarjenje
. Naša pesa se je prelevila v pravega teptalca snega, najprej pa je okrog grmov oz. dreves imela pravi giro, skakala in vrtela se je v krogih kot po kakšni areni. Sem se že ustrašila za njeno mentalno zdravje!:D
Kar se pa Dukinega vrtnarjenja tiče, lahko opišem z eno besedo: JEŽEŠ MARIČKA!
Nikakor se ne strinja z mojim okusom
, po njenem bi bila okrog hiše najlepša prazna zelenica, še najmanj pa so ji všeč vrtnice. Te je v jeseni najprej temeljito do tal "obrezala", sedaj pa je sklenila, da so absolutno napoti. Pa je en grmiček kar izkopala. Seveda sem ga jaz posadila nazaj. Ko je to zagledala
, se je zgrozila
in mi to pokazala na tak način, da je grmiček ponovno izkopala, vse korenine in koreninice zgrizla, potem pa mi jih je eno po eno prinesla v stanovanje, češ tako bo kot bom jaz rekla.
Ej, Dacha, sem si mislila, da bosta tudi vidva vesela šolarčka!
Hja, skakanje po vrstnikih je res zabavno
, sploh ni važno, če je "sošolec" večji ali manjši. In kako smo užaljeni, če kateremu ni všeč, da se po njem skače
. PIH!
Hja, zaradi tega je res fajn hoditi v šolo.
Citat: šibainmika , sobota, 26.11.2005 : 22:54:24
Moram se spet malo pohvalit, da sem danes uživala ob gledanju Kraševcev. Kolegica mi je namreč presnela kar neka oddaj o kraševcih izpred nekaj let, pa reportažo o reviji kraševcev ipd. Če kdo želi mu lahko presnamem.
Šibainmika, sploh ne vprašaj, samo presnemavaj!
To pomeni: MENI TUDI PROSIM!
Takle filmček, pes pri nogah, maček v krilu, poleg skleda kokic in v peči plamenček - ne bo me na spregled do februarja.
Ebranka, ko si omenila postrvi, mi je ta tvoj piknikplac postal kar všeč!
Logiran
Suzana
rad pišem
Spol:
Sporočil: 393
«
Odgovor #496 :
ponedeljek, 28.11.2005 : 17:24:03 »
Bom presnela, samo ne morem obljubit, da bo to že ta teden.
Kaj se pa lokacije tiče za piknik, jaz mislim, da bi to bila super lokacija. EBranka, jaz sem zato, da kar rezerviraš en spomladanski termin (seveda naj še dajo drugi svoje mnenje). Je približno na sredini slovenije, je lepa okolica, če kdo želi si lahko ogleda samostan v Stični. Kaj pravite?
Logiran
Suzana
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #497 :
ponedeljek, 28.11.2005 : 18:08:30 »
Ja pa še to moram povedat, lastnica Luksa mi je obljubila, da pridejo na razstavo v Ljubljano.
:-*Upam, da bojo držali obljubo.
Logiran
EBRANKA
rad pišem
Spol:
Sporočil: 304
«
Odgovor #498 :
ponedeljek, 28.11.2005 : 21:17:18 »
Super, da vam je všeč lokacija za piknik (Gradišče) danes sva šli s Čajo kar peš gor, je bil čudovit dan, prav čaroben s soncem in meglicami, pa ko sva se vzpenjali ni bilo žive duše tako da se je Čajka z užitikom prekopicovala, se podila ter skakala z vsemi štirimi po celem snegu. Škoda, ker nisem imela fotoaparata ...
Sišbainmika, vse čestitke, da ti je uspelo prepričati Luksove lastnike, da pridejo na razstavo. Sedaj morava pa še me s Čajko zvaditi razstavno hojo
Me s Čajko bova namreč definitivno tudi prišli ... samo vidim, da sta dve razstavi, ali greste vsi na obe ali samo na eno? Da vem, kam se prijaviva. Pa malo sem mislila se poklicati, če Kinoloska zveza ne bi tudi dala brezplacno prijavnino... saj skodit ne more, ce probam malo polobirat, pa se ce clovek pomisli, da mali klubi to imajo, KZS pa ne, je kar malce nenavadno. Sem namreč opazila, da bo organiziral KD Hrusica drugo leto tudi razstavo in da bo za krasevce tudi brezplacna prijavnina HURA za Klub% in KD Hrusica!!
Tripikice, pod tisto mnenje sodnika, da so krasevci posebna kategorija, se pa jaz takoj podpisem, meni se zdijo res super inteligeni ker ubogajo predvsem tisto, kar se jim zdi smiselno. Odpoklic pri Cajki sploh ni tak velik problem, ampak te finese, pod katerim kotom naj se usede in ob kateri nogi, se ji pa zdijo ocitno malo neumne, pa kako bi ji clovek to zameril
Ji ni pa noben problem pocakati, ce ji recem sedi, pa tudi ce plesem indijanske plese okoli nje. Tudi ko greva na sprehod, ji pred jaso ali gozdom recem stoj in ji to sploh ni problem, ker se ji zdi ocitno to cisto smiselen in zivljenski ukaz, medtem ko tistih vaj na poligonu pa tudi pod razno nikoli ni vzela cisto zares.
Logiran
Suzana
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #499 :
ponedeljek, 28.11.2005 : 22:07:47 »
EBranka prej sem se pogovarjala z Branko Sluga (pred. vzr. kom.) glede predstavitve Kraševcev v defileju. Rekla je, da bo poklicala Denisa Kuzelja, preds. KZS.Pozabila pa sem ji povedat, da bi še rekla kako glede prostega vztopa. To bi bilo dobro poskusit. Rečem Branki naj še ometi to, ali boš ti poklicala.
In malo se moramo dogovorit na katero razstavo bo kdo šel, ker sta dve zaporedoma, v defileju pa mora bit vsaj deset psov, da se nekaj vidi.
Logiran
EBRANKA
rad pišem
Spol:
Sporočil: 304
«
Odgovor #500 :
ponedeljek, 28.11.2005 : 22:38:20 »
Šibainmika, če bi bila pripravljena Branka Sluga to omenit, bi imelo gotovo veliko vecjo tezo, tako da se bi meni to zdelo super
. Saj drugace je tudi 50% popust nekaj ... najbolje, da kar ti predlagas, na katero razstavo bi sli, oziroma Tripikice naj pove, ce se je ze prijavila na katero, pa seveda naj povedo tudi vsi forumasi(vkljucno z Luksom), ce so se ze prijavili na kaksno, jaz se pa potem z veseljem prilagodim.
smejcke pa zue cisto obvladas
Logiran
Suzana
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #501 :
ponedeljek, 28.11.2005 : 22:51:25 »
V redu bom rekla Branki naj kar ona to uredi. Najbolje, da povesta Tripikice in Dacha (mislim da tudi gre), pa še kdo, ostale pa bomo malo po telefonu zagnjavili. Prvo bom počakala Brankin odgovor, kdaj smo lahko v defileju-če sploh, potem pa gremo v akcijo.
Pa za piknik, jaz predlagam, da kar vprašaš, če imajo kak vikend prost spomladi, če boš šla kaj tja.
Ja smeške pa že res obvladam v nulo, samo slikce mi še ne grejo.
Logiran
dacha
novinec
Spol:
Sporočil: 15
«
Odgovor #502 :
torek, 29.11.2005 : 09:53:25 »
Ma punce, ve ste res od sile!!
Se že veselimo Ljubljane.Vsekakor pridemo, se prilagodimo. Pa še če bodo Dačevi starši tam (Luks in Cedra od Branke S.) yuhuu.
.
. Samo te razstavne hoje me je malo strah, ker bo Dač verjetno počel vse možne vragolije, ko bo videl toliko mrcin..
. Kje pa se prijavimo? Kar na spletni strani društva? Tam sem zasledila, dsa je prijava možna do 16. 12., tako, da se bomo morali kar hitro odločit na katero razstavo bi šli.
Ebranka čestitke za opravljen izpit, upam, da bomo tudi mi z Dačem tako pridni..Ideja za piknik na Gradišču je super, si kar predstavljam kako bomo uživali..
Tripikice, morava skupaj spravit Duko in Dača, sam na kakšnem sosedovem vrtu, ki bi potreboval novo moderno zasaditev v stilu art nuevo
.Si kar mislim kakšno bi bilo navdušenje sodeda
.
Evo toliko za sedaj iz meglene Izole..
Lp Dača
Logiran
Tripikice
rad pišem
Spol:
Sporočil: 316
«
Odgovor #503 :
torek, 29.11.2005 : 10:51:55 »
Citat: dacha , torek, 29.11.2005 : 09:53:25
Evo toliko za sedaj iz meglene Izole..
Lp Dača
Dača, moram ti zaupati
, da si doma v mojem drugem najljubšem kraju
. Najljubši je seveda moj rodni kraj, če bi se pa morala kam preseliti, pride v poštev edino Izola
. Tisto leto, ko je bila pri nas vojna, si nismo upali
na dopust izven Slovenije in smo se tako znašli v Izoli. Na naše presenečenje
nam je pa bilo pri vas tako lepo
, da smo se potem še nekajkrat vrnili k vam
. Z možem sva sanjala celo o kakem majčkenem stanovanjcu v Izoli
. Vendar takrat tega nisva finančno zmogla, danes pa, glede na razvoj tvojega kraja, pa je ta vlak tako že odpeljal
. Edino kar me je jezilo, je bila ribarnica, vse je kvarila.
A je še vedno na tistem mestu, ali ste jo uspeli prestaviti na manj ugledno mesto?
Ne zamerite mi ta precej osebni vložek
, že menjavam temo.
Citat: dacha , torek, 29.11.2005 : 09:53:25
Tripikice, morava skupaj spravit Duko in Dača, sam na kakšnem sosedovem vrtu, ki bi potreboval novo moderno zasaditev v stilu art nuevo
.Si kar mislim kakšno bi bilo navdušenje sodeda
.
Hm,
to ni slaba ideja, pa da ustanovimo še kakšen skupen d.o.o., kaj?
Vsekakor pa vam, če imate doma drevje, grmičke ali rožice, spomladi Duko posodim, da vam jih obreže in uredi.
Lahko vam skoplje tudi luknje, mogoče kak krater sredi zelenice in tako poskrbi za odstranitev nepotrebne trate.
Delo opravi temeljito, lahko tudi brez sledov in brezplačno oz. samo za hrano, pa ne za brikete, fuj, bljek
, bo pa treba meso dat v skledo.
Kar se razstave tiče, si pri nas še dajemo čas, ker še ne vemo, če bomo razstavljalci (ni volje!
) ali samo gledalci (za to je več volje!
), ve se prijavite, pa mi boste povedale za kdaj ste se prijavile.
Ebranka, ta lokacija za piknik - imajo tam kakšno ogrado, kamor lahko zapremo pse, da se zdivjajo
? Ker tvoja Čajka je prava profesionalka
, kar se tiče uboganja, moja Duka se bo pa, ko bo zagledala tam krdelo kraševskih mrcin spremenila v totalni Čajkin negativ
. In, ker bi sama tam tudi rada kakšno v miru rekla, ne pa ves čas laufala in gledala za svojim pasjim zbezljancem
, me reši edino ograda
. Mogoče z električnim pastirjem!?
Logiran
Suzana
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #504 :
torek, 29.11.2005 : 18:56:00 »
Tripikice, upam, da boste prišli s Duko vsaj v defile, če bomo dobili zeleno luč, da lahko predstavimo pasmo. Čeprav jaz se vedno upam, da boste razstavljali.
Dacha, Cedra sigurno pride in za Luksa pravijo, da tudi.
:
In če bomo potrebovali novo delovno silo za ureditev vrta bomo poklicali Duko, zaenkrat pa nam Šiba zelo zelo zadostuje. Očitno imajo Kraševci neko posebno žilico za ureditev okolice.
Logiran
Suzana
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #505 :
torek, 29.11.2005 : 19:12:58 »
Prijavnice za razstave so na spletni strani kinološke zveze:
www.kinoloska-zveza.si
Logiran
Suzana
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #506 :
sreda, 30.11.2005 : 21:55:45 »
Ojla "kraševke", imamo predstavitev pasme v defileju v NEDELJO.
Torej, če se bo kdo prijavil samo na eno razstavo, bi bilo bolje, če se prijavi na nedeljsko-CACIB TROMOSTOVJE. Za prost vstop pa moramo dat vlogo, kar bo tudi storila Branka Sluga, če bojo še to odobrili, potem pa nas mora biti vsaj 20.
Tako, če kdo pozna koga, ki bi lahko prišel na razstavo, ga naj kar malo vzpodbudi, da nas bo res čim več.
Torej, se vidimo v NEDELJO, 15.012006!!!
Logiran
dacha
novinec
Spol:
Sporočil: 15
«
Odgovor #507 :
četrtek, 01.12.2005 : 10:14:59 »
Šibainmika super si, da si vse zrihtala. Komaj čakam, da se vidimo.
:pa še v nedeljo je, ko nama termin bolj ustreza.
.
Citat: Tripikice , torek, 29.11.2005 : 10:51:55
Edino kar me je jezilo, je bila ribarnica, vse je kvarila.
A je še vedno na tistem mestu, ali ste jo uspeli prestaviti na manj ugledno mesto?
Veš, da sem včasih res kar jezna na naše oblasti, ko živimo v ribiškem mestu, pa nimamo ene pametne ribarnice...
. Ko ob petkih za Dača iščem sardele, moram biti že ob osmih v vrsti, ker drugače Dač ostane brez njaegove največje poslastice.Upam, da mu ne bodo zrasle plavutke..
Brr, danes je tu pošteno mraz, piha burja in mogoče bomo celo videli prve snežinke. Sva v nedeljo peljala Dača v Postojno, da bi videl prvi sneg, pa je ta v noči na nedeljo skopnel..
.Vseeeno ga je dač malo okusil in začudeno gledal kaj je to, hehe
Logiran
Suzana
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #508 :
petek, 02.12.2005 : 09:49:47 »
Citat: dacha , četrtek, 01.12.2005 : 10:14:59
Šibainmika super si, da si vse zrihtala. Komaj čakam, da se vidimo.
:pa še v nedeljo je, ko nama termin bolj ustreza.
.
Tudi jaz komaj čakam, da se vidimo. Malo kličem ljudi, da pridejo.
Lepo, da boste videli prve snežinke, malo nekaj drugačnega za Dača.
Pri nas pa nič več ne sneži, je samo mrrrrzlo.
Sva ostale same na forumu, ne vem kje so ostale "kraševke", upam, da niso vse zbolele v tem mrazu.
Logiran
Talija
midi
Spol:
Sporočil: 223
«
Odgovor #509 :
sobota, 03.12.2005 : 21:20:58 »
Tukaj ena " izgubljena kraševka"-sem imela težke probleme z računalnikom, no, zdaj sem pa spet na liniji.
Najprej eno vprašanje, malo me je sram
, ampak, kje je Gradišče?
Glede razstave je pa tako, če bo vse posreči, nas ne bo. In zakaj pravim tako, ker naj bi naša Urphee(lakeland terierka) nekaj dni po novem letu postala mamica, to pa pomeni, prvih 14 dni 24 ur dežuranja. Bom pa več vedela v torek, ko greva na ultrazvok. Po drugi strani sem pa žalostna, saj bo prav veličastno, če bodo v defileju vsi kraševci. Škoda, res. Če pa ne bomo zibali, potem pa pridemo.
Logiran
Strani:
1
...
29
30
31
32
33
[
34
]