mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 27.11.2024 : 05:43:55

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: kraški ovčar - čvek
Strani: 1 ... 28 29 30 31 32 [33] 34 35 36 37 38 ... 198   Dol
Natisni
Avtor Tema: kraški ovčar - čvek  (Prebrano 277250 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
Suzana
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 393

« Odgovor #480 : četrtek, 24.11.2005 : 12:08:35 »

Kako se to zgodi, da sporočila izginjajo?

Povabila bi vse lastnika KO, da se udeležijo razstav: 14.1.06 CACIB LJUBLJANA in CACIB TROMOSTOVJE 15.1.06, da pridemo malo skupaj, podebatiramo, se spoznamo, in PROMOVIRAMO pasmo, CACIBI pa niso tako pomembni. Kraševci imajo na obeh 50% popust. Bom poskusila, če se da kaj uredit, da bi pasmo predstavili v defileju. Si zamislite na primer 30 Kraševcev v defileju.
Logiran
dacha
novinec
*
Sporočil: 15

« Odgovor #481 : četrtek, 24.11.2005 : 13:30:57 »

Ma prav zavidam vam, ko berem kako kraševci uživajo na snegu. Pri nas pa sama burja, je pa danes sonček in ful mrzlo. Včeraj pa smo imeli pravi burjin vihar. Dač skoraj ni prišel iz hišice, pa še burja mu je smešno mršila njegovo punk frizuro Cheesy sram
Je to slučajno ali kaj, da ima toliko "forumskih" kraševcev ime z začetnico D? Roll Eyes
Letos je po rodovniku na vrsti črka D, tako, da imajo vsi naši malčki ime na D. Vsaj tako so nama rekli, so pa res sama lepa imena.
Povabila bi vse lastnika KO, da se udeležijo razstav: 14.1.06 CACIB LJUBLJANA in CACIB TROMOSTOVJE 15.1.06, da pridemo malo skupaj, podebatiramo, se spoznamo, in PROMOVIRAMO pasmo, CACIBI pa niso tako pomembni. Kraševci imajo na obeh 50% popust. Bom poskusila, če se da kaj uredit, da bi pasmo predstavili v defileju. Si zamislite na primer 30 Kraševcev v defileju.
Res dobra ideja, da pridemo in kakšno rečemo, predvsem pa, da se spoznamo in uživamo v druženju. ShockedCool Komaj čakam, zdj bo itak kmalu Božič pa Novo leto, potem se vidimo v Ljubljani in še malo pa bo pomlad, ko se dobimo na pikniku.Skoraj ne morem verjeti kako ti naši Kraševci hitro rastejo. Se mi zdi, da Je Dač v enem mesecu kar odrastel. Le lula še smešno. Saj ne vem kdaj, ampak mislim da bi kmalu moral začet lulat po moško. Zdaj ima že 5 mesecev in še zmeraj smešno in sramežljivo počepne... sram Huh
Logiran
učka
novinec
*
Sporočil: 30

« Odgovor #482 : četrtek, 24.11.2005 : 19:52:16 »

uau!!!!  Cheesy Cheesy Cheesy res odlične slikce  Cheesy Cheesy Cheesy meni so najljubše une s kozicam, na travniku in v snegu  Cheesy Cheesy Cheesy odlične so!!!
Logiran
EBRANKA
rad pišem
Sporočil: 304

« Odgovor #483 : četrtek, 24.11.2005 : 21:21:57 »

No, pa je večer in prav tako moje presenečenje ... še en cel kupček novih čudovitih slikc, ki mi jih je poslal dolgoletni vzreditelj kraševcev Emil Pižmoht (ja, tudi on rad prebira naš čvek na forumu  Grin Grin Wink) ... vse posneto na njegovem ranču. Tu so pa kraševci v svojem pravem elementu... najbolj se mi zdi zgovorna tista, ko je šla kraševka po kozico v gozd... se mi zdi, da kraševcem ni treba brati pravljic, da bi vedele, kakšen zna biti do kozic kak volk Wink

Pri tisti slikci novomladička (morda kdo ve kako se reče pasjim novorojenčom) sem se pa tudi čisto stopila.

S Šiboinmiko sva si na razstavi pri vzreditelju že zagarantirali "pomladni vstopnici" na ranč (prav vam je, kaj pa ne hodite na razstave Wink), ker te zaklade si je treba ogledati še v živo, pa še kaj ujeti v kamero (slikc ne more biti nikoli preveč), pa preveriti kraševski karakter (če se pustijo čohati Ebranki) ...  Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy

Tripikice, Duka pa tudi še pride na vrsto, se mi malce izmika, pa jo bom že nekje presenetila, če ne prej pa na pikniku Wink

Učka, če si bila že do sedaj "pečena" glede kraševcev, te opozarjam, da po teh slikcah čisto pravih mini kraševcev nič več ne bo tako kot je bilo prej... Da ne boš rekla, da te nismo opozorili  Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes če se ti bo sanjalo samo še o sivih kepicah...

Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #484 : četrtek, 24.11.2005 : 22:05:12 »

EBRANKA ko si dopoldan napisala, da boš zvečer prišla na dan s presenečenji, sem pustila računalnik kar prižgan.
Sploh ne vem kaj naj rečem, čudovite fotke, vsaj eno že vidim na koledarju. In to vabilo za obisk na ranču res morava iskoristit, jaz že komaj čakam. Zdaj se mi bo še bolj vlekla ta zima, no pa vsaj za nekaj dobro, bo vsaj čas malo počasneje mineval. Meni že tako včasih misli zaplavajo na kakšen hribček, kjer bi mrgolelo psov, ovčk, kozic... zdaj pa sploh ko gledam te slike.
Logiran
Tripikice
rad pišem
Sporočil: 316

« Odgovor #485 : petek, 25.11.2005 : 10:32:43 »

Ježeš Marička! Cheesy Nič hudega sluteč Wink zajadram najprej na "album" in se zagledam v fris tako srčkani kosmati stvarci Kiss Kiss Kiss, da sem bila v sekundi ob sapo, srčni utrip pa se mi je povišal na 214 udarcev na minuto Grin Grin Grin Grin. Jaz bi tudi imela še enega kraševca! Cry Kiss Cheesy Cheesy Cheesy Škoda po eni strani in dobro po drugi strani, da niso zastonj. Cool Grin Ker, če bi kje lahko dobila zastonj malega kraševčka - ni ga hrusta na svetu, ki bi me lahko zaustavil! Cheesy Grin Grin Grin Grin Grin Ve se vidite nekje na ranču s kraševci, ovcami, kozami,..., jaz pa sebe nekje na ranču s krdelom kraševcev in kopico mladički okrog sebe Roll Eyes Kiss Kiss Smiley Smiley Smiley. AH! Wink Je srečnež, ta g. Pižmoht, a ne? Wink Grin

Komaj čakam kraševski koledar! Cheesy Šibainmika, a ne bi koledar izdali že prej, npr. marca, ker kdo bo čakal do naslednjega konca leta?! Wink Grin Grin

Učka, te fotke so te pa zdaj sigurno za vedno "zabetonirale" na kraševski podforum. Wink Grin Grin Grin Vem, da niti slučajno več ne pomisliš, da bi še "kliknila" na kakšno drugo pasmo. Cheesy Grin

Ma prav zavidam vam, ko berem kako kraševci uživajo na snegu. Pri nas pa sama burja, je pa danes sonček in ful mrzlo. Včeraj pa smo imeli pravi burjin vihar. Dač skoraj ni prišel iz hišice, pa še burja mu je smešno mršila njegovo punk frizuro Cheesy sramLetos je po rodovniku na vrsti črka D, tako, da imajo vsi naši malčki ime na D. Vsaj tako so nama rekli, so pa res sama lepa imena.Res dobra ideja, da pridemo in kakšno rečemo, predvsem pa, da se spoznamo in uživamo v druženju. ShockedCool Komaj čakam, zdj bo itak kmalu Božič pa Novo leto, potem se vidimo v Ljubljani in še malo pa bo pomlad, ko se dobimo na pikniku.Skoraj ne morem verjeti kako ti naši Kraševci hitro rastejo. Se mi zdi, da Je Dač v enem mesecu kar odrastel. Le lula še smešno. Saj ne vem kdaj, ampak mislim da bi kmalu moral začet lulat po moško. Zdaj ima že 5 mesecev in še zmeraj smešno in sramežljivo počepne... sram Huh

A taka je ta zadeva, vedela sem, da gre rodovnik po abecedi, a sem mislila, da to poteka od vzreditelja do vzreditelja drugače. Torej smo letos generacija D. Smiley Smiley Smiley
Se pa ne "sekiraj" zaradi snega, ker imaš pa ti privilegij občudovati kraševca, ki mu burja mrši frizuro Cool in to celo punk frizuro. Wink Smiley Smiley
To z njegovim lulanjem se mi pa zdi hecno. Spomnim se, da je na tem forumu, tam nekje pod "vzgoja" ali "zdravje" že tekla debata o "moškem" lulanju, kolikor se spomnim, so eni pisali, da so bili njihovi psi že dosti starejši kot tvoj Dač, pa še vedno niso dvigovali tačke. Roll Eyes Smiley Mogoče pa mu moraš pokazati, kako naj to naredi... Wink Grin Grin Grin Grin

Pri tisti slikci novomladička (morda kdo ve kako se reče pasjim novorojenčom) sem se pa tudi čisto stopila.

Tripikice, Duka pa tudi še pride na vrsto, se mi malce izmika, pa jo bom že nekje presenetila, če ne prej pa na pikniku Wink

Ebranka, brez skrbi Smiley Duka že dolgo stoji v vrsti, da jo počohaš! Cheesy Smiley Smiley Smiley Ta čas se sicer mora zadovoljiti s tem, da se na sprehodu kar vsede pred mimoidoče ljudi in si tako na mojo zadrego pred neznanci sram Undecided sprosi čohanje, pa če jim paše ali ne, to je po Dukinem mnenju njihov problem Cool. Pa veš, da ne more biti edina kraševka v Sloveniji, da ne bi bila počohana od Ebranke! Wink Grin Grin Grin Grin S tem pa, da tudi tebi priporočam, da svojo Čajko psihično(!) Cheesy pripraviš na moje roke, jaja, tudi meni ne bo nobena kraševska kosmata mrcina ušla. Shocked Cheesy Cheesy Mislim na Cacib v LJ, ker se ga bomo tudi verjetno udeležili. Potem pa bomo s kraševci "preplavili" Ljubljano in pokazali svetu kaj je to PES! Wink Cheesy Cheesy Grin

Mi je strašno žal, da sem se vmešala ravno takrat, ko si ti pošiljala sporočilo Undecided.
AG hrano jedo naši psi tudi samo, drugače pa jaz dodam eno žlico konzerve in lepo pomešam z briketi ali pa kakšno sardino.

Eh, Talija, saj nisem mislila tako sram, nič hudega, se pač zgodi, saj nisi mogla vedeti, da je ravno takrat nekdo tudi pošiljal sporočilo Roll Eyes Smiley. Pa tudi, če bi! Nisi me razjezila ti, bog ne daj, razjezilo me je, da je izginilo moje maratonsko sporočilo Angry Grin Grin.
Si pa prava srečnica, da tvoji psi jejo brikete. Moja Duka pa sedaj štrajka na celi črti, tudi z dodatki ne poje briketa. Pa sem včeraj šla kupit Eukanubo, ker so to bili prvi briketi, ki jih je jedla in to celo brez dodatka. Veste kaj je bilo: povohala jih je, sunila s smrčkom in šla, potem je pa hodila po kuhinji in gledala, če mi lahko sune s kakega krožnika zajtrk, ki sem ga pripavljala za človeške člane družine. Zato se je pa potem maček Piko z veseljem spravil na njeno skledo, potem ko je pospravil svoj zajtrk. In iz "maščevanja" sem ga pustila, naj ji jih poje! Angry Angry Wink Sem se zgleda nalezla malo kraševske trme, zdaj se pa greve, katera bo prej popustila: ali bo Duka začela spet jesti brikete ali ji bom pa jaz začela kuhati. Roll Eyes Undecided

Sta pa vedve zdaj malo važički, a ne, ko gresta spomladi k g. Pižmohtu, ne? Grin Grin Grin Ja, nič se ne smejta, vama bomo pa okrog vratu obesili kamere, fotoaparate, pa bosta slikali, da vama po švic tekel, posneli video ali kar kratki dokumentarni film, katerega si bomo ogledali potem še ostali Wink Tongue Grin Grin Grin.  Če se bosta pa še naprej "važili", pa bomo ostali prišli za vama tja! Grin Grin Grin Grin Aha, zdaj so pa vajini obrazi verjetno takšni: Angry in  Sad, ne? Wink Grin Grin Grin Grin Grin Cheesy

Uživajte! Wink
Logiran
EBRANKA
rad pišem

« Odgovor #486 : petek, 25.11.2005 : 10:45:43 »

Joj, ta moja sluzba, nekako ne najdem casa, da bi se jaz odpisala kaj dolgega... tu namrec otroci cakajo da si sposojajo knjige Wink  Grin Grin tako da morm vcasih forum malo potisniti v ozadje. No, cisto na hitro, zjutraj si je ravno en fant sposodil knjigo Ovcar Runo, pa sem mu takoj pokazala na mojem namizju racunalnika kaj je to pravi ovcar Runo.
Logiran
Tripikice
rad pišem
Sporočil: 316

« Odgovor #487 : petek, 25.11.2005 : 10:50:38 »

Joj, ta moja sluzba, nekako ne najdem casa, da bi se jaz odpisala kaj dolgega... tu namrec otroci cakajo da si sposojajo knjige Wink Grin Grin tako da morm vcasih forum malo potisniti v ozadje. No, cisto na hitro, zjutraj si je ravno en fant sposodil knjigo Ovcar Runo, pa sem mu takoj pokazala na mojem namizju racunalnika kaj je to pravi ovcar Runo.

To Ebranka! Cheesy Pa poskrij knjige o Lassie in ostale, naj otroci berejo Runota! Wink Grin Grin Grin
Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #488 : petek, 25.11.2005 : 11:10:51 »

Ne, ne tripikice, najini obrazi so sigurno taki Smiley Cheesy Cheesy Cool Roll Eyes Roll Eyes Cheesy Wink Smiley
No pa saj bova vse posnele, pofotkale, napisale, tako, da ne boste za nič prikrajšani. Ja res pa je srečnež ta g. Pižmoht, se strinjam s tabo
Ma prav zavidam vam, ko berem kako kraševci uživajo na snegu. Pri nas pa sama burja, je pa danes sonček in ful mrzlo. Včeraj pa smo imeli pravi burjin vihar.

Dacha nič nam ni treba zavidat, pri nas zgleda, da bo ta sneg hitro pobralo, potem pa žlufarca in blato, fuj. Undecided sram Sad

Tripikice, upam, da se vidimo na razstavi. Sploh kraševci, ajde prijavite se, da resnično že enkrat pokažemo KAJ JE TO PES. Malo je škoda, da je zima, da bo razstava v halah, kjer je pač ni tako prostorno, bo pa to generalka pred poletnimi razstavami.
. No, cisto na hitro, zjutraj si je ravno en fant sposodil knjigo Ovcar Runo, pa sem mu takoj pokazala na mojem namizju racunalnika kaj je to pravi ovcar Runo.

EBranka jaz sem prejšnji teden v naši bukvarni našla knjigo Ovčar Marko, kjer se tudi vidi kaj je to pravi ovčar Marko.
Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #489 : petek, 25.11.2005 : 11:56:27 »

Ma prav zavidam vam, ko berem kako kraševci uživajo na snegu. Pri nas pa sama burja, je pa danes sonček in ful mrzlo. Včeraj pa smo imeli pravi burjin vihar. Dač skoraj ni prišel iz hišice, pa še burja mu je smešno mršila njegovo punk frizuro

Ni to zanimivo v tej naši Sloveniji, samo tri ure vožnje, pa se že pogovarjamo o takih vremenskih razlikah. Cool
Logiran
dacha
novinec
*
Sporočil: 15

« Odgovor #490 : sobota, 26.11.2005 : 10:55:35 »

Ojla Kraševke kje ste? Najbrž se veselo kepate s svojimi ljubljenčki, pri nas pa dež in vreme brez karakterja. Karkoli, tudi močno burjo mamo rajši, samo, da lahko Dač uživa in vrtnari po vrtu. Obožuje kaktuse, na našem skalnjaku ni ostal niti eden. Bolj ko mu govorimo naj jih pusti, bolj uživa in jih meče po luftu  Kiss Tongue. Zadnjič sva bila prvi dan v mali šoli..čisto strgalo se mu je, ko je lahko spet skakal po svojih vrstnikih. Komaj čakam, da spet greva. Cool
Sneg je in zima, za nas Primorce je res sneg nekaj posebnega, vi ste ga pa, ko rata brozgast in ko je treba čistit razne vhode in izhode najbrž štufi. Juhuu, upam, da bodo splužili ceste, da gremo jutri malo na sneg  Grin Cheesy.
Lep vikend  Grin Grin
Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #491 : sobota, 26.11.2005 : 11:31:11 »

V MB je zapaslo kar veliko snega in še pada, Šiba uživa. Včeraj sva šle še zvečer ob pol enajstih na sprehod, res je bilo lepo hodit zvečer med snežinkami, ampak jaz še vedno prisegam na toplo. Šibi je zima očitno bolj všeč kot meni. Shocked Tongue
Bo pa treba zdaj hitro nekaj zimskega poslikat za naš albumček. Cheesy Smiley Cool in seveda koledar.
Ja tripikice na koledar bo pa še žal res treba malo počakat, bo pa potem toliko večje navdušenje in uživanje ob gledanju slikic kraševcev na stenah številnih domov po sloveniji.  Smiley Wink Cheesy
Tako, zdaj pa greva s Šibo kidat sneg in vsem želiva lep vikend in obili zimskih radosti. Grin Grin Grin
Logiran
EBRANKA
rad pišem

« Odgovor #492 : sobota, 26.11.2005 : 18:50:59 »

No, drage krašeljubke, povejte svojim kužkom, da lahko nehajo držati tačke za Čajko, ker sva se danes zjutraj prebile do Krima in v ekstremnih snežnih razmerah opravile izpit A. So se v šoli zelo potrudili in vse splužili, pa za naše pasje dame in gospode so celo položili dekce na katerih so lahko delali prostor Roll Eyes Grin.
O podrobnostih morda ravno ne bi na dolgo Cool, ker je Čajka delala izpit z zlatim prinašalcem, ki ga ni utegnila prej niti pozdraviti, tako da je bila pozornost skoraj 100%  Cheesy Cheesy Cheesy fiksirana na ta objekt (Čajka gleda na zlate prinašalce kot da nosijo na sebi velik napis "živa igrača za pse - obvezno pridi k meni in me povaljaj v snegu"), ampak v trenutkih njene nepazljivosti mi jo je vseeno uspelo prepričati v kakšen sedi, no odpoklic je bil pa tudi čisto kraševski, se je punca odločila, da je to čisto preveč dolgočasno, da se usede pred mene ... je sicer zelo veselo pritekla k meni, ko pa sem zatežila s tistim sedi, je šla pa še malo pogledat sneg za mano, pa sem jo spet poklicala, pa je videla da spet težim s sedi in šla v cel sneg na levo kot da bi hotela reči, glej Branka, kle se lahko igrava, pa sem jo spet poklicala, pa je spet prišla, ampak seveda je morala takoj naprej pogledat še sneg na desni strani in se zariti vanj z glavo in sprednjimi tačkami. No, potem sem po navodilih inštruktorice (če me ne bi ves čas bodrila in včasih servirala kakšno misel v moje prazne možgane, ki so videli le Čajkine vragolije, bi težko uspeli...) punco dala na povodec, pa sva ponovile tisti sedi in okoli noge še en sedi, potem sva bili pa srečni, da je konec, pa še bolj ko sva slišali, da sva kljub tem vragoljiam izpit naredili.

Jutri pa bova tudi me poskusile najti kje kakšne otroke s snežakom in narediti kakšne fotke. Prejle sva bili zunaj, pa je na žalost pršil že zelo moker sneg (ne vem, če je sploh bil še sneg Tongue) tako da upam, da bo ponoči malo pomrznil, da ne bo ratala prehitro kakšna brozga. Sva imeli pa tudi včeraj zvečer en tak dolg pravljični sprehod, ko je še snežilo.

Dača, zgleda da imajo ti naši kraševci neko fiksacijo na eno vrsto rastline (jih imam na sumu, da se odločijo za tisto, ki je tudi nam bolj pri srcu). Čajki se zdi, da v moj vrt sploh ne pašejo rese Roll Eyes  mi je povedala to že prejšno jesen, ko jih je do konca zime uspela izpuliti vse, letos je pa tako veselo gledala kako jih sestra sadi, pa ni takrat niti mignilia, ko je pa šla sestra za par minut jih pa ni bilo več, samo še nekaj majhnih koščkov raztreščenih po parceli.

So ravno sožitja po TV.  Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy

Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #493 : sobota, 26.11.2005 : 22:54:24 »

ČESTITAMO!!! Smiley Wink Cheesy :-*Saj pravim, da je čajka brihtna punca, ki točno ve kdaj je smiselno ubogat. Tisti sedi je tudi vedela kako je treba, mora se videt, da je Kraševka. Pa naj še kdo reče, da se Kraševcev ne da šolati. Shocked Tongue Kiss

Moram se spet malo pohvalit, da sem danes uživala ob gledanju Kraševcev. Kolegica mi je namreč presnela kar neka oddaj o kraševcih izpred nekaj let, pa reportažo o reviji kraševcev ipd. Če kdo želi mu lahko presnamem. Cheesy Wink Smiley

Logiran
EBRANKA
rad pišem

« Odgovor #494 : nedelja, 27.11.2005 : 19:44:11 »

Šibainmika, hvala za čestitke ... Ni čudno, da si tako rada na toplem, ko pa imaš doma tako enkraten program Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Si sploh ne moreš predstavljati, kako zelo ti bom hvaležna, če boš tudi meni presnela vse kar imaš o kraševcih ...  Grin Grin Cheesy Cheesy Grin Grin Smiley Smiley Smiley Smiley

Danes nismo odkrili nič podobnega sneženim možem, niti kakšnega otroka ni bilo zunaj (so bili verjetno tudi vsi na toplem Roll Eyes), pa niti ni čudno, ker je bila tak zelo moker dan. Sneg se je kar pred očmi topil in ko si stopil, se je pod nogo takoj naredilo eno majhno jezerce. Čajka se je seveda zabavala kot vedno, je ni to nič motilo, jaz imam pa vse radiatorje zasedene z raznimi deli oblačil.

Bili pa smo tudi na Gradišču ... to je en tak čudovit hribček nad Stično, kjer sva s sestro mislili, da bi bila tudi zelo fina lokacija za naš piknik. Gor imajo namreč planinsko kočo (dostop je seveda možen tudi z avti Wink) pa med vikendi naredijo taka odlična kosila ala postrtvi, odojke, za večje družbe pa naredijo kak golaž ali podobno. So pa imeli gor že tudi srečanje lastniki Bernskih planšarskih psov (baje je bilo okoli 70 teh velikih mrcinc) tako da so kar navajeni pasje družbe. No da ne omenjam, da je "ta glavni" na Gradišču navdušen nad Čajko in bi tudi on imel rad v kakšnem letu kraševca.  Prihaja pa gor veliko sprehajalcev s psmi, saj imajo ti celo svojo "Pasjo okrepčevalnico".
Bom naredila kakšne slikce, pa boste povedali še vi svoje mnenje, če bi bila ta lokacija ok.
Logiran
Strani: 1 ... 28 29 30 31 32 [33] 34 35 36 37 38 ... 198   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: kraški ovčar - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.